agamoi-thytai Δημοσ. 20 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2015 Παρόλο που ειμαι ελεύθερος επαγγελματίας μου ερχετε ώρες ώρες να γράψω λίστα σε blog με τα βλήματα που κόβουν € και καλά λόγω της κρίσης. Ρε πανιβλακα το προσωπικό που κανει τη δουλειά , ξέρει αν εχεις μείωση τζίρου/κερδών. Τι σκατα εχεις στο μυαλό σου ; 1
Apoll Δημοσ. 20 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2015 Στο θέμα μας όμος επιδί και εγώ μαγαζί έχω θα προτημούσες να σε διώξει απο το να σου μειώσει της ώρες+ μισθό?εγω ακούω πολές περιπτώσεις οπου τους μειώνουν μόνο το μισθό όχι τις ώρες... Εγω φταίω που το 1/4 των εσόδων μπου πρέπει να το δίνω στο φπα?Μήν τα βάζεις με τον εργοδώτη σου αλλα με την όλη κατάσταση που επικρατεί. α) Το ΦΠΑ το πληρώνει ο πελάτης και δεν λαμβάνεται ως ΕΣΟΔΟ. β) Το ΦΠΑ ΕΚΠΕΠΤΕΙ από το ΦΠΑ των εξόδων σου. Από υλικά που εσύ αγοράζεις, μέχρι ενοίκια, τρεχούμενοι λογαριασμοί (φως, νερό τηλέφωνο), λογιστές και λοιπά έξοδα της εταιρίας που πληρώνεις ΕΣΥ το ΦΠΑ. Ήτοι πληρώνεις μόνο την διαφορά στο ΦΠΑ που εισέπραξες με αυτόν που πλήρωσες. γ) Ελπίζω να έχεις καλό λογιστή. δ) Ελπίζω να αγοράζεις το ό,τι πουλάς με τιμολόγια και όχι μαύρα.... ε) Βρίσκεσαι σε τεχνολογικό forum, και παρά το ότι η ποιότητα συζήτησης του μπλα μπλα είναι χαμηλή, η συντριπτική πλειοψηφία είναι καταρτησμένη και τεχνολογικά αλλά και ενήμερη σε όλα τα θέματα. στ) Αν δεν βγαίνεις απέλυσε. Αν χρειάζεσαι κόσμο, αλλά είναι ad-hoc οι ώρες/μέρες, χρησιμοποίησε μηδενικές ώρες συμβόλαιο. (zero hour contract) και ως ωρομίσθιους. Δώστους €10 για κάθε ώρα που θα τους απασχολείς (νόμιμα). (γιατί αν δεν βγάζεις καθαρό κέρδος τουλάχιστον €30 αυτή την ώρα που θα έχεις τον υπάλληλο, άστο μην το βασανίζεις) Και δεν είμαι τυχαίος. Έχω εταιρία, και γνωρίζω πως δουλεύει το σύστημα. Μπορεί να με απειλεί ο εργοδότης με μείωση ωραρίου σε τετράωρο ενώ έχω υπογράψει για 40 ώρες την εβδομάδα?(Δλδ 5 οχτάωρα?) Και άμεσα υλοποιήσιμο από αύριο λέει. Όχι. Θα πρέπει να σε βάλει να υπογράψεις νέο συμβόλαιο. Διαφορετικά καταγγελία στον ΣΕΠΕ. 2
Στεφανος123 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2015 Δυστυχως,τα νεα μετρα θα χειροτερεψουν την κατασταση οχι μονο θα δυσκολεψει τις επιχειρησεις με τους φορους,αλλα και οι επιχειρησεις που μπορουν να αποφυγουν να κοψουν αποδειξη θα το επιδιωκουν ακομα περισσοτερο απ οτι πριν.
l337 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Φιλε μου θέλω να καταλήξω στο οτι λόγο αυτής της γαμημένης κρήσης μαγαζια και επηχειρήσεις αναγκάζονται να ρίξουν τις τιμές όσο δεν πάει για να τραβίξουν κανα άνθρωπο αλλα το συστημα αυτης της χώρας σε αναγκαζει θές δεν θές να κλείσεις γιατι εσυ ανγκάζεσαι να ρίξεις τιμές να τραβήξεις κανα άνθρωπο αλα απο την άλη έρχονται και σου λένε αυξηση φπα εσυ τι θα κάνεις μετα?θα πείς στο κόσμο παιδια σορυ αλλα σημερα δευτερα οι τιμές αλλαζουν πάμε +13% επάνω οποτε ειμαστε ποιο ακριβοι ξέρεις τι θα κάνει μετα ο κόσμος???????θα πάει στα LIDLE να ψωνίζει γιατι αυτοι είναι γερμανοι και δέν τους νιάζει στο κάνουν δώρο το +13% οποτε αναγαζεσαι και εσυ να το χαρίσεις το 13% και τι σου μενει μετα?ενα @ρχίδι...άντε μετα να βάλεις και υπάληλο..άντε μετα να σου λέει θα σε πάω στην επιθεώρηση εργασίας για το χ- ψ λόγο. +φονώ οτι ο πελάτης το πληρώνει το φπα έχετε πάρει χαμπάρι όμος οτι επιδή οι τιμές είναι τόσο χαμιλές και το φπα τόσο αυξημένο εσυ πληρώνεις μόνο το την αξία του πρωιόντος και το φπα το πληρώνει ο επαγκελματίας απο το κέρδος του γιατι αν δέν ημασταν σε αυτη τη κολοκρήση δέν θα πουλούσε το μηλο 1€ αλλά 1,23€ για να βγάλει το κέρδος που πρέπει να βγάλει να πληρώσει και το φπα και τον οποιοδηποτε παραπονιάρη εργαζόμενο και το ενοικιο και τη δεη που χρεώνει το ρευμα σαν χρυσάφι και το τέβε και το ίκα του εργαζόμενου και παααααρα πολλά άλα. Οπότε φίλε μου ΟΧΙ το φπα το πληρώνω εγω απο την τσέπη μου και όχι εσύ.Απο το κέρδος που πρέπει να έχω κανονικά το πληρώνω εγώ γιατι έριξα τόσο της τιμές ωστε εσύ να έρθεις σε μένα και να μπορείς να πληρώσεις αν το πλήρωνες εσύ τοτε θα στο πουλούσα το μήλο 1,23 και οχι 1 αλλα αναγάζομαι να στο πουλήσω 1 γιατι αλιός θα πάς να το πάρεις απο αλού. Κατάλαβες?κατάλαβες. Εκτός απο πολυκαταστήματα θέλω να κόψεις καμια βόλτα αυτες της μέρες σε σινικιακά μαγαζάκια να μου πείς ποιός ανέβασε της τιμές λογο αυξησης φπα Αν ο μανάβης της γειτονιάς δέν άνέβασε τις τιμές ποιος θα το πληρώσει το 13%? Παιδια συγκεντροθείτε λιγάκι δέν μιλάω για πολυκαταστήματα και πολυεθνικές μιλάω για σινικιακά μαγαζιά τα οποία σε λίγο καιρό θα εξαφανιστούν Θεωριτικά μιά χαρά τα λέτε ετσι είναι μαζί σας και εγω πρακτικά όμος τι γινεται/ Καταρχήν θέλω να σου πω πως το drama-queen υφάκι δεν ενισχύει τα όποια επιχειρήματα σου. Αυτό που προσπαθείς να κάνεις με το -μίζερο κατά την άποψη μου- μπλα μπλα στο παραπάνω ποστ είναι να μας πεις ότι σε αναγκαζει η κακούργα η κοινωνία και απλά προσπαθείς να χρυσώσεις το χάπι. Εμένα σαν πελάτη δεν με ενδιαφέρει αν βγαίνεις ή δεν βγαίνεις, με ενδαφέρει να είσαι ηθικός και νόμιμος. Εάν νομίζεις πως δεν βγαίνεις τότε ή κλείσε την επιχείρηση σου και επένδυσε σε κάτι διαφορετικό είτε γίνε πιο ανταγωνιστικός αλλάζοντας την ποιότητα ή βρίσκοντας άλλο τρόπο. Δεν είναι απαραίτητο να ρίξεις ή να διατηρήσεις την ίδια χρεώση. Εσύ θα ζυγίσεις τα υπέρ και τα κατά και θα πάρεις το ρίσκο ό,τι κι αν αποφασίσεις. Αν δεν μπορείς όμως να είσαι ευέλικτος στην αγορά και τον σκληρό ανταγωνισμό τότε ίσως θα ήταν καλύτερα να ασχοληθείς με κάτι άλλο. Το ότι έδωσες κάποια χρήματα ως επένδυση για να ασχοληθείς με κάτι δεν σημαίνει πως από κει και πέρα δεν υπάρχει το ρίσκο. Και κάτι ακόμη. Προσωπικά, μιλώ για μένα, δεν θα με ένοιαζε αν ήσουν πιο ακριβός αλλά μπορούσες να προσφέρεις κλύτερη ποιότητα ή καλύτερη σχέση επιχειρηματία-πελάτη. Ε λοιπόν, αν γνώριζα ποιο είναι το μαγαζί σου, ακόμη και στο μισό να πούλαγες το ίδιο προιόν που ο απέναντι το πουλάει διπλή τιμή, να είσαι σίγουρος πως θα πήγαινα στον απέναντι. Γιατί ένα πράγμα που δεν γουστάρω είναι η κακή νοοτροπία και η μιζέρια (κλάψα) πως οι άλλοι φταίνε για όλα ενώ οι ίδιοι δυσκολεύονται να εξελιχθούν και τα περιμένουν όλα από τον απο μηχανής θεό (βλ. ιδιοκτήτες video club και λοιπούς). Και κάτι τελευταίο. Γράφεις σε ένα forum με αγνώστους και δεν γνωρίζεις ποιος είναι ο συνομιλητής σου. Οπότε τα ad hominem "επιχειρήματα" του στυλ "εσείς δεν γνωρίζετε" και άλλα που ανέφερες δεν έχουν θέση μιας και δεν ξέρεις τι επαγγέλεται και με τι ασχολείται ο καθένας από τους συνομιλητές σου. Ας κρίνουμε το τι γράφει ο καθένας και όχι το πρόσωπο του μιας και δεν μας ενδιαφέρει αυτό αλλά τα όποια επιχειρήματα. Το ότι απορρόφησες το φπα (όπως ο ίδιος λες) ήταν/είναι δική σου επιλογή και κανενός άλλου. 4
mastoras007 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Και κάτι ακόμη. Προσωπικά, μιλώ για μένα, δεν θα με ένοιαζε αν ήσουν πιο ακριβός αλλά μπορούσες να προσφέρεις κλύτερη ποιότητα ή καλύτερη σχέση επιχειρηματία-πελάτη. Ε λοιπόν, αν γνώριζα ποιο είναι το μαγαζί σου, ακόμη και στο μισό να πούλαγες το ίδιο προιόν που ο απέναντι το πουλάει διπλή τιμή, να είσαι σίγουρος πως θα πήγαινα στον απέναντι. Γιατί ένα πράγμα που δεν γουστάρω είναι η κακή νοοτροπία και η μιζέρια (κλάψα) πως οι άλλοι φταίνε για όλα ενώ οι ίδιοι δυσκολεύονται να εξελιχθούν και τα περιμένουν όλα από τον απο μηχανής θεό (βλ. ιδιοκτήτες video club και λοιπούς). . Τι αλο θα ακούσω.... Δώστε του ρε παιδια ενα βραβείο έντυμου ανθρώπου..βοηθαει την οικονομια της χώρας αχαχαχαχα Να καθεσαι σε μια καρεκλα και να γραφεις αυτα οκ αλλα ελπιζω να μην τα πιστευεις τοσο πολυ.. Θελω να μου πουν οσοι συμετεχουν εδω μεσα αν θα κάναν το ιδιο με αυτο που κανει εδω ο διασώστης της οικονομιας. Αχαχαχ θα πάρω λεει απο τον ποιο ακριβό γιατι αυτος θα μου κόψει απόδηξη αααααχαχαχχαα γελάν και οι πέτρες.. Προσγειώσου λίγο Εμενα το μαγαζί μου δέν το επηρέασε η αυξηση του φπα 23 πληρώνα πρίν 23 και τώρα.
aposporis Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 offtopic Μήπως να ανοίξουμε νέο θέμα για το ΦΠΑ και τι θα "έπρεπε" να κάνουν οι επιχειρήσεις;
mastoras007 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 offtopic Μήπως να ανοίξουμε νέο θέμα για το ΦΠΑ και τι θα "έπρεπε" να κάνουν οι επιχειρήσεις; Σωστός.
haris_216 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Έχω πραγματικά βαρεθεί με τους ανθρώπους (επιχειρηματίες, κλπ) που "δεν μπορούν να πληρώσουν το ΦΠΑ". Το ΦΠΑ που του έδωσα εγώ ο μ...ας (ο καταναλωτής εννοούσα) και αυτός το χρησιμοποίησε για ΔΕΗ, μισθούς, κλπ και τώρα δεν έχει να τα δώσει. Ευτυχώς όμως θα σωθούν αφού με λύσεις όπως ηλεκτρονικές πληρωμές, το ΦΠΑ θα πηγαίνει κατευθείαν εκεί που πρέπει (βέβαια το "εκεί που πρέπει" είναι μεγάλη συζήτηση αφού δε θα έπρεπε ο προορισμός του να είναι το άπατο βαρέλι του χρέους) κι έτσι θα "γλυτώσουν" από το άγχος του να "πληρώσω το ΦΠΑ" problem solved. 1
mastoras007 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 1 τελευταίο πράγμα θα πώ και δέν θα ξαναμιλήσω. Ολι εσείς που πέρνετε επιδώματα κτλ κτλ κτλ,ταμεία ανεργείας κτλ το κράτος που τα βρίσκει τα λεφτά για να τα δίνει σε ολους αυτους που τα δικαιούνται? Ξερετε ποσο πληρώνει ένας ''λεφτάς ελευθερος επαγκελματίας'' στο ασφαλιστικό του ταμείο κάθε μήνα? Λέτε λέτε για φόρους αλλα το μόνο που ξέρετε απο πληρομή φόρου ειναι αυτο στη φορολογική δήλωση 1 φορά το χρονο κάτι το οποίο το 99% του πληθησμού πάει στο λογιστή και λεει ''κανόνισε να μην πληρόσο φόρο'' κάνε εκει τι θα κάνεις βάλε τα νουμερα που πρέπει ωστε να μήν πληρώσω φόρο.... Εε τι έγινε??γιατι?οι ελευθεροι επαγκελματίες γιατι να πληρώνουν φόρο και ολοι οι άλοι να τον αποφέυγουν?Ποιος κλέβει φόρο?? Η απάντηση είναι ΟΛΟΙ! Μην παρεξηγηθούμε αναφέρομαι γενικά και αόριστα οχι σε κάποιοα ατομα συγκεκριμενα απο εδώ.
Moderators Spect~ Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Moderators Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 1 τελευταίο πράγμα θα πώ και δέν θα ξαναμιλήσω. Ολι εσείς που πέρνετε επιδώματα κτλ κτλ κτλ,ταμεία ανεργείας κτλ το κράτος που τα βρίσκει τα λεφτά για να τα δίνει σε ολους αυτους που τα δικαιούνται? Ξερετε ποσο πληρώνει ένας ''λεφτάς ελευθερος επαγκελματίας'' στο ασφαλιστικό του ταμείο κάθε μήνα? Λέτε λέτε για φόρους αλλα το μόνο που ξέρετε απο πληρομή φόρου ειναι αυτο στη φορολογική δήλωση 1 φορά το χρονο κάτι το οποίο το 99% του πληθησμού πάει στο λογιστή και λεει ''κανόνισε να μην πληρόσο φόρο'' κάνε εκει τι θα κάνεις βάλε τα νουμερα που πρέπει ωστε να μήν πληρώσω φόρο.... Εε τι έγινε??γιατι?οι ελευθεροι επαγκελματίες γιατι να πληρώνουν φόρο και ολοι οι άλοι να τον αποφέυγουν?Ποιος κλέβει φόρο?? Η απάντηση είναι ΟΛΟΙ! Μην παρεξηγηθούμε αναφέρομαι γενικά και αόριστα οχι σε κάποιοα ατομα συγκεκριμενα απο εδώ. και γιατι οι φοροι αυξανονται ξερεις? γιατι ολοι κλεβουν οποτε μειωνονται τα εσοδα και αναγκαζονται να τα βρουν απο αλλου
haHa Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 (επεξεργασμένο) Λέτε λέτε για φόρους αλλα το μόνο που ξέρετε απο πληρομή φόρου ειναι αυτο στη φορολογική δήλωση 1 φορά το χρονο κάτι το οποίο το 99% του πληθησμού πάει στο λογιστή και λεει ''κανόνισε να μην πληρόσο φόρο'' κάνε εκει τι θα κάνεις βάλε τα νουμερα που πρέπει ωστε να μήν πληρώσω φόρο.... Εε τι έγινε??γιατι?οι ελευθεροι επαγκελματίες γιατι να πληρώνουν φόρο και ολοι οι άλοι να τον αποφέυγουν?Ποιος κλέβει φόρο?? Η απάντηση είναι ΟΛΟΙ! Μιας κ ειναι γνωστο οτι οι ιδιωτικοι υπαλληλοι κ οι δημοσιοι μπορουν να αποκρυψουν εισοδηματα κ λενε στο λογιστη τους "βαλε οτι νουμερα χρειάζεται". Καλως ηρθες στην πραγματικότητα : Κατι τετοια δεν μπορεί να το κανει ο υπάλληλος, το κανει ο ελευθερος επαγγελματιας. Μη κρινεις εξ ιδιων τα αλλοτρια. Επεξ/σία 21 Ιουλίου 2015 από haHa 4
Silverage Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Τι λε ρε παιδί μου, ΟΛΟΙ κλέβουνε φόρο ε; Οι εισφορές που μου κρατάνε κάθε μηνα δηλαδή απο τη μισθοδοσία είναι στη φαντασία μου. 2
mastoras007 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Ανοιξτε ενα θέμα να τα πουμε εκεί αναλυτικά.χαλάμε το θρετ του παιδιού.
archimidis Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 1 τελευταίο πράγμα θα πώ και δέν θα ξαναμιλήσω. Ολι εσείς που πέρνετε επιδώματα κτλ κτλ κτλ,ταμεία ανεργείας κτλ το κράτος που τα βρίσκει τα λεφτά για να τα δίνει σε ολους αυτους που τα δικαιούνται? Ξερετε ποσο πληρώνει ένας ''λεφτάς ελευθερος επαγκελματίας'' στο ασφαλιστικό του ταμείο κάθε μήνα? Λέτε λέτε για φόρους αλλα το μόνο που ξέρετε απο πληρομή φόρου ειναι αυτο στη φορολογική δήλωση 1 φορά το χρονο κάτι το οποίο το 99% του πληθησμού πάει στο λογιστή και λεει ''κανόνισε να μην πληρόσο φόρο'' κάνε εκει τι θα κάνεις βάλε τα νουμερα που πρέπει ωστε να μήν πληρώσω φόρο.... Εε τι έγινε??γιατι?οι ελευθεροι επαγκελματίες γιατι να πληρώνουν φόρο και ολοι οι άλοι να τον αποφέυγουν?Ποιος κλέβει φόρο?? Η απάντηση είναι ΟΛΟΙ! Μην παρεξηγηθούμε αναφέρομαι γενικά και αόριστα οχι σε κάποιοα ατομα συγκεκριμενα απο εδώ. τρικυμιά!!! πες μου που είσαι να έρθω να σου αφήσω κανένα €. Σε λυπήθηκε που είσαι ο μόνος που πληρώνει φόρους και όλοι άλλοι καλοπερνάμε. Λευτεριά στους ελεύθερους επαγγελματίες!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα