Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εδώ και χρόνια ακούω όλο κ πιο πολύ για τον εθελοντισμό στη Ευρώπη η σε όλο τον κόσμο. Βλέπω ταξίδια που έχουν πάει μέσω προγραμμάτων, σε καμπινκ, σε επαρχίες ,σε πόλης κτλ αλλά επειδή είμαι τελείως άσχετος με αυτό το θέμα θα ήθελα να γράψει κάποιος , που είναι εγγεγραμμένος σε κάποια οργάνωση η που έχει μια σχετική εμπειρία, την εμπειρία του πως πέρασε κτλ. Υπάρχει κάποιο φόρουμ που γράφουν τις εμπειρίες τους? Με τι ακριβώς ασχολούνται όταν πάνε σε κάποιο μέρος? Κάποιος που ασχοληται πρώτη φορά, χωρίς πολλές γνώσεις, εμπειρίες και με λίγα αγγλικά, που θα ήταν καλύτερα να πάει?

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Θα γραψω ενα δυο απλα πραγματα γιατι υπαρχουν απειρες γνωμες.συνηθως για να σου καλυψει καποιος τα εξοδα για να πας καπου εξωτερικο ή πρεπει να εχεις να προσφερεις πολλα πχ γιατρος ή θα πρεπει να παραγεις εργο που να το εχεις αποδειξει οποτε να σου εγκρινουν και ενα μερος τον κονδυλιων.δεν θα πας δηλαδη εκει με εξοδα καποιου τριτου απλα  για να κανει ταξιδακι.κανεις δεν δινει ετσι απλα τα λεφτα ή να πληρωσει τα εξοδα της ομαδας σου για να πατε καπου.

Τιμάω τους εθελοντές για το πνεύμα τους, είμαι όμως κατά του εθελοντισμού σα λύση.

εξαρτατε απο το τι εθελοντισμο κανεις.εχω κανει υποβρυχιους καθαρισμους(καταδυσεις) και εχω βαλει και λεφτα απο την τσεπη μου για τα εξοδα αλλα το κανω επειδη το θελω εγω.γιατι και κανω καταδυση και κανω κατι που ειναι δυσκολο για να γινει απο οποιονδηποτε αλλα και βοηθαω το περιβαλλον.τετοιο εθελοντισμο ναι κανω και θα κανα.αλλα πχ εθελοντισμο να παω να πουλαω λαχεια και τετοια απο σπιτι σε σπιτι για να σωθει δεν ξερω τι ή κατι τετοια οπως το στυλ των ολυμπιακων αγωνων οχι δεν θα εκανα.

• Like 2
Δημοσ.

Φαντάζομαι εννοείς τύπου aiesec ε? Δεν το έχω κάνει γιατί δεν μου ταίριαζε, αλλά ξέρω άτομα που το έκαναν ως φοιτητές και τους άρεσε πάρα πολύ. Εχουμε χαθεί βέβαια τώρα ώστε να τους ρωτήσω λεπτομέρειες, αλλά έχει site και πρέπει να έχει και γκρουπ στο φβ που θα μπορουσες να ρωτησεις ατομα που εχουν παει.

Δημοσ.

Παντα ηθελα να συμμετασχω σε μια εθελοντικη ενεργεια τυπου aiesec αλλα σκεφτομαι τους γονεις που θα μου γκρινιαζουν οτι αντι να ψαχνω δουλεια τρεχω σε εθελοντισμους.., :(

Δημοσ.

Κοίτα εδώ: http://www.workaway.info και εδώ http://www.helpx.net και εδώ http://www.wwoof.net

Το με τι θα ασχοληθείς εξαρτάται από εσένα. Μπορείς να κάνεις μάθημα, να χτίσεις εγκαταστάσεις ή να δουλέψεις σε φάρμες/ξενώνες.

Οι περισσότεροι backpackers κάνουν κάτι τέτοιο αφού τους προσφέρεται δωρεάν (ή πολυ φθηνό) δωμάτιο και φαγητό. Σε τέσσερις μήνες θα συμμετάσχω στο πρώτο μου πρόγραμμα!

Δημοσ.

ΣΤο  site  http://www.workaway.info μπαινουν ατομα που ψαχνουν εθελοντες για καποιο σπιτι π.χ, να κανουν τις εργασιες του σπιτιου, να προσεχουν κατοικιδια κτλ, και σου παρεχουν δωρεαν διαμονη ως ''ανταλαγμα'' ? Καπως ετσι? Εσυ σε τι προγραμμα θα συμμετασχεις αν επιτρεπεται?

Δημοσ.

Όχι μόνο, εξαρτάται για τι χώρες κοιτάς. Κάθε χώρα έχει βέβαια και άλλες ανάγκες. Στο Nepal ψάχνουν κάποιον να κάνει μάθημα σε σχολεία, στην Γαλλία ψάχνουν κάποιον να βγάζει βόλτα τα σκυλιά. Εγώ θα πάω για Αγγλικά σε ένα σχολέιο.

Δημοσ.

Παντα ηθελα να συμμετασχω σε μια εθελοντικη ενεργεια τυπου aiesec αλλα σκεφτομαι τους γονεις που θα μου γκρινιαζουν οτι αντι να ψαχνω δουλεια τρεχω σε εθελοντισμους.., :(

Κάνε αυτό που θες εσύ και άσε τους γονείς να γκρινιάζουν.

Δημοσ.

Τιμάω τους εθελοντές για το πνεύμα τους, είμαι όμως κατά του εθελοντισμού σα λύση.

Σαν λύση σε ποιο πρόβλημα ακριβώς;

Δημοσ.

Σαν λύση σε ποιο πρόβλημα ακριβώς;

οτι πχ ψαχνουν κοροιδα καποιοι με σκοπο να μην δωσουν λεφτα.ενα απλο παραδειγμα.ολυμπιακοι αγωνες.ζητησαν απο τον κοσμο να δηλωσει εθελοντισμο για ναμην πληρωσουν εξοδα για αυτο.ως εδω καλο ακουγεται και λες why not.αλλα η προταση δεν τελειωνει εκει οποτε την ξαναλεω ολοκληρη.ζητησαν απο τον κοσμο να δηλωσει εθελοντισμο για να μην πληρωσουν εξοδα ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΦΑΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΕ ΕΡΓΑ ΜΙΖΕΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΝΑΦΗ.οχι τετοιος εθελοντης κοροιδο δεν παω.αυτο εννοει ο χρηστης.αν ηταν εξωτερικο ναι αλλα στην ελλαδα που ειναι ποιος θα κλεψει τα περισσοτερα μια που οι ολυμπιακοι στοιχισαν απειρα λεφτα οχι να λειπει το βυσσινο.

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ.

και γω ειμαι 50-50 με τον εθελοντισμο. Πλεον θεωρω οτι στο μεγαλυτερο ποσοστο δεν υπαρχει "εθελοντισμος" αλλα εκμεταλευση των εθελοντων για κερδος των διοργανοτων

• Like 1
Δημοσ.

και γω ειμαι 50-50 με τον εθελοντισμο. Πλεον θεωρω οτι στο μεγαλυτερο ποσοστο δεν υπαρχει "εθελοντισμος" αλλα εκμεταλευση των εθελοντων για κερδος των διοργανοτων

στο χερι μας ειναι να ξεχωριζουμε τις καταστασεις και να διαλεγουμε.

• Moderators
Δημοσ.

στο χερι μας ειναι να ξεχωριζουμε τις καταστασεις και να διαλεγουμε.

ναι! παντως για υποβριχιο καθαρισμο εχω παει και γω στην Κερκυρα

Δημοσ.

ειναι κατι ωραιο και στην ουσια καθαριζεις τα σκουπιδια που πεταμε ολοι μας αφου δεν βαζουμε μυαλο.δεν εξυπηρετεις καποιον.ενταξει ναι μπορει να παιζει λιγο διαφημιση για το καταδυτικο κεντρο απο πισω αλλα οκ.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...