Uncle_Bens Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Άστα να πάνε... εδώ η Εύα έκανε μια μαλακία και τώρα την πληρώνουν οι γυναίκες επ' άπειρον με πόνους κατά τη γέννα.. Εγώ περισσότερο το σκέφτηκα σε φάση ότι οι γονείς ήταν σε μέρος με ακτινοβολία, καταναλώνανε καρκινογόνες ουσίες (πχ γλυκά με Ε κτλ) καπνίζανε παθητικά ή ενεργητικά ή τέσπα κάνανε κάτι λάθος εν αγνοία τους γιατι απόσο το έχω ψάξει δεν υπάρχει κάποιος λόγος ενα νεογνό με το που βγαίνει να έχει καρκίνο επειδή το κληρονόμησε Το πιο χαρακτηριστικο παραδειγμα του confirmation bias. Για την ακριβεια ειναι τοσο λιγες οι φορες που τυχαινει καποιος να παθει (η να απολαυσει) αυτο που του αξιζει που οταν το βλεπουμε το κανουμε παραδειγμα και το συζηταμε. Ολα τα υπολοιπα που βλεπουμε και δεν συμφωνουν με αυτο το σκεπτικο απλως τα αγνοουμε. Για να μην συζητησουμε καν το ποσο πολυπλοκο θεμα ειναι τι "αξιζει" ο καθενας. Λες και η ηθικη ειναι κατι απολυτο και σταθερο σε ολη την ανθρωπινη ιστορια αλλα και μεταξυ διαφορετικων λαων. Αραγε η θεια δικη αλλαζει και αυτη μυαλα μαζι με τους ανθρωπους σε καθε περιπτωση? My point exactly 1
billpao Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Το πιο χαρακτηριστικο παραδειγμα του confirmation bias. Για την ακριβεια ειναι τοσο λιγες οι φορες που τυχαινει καποιος να παθει (η να απολαυσει) αυτο που του αξιζει που οταν το βλεπουμε το κανουμε παραδειγμα και το συζηταμε. Ολα τα υπολοιπα που βλεπουμε και δεν συμφωνουν με αυτο το σκεπτικο απλως τα αγνοουμε. Για να μην συζητησουμε καν το ποσο πολυπλοκο θεμα ειναι τι "αξιζει" ο καθενας. Λες και η ηθικη ειναι κατι απολυτο και σταθερο σε ολη την ανθρωπινη ιστορια αλλα και μεταξυ διαφορετικων λαων. Αραγε η θεια δικη αλλαζει και αυτη μυαλα μαζι με τους ανθρωπους σε καθε περιπτωση? Texas Sharpshooter fallacy (στο περίπου).
idomeneas7 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%98%CE%B5%CE%AF%CE%B1_%CE%94%CE%AF%CE%BA%CE%B7 Ναι βρε Σπεκτ, εννοώ πως κατάλαβα ότι εδώ το συζητάμε σαν έννοια "ο,τι σπείρεις θα θερίσεις", "οπως έστρωσες θα κοιμηθείς", "εχει ο καιρός γυρίσματα" κλπ. Αν είναι καθαρά με την βιβλική/θρησκευτική έννοια, τότε εννοείται πως κανένας μη χριστιανός δεν πιστεύει σε αυτό. Επίσης συμφωνώ με το confirmation bias, απλά όπως είπα μου αρέσει να το πιστεύω γιατί νιώθω όμορφα όταν κάνω κάτι καλό και περιμένω κάτι επίσης καλό να συμβεί σε μένα. Με βοηθάει να πιστευω πως έχω κάποια ελάχιστη επιρροή στην τροπή των γεγονότων και πως η καλή μου πράξη θέτει σε κίνηση μια θετική αλληλουχία και ξεκινάει ένα domino effect καλοσύνης που θα ξαναγυρίσει σε μένα.
defacer Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Το να είσαι κάθαρμα και κάποια στιγμή να βρεθεί κάποιος που θα έχει τη δυνατότητα και την επιθυμία να σε σκίσει "για να μάθεις" δε λέγεται θεία δίκη, λέγεται "πήγαινες γυρεύοντας". Το να είσαι κάθαρμα και κάποια στιγμή να σου σκάσει μια βόμβα από το πουθενά (περνούσα το δρόμο και με χτύπησε νταλίκα) δε λέγεται θεία δίκη, λέγεται τυχαίο γεγονός. Θεία δίκη λέγεται αυτό με το οποίο σε φοβερίζουν όταν είσαι πλέον πολύ μεγάλος για να πιάσει το "αν δε φας όλο το φαί θα έρθει ο μπαμπούλας", και επίσης αυτό το οποίο έχουν ανάγκη κάποιοι για να δικαιολογήσουν μέσα τους το γεγονός ότι μπορεί να είσαι κάθαρμα αλλά παρόλα αυτά να περνάς (προς το παρόν) ζωή χαρισάμενη. Edit: Να σημειώσω επίσης: μη σας μπαίνουν ιδέες επειδή κάποια καθάρματα φαίνεται πως γλυτώνουν από τη θεία δίκη. Αυτούς τους περιμένει η κόλαση. 1
agamoi-thytai Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Θεία δίκη δεν υπάρχει. Απλά λέω ότι κάποιες φορές γυρνάει ο τροχός. Μόνο που τώρα έχει κολλήσει εκεί που γαμ@νε τον φτωχό. 2
nicoc89 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Θεία δίκη δεν υπάρχει. Απλά λέω ότι κάποιες φορές γυρνάει ο τροχός. Μόνο που τώρα έχει κολλήσει εκεί που γαμ@νε τον φτωχό. ε βάλε λίγο λαδάκι να γλιστράει :3
Soopercharged Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Δεν πιστευα στη θεια δικη, αλλα με τα τελευταια γεγονοτα εχω αρχισει να αλλαζω γνωμη.
star12 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2015 (επεξεργασμένο) Γενικα οχι , κυριως γιατι η ζωη δεν ειναι ταινια . Παρολαυτα μου χει τυχει ενα σκηνικο που ισως ηταν η εξαιρεση του κανονα. Παιρνω ταξι ενα μεσημερι σε διαδρομη που κανω σχετικα συχνα και ξερω ποσο βγαινει .Παει ο εξυπνος ο ταξιτζης και αντι να επιλεξει μια απτις 2-3 πιθανες διαδρομες (που ειχαν μικρη διαφορα μεταξυ τους) ξεκιναει με την μια και σε μια φαση στριβει να βγει σε περιφερειακο δρομο για να παρει την 2η διαδρομη. Με το που βλεπω τι κανει πριν του κανω θεμα λεω απο μεσα μου "να σου καει το αμαξι βρωμιαρη" και ω θεοι 1 λεπτο αργοτερα ανεβαζει θερμοκρασια το ταξι και αναγκαστικά κανει δεξια και σταματαει... κατι μου συνεβη παρομοιο και μενα παλι με ταξι και ταξιντζη.ειχα βγει απο μια συναυλια και καναμε 2 στασεις. στη μια να κατεβει η φιλη μου, και μετα εγω.οταν κατεβηκε η φιλη μου γυρνα και μου λεει ο ταξιντζης με υφος να λες τη φιλη σου αλλη φορα να λεει πιο σωστα τη διευθυνση και κατι τετια και μετα μου πετα.ωχ χαλασε κατι στο ταξι.θυμισε μου να πεταχτουμε στο γκαραζ να το φτιαξω.Eγω τωρα να θελω να γυρισω σπιτι και αυτος να θελει να παμε σε γκαραζ πρωτα και φυσικα να φαει πιο πολλα λεφτα.ειμουν ετοιμος να αντιδρασω οταν σε μια στιγμη εκπληκτος λεει.δε το πιστευω ΕΦΤΙΑΞΕ και ετσι εφτασα σπιτι μου κατευθειαν.Eννοειται με τετιους μη τους αποκαλεσω με κανουν να μη παιρνω συχνα ταξι Επεξ/σία 30 Ιουνίου 2015 από star12
BoullyBoy Δημοσ. 29 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2015 Τέτοια βλέπω και καταλαβαίνω που έχουμε καταντήσει. Την χριστιανική Θρησκεία πλέον δεν την κυνηγάει κανένας νέον αλλά ούτε οι γονείς προσπαθούν να μάθουν τα παιδιά τους. Έχει γίνει θρησκεία που όπως τον συμφέρει τον καθένα αυτό είναι το σωστό με την δικαιολογία ''έχουν αλλάξει οι καιροί πλέον''. Ιδικά στην Ελλάδα αυτό το πράγμα στο να κατεβάζεις χριστοπαναγίες και θεούς έχει καταντήσει ρουτίνα και δεν νοιάζει κανέναν. Με το αποτέλεσμα να μην πιστεύει σχεδόν κανένας ή ο καθένας να το βλέπει απο την άποψη που τον συμφέρει να βλέπουμε τα 14άχρονα κορίτσια να φαίνονται 18 και να συζητάνε για κάτι που κανονικά δεν θα έπρεπε να ξέρουν κάν σε εκείνη την ηλικία αλλά εκτός αυτού το κάνουν πλέον και στην πράξη. Μέχρι να παντρευτούν να έχουν περάσει κάμποσα άτομα από πάνω τους και μετά το γάμο να μην έχει κανένα σεβασμό προς τον σύζυγό του. Εχω δεί περιπτώσεις να δουλεύουν και οι 2 με τον άνδρα να παίρνει περισσότερα χρήματα και να συντηρεί όλη την οικογένεια και όταν έμεινε άνεργος η γυναίκα αντί να βοηθήσει την κατάσταση να τον παρατάει για το λόγο ότι είναι άνεργος. Εχω πάει σε σπίτια να βλέπω τα ψυγεία άδεια γιατί απλά η γυναίκα δεν ασχολείται καθόλου και διάφορα τέτοια. Και το πιο σημαντικό είναι πως υπάρχουν ιερείς που τους δίνουν και την ευλογία τους που κανονικά για αυτούς η ποινή για την ομοφυλοφιλία είναι ο θάνατος. Οπως κιόλας αφήνουν τις γυναίκες μέσα στην εκκλησία και δεν λένε τίποτα. Αυτά είναι τα μόνο τα λίγα που μπορώ να πω. Τώρα σχετικά με την θεία δίκη. Είτε σε αυτήν την ζωή είτε στην άλλη, είτε τώρα είτε μετά, είτε με λεφτά ή ακόμα και με κάποιο ατύχημα που την γλίτωσες χωρίς τραύματα ή ελαφρά, το ότι θα δικαιωθείς κάποτε είναι το σίγουρο. Και για το ανάποδο ισχύει το ίδιο, μπορεί να πληγώσεις κάποιο φτωχό στην ζωή σου που τον κορόιδεψες και στο μέλλον και το παιδί σου να το κοροϊδέψουν για τον ίδιο λόγο ή κάποιο άλλο, δεν είναι αναγκαστικά να γίνει σε εσένα.
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2015 Όλα γίνονται για κάποιο λόγο. Αν δεν υπήρχε η τρομοκρατία, ο φασισμός και οτιδήποτε κακό σε αυτόν τον κόσμο δεν θα υπήρχαν και άνθρωποι οι οποίοι παλεύουν ενάντια σε όλα αυτά. Για κάποιο λόγο έρχονται όλα και όλοι οι κακοί σε αυτόν τον κόσμο . Για να μπορούν κάποιοι άλλοι να ξεχωρίζουν το καλό και το κακό. Η θεία δίκη μπορεί να μην έρθει εν ζωή αλλά μετά θάνατον.
ALLisCHAOS Δημοσ. 29 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2015 Τέτοια βλέπω και καταλαβαίνω που έχουμε καταντήσει. Την χριστιανική Θρησκεία πλέον δεν την κυνηγάει κανένας νέον αλλά ούτε οι γονείς προσπαθούν να μάθουν τα παιδιά τους. Έχει γίνει θρησκεία που όπως τον συμφέρει τον καθένα αυτό είναι το σωστό με την δικαιολογία ''έχουν αλλάξει οι καιροί πλέον''. Ιδικά στην Ελλάδα αυτό το πράγμα στο να κατεβάζεις χριστοπαναγίες και θεούς έχει καταντήσει ρουτίνα και δεν νοιάζει κανέναν. Με το αποτέλεσμα να μην πιστεύει σχεδόν κανένας ή ο καθένας να το βλέπει απο την άποψη που τον συμφέρει να βλέπουμε τα 14άχρονα κορίτσια να φαίνονται 18 και να συζητάνε για κάτι που κανονικά δεν θα έπρεπε να ξέρουν κάν σε εκείνη την ηλικία αλλά εκτός αυτού το κάνουν πλέον και στην πράξη. Μέχρι να παντρευτούν να έχουν περάσει κάμποσα άτομα από πάνω τους και μετά το γάμο να μην έχει κανένα σεβασμό προς τον σύζυγό του. Εχω δεί περιπτώσεις να δουλεύουν και οι 2 με τον άνδρα να παίρνει περισσότερα χρήματα και να συντηρεί όλη την οικογένεια και όταν έμεινε άνεργος η γυναίκα αντί να βοηθήσει την κατάσταση να τον παρατάει για το λόγο ότι είναι άνεργος. Εχω πάει σε σπίτια να βλέπω τα ψυγεία άδεια γιατί απλά η γυναίκα δεν ασχολείται καθόλου και διάφορα τέτοια. Και το πιο σημαντικό είναι πως υπάρχουν ιερείς που τους δίνουν και την ευλογία τους που κανονικά για αυτούς η ποινή για την ομοφυλοφιλία είναι ο θάνατος. Οπως κιόλας αφήνουν τις γυναίκες μέσα στην εκκλησία και δεν λένε τίποτα. Αυτά είναι τα μόνο τα λίγα που μπορώ να πω. Τώρα σχετικά με την θεία δίκη. Είτε σε αυτήν την ζωή είτε στην άλλη, είτε τώρα είτε μετά, είτε με λεφτά ή ακόμα και με κάποιο ατύχημα που την γλίτωσες χωρίς τραύματα ή ελαφρά, το ότι θα δικαιωθείς κάποτε είναι το σίγουρο. Και για το ανάποδο ισχύει το ίδιο, μπορεί να πληγώσεις κάποιο φτωχό στην ζωή σου που τον κορόιδεψες και στο μέλλον και το παιδί σου να το κοροϊδέψουν για τον ίδιο λόγο ή κάποιο άλλο, δεν είναι αναγκαστικά να γίνει σε εσένα. WAT? Πάντως σε όλα τα παραδείγματα που είπες αν βάλεις τη χριστιανικη θρησκεια τα πράγματα φτάνουν στο άλλο άκρο. Η κόρη πηγαίνει σε κατυχοιτικο, φοράει το ζζζζβάγκο και σε κοντράρει στο μουστάκι μέχρι να παντρευτεί, και αφού παντρευτει ανέχετε τα πάντα από τον άντρα γιατί ως γνωστόν η γυναίκα να φοβάται τον αντρα (και καμιά μπατσούλα που και που δε βλάπτει. Ειδικά αν ξεχάσει το ψυγείο άδειο.) Και τα μεν και τα δε, ακρότητες. Δε χρειάζεσαι κανένα θεό και κανένα κανόνα του για κάνεις οικογένεια να μεγάλωσεις παιδιά και γενικα για να ζήσεις. *Οπως κιόλας αφήνουν τις γυναίκες μέσα στην εκκλησία και δεν λένε τίποτα. Με αυτό τι ακριβώς εννοείς? οτι δεν θα έπρεπε να επιτρέπεται στις γυναίκες να πηγαίνουν εκκλησία?
BoullyBoy Δημοσ. 29 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2015 WAT? Πάντως σε όλα τα παραδείγματα που είπες αν βάλεις τη χριστιανικη θρησκεια τα πράγματα φτάνουν στο άλλο άκρο. Η κόρη πηγαίνει σε κατυχοιτικο, φοράει το ζζζζβάγκο και σε κοντράρει στο μουστάκι μέχρι να παντρευτεί, και αφού παντρευτει ανέχετε τα πάντα από τον άντρα γιατί ως γνωστόν η γυναίκα να φοβάται τον αντρα (και καμιά μπατσούλα που και που δε βλάπτει. Ειδικά αν ξεχάσει το ψυγείο άδειο.) Και τα μεν και τα δε, ακρότητες. Δε χρειάζεσαι κανένα θεό και κανένα κανόνα του για κάνεις οικογένεια να μεγάλωσεις παιδιά και γενικα για να ζήσεις. *Οπως κιόλας αφήνουν τις γυναίκες μέσα στην εκκλησία και δεν λένε τίποτα. Με αυτό τι ακριβώς εννοείς? οτι δεν θα έπρεπε να επιτρέπεται στις γυναίκες να πηγαίνουν εκκλησία? Αν ήσουν πιστός και τα έψαχνες θα ήξερες τη εννοώ. :-D Μπα δεν είναι έτσι όπως; τα λες. αυτά που βλέπω εγώ έξω είναι κοριτσάκια με selfies όπου κάνουν τα πάντα για να δείξουν περισσότερα. Ελευθερες όσο δεν πάει κλπ κλπ.
nonreligius Δημοσ. 29 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2015 Αν ήσουν πιστός και τα έψαχνες θα ήξερες τη εννοώ. :-D Μπα δεν είναι έτσι όπως; τα λες. αυτά που βλέπω εγώ έξω είναι κοριτσάκια με selfies όπου κάνουν τα πάντα για να δείξουν περισσότερα. Ελευθερες όσο δεν πάει κλπ κλπ. Ρε μισογύνιδες πάτε να ζήσετε σε καμιά σπηλιά να πούμε. Τα κοριτσάκια καλά κάνουν έχουν ορμές που η φύση τις έβαλε και πρέπει να τις ικανοποιούν. Δηλαδή ρε μεγάλε αν ένα κορίτσι έχει πάει πχ με 3 άντρες και μετά παντρευτεί που είναι το κακό; Αυτή την έρμη τη λογική δεν τη χρησιμοποιείτε; Και με 500 να πήγαινε αν μετά στο γάμο (στον πολιτικό εννοείται, διότι στο θρησκευτικό λέει η γυναίκα να φοβάται τον άνδρα.. σιγά ρε μεγάλε μήπως να τη χτυπάει κιόλας;;;;; είναι εντάξει με τον άνδρα της που είναι το κακό; Τέλος πάντων δεν απευθύνομαι σε εσένα προσωπικά, αλλά κάτι τέτοιες ιδεολογίες είναι καταστροφικές για την ανθρωπότητα. 1
BoullyBoy Δημοσ. 30 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2015 Ρε μισογύνιδες πάτε να ζήσετε σε καμιά σπηλιά να πούμε. Τα κοριτσάκια καλά κάνουν έχουν ορμές που η φύση τις έβαλε και πρέπει να τις ικανοποιούν. Δηλαδή ρε μεγάλε αν ένα κορίτσι έχει πάει πχ με 3 άντρες και μετά παντρευτεί που είναι το κακό; Αυτή την έρμη τη λογική δεν τη χρησιμοποιείτε; Και με 500 να πήγαινε αν μετά στο γάμο (στον πολιτικό εννοείται, διότι στο θρησκευτικό λέει η γυναίκα να φοβάται τον άνδρα.. σιγά ρε μεγάλε μήπως να τη χτυπάει κιόλας;;;;; είναι εντάξει με τον άνδρα της που είναι το κακό; Τέλος πάντων δεν απευθύνομαι σε εσένα προσωπικά, αλλά κάτι τέτοιες ιδεολογίες είναι καταστροφικές για την ανθρωπότητα. Οπότε όπως καταλαβαίνω με τα λεγόμενα που λές δηλώνεις πως δεν σε ενδιαφέρει τη λέει η θρησκεία σου πλέον. Για το κακό θα σου πώ που είναι, Αποτέλεσμα αυτών των πράξεων είναι να υπάρχει η ζίλια (θα σου άρεσε εσένα πχ όταν παντρευτείς η γυναίκα σου να ζέι στην ίδια γειτονιά ή να τυχαίνει να βλέπει κάποιον πρώην της κάθε και λίγο; που ξέρεις μπορεί αυτός να την ευχαριστούσε παραπάνω απο εσένα, τη σκέψεις θα είχε η γυναίκα σου; ) Αυτό είναι ένα απλό παράδειγμα που έδωσα και, επίσης φαντάζεσαι πόσο πιο εύκολο είναι σε κάποιον/κάποια που έχει πάει και απο πριν με πολλά άτομα να είναι εύκολο να το κάνει και όταν είναι μέσα στον γάμο; έχουμε καταντήσει πλέον σε φάση που οι οικογένειες σχηματίζονται μόνο και μόνο για να υπάρχει ξέρω γώ. Μερικές φορές βλέπω κάτι μάνες με το μικρό παιδί στο καροτσάκι και να φοράει τακούνι με μήνη φούστα το καλοκαίρι και να πάει να αγκαλιάζει χαιρετώντας φίλους της, όσο παντρεμένοι και να είναι τα βλέμματα γυρνάνε σε αυτήν. Τα θεωρείς αυτά εσύ σωστά δηλαδή; (Ολα αυτά τα λέω απο την λογική και όχι απο την θρησκεία) Και σχετικά με την θέση της γυναίκας στις θρησκείες, καμία θρησκεία δεν αναφέρει την γυναίκα κατώτερη απο τον άνδρα και πουθενά δεν λέει ότι πρέπει να τον φοβάται. Μάλλον δεν τα έχεις ψάξει και ότι έχεις ακούσει αυτά λες και εσύ. Αντιθέτως αυτά που αναφέρουν είναι πως ο άνδρας είναι η κολόνα του σπιτιού και πρέπει να στηρίζει την γυναίκα με κάθε τρόπο, ακόμα και στις δουλειές του σπιτιού να την βοηθάει. Και το τελευταίο που λές και με 500 να πήγαινε και ξέρω γω, αν είναι έτσι ας το κάνει επάγγελμα να βγάλει και κανένα φράγκο τότε σε αυτήν την κρίση και όταν παντρευτεί ας αλλάξει δουλειά, που είναι το κακό; (Μιας και πλέον γίνεται χωρίς να υπάρχει αγάπη είναι το ίδιο πράγμα)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα