ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2015 Θέλω να γράψω ένα βιβλίο σχετικό με το ιντερνετ. Στα ελληνικά πρωτίστως Διάβαζα για έναν τύπο οπου κανένας εκδοτης δεν δεχόταν να εκδώσει το σύγγραμα του και τελικά κατάφερε και το έδωσε στην amazon η οποία μέσω του Kindle το έκανε κατευθείαν ebook. Ο τύπος κατάφερε και έβγαλε 100.000 δολλάρια σε 3 βδομάδες. Δεν με νοιάζουν τόσο τα χρήματα , έτσι και αλλιώς μια συμβολική τιμή θέλω να του βάλω και να το απευθύνω στο ελληνικό κοινό. Το έχει ψάξει κανείς? Γιατί μπήκα σε ένα ελληνικό site Και κοστολογουσε ένα πακέτο για να εκδόσεις e-book στα 190.00 ευρώ (με δικαιώματα , drm κλπ κλπ)
LiquidTroll Δημοσ. 26 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2015 Πρώτα απο όλα κάνεις ένα λάθος. Άλλο το amazon , άλλο ο παπασωτηρίου. Στο Ελλάδα , δεν θα το αγοράσει κανείς , γιατί δεν αγοράζουμε βιβλία.Αγοράζουμε μόνο εξειδικευμένα βιβλία , και πάλι δηλαδή , όταν κάποιος θέλει σοβαρό βιβλίο , δεν αγοράζει ελληνικό βιβλίο. Εάν το γράψεις στα Αγγλικά , ίσως να το αγοράσουνε στο Αμαζον. Και λέω ίσως , γιατί προσωπικά , κάτι cheesy του στυλ : Everything you need to know about the Internet δεν τα αγγίζω , όπως και πολλοί άλλοι. Επίσης , για να αγοράσω ένα βιβλίο , πάντα μα πάντα , βλέπω το βιογραφικό του συγγραφέα, και κατα πόσο ξέρει το θέμα δηλαδή το expertise. Τον ψάχνω , τον googλάρω , βλέπω όλες τισ δουλειές του. Τα έχεις όλα αυτά?
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2015 ^ Μπορεί να είναι χιουμοριστικό το βιβλίο. Το έπιασες το νόημα...Χιουμοριστικό και διδακτικό. Ήδη έχω ξεκινήσει και γράφω
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2015 Γενικότερα ψάχνω . Αλλα από οτι βλέπω επειδή δεν είμαι και συγγραφέας για να κάτσω να βγάλω λεφτά από αυτό , μπορεί να το ανεβάσω σε κανά server και να δώσω ένα Link για να το κατεβάσει όποιος θέλει. Και αν θέλει κανένας να κάνει κανά donation ας κάνει έτσι για το γαμώτο. Δεν πάω για τα λεφτά γιατί θεωρώ ότι κάποια πράγματα τα οποία πρέπει να τα δει ο κόσμος και να μάθει από αυτά , δεν χρειάζεται να τα κοστολογήσεις. 2
idomeneas7 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2015 Απλά για να γίνει γνωστό και να διαβαστεί, καλύτερα να το έχεις κάπου με επισκεψιμότητα κι ας είναι δωρεάν. Αλλιώς μόνο φίλοι και γνωστοί σου βλέπω να το διαβάζουν.
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2015 Ε θα το ανεβάσω στο Insomnia. Επισκεψιμότητα στο full...
Pa0ki Δημοσ. 26 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2015 Θυμάμαι είχα διαβάσει ένα άρθρο για μια κοπελίτσα που είχε γράψει κάτι βιβλία(δεν θυμάμαι τι και πώς, εννοείται στα αγγλικά) και τα κυκλοφόρησε μόνο ως e-books για το kindle και τα έδινε 1-2-3$ Πούλησε μερικές 100άδες χιλιάδες και έβγαλε ένα τσουβάλι λεφτά
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2015 Είναι γενικότερα άνθρωποι που μπορούν να βγάλουν λεφτά από το μηδέν πραγματικά κάνοντας κάτι αξιοσημείωτο Δεν ξέρω αν είχατε δει τον άλλο στο kickstarter με την πατατοσαλάτα. Και λες καμιά φορά γιατί ρε γαμώτο και γω να μην βγάλω κανά φράγκο απο μια παπαριά Εγώ προσωπικά δεν πάω για τα φράγκα. Θα το διαθέσω free και αν θέλει κανεις ας κάνει donation. Αν δεν θέλει ας μην κάνει Δεν γράφω κάτι τρελό. Μαζεύω γενικά πληροφορίες από προσωπικά βιώματα και τα κάνω ένα βιβλιαράκι .
thetruth Δημοσ. 26 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2015 Μανωλη, αν ο σκοπος σου ειναι να διαδοθεί οσο μπορει το εργο σου, τοτε θα πρεπει να εξετασεις αλλες μεθοδους αναμεταδοσης του, οπως με οπτικοακουστικο υλικο και σε μορφη βιντεο ( youtube ) ετσι θα μπορεις να απευθυνθεις σε μεγαλοτερο κοινο. Καλη τυχη σε οτι κανεις. 1
georgeadams Δημοσ. 26 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2015 Αν το πουλήσεις ως Kindle e-Book, η Amazon έχει 2 "πακέτα". Στο ένα πακέτο παίρνεις το 35% της τιμής πώλησης. Στο άλλο πακέτο (που όμως ισχύει μόνο για καμιά 15-ρια χώρες) παίρνεις το 70% της τιμής πώλησης αλλά πληρώνεις στην Amazon "έξοδα παράδοσης" (πληρώνεις ανάλογα με τα MB που κατεβάζουν οι αγοραστές). Και στα δύο πακέτα ορίζεις εσύ την τιμή αλλά μπορεί η Amazon να την αλλάξει κατά βούληση ως μέρος κάποιου promotion. Αν το πουλήσεις ως iBooks e-Book, η Apple νομίζω σου δίνει το 70% αλλά δεν το έψαξα πολύ. Βέβαια σε αυτήν την περίπτωση μπορούν να το διαβάσουν μόνο όσοι έχουν iPhone, iPad ή Mac. Βρήκα μια σελίδα που έχει ένα χονδρικό υπολογισμό των royalties εδώ: E-Book Royalty Calcumatic Αν θέλεις να το εκδόσεις ως φυσικό (χάρτινο) βιβλίο, έχω υπόψη μου το blurb.com. Αυτό σου βγάζει κόστος ανάλογα με το φορμάτ, το μέγεθος του βιβλίου και την ποσότητα. Μπορείς να παραγγείλεις όσα βιβλία θέλεις για να τα πουλήσεις μόνος σου ή μπορείς να τα πουλήσεις μέσω του blurb, ορίζοντας εσύ την τελική τιμή (μείον τη χρέωση της εκτύπωσης και αποστολής από το Blurb). Υποθέτω πως υπάρχουν κι άλλες εναλλακτικές του blurb αν το ψάξεις λίγο. (παρεμπιπτώντος, στο Blurb είχα φτιάξει πριν από χρόνια το άλμπουμ με τις φωτογραφίες του γάμου μου και το αποτέλεσμα ήταν περίφημο) 2
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2015 Χρήσιμες πληροφορίες georgeadams. Σε Kindle δηλαδή δεν πληρώνεις έξοδα για να το κάνουν ηλεκτρονικό? Απλά κάνεις συμφωνία από την αρχή τι ποσοστό θες εσύ σαν συγγραφέας επί των πωλήσεων?
gokuthelegend Δημοσ. 26 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2015 Μπορείς να ανοίξεις ένα μπλογκ (100% δωρεάν, ενώ με μια μικρή συνδρομή τον χρόνο, εγώ πληρώνω 26 ευρώ, για να έχεις κάποιες διευκολύνσεις). Ανεβάζεις εκεί αποσπάσματα από το βιβλίο σου και ανεβάζεις σε pdf ή ότι άλλη μορφή θες για να το κατεβάσουν.
Basilhs23___ Δημοσ. 26 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2015 Επειδή δοκίμασα και εγώ πολύ δύσκολα τα πράγματα. Κατ' αρχήν μιλάμε μόνο για την περίπτωση που το κάνεις για χόμπυ και ψάχνεις πολύ μικρά έσοδα, αν σκέφτεσαι να βιοποριστείς από αυτό πρέπει να ακολουθήσεις άλλες μεθόδους όπως είπε κάποιος και να το ψάξεις το θέμα πολύ βαθύτερα. Προσπάθησα πριν καιρό να εκδόσω κάτι δικό μου. Ήταν ένα βιβλίο στα ελληνικά που περιελάμβανε δικές μου σκέψεις σχετικά με ένα θέμα στα μαθηματικά και κάποια φιλοσοφικά ερωτήματα, οχι κάτι αυστηρά επιστημονικό. Με το google books δεν μπορείς να κάνεις τίποτα διότι δεν υπάρχει η δυνατότητα από την Ελλάδα ακόμα να βγάλεις το βιβλίο σου και να στο αγοράσει κάποιος, απλά το κάνεις μόνο ένα upload να φαίνεται και μπορεί είτε να το δει δωρεάν είτε να βάλεις περιορισμό στο 20% των σελίδων για να βλέπει κάποιος σαν δείγμα. Απευθύνθηκα σε ελληνικό εκδοτικό οίκο που αναλαμβάνει να εκδόσει δωρεάν το βιβλίο μέσω της ιστοσελίδας του και εφόσον εγκριθεί εισπράτει ένα ποσοστό επι των κερδών και το υπόλοιπο το παίρνει ο δημιουργός. Αργούσαν στην έγκριση του βιβλίου και όταν τους ρώτησα τι γίνεται μου απάντησαν μετά από 2 εβδομάδες οτι το κόστος του βιβλίου θα είναι αυξημένο επειδή υπάρχουν πολλοί μαθηματικοί τύποι μέσα, δεν κατάλαβα τι ρόλο έχουν οι μαθηματικοί τύποι, εγώ έτοιμο pdf τους έδωσα το ανεβάζουν και τέλος, τελικά δεν ασχολήθηκα άλλο με αυτούς, ούτε και αυτοί με ενημέρωσαν για κάτι στο μέλλον. Αργότερα κοίταξα κάποιους άλλους εκδοτικούς οίκους αλλά εκείνοι είχαν περιορισμούς στο είδους του βιβλίου, κάποιοι ήθελαν μόνο βιβλία λογοτεχνικά με ιστορίες ή παιδικά παραμύθια και οχι επιστημονικά ή ποιήματα κτλ. Τελευταία προσπάθησα στο amazon το οποίο επισήμως δεν αφήνει να σηκώσεις ελληνικά βιβλία αλλά εντούτοις μπορείς να βάλεις αν θες γιατί υπάρχουν και άλλοι που έβαλαν. Εγώ λοιπόν γράφτηκα και τα έκανα όλα, όμως λίγο πριν το last step, έκανα ένα preview του βιβλίου μου και φαίνεται όλο αλλοιωμένο..... στοίχιση, σελίδες, παράγραφοι, σειρές και γραμμές άλλα' ντ' άλλων, έκανα δοκιμές μήπως έφταιγε το format του αρχείου αλλά πάλι δεν υπήρξε αποτέλεσμα. Οπότε τα παράτησα όλα πλέον και περιμένω πότε θα έρθει η δυνατότητα της googlebooks για την Ελλάδα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα