Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχεις κολλήσει στο εξώδικό ενώ πιθανόν δεν έχεις καταλάβει ότι μπορεί, κάνοντας αυτά που πρέπει πρώτα, να σου στείλει διαταγή αποδόσεως μισθίου που συν τοις άλλοις είναι και άμεσο. Και τότε δεν θα είσαι εδώ στο forum να ρωτάς. Μίλησε με δικηγόρο.

Δημοσ.

Πρώτα απο όλα , ο ιδιοκτήτης είναι ένα άτομο 45 χρονών , το οποίο δεν έχει δουλέψει ποτε στην ζωή του.

Ελληνοαμερικάνος ο οποίος είναι εισοδηματίας , και δεν έχει κολλήσει ένα μαμημένο ένσημο.

Δευτερον , ήμουνα , 2 χρόνια , κάτι παραπάνω απο ΟΚ , 31 το κάθε μήνα το νοίκι ήτανε μέσα.

Οταν όμως είχε τις μεγάλες βροχές , εγώ είχα διαρροή , μέσα στην τάξη τωρα ε, έσταζε!

Δεν νοιάστηκε , αναγκάστηκα να τον ψιλο-απειλήσω για να μου μονώσει απο πάνω , και αυτό έγινε μετά απο 4-5 μήνες , στους οποίους εγώ κάθε δευτερη μέρα είχα διαρροές.

Επίσης , του είπα να μονώσει μια πόρτα , απο την οποία έμπαζε πολύ κρύο , και μου απάντησε ξερά : " Δεν κάνω τίποτε , παράτα με".

Γιατί νομίζεις ότι φευγω? Δεν είναι μόνο το ότι δεν μπορώ να ανταπεξέλθω οικονομικά ,είναι και ότι μου φέρθηκε άσχημα , και το ακίνητο έχει πολλά προβλήματα.

Ολοι οι άνθρωποι , έχουν να λένε ποσο εντάξει είμαι με τους λογαριασμούς. Ο διαχειριστής , με το που μου φέρνει κοινόχρηστα , τα εισπράτε εκείνη την στιγμή.

Δεν είμαι λαμόγιο , πληρώνω τους λογοαριασμούς μου , και μάλιστα πριν την ώρα τους , αλλά με τον συγκεκριμένο , απο την στιγμή που δεν ήτανε εντάξει μαζί μου , δεν θα είμαι και εγώ.

Και αν μπορώ , και για λόγους οικονομικούς, θα του αργήσω τα νοίκια όσο μπορώ. Και για λόγους οικονομικούς , και για λόγους ηθικούς.

Για αυτό ρωτάω , αν πχ. μου στείλει εξώδικο , πόσο καιρό κάνει να εκδικαστεί ( διάβασα ότι για να εκδικαστεί , λόγω δουλειάς των δικαστηρίων , κάνει απο 6μηνο εώς χρόνο) , οπότε , όσο περισότερο χρόνο κερδίσω τόσο καλύτερα για μένα.

Καταρχην δεν σου κανω προσωπικη επιθεση, ξερω οτι μπορει να εισαι τυπικος σε ολα και ολοι εχουμε αδυναμες στιγμες. Απλα τυχαινει να χρωστανε κατ αυτο τον τροπο λεφτα στους δικους μου και σ εμενα και μου φαινεται αδιανοητο ο αλλος να χρωσταει και να αραζει.

Μετα, ο ανθρωπος αυτος εκανε τις επιλογες του και δεν ειναι σωστο να κρινεις. Μπορει να ξεπατωθηκε στη δουλεια να αγορασει ενα δυο ακινητα. Εδω εγω που ειμαι ανεργη και αφραγκη ειχα σκεφτει παλιοτερα ν αγοραζα ενα διαμερισμα και να εκανα αποσβεση μεσω ενοικιασμου για να μου μεινει το σπιτι μετα (δεδομενου οτι θα ειχα μια δουλεια).

Τη μανα μ δεν της πληρωνουν ενοικιου ποσους μηνες, με αποτελεσμα να μην μπορω να παω οδοντιατρο γιατι απολυθηκα απ τη δουλεια μου.

Εσυ βλεπεις μονο μια εικονα του ιδιοκτητη αλλα δεν ξερεις τι γινεται ακριβως. Και σ αυτες τις περιπτωσεις καλο ιναι να εισαι τυπικος σε ολα. Γιατι και αυτος μετα αν φερεται σαν σκουπιδι στους ενοικιαστες θα εχει εναν καλο λογο.

Δες το σαν καλο καρμα.

Δημοσ.

Καταρχην δεν σου κανω προσωπικη επιθεση, ξερω οτι μπορει να εισαι τυπικος σε ολα και ολοι εχουμε αδυναμες στιγμες. Απλα τυχαινει να χρωστανε κατ αυτο τον τροπο λεφτα στους δικους μου και σ εμενα και μου φαινεται αδιανοητο ο αλλος να χρωσταει και να αραζει.

Μετα, ο ανθρωπος αυτος εκανε τις επιλογες του και δεν ειναι σωστο να κρινεις. Μπορει να ξεπατωθηκε στη δουλεια να αγορασει ενα δυο ακινητα. Εδω εγω που ειμαι ανεργη και αφραγκη ειχα σκεφτει παλιοτερα ν αγοραζα ενα διαμερισμα και να εκανα αποσβεση μεσω ενοικιασμου για να μου μεινει το σπιτι μετα (δεδομενου οτι θα ειχα μια δουλεια).

Τη μανα μ δεν της πληρωνουν ενοικιου ποσους μηνες, με αποτελεσμα να μην μπορω να παω οδοντιατρο γιατι απολυθηκα απ τη δουλεια μου.

Εσυ βλεπεις μονο μια εικονα του ιδιοκτητη αλλα δεν ξερεις τι γινεται ακριβως. Και σ αυτες τις περιπτωσεις καλο ιναι να εισαι τυπικος σε ολα. Γιατι και αυτος μετα αν φερεται σαν σκουπιδι στους ενοικιαστες θα εχει εναν καλο λογο.

Δες το σαν καλο καρμα.

Ναι οκ , ξανα λεω , υπάρχουνε και λαμόγια.

Για τον συγκεκριμένο το ξέρω ότι δεν έχει δουλέψει μια μερα στην ζωή του , δεν το λέω και καλά. Τα κληρονόμησε όλα απο τον πατέρα του , ο οποίος όντως δούλεψε σκληρά.

Απο την άλλη δεν σημαίνει ότι δεν θέλω και δεν πρέπει να τον πληρώσω.

Ομως σε μια σχέση , πρέπει και οι δύο να προσπαθούν. Οχι να είναι μόνο ο ένας εντάξει , και ο άλλος απλα να αράζει , και να έχει και απαιτήσεις.

Αν η μητέρα σου ήτανε σωστότατη με τους ενοικιαστές , τότε , εάν δεν υπάρχει σοβαρός οικονομικός λόγος απο τους ενοικιαστές , πρέπει φυσικά να απαιτήσει τα ενοίκια.

Αν ομως της μητέρας σου της λέγανε πχ. έσπασε το καλοριφέρ έλα να το φτιάξεις , και τους έγραφε , τότε δεν ξέρω κατα πόσο ....

ΥΓ : O δικός μου έχει πάνω απο 15 ακίνητα....καμια 10αριά επαγγελματικους μεγάλους χώρους , και 4-5 σπίτια

Δημοσ.

Το εξώδικο είναι απλά μια προειδοποίηση, δεν σημαίνει τίποτα.

Εφόσον όμως αυτός έχει χρήματα και δικηγόρο μπορεί να προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες και να σου κάνει ζημιά. Το καλύτερο είναι να κάνεις έναν φιλικό διακανονισμό και να τελειώνεις μαζί του.

Με τσαμπουκάδες δεν πρόκειται να κερδίσεις τίποτα, ειδικά εφόσον είναι πραγματικές οι οφειλές σου.

Το ότι είναι χαραμοφάης ή αντιπαθητικός δεν έχει καμία σχέση. Ας ψάξει να βρει τώρα άλλο κορόιδο να δίνει 1000 ευρώ ενοίκιο.

Δημοσ.

Το εξώδικο είναι απλά μια προειδοποίηση, δεν σημαίνει τίποτα.

Εφόσον όμως αυτός έχει χρήματα και δικηγόρο μπορεί να προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες και να σου κάνει ζημιά. Το καλύτερο είναι να κάνεις έναν φιλικό διακανονισμό και να τελειώνεις μαζί του.

Με τσαμπουκάδες δεν πρόκειται να κερδίσεις τίποτα, ειδικά εφόσον είναι πραγματικές οι οφειλές σου.

Το ότι είναι χαραμοφάης ή αντιπαθητικός δεν έχει καμία σχέση. Ας ψάξει να βρει τώρα άλλο κορόιδο να δίνει 1000 ευρώ ενοίκιο.

Πριν απο εμένα το είχε ανοίκιαστο 3,5 χρόνια. Πριν ήτανε μια ασφαλσιτική , και του πλήρωνε 3,5 χιλιάδες τον μήνα.

Και εκεί έγκειται η διαφωνία μου. Ο χώρος ήτανε ενιαίος , εγώ τον χώρισα , και έδωσα 4,5 χιλιάδες για τα χωρίσματα.

Αυτός , όταν φύγω εγώ , μπορεί να το δώσει μισό μισό, εφόσων είναι χωρισμένο. Αρα τον συμφέρει , αντί να βρει 1 για 800-1000 € ,

να βρει 2 με 400-500.

Εκεί έγκειται η διαφωνία μου , ότι του αφήνω έργο, που θα τον βοηθήσει να το ξανανοικιάσει πιο εύκολα.Νομικά μπορεί να μην στέκει , αλλά κανονικά , ηθικά ,δεν πρέπει να μου πει ΟΚ , σου κόβω πχ ένα χιλιάρικο?

Θα μου πεις τι πέριμένεις , όταν πρόκειται για χρήμα , κανένας δεν μετρά την ηθική.

• Super Moderators
Δημοσ.

Δεν θα συμμετάσχω άλλο γιατί προφανώς δεν γίνονται αντιληπτά κάποια βασικά πράγματα. Όπως το ότι, όταν θες επαγγελματική συμβουλή απευθύνεσαι σε επαγγελματία, όχι σε forum (το ίδιο ισχύει φυσικά και για όσα μέλη αναζητούν εδώ απεγνωσμένα ιατρική συμβουλή, συγγνώμη, ΤΣΑΜΠΑ ιατρική συμβουλή εννοώ, αντί να πάνε σε γιατρό).

Δύο παρατηρήσεις:

1. Διαταγή απόδοσης μίσθιου & διαταγή πληρωμής εκδίδεται σε 5-6 ημέρες και χρειάζεται μόλις 30-40 ημέρες για να προχωρήσει η έξωση. Και μετά "μαύρισμα" Τειρεσία, "μαύρισμα" φορολογικής ενημερότητας, γενικώς μαύρισμα. Με τις υγειές μας. 

2. Επειδή επαναλαμβάνεται "άτοπο" επιχείρημα: το ότι ο ενοικιαστής έχει κάνει εργασίες αξίας 4.000-5.000 ευρώ δεν λέει τίποτα. Εφ' όσον ο ιδιοκτήτης δεν τα θέλει, δεν συμψηφίζονται. Και να το πω διαφορετικά: και μια εσωτερική πισίνα να φτιάξω σε ακίνητο, αξία θα του δώσει. Αυτό δεν σημαίνει ότι δικαιούμαι να συμψηφίσω ενοίκια ή άλλες οφειλές με την πισίνα. 

Τέλος από εμένα, καλή συνέχεια. 

• Like 5
Δημοσ.

Έχεις κολλήσει στο εξώδικό ενώ πιθανόν δεν έχεις καταλάβει ότι μπορεί, κάνοντας αυτά που πρέπει πρώτα, να σου στείλει διαταγή αποδόσεως μισθίου που συν τοις άλλοις είναι και άμεσο. Και τότε δεν θα είσαι εδώ στο forum να ρωτάς. Μίλησε με δικηγόρο.

Αμμεσο ???????? Εκανα αγωγη Ιουνιο 2014 και η διαταγή μετα από μια αναβολή και μια εκδικαση βγηκε  Φεβρουαριο 2015 αφου ειχα ξοδεψει για εξωδικο και αγωγη .

Επειδή η αγωγη εγινε Ιουνιο και αυτος εφυγε μονος του Δεκεμβριο για να διεκδικησω τα 6 μισθωματα ηθελε άλλη αγωγη με πολύ αμφιβολο αποτέλεσμα αφου δεν εχει τιποτα στο ονομα του .

Μαλιστα αν δεν ειχε φυγει θα μπορουσε τον Φεβρουαριο να κανει εφεση με καπου 500 ευρω κοστος και να κατσει αλλους 6 μηνες περιπου μεσα και απλα να χρωστάει κατι που δεν θα μπορουσα να παρω.

Ενδιάμεσα ειχα πληρωσει δικηγορο για το εξωδικο και δυο παραστασεις σε δικη , μια φορα εξοδα δικης και δυο φορες δικαστικο επιμελητη για επιδοση εξωδικου και αγωγης

Δεν είναι τοσο απλα για τους ιδιοκτητες τα πραγματα .

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

[...]

Δεν είναι τοσο απλα για τους ιδιοκτητες τα πραγματα .

Για την ακρίβεια τα πράγματα είναι %$@! για τους ιδιοκτήτες. 

• Like 3
Δημοσ.

Δεν θα συμμετάσχω άλλο γιατί προφανώς δεν γίνονται αντιληπτά κάποια βασικά πράγματα. Όπως το ότι, όταν θες επαγγελματική συμβουλή απευθύνεσαι σε επαγγελματία, όχι σε forum (το ίδιο ισχύει φυσικά και για όσα μέλη αναζητούν εδώ απεγνωσμένα ιατρική συμβουλή, συγγνώμη, ΤΣΑΜΠΑ ιατρική συμβουλή εννοώ, αντί να πάνε σε γιατρό).

Δύο παρατηρήσεις:

1. Διαταγή απόδοσης μίσθιου & διαταγή πληρωμής εκδίδεται σε 5-6 ημέρες και χρειάζεται μόλις 30-40 ημέρες για να προχωρήσει η έξωση. Και μετά "μαύρισμα" Τειρεσία, "μαύρισμα" φορολογικής ενημερότητας, γενικώς μαύρισμα. Με τις υγειές μας. 

2. Επειδή επαναλαμβάνεται "άτοπο" επιχείρημα: το ότι ο ενοικιαστής έχει κάνει εργασίες αξίας 4.000-5.000 ευρώ δεν λέει τίποτα. Εφ' όσον ο ιδιοκτήτης δεν τα θέλει, δεν συμψηφίζονται. Και να το πω διαφορετικά: και μια εσωτερική πισίνα να φτιάξω σε ακίνητο, αξία θα του δώσει. Αυτό δεν σημαίνει ότι δικαιούμαι να συμψηφίσω ενοίκια ή άλλες οφειλές με την πισίνα. 

Τέλος από εμένα, καλή συνέχεια. 

Σε υπερευχαριστώ για τις νομικές συμβουλές , δεν ήθελα φυσικά να είμαι τζαμπατζής , απλά ήθελα να μάθω απο άτομα εδώ μέσα που έχουνε παρόμοιες εμπειρίες , είτε σαν ενοικιαστές είτε σαν ιδιοκτήτες.

Εχεις δίκιο ότι νομικά δεν στέκει , αλλά ηθικά στέκει. Θα μου πεις τι ηθικά και μαλακίες .....

Ευχαριστώ για τον χρόνο σου.

Δημοσ.

Ναι οκ , ξανα λεω , υπάρχουνε και λαμόγια.

Για τον συγκεκριμένο το ξέρω ότι δεν έχει δουλέψει μια μερα στην ζωή του , δεν το λέω και καλά. Τα κληρονόμησε όλα απο τον πατέρα του , ο οποίος όντως δούλεψε σκληρά.

Απο την άλλη δεν σημαίνει ότι δεν θέλω και δεν πρέπει να τον πληρώσω.

Ομως σε μια σχέση , πρέπει και οι δύο να προσπαθούν. Οχι να είναι μόνο ο ένας εντάξει , και ο άλλος απλα να αράζει , και να έχει και απαιτήσεις.

Αν η μητέρα σου ήτανε σωστότατη με τους ενοικιαστές , τότε , εάν δεν υπάρχει σοβαρός οικονομικός λόγος απο τους ενοικιαστές , πρέπει φυσικά να απαιτήσει τα ενοίκια.

Αν ομως της μητέρας σου της λέγανε πχ. έσπασε το καλοριφέρ έλα να το φτιάξεις , και τους έγραφε , τότε δεν ξέρω κατα πόσο ....

ΥΓ : O δικός μου έχει πάνω απο 15 ακίνητα....καμια 10αριά επαγγελματικους μεγάλους χώρους , και 4-5 σπίτια

Δεν το βλεπω ετσι. Κ εγω οταν ημουν φοιτητρια ειχε χαλασει μια αντισταση στο φως του μπανιου και μου εριχνε ασφαλειες κ εκανε 2 μηνες να μου το φτιαξε, ομως το νοικι της το εδινα κανονικα. Για μενα το να νοικιαζεις σπιτι ειναι σαν να παιρνεις ταξι ή οποιαδηποτε υπηρεσια. Αν εχεις λεφτα το νοικιαζεις, αν δεν εχεις, φευγεις. Δεν ξερω, αν ημουν ιδιοκτητρια δεν θα σηκωνα ουτε 1 μηνα απληρωτο.

Εδω κ ενα χρονο δεν παιζει πολυ χρημα, ενω νοικιαζα ψιλοφθηνα, εφυγα απο το διαμερισμα και πηγα στο πατρικο 50 χλμ μακρια για να μη χρωσταω σε κανενα. Τωρα να μου νοικιαζει ο αλλος το σπιτι και να του λεω κ ευχαριστω, δεν το χω ξανακουσει.

Στον επιλογο, το δικαστηριο δεν θ ασχοληθει με το χαρακτηρα του ιδιοκτητη , που ειναι κατι υποκειμενικο, αλλα με τις οφειλες σου, που ειναι κατι αντικειμενικο.

Και η ηθικη του καθενος, επισης υποκειμενικη ειναι.

Δημοσ.

Εχεις δίκιο ότι νομικά δεν στέκει , αλλά ηθικά στέκει. Θα μου πεις τι ηθικά και μαλακίες .....

Ευχαριστώ για τον χρόνο σου.

Ούτε ηθικά στέκει, απλά θες να το πιστεύεις αυτό.

Όσοι αδυνατούν να πληρώσουν το νοίκι έχουν κόλλημα να τα ρίχνουν στους ιδιοκτήτες με διάφορες δικαιολογίες. Πρέπει να το παραδεχτείς και να καταλάβεις ότι δημιούργησες πρόβλημα έστω και άθελα σου.

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ.

Ειναι λίγο ακραιο να του φορτωσεις κατασκευές που ο ιδιος δε θέλει και δε συμφωνησε απο την αρχη πως θα ηθελε (στο συμβολαιο δηλαδη). Με την ιδια λογικη κάποιος θα μπορουσε να του εδινε 3500 ευρω και ένα iphone. Δεν ειναι λογικο.

• Like 1
Δημοσ.

Όχι , δεν μου τα ζήτησε , αλλά θα του τα αφήσω......

Αυτό δεν είναι περουσία μου?

Όχι.. και ποιος σου είπε ότι ο επόμενος θα θέλει τα χωρίσματα που εσύ έκανες; μπορεί να μην τον βολεύουν.. άρα θα τα γκρεμίσει.

Να κάνεις ένα διακανονισμό μαζί του και να τελειώνει το θέμα, καλό θα είναι να έχεις και εσύ ένα δικηγόρο σε αυτές τις συζητήσεις. Ναι μπορεί να σου κάνεις κατάσχεση σε εμπορεύματα.. αλλά δεν ξέρω αν τον συμφέρει, συνήθως αυτό το λένε για πίεση και δύσκολα το κάνουν πράξη, αναλόγως βέβαια και τα εμπορεύματα. Προσπάθησε να του προτείνεις μέσω δικηγόρων ένα χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής. Και φύγε αν μπορείς όσο ποιο γρήγορα γίνετε.. γιατί χρεώνεσαι και μπαίνεις μέσα.

Δημοσ.

Δηλαδη την επομενη φορα που καποιος θα ρωτησει κατι για pc,να τον κραξουμε για να αισθανθει ασχημα που ζηταει ΤΣΑΜΠΑ συμβουλη στο φορουμ, αντι να παει να τα σκασει στο πλαισιο πχ?

Δημοσ.

Δηλαδη την επομενη φορα που καποιος θα ρωτησει κατι για pc,να τον κραξουμε για να αισθανθει ασχημα που ζηταει ΤΣΑΜΠΑ συμβουλη στο φορουμ, αντι να παει να τα σκασει στο πλαισιο πχ?

Έχεις κάποιο δίκιο, και οι επαγγελματίες τεχνικοί υπολογιστών κάπως πρέπει να ζήσουν. Αλλά δεν μιλάμε για βλάβες υπολογιστών, μιλάμε για κάτι ποιο σημαντικό που κάποιος χωρίς εξειδικευμένες γνώσεις (δικηγόρος, γιατρός), και χωρίς να γνωρίζει όλες τις πληροφορίες, είναι λίγο δύσκολο να σου δώσει μια σαφής απάντηση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...