vasioula1 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2015 o αδερφός μου ζει στο εξωτερικό αγόρασε ένα παλιό σπίτι το οποίο χρειάζεται γενική ανακαίνιση έχει για πίνακα αυτόν που βλέπετε στη φωτογραφία (αντί για διακοπτάκια, έχει αυτές τις πορσελάνινες ασφάλειες) η ερώτησή μου/του είναι: αν θέλει να αντικαταστήσει τον πίνακα με έναν καινούριο με διακοπτάκια, στη θέση κάθε ασφάλειας πρέπει να βάλει ένα διακοπτάκι; επίσης τι γίνεται με τη γείωση; πως πρέπει να συνδεθεί; ευχαριστώ
gokuthelegend Δημοσ. 16 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2015 Δεν απαντάω στην ερώτησή σου, αλλά θέλω να σε ρωτήσω κάτι. Ο αδερφός σου μόνος του θα αλλάξει τον πίνακα; Δεν θα φωνάξει ηλεκτρολόγο; 2
vasioula1 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2015 τα περαστικά είναι από τον ηλεκτρολόγο της "γειτονιάς" και δε θα τα πληρώσει δεν ξέρω πως ακριβώς είναι το σύστημα στη σουηδία αλλά κάποια έξοδα τα πληρώνει όλη η κοινότητα μαζί αλλά για να αγοράσει πίνακα του είπαν μια τρελή τιμή (8000 κορώνες δηλαδή πάνω από 800 ευρώ!) και είπε να αγοράσει μόνος του τα υλικά
Unabomber Δημοσ. 16 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2015 Ας αγορασει τον πινακα εξ'αρχης και να μην κανει πατεντες…. Eχει ιδεα απο ηλεκτρολογικα ?
vasioula1 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2015 δεν έχει σκοπό να κάνει πατέντες ξαναλέω πως τον πίνακα θα τον περάσει ο ηλεκτρολόγος της κοινότητας απλά αυτός θα πρέπει να αγοράσει τον πίνακα επειδή για τον πίνακα έτοιμο του ζήτησαν τρελά λεφτά, σκέφτηκε να αγοράσει τα υλικά μόνος του
idomeneas7 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2015 Χωρίς να είμαι του αντικειμένου (είναι το έτερο ήμισυ αλλά δεν μου μαθαινει οσο και να παρακαλάω), εχει σημασια αν ειναι μονοφασικο ή τριφασικό το ρεύμα, λογικά οι ασφάλειες θα ειναι ίδιες στον αριθμό με τις υπάρχουσες και θα βάλει και ρελεδάκια. Θα πρέπει να ξέρει όμως κάποια χαρακτηριστικά, όχι απλά να πάρει ένα πίνακα με τον ίδιο αριθμό ασφαλειών. Ε? Καλα λέω ή ο,τι να ναι εχω καταλαβει?
vasioula1 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2015 τώρα με έπιασες και εμένα αδιάβαστη μάλλον υπάρχουν περισσότερες παράμετροι από όσες υποθέσαμε
NikosKallithea Δημοσ. 16 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2015 Ενας 24αρης πινάκας(24 θέσεις για ασφάλειες) στοιχίζει στην ελλαδα κομπλέ και τις ασφάλειες μονταρισμένος καπου ~120 ευρω ανάλογα βέβαια και τον πινάκα
veteranos123 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2015 1) Για να ελεγχθεί η γείωση πρέπει να χρησιμοποιηθεί κατάλληλο όργανο 2) Ανάλογα με την διατομή του καλωδίου πρέπει να υπολογιστεί η κατάλληλη ασφάλεια (σε ampere) και ανάλογα τις συσκευές και τι καμπύλη πρέπει να είναι. 3) Σε ενεργοβόρες συσκευές πχ κουζίνα, θερμοσίφωνας πρέπει να μπει διπολική ασφάλεια για να κόβει φάση και ουδέτερο. 4) Ενδεικτικά led 5) Να γνωρίζει αν είναι μονοφασική ή τριφασική η επιλογή για την σωστή επιλογή ρελέ και γενικής ασφάλειας. Αυτά (ίσως να έχω ξεχάσει και κάτι). Από όσο κατάλαβες αυτά δεν βρίσκονται μέσα από ένα forum αλλά μόνο αν έρθει ηλεκτρολόγος να ελέγξει τον πίνακα και την ηλεκτρική εγκατάσταση.
nvel Δημοσ. 16 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2015 Ο τίτλος του θέματος είναι λάθος, θα έπρεπε να λέει προς τους ηλεκτρολόγους που γνωρίζουν τους σουηδικούς κανονισμούς ΕΗΕ αφού εκεί θα εγκατασταθεί ο πίνακας και αυτούς πρέπει να πληρεί, ότι σου πει κάποιος που γνωρίζει τους ελληνικούς μπορεί να μην εφαρμόζεται στην Σουηδία. ο πίνακας δεν είναι απλά ένα σύνολο υλικών που μπορεί να αγοράσει ο οποιοσδήποτε, αφού αγοραστούν τα υλικά θα πρέπει να συνδεθούν μεταξύ τους για να υπάρξει πίνακας, κάτι που προφανώς δεν μπορεί να κάνει κάποιος άσχετος. Αφού υπάρχει ηλεκτρολόγος αυτός θα πρέπει να αγοράσει τα υλικά και να μοντάρει τον πινάκα. 2
Uncle_Bens Δημοσ. 16 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2015 Περίεργα μας τα λες φίλε... θα τον περάσει τον πινακα ηλεκτρολόγος και δεν ξέρει πως να συνδέσει την γείωση; ή πόσα διακοπτάκια θα μπούνε; εγώ φοβάμαι πατέντα θες να κάνεις και για να μην καεί κανένα σπίτι ή τίποτα χειρότερο προτρέπω και τους άλλους να μην βοηθήσουν. Χωρίς να είμαι του αντικειμένου (είναι το έτερο ήμισυ αλλά δεν μου μαθαινει οσο και να παρακαλάω), εχει σημασια αν ειναι μονοφασικο ή τριφασικό το ρεύμα, λογικά οι ασφάλειες θα ειναι ίδιες στον αριθμό με τις υπάρχουσες και θα βάλει και ρελεδάκια. Θα πρέπει να ξέρει όμως κάποια χαρακτηριστικά, όχι απλά να πάρει ένα πίνακα με τον ίδιο αριθμό ασφαλειών. Ε? Καλα λέω ή ο,τι να ναι εχω καταλαβει? Άκυρο αλλα με το που το διάβασα μού ήρθε στο μυαλό η σειρά
evoracing Δημοσ. 16 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2015 Δεν είμαι σίγουρος πως αυτός είναι ο πίνακας.. Αυτή είναι απλά μια εργαλειοθήκη με ασφάλειες τήξης. Όπως είπαν και παραπάνω στην Σουηδία θα είναι διαφορετικά τα πράγματα, ότι και να σου πούμε θα είναι με βάση τα ελληνικά δεδομένα. Για να φτάσει 800€ σημαίνει πως δεν θα έχει μόνο ρελέ, ασφάλειες και λαμπάκια! εκτός αν εκεί τα ηλεκτρολογικά είναι χρυσά.
Basilhs23___ Δημοσ. 16 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2015 Σουηδία και τέτοιος πίνακας; Τέσπα προσυπογράφω οτι είπε ο nvel. Να καλέσει ο άνθρωπος έναν ηλεκτρολόγο σουηδό και να τα φτιάξει.
Muchacho Δημοσ. 16 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2015 Απο περιεργεια,γιατι τα υλικα δεν τα αγοραζει ο ηλεκτρολογος?
dollyyy19 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2015 το σπιτι δεν ειναι παλιο,ειναι αρχαιο.να βαλει μαστόρι,να ελεγξει ολα τα ηλεκτρολογιακα.αν κολιεται οικονομικα και βιαστει,θα κανει βλακεια και θα την πληρωσει πολλαπλασια.....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα