Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καποτε εκανα fb και ο λογος ηταν επειδη ηθελα να ξαναβρω την κοπελα που εκανα παρεα επι 5 μερες στην σκιαθο..

ηξερα ονομα επιθετο και ειχα τηλεφωνο .. αλλα το κινητο, μου το ειχαν κλεψει στις μαξιλαρες τελευταια νυκτα..

απο τοτε λοιπον εχω fb..

δεν ανεβαζω συνεχεια φωτο, "εχω ελαχιστες καποιες που μου αρεσουν με φιλους κτλ", δεν κανω tag ουτε check in.. και εχω σχεδον ολους τους φιλους που εχω κανει παρεα ανα διαστηματα εκει..

δεν θα ηθελα π.χ να χασω τα 2 κολληταρια που μαζι ειμασταν αχωριστοι απο την τριτη δημοτικου.. μεχρι περιπου τα 23-24 οπου και εφυγαν για εξωτερικο..

ουτε να βλεπω τα ξαδερφια απο αθηνα μονο σε γαμους και κηδειες

ουτε επειδη κατι εγινε και εχασα το τηλ να μην μπορω να τους ξαναβρω..

το fb ειναι ενα εργαλειο.. το πως το χρησιμοποιεις εσυ εχει σημασια..  

αν θελεις ανεβαζεις selfie ή απλες φωτο με τοπια, tag-check in, cool τραγουδια ή ατακες, ανεκδοτα, για να διαφημισεις την επιχειρηση σου, για παιχνιδια, για προσφορες απο μαγαζια, για επικοινωνια με σταθμους-εκπομπες ή απλα και μονο για να μην χανεσαι με καποια ατομα τα οποια για καποιο λογο ή και για κανενα, απλα χαθηκες.. 

• Like 2
Δημοσ.

Κάτσε όμως γιατί δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Στο fb οτιδήποτε ανακοινώνει αναφέρει ή σηκώνει κάποιος το βλέπουνε οι άλλοι. Ουσιαστικά λοιπόν, θες δεν θες αν έχεις add Χ άτομα και αυτά σηκώνουν κάτι θα το δεις, και όταν το δεις θα υπάρξει μια αντίδραση περισσότερο αυθόρμητη, άλλο τώρα αν αρχίσεις να ασχολείσαι και περισσότερο με αυτό που δημοσιεύει ο καθένας. Αν δεν θες να βλέπεις τίποτα ή τουλάχιστον την πλειοψηφία τότε πρέπει να τους σβήσεις ή όταν μπαίνεις ποτέ να μην κοιτάς οτιδήποτε έχουν δημοσιεύσει οι υπόλοιποι γιατί μέσα σε αυτά θα υπάρχουν και οι μαλακίες.

Εγώ προσωπικά είχα πει στον εαυτό μου οτι κάποια στιγμή θα έφευγα από το fb σε λίγα χρόνια πιο μετά. Δεν είχα ιδιαίτερο πρόβλημα με τις φωτογραφίες και τα τραγούδια που σηκώνουν διάφοροι μολονότι το είχα κατακρίνει. Αλλά τα πήρα στο κρανίο όμως με οτι έβλεπα αυτές τις ημέρες με το δημοψήφισμα με τα σχόλια και τους διαλόγους, την ημιμάθεια την απολυτότητα και τον ξερολισμό/εξυπνακισμό από την γενιά μου που μεγάλωσε δίχως να έχει στερηθεί τίποτα. Ιδιαίτερα τα πήρα με την φωτογραφία που κυκλοφόρησε και έλεγε "ο κύριος τάδε που πυροβόλησε τον Σόιμπλε το 1990 ζητάει συγνώμη από τον ελληνικό λαό για την αστοχία του", μετά από αυτό έγραψα ένα κείμενο νευριασμένος και γενικά είπα οτι κάποια πράγματα έχουν τα όριά τους, και την επόμενη ημέρα 3 άτομα είχαν δημοσιεύσει την φωτογραφία ενω ένας (χρυσαυγήτης) την έβαλε και ως εξώφυλλο, άλλοι φίλοι μου είχαν ρίξει και διαγραφές για αυτό το θέμα, εγώ το έκλεισα και τελείωσα με αυτόν τον άρρωστο εικονικό διαδικτυακό κόσμο. Έχω συγγενικό μου πρόσωπο που είχε τραυματιστεί σε τροχαίο και έμεινε ανάπηρος από το ένα πόδι.

Τρελά επιχειρήματα. Καιρό είχα να διαβάσω τέτοιο συρφετό "επιχειρημάτων" με άλματα λογικής μεγαλύτερα κι από ολυμπιονίκη του τριπλούν.

Παίδες αντί να ενοχοποιείτε κάθε λογής εργαλείο μάθετε να το χρησιμοποιείτε. Αν όχι, καλώς πράττετε και το απορρίπτετε, διότι ως γνωστόν αν δεν ξέρεις να χρησιμοποιείς ένα μαχαίρι καλύτερα να μην το κρατάς καθόλου, καθότι μπορεί να σου γυρίσει μπούμερανγκ.

Αυτά. Συνεχίστε!

• Like 1
Δημοσ.

Υπαρχει και η επιλογη να κανεις unfollow τους παντες και να μην εχεις καθολου feed στην αρχικη σου απο τιποτα και κανεναν.

και μην πεις "γιατι να χρειαζεται εγω να κανω ολη αυτη τη διαδικασια??" γιατι το εχω ακουσει κ αυτο :P

• Like 2
Δημοσ.

Τρελά επιχειρήματα. Καιρό είχα να διαβάσω τέτοιο συρφετό "επιχειρημάτων" με άλματα λογικής μεγαλύτερα κι από ολυμπιονίκη του τριπλούν.

Παίδες αντί να ενοχοποιείτε κάθε λογής εργαλείο μάθετε να το χρησιμοποιείτε. Αν όχι, καλώς πράττετε και το απορρίπτετε, διότι ως γνωστόν αν δεν ξέρεις να χρησιμοποιείς ένα μαχαίρι καλύτερα να μην το κρατάς καθόλου, καθότι μπορεί να σου γυρίσει μπούμερανγκ.

Αυτά. Συνεχίστε!

Blah blah blah.

Υποδείξεις περι χρήσης μέσων και καραμέλες περι λογικής κάτσε να τις πεις σε κανένα παιδάκι. Δεν με ενδιαφέρει τι είναι λογικό και τι θεωρείς εσυ σωστό ούτε σε ρώτησα να μου βαθμολογήσεις την ποιότητα των επιχειρημάτων μου. Αυτές είναι οι αφορμές που με ώθησαν να απενεργοποίησω το δικό μου fb και σε όποιον αρέσουν. Και το οποίο fb έτσι κι αλλιώς είχα βάλει στόχο να το κλείσω κάποια στιγμή γιατί δεν γούσταρα την όλη φάση που γίνεται εκεί, απλά τώρα δώθηκαν οι αφορμές.

Αν γουστάρεις εσύ να μπαίνεις κάτσε και μπαίνε, κάνε οτι θες στην τελική δεν με απασχολεί τι θα κάνεις. Το δικό μου το έκλεισα και ελπίζω οτι τελείωσα ολοκληρωτικά από αυτό, υπάρχουν απείρως σημαντικότερα και πιο διασκεδαστικά πράγματα που κάνω στον υπολογιστή μου απ' το να βλέπω τις παρλαπίπες του καθενώς σε likes και διαλόγους άλλων φίλων του που ούτε ξέρω και λέει ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του.

Και δεν με πειράζει το μέσον που δημιούργησε ο zuckerberg για το οποίο δεν αμφιβάλλω οτι έχει προσφέρει θέσεις εργασίας έστω και σε κάποια ξένη χώρα και έχει βοηθήσει πολύ κόσμο αλλά με ενοχλεί ο τρόπος με τον οποίον κάνουν χρήση οι περισσότεροι. Ε λοιπόν εγώ αποφάσισα οτι δεν έχω καμιά δουλειά με αυτό πλέον. Αμαν με αυτή την καραπαρλαπίπα οτι κατηγορούμε το μέσον. Δεν με ενδιαφέρει αν θα κλείσει το fb ο ιδιοκτήτης του και τι θα κάνει, γιατί υπάρχουν και κάτι τέτοιοι που το κράζουν συνεχώς περιμένουν πότε θα κλείσει ενώ έχουν προφίλ και λιώνουν όλη την μέρα εκεί, εγώ κάνω κάτι εξυπνότερο και αποχωρώ μόνος μου.

Υπαρχει και η επιλογη να κανεις unfollow τους παντες και να μην εχεις καθολου feed στην αρχικη σου απο τιποτα και κανεναν.

και μην πεις "γιατι να χρειαζεται εγω να κανω ολη αυτη τη διαδικασια??" γιατι το εχω ακουσει κ αυτο :P

Δε πιάνει αυτό που λες, το είχα κάνει σε κάτι διαφημίσεις που κάνει ο άλλος like και μου πετάει εμένα διάφορες εταιρείες, από κοπέλες τα κλασσικά με καλλυντικά και προϊόντα γυναικείας περιποίησης, στους άνδρες κάτι άλλα πάλι, πατάς οτι δεν θέλεις να το βλέπεις και μπλοκάρονται αλλά μετά από κάποιο διάστημα "ηρεμίας" εμφανίζει άλλα.

Δημοσ.

δε φταιει το φβ αλλα αυτοι που κανεις παρεα.  Αν ειναι τοσο εθισμενοι και εχουν γραμμενη τη παρεα τοτε βρες αλλη παρεα.   Και το φβ ειναι ωραιο αν το χρησιμοποιεις με μετρο, εγω εχω βρει ατομα που καναμε παρεα μικροι και ειναι ωραιο tool για να κρατας επικοινωνια και να μαθαινεις νεα τους κτλ.  Με check in, tags κτλ δεν ασχολουμαι και οταν ανεβασω κατι ειναι επειδη θελω να το μοιραστω αλλα δε το κανω για τα λικες.   Εχει πλακα ομως να βλεπεις ποιοι ειναι τα ψονια και ποσο διαφορετικο χαρακτηρα εχουν in person.

• Like 2
Δημοσ.

Κάτσε όμως γιατί δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Στο fb οτιδήποτε ανακοινώνει αναφέρει ή σηκώνει κάποιος το βλέπουνε οι άλλοι. Ουσιαστικά λοιπόν, θες δεν θες αν έχεις add Χ άτομα και αυτά σηκώνουν κάτι θα το δεις, και όταν το δεις θα υπάρξει μια αντίδραση περισσότερο αυθόρμητη, άλλο τώρα αν αρχίσεις να ασχολείσαι και περισσότερο με αυτό που δημοσιεύει ο καθένας. Αν δεν θες να βλέπεις τίποτα ή τουλάχιστον την πλειοψηφία τότε πρέπει να τους σβήσεις ή όταν μπαίνεις ποτέ να μην κοιτάς οτιδήποτε έχουν δημοσιεύσει οι υπόλοιποι γιατί μέσα σε αυτά θα υπάρχουν και οι μαλακίες.

όχι έτσι ακριβώς είναι , αν δεν έχεις κάνει follow δεν βλέπεις κάτι απο αυτό το άτομο που σε ενοχλεί και γενικά δε βλέπω το λόγο να έχεις στην friend list σου άτομα που δεν συμπαθείς ή σε ενοχλούν , μπορείς ακόμα να κάνεις και κρυφό το profile σου να μην το βρίσκει ο καθένας 

• Like 2
Δημοσ.

καποτε εκανα fb και ο λογος ηταν επειδη ηθελα να ξαναβρω την κοπελα που εκανα παρεα επι 5 μερες στην σκιαθο..

ηξερα ονομα επιθετο και ειχα τηλεφωνο .. αλλα το κινητο, μου το ειχαν κλεψει στις μαξιλαρες τελευταια νυκτα..

απο τοτε λοιπον εχω fb..

δεν ανεβαζω συνεχεια φωτο, "εχω ελαχιστες καποιες που μου αρεσουν με φιλους κτλ", δεν κανω tag ουτε check in.. και εχω σχεδον ολους τους φιλους που εχω κανει παρεα ανα διαστηματα εκει..

δεν θα ηθελα π.χ να χασω τα 2 κολληταρια που μαζι ειμασταν αχωριστοι απο την τριτη δημοτικου.. μεχρι περιπου τα 23-24 οπου και εφυγαν για εξωτερικο..

ουτε να βλεπω τα ξαδερφια απο αθηνα μονο σε γαμους και κηδειες

ουτε επειδη κατι εγινε και εχασα το τηλ να μην μπορω να τους ξαναβρω..

το fb ειναι ενα εργαλειο.. το πως το χρησιμοποιεις εσυ εχει σημασια..  

αν θελεις ανεβαζεις selfie ή απλες φωτο με τοπια, tag-check in, cool τραγουδια ή ατακες, ανεκδοτα, για να διαφημισεις την επιχειρηση σου, για παιχνιδια, για προσφορες απο μαγαζια, για επικοινωνια με σταθμους-εκπομπες ή απλα και μονο για να μην χανεσαι με καποια ατομα τα οποια για καποιο λογο ή και για κανενα, απλα χαθηκες.. 

σωραίος... συμφωνώ απόλυτα μαζί σου

Δημοσ.

Όταν έμαθα για το facebook το 2008, έλεγε στη κεντρική του σελίδα ότι σκοπός του ήταν να βρεις παλιούς σου φίλους και να ξανασμίξετε.

Μου φάνηκε ωραίο σαν ιδέα, και έκανα ένα λογαριασμό.

Τελικά δεν έσμιξα με κανένα. Βρήκα πολλούς, αλλά κάποιοι πλέον λόγο εγωισμού δεν μου μιλούσαν και δεν δέχθηκαν το friend request, και άλλοι... άλλοι είχαν αλλάξει, είχαν πλέον μεγαλώσει, είχαν άλλες δουλειές και υποχρεώσεις, αλλάξει και σαν χαρακτήρες ίσως, και πλέον δεν θα είχαμε πολλά να πούμε. Τζίφος λοιπόν η πρωταρχική υπόσχεσή του.

Από κει και πέρα το χρησιμοποιώ για να μαθαίνω πρώτος διάφορα νέα σχετικά με θέματα που μ ενδιαφέρουν από κάποιες σελίδες, και να μιλάω με κάποιους που γνωρίζω και έκανα παρέα ούτως ή άλλως, χωρίς να σπαταλώ λεπτά ή sms.

Το ότι κάποιοι κάποιες εθίζονται και όταν βγαίνεις πχ βόλτα μαζί τους αντί να συμμετάσχουν, πχ να μιλήσουν, να 'υχαριστηθούν τέλος πάντων τη βόλτα ξέρω γω είναι με τη μαλακία το κινητό όλη την ώρα στο χέρι και τους μιλάς που και που για να σου απαντήσουν ένα 'ε ?' αργοπορημένα, το θεωρώ και γω ηλίθιο.

Όπως και το να ανεβάζει καινούρια φωτογραφία προφίλ κάποιος κάθε μέρα, και ίσως πολλές φωτογραφίες κάθε μέρα, ποζάροντας 'περίεργα', και ξέρω γω... Τα προφίλ μερικών, και κυρίως μερικών γυναικών, μου δίνουν την εντύπωση ότι τα διαχειρίζονται παπαράτσι και 'δημοσιογράφοι' τύπου Star Channel - Espresso. Κάποιοι και κάποιες θεωρούν τους εαυτούς τους σελέμπριτι και προετοιμάζονται καθημερινά ώστε να βγαίνουν πιο καλά στο φακό, και τραβάν τους εαυτούς τους για να μας ενημερώσουν τι έφαγαν, που πήγαν για βόλτα, τι φόρεσαν... Λες και παίζουν το ρόλο των παπαράτσι, που αντί να κυνηγάν όμως πραγματικούς διάσημους, κυνηγούν οι ίδιοι τους εαυτούς τους, που δεν τους ξέρει ούτε η μάνα τους...  :unsure:

Δημοσ.

Εγώ έχω facebook από τότε που πρωτοβγήκε. Δεν έχω κάνει ΟΥΤΕ ΕΝΑ like. Έχω κάνει λογαριασμό μόνο και μόνο για το chat. Εγώ χρησιμοποιώ κυρίως Skype και msn messenger (όσο ζούσε), αλλά αρκετοί φίλοι μου από σχολή και στρατό δεν έχουν msn ή skype και έχουν facebook. Ο αριθμός των φίλων μου που έχει fb είναι αρκετά μεγάλος για να τον αγνοήσω, και προκειμένου να μην χάσω επαφή έκανα και εγώ λογαριασμό. Τον έχω σβήσει 2-3 φορές ανεπιτυχώς διότι έτσι χάνω κάθε επαφή με τους φίλους μου. Το μόνο που έχω στο προφίλ μου είναι το πραγματικό μου όνομα, την πόλη καταγωγής μου και μια φωτογραφία ενός φανταστικού προσώπου από ταινία ώστε να μπορούν να με βρίσκουν όσοι θέλουν να με κάνουν add (λέω ψάξε με με το όνομά μου, αν βγάλει πολλούς τότε είμαι αυτός με τον Emmett Brown στην φωτογραφία). Το χρησιμοποιώ μόνο για το chat, like όπως προανέφερα δεν έχω κάνει ποτέ στην ζωή μου. Άντε καμιά φορά να ανεβάζω κανένα τραγουδάκι ή κανα τρέηλερ ταινίας αλλά ως εκεί. Πραγματικές προσωπικές φωτογραφίες εννοείται ότι δεν ανεβάζω πουθενά στο ίντερνετ, πόσο μάλλον στο fb. Τσεκάρω 2-3 φορές την ημέρα από τον υπολογιστή αν έχω κανένα μήνυμα, ως εκεί. Από κινητό όταν είμαι εκτός σπιτιού δεν μπαίνω καν στον κόπο να τσεκάρω για μηνύματα. 

Δημοσ.

Πάντα στις παρέες το κέντρο συζητήσεων καθορίζεται, από τα ενδιαφέροντα της πλειοψηφίας.

Επομένως, είναι λογικό αν οι περισσότεροι ενδιαφέρονται για το fb η συζήτηση να περιστρέφεται γύρω απ' αυτό.

Έχω βρεθεί πολλές φορές σε αυτή την κατάσταση.Απλά όταν μου τύχει, κάνω υπομονή ή προσπαθώ να δημιουργήσω νέο θέμα συζήτησης ή να πιάσω κουβέντα με ένα μέλος της παρέας ή τους γράφω στα @@ μου και απολαμβάνω τον καφέ μου, φλερτάροντας και χαζεύοντας το τοπίο.

Δημοσ.

Πάντα στις παρέες το κέντρο συζητήσεων καθορίζεται, από τα ενδιαφέροντα της πλειοψηφίας.

Επομένως, είναι λογικό αν οι περισσότεροι ενδιαφέρονται για το fb η συζήτηση να περιστρέφεται γύρω απ' αυτό.

Έχω βρεθεί πολλές φορές σε αυτή την κατάσταση.Απλά όταν μου τύχει, κάνω υπομονή ή προσπαθώ να δημιουργήσω νέο θέμα συζήτησης ή να πιάσω κουβέντα με ένα μέλος της παρέας ή τους γράφω στα @@ μου και απολαμβάνω τον καφέ μου, φλερτάροντας και χαζεύοντας το τοπίο.

Πόσες φορές όμως θα κάνεις υπομονή; Υποτίθεται ότι είστε φίλοι και κάνετε παρέα επειδή έχετε κοινά ενδιαφέροντα. Εγώ προσωπικά με όσους δεν έχω κοινά ενδιαφέροντα (και δεν μιλάω μόνο για το fb αλλά για οτιδήποτε) δεν κάνω παρέα μαζί τους και ας είμαστε "φίλοι".

Δημοσ.

Το να ανεχτείς μια συζήτηση στην καφετέρια που βολοδέρνεις, δεν την θεωρώ σημαντική θυσία.

Με τους φίλους μου δεν έχω κοινά ενδιαφέροντα.Μας ενώνουν κοινές εμπειρίες ζωής, ευχάριστες η δυσάρεστες.

• Like 1
Δημοσ.

Εγω απο το '07 που το εφτιαξα  (ψευτικο προφιλ εννοείται ψεύτικο όνομα ψεύτικα όλα ) μέχρι το '10 περίπου που ήμουν ελεύθερος το τερμάτισα κανονικά,  έσπασα ολα τα ρεκόρ !

τωρα εχω κανονικό, αληθινό προφιλ το χρησιμοποιώ  και για την δουλειά μου κ για να επικοινωνώ με πραγματικούς μόνο φίλους και γνωστούς !

καλα ηταν , καλα περασαμε ...  ποσα δις ,τρις εκατομμύρια πηδήματα οφείλονται στον  Ζάκερμπεργκ ενας θεός ξέρει ...

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...