Προς το περιεχόμενο

Divinity: Original Sin 2

Despotas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

15 ώρες πριν, Tobajara είπε

Επέστρεψα στο παιχνίδι μετά από 1 χρόνο που το είχα αφήσει, και το χαίρομαι πραγματικά στο νέο λάπτοπ. Είμαι ακόμα στην αρχή, άφησα το Sanctuary of Amadia και είμαι στη σπηλιά του Trompdoy. Η μάχη με τις σαλαμάνδρες απ'έξω βγήκε πολύ άνετα, αν και ακόμα προσπαθώ να θυμηθώ τι γινόταν στον κόσμο και τι στρατηγικές χρησιμοποιούσα. Το χειρότερο είναι πως δε θυμόμουν τι κατεύθυνση σκόπευα να δώσω στους χαρακτήρες, αλλά νομίζω πως είχα καταλήξει στο παρακάτω.

Party Fane (pyro-earth νομίζω) - Ifan (ranger - warrior με ολίγη earth) - Lohse (air - water) - Sebille (rogue - necro)

Εμπρός για νέες περιπέτειες!

Αυτό το link https://fextralife.com/guides/divinity-original-sin-2-guides/ έχει πάρα πολλά builds και ανάλογα αναφέρει τα καλύτερα abilities.

Ενώ το είχα ξεκινήσει χωρίς οδηγό με τυχαία builds με τυχαία abilities, όταν ακολούθησα μία από τις προτάσεις του το ολοκλήρωσα χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία.

Μένει να το δοκιμάσω με 2 ήρωες σαν lone wolf.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 409
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Προχωρώ προς το τέλος του πρώτου κεφαλαίου (να σηκωθώ να φύγω από αυτό το ρημαδονησί) και χαίρομαι πραγματικά το παιχνίδι. Όσον αφορά την ποιότητά του δεν έχω να προσθέσω τίποτα στα όσα έχουν ειπωθεί. Μου αρέσει επίσης το πιο συμμαζεμένο character building που βγάζει πολύ ενδιαφέροντα synergies και αφήνει περισσότερη ευελιξία από το προηγούμενο. Επίσης τα spears είναι σωτήρια για Finesse based χαρακτήρες που ίσως μπλέξουν σε μάχη σώμα με σώμα. Το party μου είναι

Ifan ranger με ολίγη από...Geomancer ίσως, έχω δώσει μόλις ένα πόντο για τον τρομερά χρήσιμο βράχο που πέφτει και τους λαδώνει και μετά το χάος. Όλα τα υπόλοιπα είναι για ranged damage (Huntsman/ Scoundrel) σε βαθμό κακουργήματος, 33% crit hit και δεν-ξέρω-πόσος crit multiplier. Στάθηκε πολύ τυχερός στον εξοπλισμό.

Sebille Scoundrel/ Necromancer που της πηγαίνει πολύ ωραία με τα daggers μόνο που...δεν τα χρησιμοποιώ όσο και όπως θα ήθελα, συνήθως καταλήγει με τόξο να μοιράζει πόνο με δόσεις Θεοδόσης. Πολύ ευχάριστος συνδυασμός όμως.

Lohse Hydro/ Aeromancer με staff, απλά πράγματα και ξεκάθαρα. Θα σκεφτώ για επιπλέον κατηγορία μαγείας - ίσως κάτι εξαντρίκ να το δοκιμάσω - που να βγάζει ζημιά. Τα cooldown της είναι ενοχλητικά, χρησιμοποιεί το ραβδί περισσότερο απ'όσο πρέπει.

Fane Pyro/ Geomancer με διπλά wands για συνδυασμός burning/ poison και water/ shock, ενώ θέλω να του δώσω και τρίτη class αλλά δεν έχω καταλήξει πού.

Μερικές σκέψεις για το πρώτο Act: μπορεί να είμαι απροπόνητος, αλλά μετά το Fort Joy μου φάνηκε αρκετά χαοτικό. Προσπάθησα ειλικρινά να το πάω με τη σειρά και κατάφερα το ακριβώς αντίθετο. Μετά το Sanctuary of Amadia, έχοντας εξερευνήσει λίγο το χάρτη, τέλειωσα το σπήλαιο του Trompdoy με αποτέλεσμα να κάνω την εξέλιξη μπάχαλο. Επίσης είναι τρομερά εύκολο να χάσεις το Bless, που είναι τμήμα του σεναρίου (???) ενώ πολλές φορές πρώτα συναντούσα διάφορα πράγματα και μετά από ώρα καταλάβαινα τι τρέχει. Δεν ξέρω, κάπου χάθηκα, και για να ξαναπιάσω κάπως το νήμα (δηλαδή να καταλάβω τη ρημαδοακολουθία του main quest και πώς ανοίγουν διάφορα καταραμένα πράγματα) κοίταξα οδηγό στρατηγικής. Κάποια άλλα πράγματα, όπως πχ να χρησιμοποιήσεις Bleeding Rain και Bless στο φλεγόμενο Undead αλλά μόνο Bless στα φλεγόμενα γουρούνια, χωρίς να σου λέει μάλιστα κάπου το παιχνίδι πως το Necrofire είναι Curse, με μπέρδεψαν ακόμα περισσότερο. Δεν περίμενα τα πάντα στο πιάτο αλλά ένιωσα πως δε μου δινόταν αρκετή πληροφορία αφού είχα ανακαλύψει κάποια πράγματα.

Τώρα είμαι στη μάχη με το σεντούκι του καπετάνιου, αρκετά προκλητική και ΕΥΤΥΧΩΣ που αν τον ρίξω κάπου μακριά με Teleport με αφήνει στην ησυχία μου. Παίζω σε Tactician οπότε τα πάντα επιτρέπονται.

• Like 2

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συνεχίζω αργά αργά το playthrough μου σε Tactician και ευχαριστιέμαι πολύ το παιχνίδι. Lvl 12 oμάδα:

Ifan - "εσύ θα ρίχνεις βέλη από ψηλά" με Warfare για damage και κάποια βολικά spells, Scοundrel, Ranged, σχεδόν 50% crit chance και έναν άσχετο πόντο στο Geomancer για κανένα Oil και να βοηθάει στο cc. Σε έκτακτες καταστάσεις έχει και spear αν πρέπει να ρίξει καμιά φάπα.

Sebille (εγώ) - Scoundrel/ Necromancer/ Polymοrph τα-κάνω-όλα-και-συμφέρω. Μπορεί να μην είναι ο damage dealer που φτιάχνουν άλλοι αλλά την παρακαταβρίσκω με τους συνδυασμούς που κάνει (αυτό το Chicken Claw ειδικά...με ruptured tentons...). Το αρνητικό της είναι πως δεν έχει base crit της προκοπής αλλά για αυτό υπάρχει το backstab υποθέτω. Επίσης ακόμα προσπαθώ να καταλάβω πώς λειτουργεί το Torturer στην πράξη

Fane - Pyro/ Earth για να κάνει μπουμ με crit build (Savage Sortiledge) και double wands. Ίσως αποφασίσω να του δώσω και κάτι ακόμα καθώς έχει το Intelligence, αλλά δεν έχω καταλήξει. Θα ψάξω περισσότερο τα Source spells και όσα χρειάζονται δυο σχολές αλλά κλίνω προς δυο πόντους στο Necromancy για να πάρει acid spells (οι physical armours είναι ενοχλητικές).

Lohse - μόλις την άλλαξα από staff σε double wands με κάποιο crit (μου αρέσει να έχω ποικιλία στον εξοπλισμό αλλά δεν πήγαινε άλλο), Aero - Hydro για cc κλπ και της δίνω και Summoning για charm κλπ. Θα ήθελα και κάποιος άλλος να πάρει Aero ή Hydro όμως, για να βοηθά στο cc, ίσως ο Fane.

Είμαι στα μέσα του Driftwood, μόλις σκότωσα την Alice με lvl 12 party και στα ίσια και τηλεμεταφέροντάς τη στο Jahan και θέλω να τελειώσω κάποιες αποστολές πριν διαλέξω να πάω είτε προς Blackpits είτε προς Bloodmoon Isle. Το level μου είναι μικρό για κάποιες περιοχές, δεν έχω φάει το Undead Elf στο Ancestor Tree στο νεκροταφείο (πόναγε πολύ) και το Abomination στα αριστερά (λογικά δεν πονάει πολύ αλλά θέλω να προχωρήσω) και δίνω προτεραιότητα στο να πάρω spells. Δεν ακολουθώ κάποιο συγκεκριμένο build και νιώθω πολλές φορές χαζός αλλά χαίρομαι πάρα πολύ το παιχνίδι.

EDIT - μόλις πέρασα και την πολύ ενδιαφέρουσα μάχη με το σκιάχτρο, χρησιμοποιώντας Earth Resist potions αντί για Potion of Strong Will γιατί είμαι νταής. Η αλήθεια είναι πως με σωστή τοποθέτηση και casting πριν τη μάχη οι περισσότερες μάχες γίνονται αρκετά πιο εύκολες. Εδώ από τη στιγμή που έριξα την πανοπλία του σκιάχτρου και τα μικρότερα μου έκαναν πολύ λίγη ζημιά λόγω των resists, το μόνο που είχα να ανησυχώ ήταν οι κατάρες. Μερικά summons και teleports, και η αρχική τοποθέτηση στο λοφάκι ακριβώς δίπλα στο δρόμο, και πάπαλα. Πάμε για άλλα.

Επεξ/σία από Tobajara
  • Like 4

• 1 μήνα μετά...

Είμαι στα τελειώματα του Driftwood όπου έχω καθαρίσει όλες τις περιοχές, έχω κανά δυο quests που μου έχουν μείνει και είμαι στα μισά του lvl 16. Θα αφιερώσω λίγο χρόνο για crafting και αναπροσαρμογή εξοπλισμού και εμπρός για νέες περιπέτειες. Το σενάριο όσο πάει μου αρέσει και περισσότερο, ο χάρτης είναι πανέμορφος και έχει πολλές πρωτότυπες στιγμές και γενικά το καταχαίρομαι. Κλασσικά έχω μαζέψει ένα σωρό φαγητά, υλικά κλπ που πρέπει να θυμηθώ να τα κάνω κάτι και να μην παίζω σα το γερομασούρα που σκέφτεται να μη χαλάσει το fire arrow και να το ρίξω λίγο έξω.

Αν το Baldur's Gate 3 ήταν ακριβώς ίδιο από μηχανισμούς, θα έπρεπε να προσπαθήσουν πολύ για να βγει μάπα. Δε βλέπω τι άλλο μπορούν να βελτιώσουν, πέρα από τη διαχείριση του inventory και το crafting που παραμένει χαώδες. Δε θέλω να πω πολλά, έχουν ειπωθεί όλα για το παιχνίδι. Απλά, σε Tactician, μου κάνει τρομερή εντύπωση πώς έχουν καταφέρει να φτιάξουν ένα παιχνίδι που επιτρέπει τόσους διαφορετικούς τρόπους να το "σπάσεις" με συνδυασμούς skills κλπ - το ίδιο το παιχνίδι σε ενθαρρύνει ολοφάνερα να σκεφτείς έτσι, πχ όταν σε lvl 14 το party μπορεί άνετα να γίνει one-shot από το Harbinger of Doom πχ ενώ υπάρχουν μια φανερή και μια λιγότερο φανερή πανεύκολη λύση - και παρόλα αυτά και η δυσκολία να είναι τόση όση και το παιχνίδι να παραμένει διασκεδαστικότατο. Είναι από τις λίγες περιπτώσεις στο δυστυχώς τυποποιημένο πλέον είδος των RPG όπου πρέπει να σκεφτείς και δημιουργικά και ρηξικέλευθα, ενώ παράλληλα δεν το έχει σε τίποτα να σε ρίξει στα τάρταρα (πχ η μάχη με την Aetera και τα κοπρόσκυλα στα Blackpits).

• Like 4

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τέρμα! Μας τέλειωσε!

Μια εξαιρετική εμπειρία με απτά θέματα στο σενάριο και την αφήγηση, ένα συζητήσιμο φινάλε και πολύ σημαντική παρακαταθήκη για το  Baldur's Gate 3. Τρομερή δουλειά στους μηχανισμούς, στο σχεδιασμό των περιοχών, των επιμέρους quests και των συνδυασμών τους, ενώ η μάχη παραμένει κορυφαία εμπειρία.

Το σενάριο και ο κόσμος ήταν για μένα έκπληξη που μεγάλωνε όσο έπαιζα. Ήξερα τη Larian για high fantasy κόσμους με μια δόση υπερβολής, αρκετές πινελιές χιούμορ και χαλαρότητας με κάποια σκοτεινά σημεία αλλά στο τέλος ο ιππότης σώζει τη βασίλισσα, το καλό θριαμβεύει και το φως νικάει. Εδώ όχι μόνο άγγιξαν αλλά συχνά ξεπέρασαν τα όρια του grimdark, κάνοντάς με να νιώθω λες και βρισκόμουν στο...Warhammer 40Κ. ΚΑΝΕΙΣ μέσα σε αυτή την πολυδαίδαλη ιστορία (που κάποιες φορές ξεχειλώνει) δεν είναι θετικός χαρακτήρας ή παράταξη. Ευτυχώς απέχει αρκετά από εφηβικές μπαρούφες, αλλά εξακολουθεί να λείπει βάθος και ουσία σε κάποια πράγματα και θα συμφωνήσω . Είναι σαφές ότι αυτό ήθελαν να πετύχουν, και το κατάφεραν, αλλά το απέδωσαν ατελώς, ειδικά συγκρινόμενο με τα Witcher που πλέον αποτελούν σεναριακή σχολή.

Γενικά βρήκα και αρκετά αφηγηματικά κενά ή τουλάχιστον υποτονισμένα σημεία (πχ η ιστορία της Sebille είναι στα όρια του ακαταλαβίστικου στο Nameless Island, ενώ η Saheila που σε βαφτίζει Prime Scion ήταν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ξεκούδουνο) ενώ και το φινάλε με τον επίλογο δε με γέμισαν, μου φάνηκαν τραβηγμένα.

Spoiler

Στο "κανονικό" τέλος μένεις πραγματικά ανικανοποίητος ηθικά και ψυχραίνεσαι με τα υπόλοιπα party members ενώ ο κόσμος ευημερεί και ο God King αποτρέπεται (μόνος λόγος να το επιλέξω ήταν η Dallis, επειδή λυπόμουν πραγματικά το Fane) ενώ στο "λογικό" τέλος Arx, Driftwood, Reapers Cove τα τρώει η μαρμάγκα, τα υπόλοιπα βασίλεια είναι μια χαρά κι εσύ την περνάς κοτσάνι ενώ ο God King συνεχίζει να είναι απειλή. Τα δύο εναλλακτικά (Adramahlik, Sworn) δεν είναι για μένα, το Sworn είναι για Fane playthrough. Το όλο εύρημα με το Lucian και τα κίνητρά του μου φάνηκε αδύναμο, ο τύπος έστησε μια γενοκτονία για να λύσει ένα πρόβλημα που αυτός δημιούργησε και περιμένει τη στήριξή μου...γιατί? Τέλος, ο ξεχασμένος Braccus Rex έρχεται από το πουθενά σαν τελικός κακός είναι περισσότερο αδιέξοδο και τεμπελιά παρά λύση (τον είχαμε ξεχάσει στο πρώτο Act αυτόν...), συν το ότι το παιχνίδι σε σπρώχνει διακριτικά να τα βάλεις με το Lucian πέφτοντας στο "μη canonical" φινάλε.

Έχεις το God Emperor of Mankind/ Corpse Emperor/ ενσάρκωση του "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα" σε ένα χάος για το οποίο έχει σημαντικό μερίδιο ευθύνης - και όχι δεν είναι απλά "καλές προθέσεις" - τους τρομοκράτες νάνους γιατί...έτσι τους είπανε, τις σαύρες που ομολογώ θα ήθελα να τις δω περισσότερο αλλά μάλλον χρειάζομαι το Red Prince, τα εκδικητικά τραγικά ξωτικά όπου ΑΝΑΘΕΜΑ αν κατάλαβα το story της Sebille το κομμάτι στο Nameless Isle ήταν πολύ κακογραμμένο και χωρίς ουσιαστικό κίνητρο να εμπιστευτείς τη Saheila, τα SS White Magisters / Paladins που πλακώνονται θρησκόληπτα μεταξύ τους ενώ ο κόσμος καίγεται και γενικά...αξίζει να σωθεί όλο αυτό? Γιατί τόση σκοτεινιά?

Αγαπημένη μου μάχη με τον Adramahlik έχοντας τη Lohse στο party, όπου κατάφερα να βγάλω 11k+ magical damage με τη Sebille σε ένα γύρο της με scoundrel skills (χωρίς time warp του Fane) και να την περάσω με τρεις - τέσσερεις διαφορετικούς τρόπους. Όλο το κομμάτι από τη στιγμή που συναντάς τη Malady στην είσοδο μέχρι το φινάλε ήταν τρομερό. Πάρα πολλές έντονες στιγμές που πραγματικά σε έβαζαν στον κόσμο και την ατμόσφαιρα του παιχνιδιού, όπως πχ τους πολλούς διαφορετικούς Source Masters αλλα και το Nameless Island. Η Arx μου άρεσε αρκετά και δε με κούρασε ενώ τη βρήκα και πολύ καλοσχεδιασμένη περιοχή.

Επεξ/σία από Tobajara
  • Like 1

• 6 μήνες μετά...

Καλησπερα παιδια εδω και καποιες μερες κοιταω τι παιχνιδι να ασχοληθω.Σημερα που λετε ακουσα μια συζητηση απο 2 τυχαια παιδια που ειδα καπου εξω περι του παιχνιδιου.Αν καταλαβα σωστα ηταν λιγο καιρο που ειχαν ξεκινησει και γενικως λεγαν πολυ θετικα πραγματα.Βεβαια εγω δ εχω παιξει turn base μαχη σε rpg ποτε σαν παιχνιδι το εχω δει αλλα το turn base δε ξερω.Γυρνωντας σπιτι διαβασα ενα review γρηγορα καλα τα ελεγε.Βαζω ενα videaki εχω κολλησει η εικονα και η μουσικη ειναι πολυ θετικα.Κοιταω τιμη μια χαρα ειναι σε προσφορα 15,74 ευρια.Παμε τωρα στις αποριες η καμερα δε σας ενοχλει;; Στο περπατημα φαινεται οκ αλλα στη μαχη δε ξερω.2 Στη μαχη το turn base μεχρι να νικησω ενα κροκοδειλο ( οπως ειδα στο βιντεο) σαν πολλη ωρα δε παιρνει;;Αν εχω καταλαβει σωστα θα εχω 4 χαρακτηρες να χειριστω πως θα τα καταφερει καποιος να χειριστει 4 χαρακτηρες;;; Στις μαχες θα επιλεγω με ποιον θα πολεμαω φερνοντας τον μπροστα αλλα θα μπορω να επιλεξω κ αλλον για να συνεχισω τη μαχη αν εχω καταλαβει σωστα;Σκεφτομαι θα καταφερω να το παιξω η θα κολλησω και θα κοιταω τα περιστερια με το τι κανουμε εδω;;Θεωρητικα  αν ειδα καλα με gtx 950 καρτα και i3 10100 δε θα χω προβλημα παιζει. Εμφανισιακα εχει πολυ ωραια εικονα το θεμα μου ειναι σαν gameplay αν θα μπορω να ανταπεξελθω δε ξερω συνεχιζω το βιντεο πειτε μου τη γνωμη σας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι το καλύτερο isometric turn-based rpg που έχει κυκλοφορήσει τα τελευταία χρονια, οποτε τα λόγια είναι περιττά.

Απλά το βάζεις και παίζεις. Το game θα σου εξηγήσει τα πάντα. Απλά αγόρασε την Definitive Edition.

Για ότι δεν καταλάβεις υπάρχει wiki και άμα δεν το λέει ούτε εκεί τότε εδώ είμαστε να σε βοηθήσουμε. ;)

Have fun! :)

Επεξ/σία από {TDi}Dj2k..infc
  • Like 3
  • Thanks 1

2 ώρες πριν, {TDi}Dj2k..infc είπε

Είναι το καλύτερο isometric turn-based rpg που έχει κυκλοφορήσει τα τελευταία χρονια, οποτε τα λόγια είναι περιττά.

Απλά το βάζεις και παίζεις. Το game θα σου εξηγήσει τα πάντα. Απλά αγόρασε την Definitive Edition.

Για ότι δεν καταλάβεις υπάρχει wiki και άμα δεν το λέει ούτε εκεί τότε εδώ είμαστε να σε βοηθήσουμε. ;)

Have fun! :)

Αν έχουμε και τα 2, καλό είναι να παίξουμε το 1 πρώτα ή πάμε κατευθείαν στο 2?

15 λεπτά πριν, bad_freddy είπε

Αν έχουμε και τα 2, καλό είναι να παίξουμε το 1 πρώτα ή πάμε κατευθείαν στο 2?

Η λογική λέει με την σειρά, αλλα είναι στον καθένα φαντάζομαι. Εγώ δεν μπορώ να παίξω το πρώτο, γιατί οι αλλαγές και οι προσθήκες που έγιναν στο δεύτερο είναι αξιοσημείωτες. Επίσης imho είναι καλύτερα επειδή θα εκτιμήσεις περισσότερο όταν τελειώσεις το πρώτο και πας στο δεύτερο, αντί να ενοχληθείς από δεύτερο στο πρώτο λόγο υποδηεστερου gameplay. Φαντάζομαι με πιάνεις. ;)

• Thanks 1

Το 2 είναι σημαντικά βελτιωμένο σε σχέση με το 1 σε όλους τους τομείς αναφορικά με το gameplay του. Δεν υπάρχει άμεση σεναριακη σύνδεση αλλά επειδή διαδραματίζονται στον ίδιο κόσμο θα καταλάβεις κάποια πράγματα καλύτερα αν παίξεις πρώτα το 1. Προσωπικά θα έπαιζα το 1 ακολουθώντας κάποιο guide ή διασκεδαστικό τρόπο τύπου Barrelmancer/ Chestmancer (υπάρχει guide κάπου) και το 2 κανονικά. Σε κάθε περίπτωση, και τα δύο είναι εξαιρετικά παιχνίδια με μόνο μειονέκτημα το κάπως κοινότοπο σενάριο στο 1 (το 2 είναι καλύτερο αλλά με κούρασε το υπερβολικά high fantasy).

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εν αναμονή του bg3(ελπίζω για release 2023) έκανα και εγώ ένα run με aero. Βάζω και ένα βιντεάκι από final boss

Spoiler

Επεξ/σία από achilleasgr

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα Gift Bags τι είναι ρε παιδιά; mods που διορθώνουν το παιχνίδι; πόσα είναι; αξίζουν; στην αρχική οθόνη μου λέει ότι το gift bag 4 είναι εγκατεστημένο αυτόματα. Εγώ δεν επέλεξα τίποτα μόνο κατέβασα το game. 

Κάτι μου λέει ότι για κάνα εξάμηνο θα έχω κάτι να ασχοληθώ 😋

Επεξ/σία από liakinen
  • Like 2

Είναι mods, τουλάχιστον τα περισσότερα από ότι θυμάμαι, community mods για την ακρίβεια που έγιναν curated και implemented από την Larian.

Aμα είναι η πρώτη σου φορα ίσως καλύτερα να μην βάλεις κανένα. Τι περιέχει το gift bag 4?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...