taazz Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Το ακίνητο όπως το βρήκα ήτανε μια αποθήκη. Με την πρόσθεση χωρισμάτων , αναβαθμίστηκε κατα παααααρα πολύ ο χώρος , και πλέον μπορεί να το νοικιάζει χωρισμένο. Τον συμφέρει? Ποιος θα δώσει σήμερα 4-5 χιλιάρικα για χωρίσματα? Μόνο αν συμφωνεί με τις αλλαγές και ο ιδιοκτήτης, σε περίπτωση που δεν συμφωνεί, πληρώνεις το κόστος αποκατάστασης του χώρου στην αρχική του μορφή. Όλα τα άλλα είναι υποκειμενικά και ο νόμος δεν έχει λόγο ούτε θα ξεκινήσουμε σήμερα να ορίζουμε τι συνιστά και τι δεν συνιστά αναβάθμιση χώρου ούτε την σχέση κριτηρίων αναβάθμισης με τον σκοπός χρήσης.
efo355 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Τωρα πια μπορεί να χαρίσει το χρέος στην εφορία. Αν δεν πληρώσεις πάει με τις αποδείξεις στην εφορία τις σφραγίζει απλήρωτες και δωρίζει το χρεός. Και αν δεις μετά ενημερότητα σφύρα μου. Αφού σου προτείνει 2000 δώστα και να λες και ευχαριστώ. Πρέπει να μάθετε και οι ενοικιαστές ότι έχετε και υποχρεώσεις. 3
kathytherion Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Τωρα πια μπορεί να χαρίσει το χρέος στην εφορία. Αν δεν πληρώσεις πάει με τις αποδείξεις στην εφορία τις σφραγίζει απλήρωτες και δωρίζει το χρεός. Και αν δεις μετά ενημερότητα σφύρα μου. Αφού σου προτείνει 2000 δώστα και να λες και ευχαριστώ. Πρέπει να μάθετε και οι ενοικιαστές ότι έχετε και υποχρεώσεις. Απ οτι καταλαβα δε συμφωνησε ο ιδιοκτητης στα 2000 για τα χωρισματα, ηταν ιδεα του ενοικιαστη απλα.
paylidis Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Απ οτι καταλαβα δε συμφωνησε ο ιδιοκτητης στα 2000 για τα χωρισματα, ηταν ιδεα του ενοικιαστη απλα. οχι, του το πρότεινε... δες στην πρώτη σελίδα...
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 οχι, του το πρότεινε... δες στην πρώτη σελίδα... Εννοείς εκεί που λέει '' π.χ δεν μου λέει'', γιατί τότε ήταν μια υποθεση που έκανε ο op.
paylidis Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 σωστός, και τις 2 φορες που το διάβασα δεν ειδα το "δεν" παντως φιλε ts δεν προκειται να τα γλυτωσεις τα νοικια επειδη εβαλες τις γυψοσανιδες... πιο πιθανό ειναι απο σπάσιμο να σε βάλει να πληρώσεις για να τις ξηλώσεις κιολας... για μένα πληρωσε τον να τελειώνεις, μη βρεις το μπελά σου, γιατι εισαι και επαγγελματίας όπως λες/πιστευεις/δηλώνεις...
Nahock Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 Καλησπέρα παιδές , Στον επαγγελματικό χώρο που είμαι , θα χρωστάω τέλος καλοκαιριού 5 ενοίκια ( = 4.000 €). Μετακομίζω στον απο κάτω όροφο τον Αύγουστο , που είναι λιγότερο νοίκι (=400€). Θέλω να καταβάλλω τα ενοίκια , δεν είμαι λαμόγιο , απλά αυτή την στιγμή δυσκολεύομαι. Θα ήθελα να μου δώσετε τα φώτα σας , τί μπορεί να κάνει ο ενοικιαστής εάν αργήσω και άλλο. Μπορεί να μου στείλει εξώδικο? Και αν ναι , ποιες οι συνέπειες? Με έχει απειλήσει με κατάσχεση περουσίας. Δεν έχω περιουσία , εκτός απο τους υπολογιστές και τα γραφεία. Του είπα απο Σεπτέβρη να του δίνω λίγα λίγα, αλλά κλωτσάει..... Έχουμε κάνει μισθωτήριο , κανονικά. Τα φώτα σας παρακαλώ. Γιατί δε βάζεις τα παιδιά να πληρώσουν;
Basilhs23___ Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 ΔΕν είχα δώσει εγγύηση ακριβώς. Του είχα δώσει κάποια λεφτά μπροστά γιατί είχε αναγκη απο μετρητά. Μου είχε πει δώσε μου αντί 5*800 = 4000 για 5 μήνες , δώσε μου 3.000 μπροστά , και για 5 μήνες ήμαστε ΟΚ. Καλά τι λεφτά μπροστά ζήτησε ο τύπος..... εμείς που νοικιάζουμε ένα διαμέρισμα λέμε στους ενοικιαστές στην αρχή για μια εγγύηση όσο ένα μηνιαίο μίσθωμα το οποίο το επιστρέφουμε μετά όταν θελήσουν και αποχωρήσουν μετά τον οριζόμενο χρόνο από την σύμβαση.
Γιάννης Platano Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 Αν κανει εξώδικο και γίνει αποδεκτό ενδέχεται να σου σφραγίζουν τον νεο χώρο εργασίας σου με οτι αυτό συνεπάγεται Το εξωδικο δεν εχει γινεται ή όχι αποδεκτο .Προηγείται της αγωγης για εξωση και είναι μια προεδοποιηση, Δεν είμαι σιγουρος αν είναι απαραιτητο πριν την αγωγη εξωσεως. Τωρα πια μπορεί να χαρίσει το χρέος στην εφορία. Αν δεν πληρώσεις πάει με τις αποδείξεις στην εφορία τις σφραγίζει απλήρωτες και δωρίζει το χρεός. Και αν δεις μετά ενημερότητα σφύρα μου. Αφού σου προτείνει 2000 δώστα και να λες και ευχαριστώ. Πρέπει να μάθετε και οι ενοικιαστές ότι έχετε και υποχρεώσεις. Δεν χαριζει αλλα παραχωρεί τα δικαιώματα του στο ανεισπρακτο ποσο στην εφορια και αμμεσα χρεωνεται το ΑΦΜ του οφειλετη Δεν παει καμμια αποδειξη απληρωτη γιατι αποδειξη υπαρχει μονο πληρωμενη . Το εκανα προσφατα για ενοικια 6 μηνων και ειχα ένα καρο χαρτια μαζι μου αλλα χρειαστηκαν ελαχιστα . Και κατι σημαντικο: Η εκχωρηση των ανείσπρακτων μισθωμάτων πρεπει να γινει από τον ιδιοκτητη πριν την φορολογικη του δηλωση γιατι η επιλογή "παραχωρηση ενοικιων" ή καπως ετσι την λεει στο Ε2 είναι ανενεργη αν δεν εχει παει πρωτα στην εφορια να κανει εκχωρηση . Αν συμφωνει στα 2.000 κανονισε να του τα δωσεις σε 5-6 δοσεις . Ο χειρότερος συμβιβασμος είναι το καλυτερο δικαστηριο. Για τα χωρισματα που εκανες επρεπε να εχεις την γραπτη συγκαταθεση του . 2
efo355 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 Το εξωδικο δεν εχει γινεται ή όχι αποδεκτο .Προηγείται της αγωγης για εξωση και είναι μια προεδοποιηση, Δεν είμαι σιγουρος αν είναι απαραιτητο πριν την αγωγη εξωσεως. Δεν χαριζει αλλα παραχωρεί τα δικαιώματα του στο ανεισπρακτο ποσο στην εφορια και αμμεσα χρεωνεται το ΑΦΜ του οφειλετη Δεν παει καμμια αποδειξη απληρωτη γιατι αποδειξη υπαρχει μονο πληρωμενη . Το εκανα προσφατα για ενοικια 6 μηνων και ειχα ένα καρο χαρτια μαζι μου αλλα χρειαστηκαν ελαχιστα . Και κατι σημαντικο: Η εκχωρηση των ανείσπρακτων μισθωμάτων πρεπει να γινει από τον ιδιοκτητη πριν την φορολογικη του δηλωση γιατι η επιλογή "παραχωρηση ενοικιων" ή καπως ετσι την λεει στο Ε2 είναι ανενεργη αν δεν εχει παει πρωτα στην εφορια να κανει εκχωρηση . Αν συμφωνει στα 2.000 κανονισε να του τα δωσεις σε 5-6 δοσεις . Ο χειρότερος συμβιβασμος είναι το καλυτερο δικαστηριο. Για τα χωρισματα που εκανες επρεπε να εχεις την γραπτη συγκαταθεση του . Δεν θα διαφωνήσω γιατί δεν το έχω κάνει ακόμα. Περιμένω να εισπράξω από έναν κύριο αλλά όπως είπες δεν θα τον χρεωθώ στη φορολογική μου δήλωση. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. 1
Super Moderators paredwse Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 Στην ουσία, είναι έτσι όπως τα γράφει ο Γιάννης Platano. 1.- Το εξώδικο είναι απλώς μια προειδοποίηση, μια επίσημη συστημένη επιστολή αν θέλετε, που την φέρνει δικαστικός επιμελητής. Από μόνο του το εξώδικο δεν έχει ουσιαστικές συνέπειες για αυτόν στον οποίο απευθύνεται. Είναι όμως μια επίσημη προειδοποίηση, ένας "κώδωνας κινδύνου". Δεν είναι όμως υποχρεωτικό να αποσταλεί. 2.- Η καταγγελία επαγγελματικής μίσθωσης πρέπει να γίνει τρεις (3) μήνες πριν την επιθυμητή ημερομηνία αναχώρησης του ενοικιαστή. Κατά την αναχώρηση, πρέπει να καταβληθεί ένα ενοίκιο αποζημίωση. Έτσι, εάν θέλω να φύγω 31-12-2015, οφείλω: α) Να ειδοποιήσω εγγράφως τον ιδιοκτήτη από την 1-10-2015. β) Να πληρώσω τα ενοίκια έως και τον Δεκέμβριο και γ) Στις 31-12-2015 να δώσω κι ένα ενοίκιο επιπλέον. 3.- Εάν ο ενοικιαστής δεν είναι συνεπής στις οικονομικές του υποχρεώσεις, ο ιδιοκτήτης μπορεί να απευθυνθεί στο δικαστήριο για να εκδοθεί διαταγή πληρωμής - τότε ο ενοικιαστής θα επιβαρυνθεί (εκτός από το απαιτητό κεφάλαιο) και με δικαστικά έξοδα και αμοιβές δικηγόρων. Ουσιαστικές συνέπειες της έκδοσης διαταγής πληρωμής α) η ενδεχόμενη κατάσχεση περιουσίας του ενοικιαστή (ή και της εταιρείας του) και β) το "μαύρισμα" στον Τειρεσία. Καλά ξεμπερδέματα. 4.- Ο συμψηφισμός οφειλόμενων ενοικίων με εργασίες που έχουν τελεστεί στο ακίνητο ισχύει μόνο εάν: α) συναίνεσε εγγράφως ο ιδιοκτήτης για τις εργασίες και β) δεχθεί τον συμψηφισμό ο ιδιοκτήτης. Το ότι ένας ενοικιαστής έχει πραγματοποιήσει με δική του πρωτοβουλία εργασίες (οποιουδήποτε κόστους και έκτασης) δεν του δίνει φυσικά δικαίωμα να απαιτήσει συμψηφισμό από τον ιδιοκτήτη ούτε υποχρεούται ο ιδιοκτήτης να αποδεχθεί τέτοιο συμψηφισμό. Μάλιστα σε πολλά μισθωτήρια υπάρχει συγκεκριμένος όρος που αναφέρει «Σε κάθε περίπτωση πάντως ο Εκμισθωτής έχει δικαίωμα να ζητήσει την επαναφορά του Μισθίου στην πρότερή του κατάσταση, οπότε ο Μισθωτής υποχρεούται να αφαιρέσει ό,τι προσέθεσε στο Μίσθιο.» Και υπάρχει και ένας άλλος όρος, ο οποίος επίσης υφίσταται συχνά και ο οποίος αναφέρει: «Οποιαδήποτε τροποποίηση, προσθήκη ή μεταρρύθμιση παραμένει επ’ ωφελεία του μισθίου χωρίς κανένα απολύτως δικαίωμα για αφαίρεση ή αξίωση αποζημίωσης του Μισθωτή.» 5.- Ο ιδιοκτήτης μπορεί, εάν το επιθυμεί, να εκχωρήσει τα ενοίκια που δεν έχει εισπράξει στο Ελληνικό Δημόσιο. Κατ'αυτόν τον τρόπο, στην πράξη ο ενοικιαστής πλέον χρωστάει στο Ελληνικό Δημόσιο, με ό,τι συνέπειες έχει αυτό (φορολογική ενημερότητα, προσαυξήσεις κλπ). Καλά ξεμπερδέματα και πάλι. Και, συγγνώμη που θα το πω, αλλά ο τζάμπας πέθανε. Εάν κάποιος θέλει ουσιαστικές συμβουλές, βρίσκει δικηγόρο, τον πληρώνει και μπορεί έτσι να έχει νομικές συμβουλές. Και αποφεύγει την ημιμάθεια και τη λογική "έτσι το άκουσα / το είδα σε μια σειρά / μου το είπε ένας φίλος που συνέβη στον μπατζανάκη του". 6
LiquidTroll Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 Παιδια, νομιζω τρολλαρει. Οχι , δεν τρολλάρω , προσπαθώ να μάθω φίλε μου....ρωτάω Τωρα πια μπορεί να χαρίσει το χρέος στην εφορία. Αν δεν πληρώσεις πάει με τις αποδείξεις στην εφορία τις σφραγίζει απλήρωτες και δωρίζει το χρεός. Και αν δεις μετά ενημερότητα σφύρα μου. Αφού σου προτείνει 2000 δώστα και να λες και ευχαριστώ. Πρέπει να μάθετε και οι ενοικιαστές ότι έχετε και υποχρεώσεις. Αυτό πάω να πετύχω , να μου κάνει ένα μικρό κουρεμα χρέους. Το εξωδικο δεν εχει γινεται ή όχι αποδεκτο .Προηγείται της αγωγης για εξωση και είναι μια προεδοποιηση, Δεν είμαι σιγουρος αν είναι απαραιτητο πριν την αγωγη εξωσεως. Δεν χαριζει αλλα παραχωρεί τα δικαιώματα του στο ανεισπρακτο ποσο στην εφορια και αμμεσα χρεωνεται το ΑΦΜ του οφειλετη Δεν παει καμμια αποδειξη απληρωτη γιατι αποδειξη υπαρχει μονο πληρωμενη . Το εκανα προσφατα για ενοικια 6 μηνων και ειχα ένα καρο χαρτια μαζι μου αλλα χρειαστηκαν ελαχιστα . Και κατι σημαντικο: Η εκχωρηση των ανείσπρακτων μισθωμάτων πρεπει να γινει από τον ιδιοκτητη πριν την φορολογικη του δηλωση γιατι η επιλογή "παραχωρηση ενοικιων" ή καπως ετσι την λεει στο Ε2 είναι ανενεργη αν δεν εχει παει πρωτα στην εφορια να κανει εκχωρηση . Αν συμφωνει στα 2.000 κανονισε να του τα δωσεις σε 5-6 δοσεις . Ο χειρότερος συμβιβασμος είναι το καλυτερο δικαστηριο. Για τα χωρισματα που εκανες επρεπε να εχεις την γραπτη συγκαταθεση του . Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές. Στην ουσία, είναι έτσι όπως τα γράφει ο Γιάννης Platano. 1.- Το εξώδικο είναι απλώς μια προειδοποίηση, μια επίσημη συστημένη επιστολή αν θέλετε, που την φέρνει δικαστικός επιμελητής. Από μόνο του το εξώδικο δεν έχει ουσιαστικές συνέπειες για αυτόν στον οποίο απευθύνεται. Είναι όμως μια επίσημη προειδοποίηση, ένας "κώδωνας κινδύνου". Δεν είναι όμως υποχρεωτικό να αποσταλεί. 2.- Η καταγγελία επαγγελματικής μίσθωσης πρέπει να γίνει τρεις (3) μήνες πριν την επιθυμητή ημερομηνία αναχώρησης του ενοικιαστή. Κατά την αναχώρηση, πρέπει να καταβληθεί ένα ενοίκιο αποζημίωση. Έτσι, εάν θέλω να φύγω 31-12-2015, οφείλω: α) Να ειδοποιήσω εγγράφως τον ιδιοκτήτη από την 1-10-2015. β) Να πληρώσω τα ενοίκια έως και τον Δεκέμβριο και γ) Στις 31-12-2015 να δώσω κι ένα ενοίκιο επιπλέον. 3.- Εάν ο ενοικιαστής δεν είναι συνεπής στις οικονομικές του υποχρεώσεις, ο ιδιοκτήτης μπορεί να απευθυνθεί στο δικαστήριο για να εκδοθεί διαταγή πληρωμής - τότε ο ενοικιαστής θα επιβαρυνθεί (εκτός από το απαιτητό κεφάλαιο) και με δικαστικά έξοδα και αμοιβές δικηγόρων. Ουσιαστικές συνέπειες της έκδοσης διαταγής πληρωμής α) η ενδεχόμενη κατάσχεση περιουσίας του ενοικιαστή (ή και της εταιρείας του) και β) το "μαύρισμα" στον Τειρεσία. Καλά ξεμπερδέματα. 4.- Ο συμψηφισμός οφειλόμενων ενοικίων με εργασίες που έχουν τελεστεί στο ακίνητο ισχύει μόνο εάν: α) συναίνεσε εγγράφως ο ιδιοκτήτης για τις εργασίες και β) δεχθεί τον συμψηφισμό ο ιδιοκτήτης. Το ότι ένας ενοικιαστής έχει πραγματοποιήσει με δική του πρωτοβουλία εργασίες (οποιουδήποτε κόστους και έκτασης) δεν του δίνει φυσικά δικαίωμα να απαιτήσει συμψηφισμό από τον ιδιοκτήτη ούτε υποχρεούται ο ιδιοκτήτης να αποδεχθεί τέτοιο συμψηφισμό. Μάλιστα σε πολλά μισθωτήρια υπάρχει συγκεκριμένος όρος που αναφέρει «Σε κάθε περίπτωση πάντως ο Εκμισθωτής έχει δικαίωμα να ζητήσει την επαναφορά του Μισθίου στην πρότερή του κατάσταση, οπότε ο Μισθωτής υποχρεούται να αφαιρέσει ό,τι προσέθεσε στο Μίσθιο.» Και υπάρχει και ένας άλλος όρος, ο οποίος επίσης υφίσταται συχνά και ο οποίος αναφέρει: «Οποιαδήποτε τροποποίηση, προσθήκη ή μεταρρύθμιση παραμένει επ’ ωφελεία του μισθίου χωρίς κανένα απολύτως δικαίωμα για αφαίρεση ή αξίωση αποζημίωσης του Μισθωτή.» 5.- Ο ιδιοκτήτης μπορεί, εάν το επιθυμεί, να εκχωρήσει τα ενοίκια που δεν έχει εισπράξει στο Ελληνικό Δημόσιο. Κατ'αυτόν τον τρόπο, στην πράξη ο ενοικιαστής πλέον χρωστάει στο Ελληνικό Δημόσιο, με ό,τι συνέπειες έχει αυτό (φορολογική ενημερότητα, προσαυξήσεις κλπ). Καλά ξεμπερδέματα και πάλι. Και, συγγνώμη που θα το πω, αλλά ο τζάμπας πέθανε. Εάν κάποιος θέλει ουσιαστικές συμβουλές, βρίσκει δικηγόρο, τον πληρώνει και μπορεί έτσι να έχει νομικές συμβουλές. Και αποφεύγει την ημιμάθεια και τη λογική "έτσι το άκουσα / το είδα σε μια σειρά / μου το είπε ένας φίλος που συνέβη στον μπατζανάκη του". Ευχαριστώ πολύ για τις νομικές συμβουλές σου , να είσαι καλά ! 1
kathytherion Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 Συγνωμη που θα γινω ρομαντικη, αλλα τον καημενο τον ιδιοκτητη καθολου δεν τον υπολογιζεις? Δηλαδη θελεις να κουρεψει το χρεος σου η να χασει τςλειως τα λεφτα του παιρνοντας τα το κρατος? Δεν καταλαβαινω καθολου αυτο τον τροπο σκεψης ...
LiquidTroll Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 Συγνωμη που θα γινω ρομαντικη, αλλα τον καημενο τον ιδιοκτητη καθολου δεν τον υπολογιζεις? Δηλαδη θελεις να κουρεψει το χρεος σου η να χασει τςλειως τα λεφτα του παιρνοντας τα το κρατος? Δεν καταλαβαινω καθολου αυτο τον τροπο σκεψης ... Πρώτα απο όλα , ο ιδιοκτήτης είναι ένα άτομο 45 χρονών , το οποίο δεν έχει δουλέψει ποτε στην ζωή του. Ελληνοαμερικάνος ο οποίος είναι εισοδηματίας , και δεν έχει κολλήσει ένα μαμημένο ένσημο. Δευτερον , ήμουνα , 2 χρόνια , κάτι παραπάνω απο ΟΚ , 31 το κάθε μήνα το νοίκι ήτανε μέσα. Οταν όμως είχε τις μεγάλες βροχές , εγώ είχα διαρροή , μέσα στην τάξη τωρα ε, έσταζε! Δεν νοιάστηκε , αναγκάστηκα να τον ψιλο-απειλήσω για να μου μονώσει απο πάνω , και αυτό έγινε μετά απο 4-5 μήνες , στους οποίους εγώ κάθε δευτερη μέρα είχα διαρροές. Επίσης , του είπα να μονώσει μια πόρτα , απο την οποία έμπαζε πολύ κρύο , και μου απάντησε ξερά : " Δεν κάνω τίποτε , παράτα με". Γιατί νομίζεις ότι φευγω? Δεν είναι μόνο το ότι δεν μπορώ να ανταπεξέλθω οικονομικά ,είναι και ότι μου φέρθηκε άσχημα , και το ακίνητο έχει πολλά προβλήματα. Ολοι οι άνθρωποι , έχουν να λένε ποσο εντάξει είμαι με τους λογαριασμούς. Ο διαχειριστής , με το που μου φέρνει κοινόχρηστα , τα εισπράτε εκείνη την στιγμή. Δεν είμαι λαμόγιο , πληρώνω τους λογοαριασμούς μου , και μάλιστα πριν την ώρα τους , αλλά με τον συγκεκριμένο , απο την στιγμή που δεν ήτανε εντάξει μαζί μου , δεν θα είμαι και εγώ. Και αν μπορώ , και για λόγους οικονομικούς, θα του αργήσω τα νοίκια όσο μπορώ. Και για λόγους οικονομικούς , και για λόγους ηθικούς. Για αυτό ρωτάω , αν πχ. μου στείλει εξώδικο , πόσο καιρό κάνει να εκδικαστεί ( διάβασα ότι για να εκδικαστεί , λόγω δουλειάς των δικαστηρίων , κάνει απο 6μηνο εώς χρόνο) , οπότε , όσο περισότερο χρόνο κερδίσω τόσο καλύτερα για μένα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα