Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γιατί αμα γίνει κανένα μπαμ, θα εχουν τουλάχιστον κινητά για να τρώνε.

'Ελληνες επαγγελματίες.

• Like 6
  • Moderators
Δημοσ.

Αφού έχεις πρόβλημα με το μαγαζί γιατί δεν έκανες καταγγελία και γκρινιάζεις εδώ μέσα;

Δημοσ.

Γιατί αμα γίνει κανένα μπαμ, θα εχουν τουλάχιστον κινητά για να τρώνε.

'Ελληνες επαγγελματίες.

΄Η ελπίζουν ότι κάποιος άλλος θα πάει να το αγοράσει με κανονικά λεφτά...:)

• Moderators
Δημοσ.

Οn their defence υπηρχαν ανέκαθεν καποια σκρουτζομαγαζα που δεχονταν μονο μετρητα. Δεν ξερω για το συγκεκριμένο αλλα καποια σιγουρα ναι.

Δημοσ.

http://www.forin.gr/articles/article/14909/pnp-fek-b-66-30-6-2015

(δες άρθρο 1, παρ. 4)

και αν θες να δεις την αρχική ΠΝΠ μαζί με τις παραπάνω τροποποιήσεις, εδώ:

http://www.forin.gr/articles/article/14880/trapezikh-argia-braxeias-diarkeias-periorismoi-stis-sunallages

Δεν είναι παράνομο να μη δέχεσαι κάρτες.

Είναι παράνομο να μη δέχεσαι κάρτες όσο διαρκεί η "τραπεζική αργία".

Ακριβώς για να μην υπάρξουν τέτοια φαινόμενα.

Ας το δχθούμε αυτό.

Τρόπος να "γλιστρίσεις" από την πρόβλεψη υπάρχει βέβαια και αυτό είναι το πρόβλημα όσων αποφασίζουν έτσι στο πόδι τέτοια μέτρα χωρίς να βλέπουν την αναπόφευκτη αντίδραση.

Ενας που θέλει να μη δέχεται κάρτες θα βρει τρόπο είτε "πούστικο" (= χαλασε το POS) είτε θα διακόψει τη σύμβαση με τη τράπεζα αν τον συμφέρει και έτσι θα μπορείς να του πεις τίποτα.

Πρακτικά, όταν ένας επαγγελματίας δε μπορεί να δώσει το στοκ του και να έχει μετρητά για να το αναπληρώσει, απλά δε θα το κάνει είτε το επιβάλει ο νομος είτε όχι. Δε μπορείς να επιβάλεις με νόμο κάτι τεχνικά τόσο δύσκολο.

• Like 2
Δημοσ.

Και πιο παλιά υπήρχαν καταστήματα που πρόσθεταν πάνω στην τιμή το ποσοστό που τους κρατούσε η τράπεζα.

Μία είναι η λύση για όλους αυτούς. ΆΝΤΕ ΓΕΙΑΑΑΑ

Δημοσ.

Βλεπω και το άλλο τραγελαφικό, ανθρώπους που μέχρι χθες κράζανε μεγάλες αλυσίδες Σουπερ-μάρκετ ότι πιέζουν για να εξαλλειψουν τους φτωχούς-πλην τίμιους μαγαζάτωρες, τώρα να τους λένε ΜΠΡΑΒΟ επειδή πληρώσανε μετρητά παρότι ίσως δεν είχαν καμία υποχρέωση να κάνουν και ο απλός μαγαζάτωρας τώρα θα σου ζητήσει μετρητά γιατί απλά δεν έχει τις ίδιες επιλογές με των μεγάλο έμπορο.

Και πιο παλιά υπήρχαν καταστήματα που πρόσθεταν πάνω στην τιμή το ποσοστό που τους κρατούσε η τράπεζα.

Μία είναι η λύση για όλους αυτούς. ΆΝΤΕ ΓΕΙΑΑΑΑ

Είχε γίνει συζήτηση γι'αυτό στο θέμα για τα 70 ευρώ μαξιμουμ με μετρητά και ακόυσαμε πάρα πολλά επιχειρήματα του τύπου

- "ελα τώρα , τό επιπλέον κόστος σε νοιάζει ?"

Δημοσ.

Ας το δχθούμε αυτό.

Τρόπος να "γλιστρίσεις" από την πρόβλεψη υπάρχει βέβαια και αυτό είναι το πρόβλημα όσων αποφασίζουν έτσι στο πόδι τέτοια μέτρα χωρίς να βλέπουν την αναπόφευκτη αντίδραση.

Ενας που θέλει να μη δέχεται κάρτες θα βρει τρόπο είτε "πούστικο" (= χαλασε το POS) είτε θα διακόψει τη σύμβαση με τη τράπεζα αν τον συμφέρει και έτσι θα μπορείς να του πεις τίποτα.

Πρακτικά, όταν ένας επαγγελματίας δε μπορεί να δώσει το στοκ του και να έχει μετρητά για να το αναπληρώσει, απλά δε θα το κάνει είτε το επιβάλει ο νομος είτε όχι. Δε μπορείς να επιβάλεις με νόμο κάτι τεχνικά τόσο δύσκολο.

αρα η θεση σου ποια ειναι? απογορευτε εκτος αν την σκαπουλαρετε?

Δημοσ.

Αν εσύ είχες επιχείρηση θα έδινες σε αυτή την κατάσταση το stock σου χωρίς μετρητά;

ΟΙ άλλες επιχειρήσεις βρε παιδιά που διευκολύνουν με κάρτα ειναι μαλάκες δηλαδή;

Επίσης οταν ενα κατάστημα εγώ το στηρίζω μια ζωή και ψωνίζω απο αυτό είναι δυνατόν να μου πεί ξαφνικά οτι δεν δέχεται κάρτα;

Τι λόγικη είναι αυτη που έχετε πραγκατικά απορώ.

Επίσης ειναι παράνομο .

Αφού έχεις πρόβλημα με το μαγαζί γιατί δεν έκανες καταγγελία και γκρινιάζεις εδώ μέσα;

Γνωστοποίησε και το κατάστημα μαζι με την γκρίνια του κάτι το οποίο ειναι σημαντικό.

Αλλα ας μην τρωγόμαστε με αυτά .Προέχουν πολύ κρίσιμα πράγματα . Αυτοι στην ώρα τους.

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ.

ΟΙ άλλες επιχειρήσεις βρε παιδιά που διευκολύνουν με κάρτα ειναι μαλάκες δηλαδή;

Επίσης οταν ενα κατάστημα εγώ το στηρίζω μια ζωή και ψωνίζω απο αυτό είναι δυνατόν να μου πεί ξαφνικά οτι δεν δέχεται κάρτα;

Τι λόγικη είναι αυτη που έχετε πραγκατικά απορώ.

Επίσης ειναι παράνομο .

Γνωστοποίησε και το κατάστημα μαζι με την γκρίνια του κάτι το οποίο ειναι σημαντικό.

Αλλα ας μην τρωγόμαστε με αυτά .Προέχουν πολύ κρίσιμα πράγματα . Αυτοι στην ώρα τους.

ελα ωραια μας ειπε και πιο ειναι το μαγαζι αλλαξε κατι!? Οταν εχεις προβλημα με καποιον το λες στον ιδιο οχι στου αλλους! Θα ενημερωσεις τον κοσμο να ξερει τι συμβαινει αλλα πρωτα θα εχεις κανει και αυτο που πρεπει! Να μιλησεις με τον ιδιοκτητη ή καταγγελια!

Δεν ειμαι υπερ του μαγαζιου 

Δημοσ.

<p>

Ο χρήστης Expertr είπε:<br />

Με την ιδια λογικη που και που καλυτερα ειναι να μην κοβουμε αποδειξεις αλλα να σου θυμησω οτι και τα δυο ειναι ΠΑΡΑΝΟΜΑ<br />

<br />

Από πότε είναι παράνομο να μη δέχεσαι κάρτες?<br />

<br />

Μπορείς να μας δώσεις ένα λινκ σε νόμο?<br />

Ο χρήστης idomeneas7 είπε:<br />

01.07.2015: Η αποδοχή από όλους τους συναλλασσόμενους των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών για πληρωμές στο εσωτερικό της χώρας είναι υποχρεωτική για όσο διάστημα είναι κλειστές οι τράπεζες. Η άρνηση της πληρωμής τιμωρείται με φυλάκιση, πρόστιμο και άλλες κυρώσεις, όπως διακοπή λειτουργίας της επιχείρησης, σύμφωνα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου  (ΦΕΚ 66 Α’/30.6.2015).<br />

<br />

Μπορείς να μας δώσεις πρόβλεψη των ποινών στις οποίες αναφέρεται?<br />

Ο χρήστης zio10 είπε:<br />

Καλά κάνουν <br />

<br />

Όχι δεν κανουν καλά αλλά είναι το αυτονόητο και αναπόφευκτο<br />

</p><p> </p><p>

Σου εδωσαν την απαντηση</p>

Δημοσ.

ελα ωραια μας ειπε και πιο ειναι το μαγαζι αλλαξε κατι!? Οταν εχεις προβλημα με καποιον το λες στον ιδιο οχι στου αλλους! Θα ενημερωσεις τον κοσμο να ξερει τι συμβαινει αλλα πρωτα θα εχεις κανει και αυτο που πρεπει! Να μιλησεις με τον ιδιοκτητη ή καταγγελια!

Δεν ειμαι υπερ του μαγαζιου 

Φυσικά και άλλαξε.

Το μαύρισα εγώ και αρκετοί άλλοι . (όπως θα γίνει και με άλλα καταστήματα)

Δημοσ.

επειδη αυτες τις μερες εχω δει απαραδεκτες συμπεριφορες απο μαγαζια, πιστευω οτι πρεπει να τα αναφερουμε ωστε οταν τελειωσει αυτο το θεμα με τις τραπεζες να το θυμωμαστε.

Πηρα για τηλεφωνο σε μαγαζι για αγορα ενος κινητου και μου λενε εχει προβλημα το μηχανημα με τις χρεωστικες. Τους λεω τοτε να σας κανω μεταφορα σε λογαριασμο της πειραιως που το εχουν σαν τροπο πληρωμης και το εχω κανει στο παρελθον. Η απαντηση ειναι οτι εχουν εντολη απο το αφεντικο μονο μετρητα.

Το καταστημα??????

Phonegallery στον πειραια.

Πειτε και οι υπολοιποι τις εμπειριες σας και καποιος διαχειρηστης ας τα βαλει σε λιστα να υπαρχουν οταν επανέλθουν τα πραγματα ωστε ο καθενας να πραξει τα αναλογα.

Φίλε μου εφόσον το έχουν ήδη σαν τρόπο πληρωμής τότε απολύτως λογικό να διαμαρτύρεσαι. Πάντως όσο περνάει ο καιρός και αν δεν φτιάξυον τα πράγματα από εβδομάδα με τις τράπεζες το φαινόμενο θα γενικευθεί. Προχτές θέλαμε και εμείς να κάνουμε κάτι σε ένα σπίτι που νοικιάζει η μάνα μου και μας ζήτησε κάτι ο ενοικιαστής και δύο εταιρείες που βρήκαμε για την δουλειά αυτή θέλουνε μετρητά, εμείς δεν έχουμε ebanking αλλά προσφέρθηκε ακόμα και ο ενοικιαστής να πληρώσει και να αφαιρείται το ποσό από το ενοίκιο και δεν δεχόντουσαν ηλεκτρονικά.

Απλά για να καταλάβεις, όσο παραμένουν κλειστές οι τράπεζες και από τα ΑΤΜ παίρνεις μόνο το 60αρι, για το μαγαζί είναι σχεδόν άχρηστα τα λεφτά μέσω ηλεκτρονικής πληρωμής, άσε που πολλοί προμηθευτές ακόμα μπορεί να ζητήσουν μετρητό από το μαγαζί για κάποια παραγγελία οπότε και το μαγαζί μεταφέρει το πρόβλημα στον τελικό πελάτη, ειδικά δε αν μιλάμε για προμηθευτή του εξωτερικού ούτε λόγος.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

εχασα 5 και θα εχεις αλλους τοσους! Το θεμα ειναι να σταματησει να το κανει αυτο και οσο δεν γινετε καταγγελια θα συνεχισει να το κανει οποτε μια τρυπα στο νερο :)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...