Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για τα νερα δεν ειπες...αμα ειναι κανενας βοθρος και δεν το φτιάξει, εχεις δικαίωμα να φύγεις χωρίς να μπορεί να απαιτήσει τίποτα λόγω "μη βιωσιμου ακινήτου".

Λεφτα για καθαρισμο του κηπου κακως εδωσες, απορω πως καθεσαι και ψαχνεις τους νομους αλλα αυτο σου ξεφυγε.

Θα γινει ελεγχος για τα νερά. Τα έδωσα διοτι έκανα και εγω κάποιες κινησεις για να φτιάξουν τα πράγματα. Ειπα "αντε ειμαι και εγω σε αυτο το σπιτι εχει και κηπο ας δωσω και εγω επειδη ειναι κοινοχρηστος χωρος ασχετα που δεν πατάω." για καποιον που ρωτησε ΦΥΣΙΚΑ και παιρνω αποδειξεις για τα ενοικια δεν υπηρχε περιπτωση χωρις αποδειξη να δωσω ενοικιο. Το συμβολαιο ναι οπως ειπε και η ελεανα μπηκε στην δηλωση μου.

NoExit τα ονοματα δεν μπηκαν διοτι την ημερα δημιουργιας του συμβολαιου ειμασταν και οι 3 εκει και μιλουσαμε και μαλιστα ειπαμε οτι θα μεινουμε και οι 3 και δεν το απαγορευσε απλα για αλλους συγγενεις ειπε οχι πανω απο 1 μηνα γιατι πιανεται μετα σαν συγκατοικηση και αυτο το δεχθηκα. Τωρα βγαζει οτι "εννοουσα μονο το καλοκαιρι και οχι για πάντα."

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Θα γινει ελεγχος για τα νερά. Τα έδωσα διοτι έκανα και εγω κάποιες κινησεις για να φτιάξουν τα πράγματα. Ειπα "αντε ειμαι και εγω σε αυτο το σπιτι εχει και κηπο ας δωσω και εγω επειδη ειναι κοινοχρηστος χωρος ασχετα που δεν πατάω." για καποιον που ρωτησε ΦΥΣΙΚΑ και παιρνω αποδειξεις για τα ενοικια δεν υπηρχε περιπτωση χωρις αποδειξη να δωσω ενοικιο. Το συμβολαιο ναι οπως ειπε και η ελεανα μπηκε στην δηλωση μου.

NoExit τα ονοματα δεν μπηκαν διοτι την ημερα δημιουργιας του συμβολαιου ειμασταν και οι 3 εκει και μιλουσαμε και μαλιστα ειπαμε οτι θα μεινουμε και οι 3 και δεν το απαγορευσε απλα για αλλους συγγενεις ειπε οχι πανω απο 1 μηνα γιατι πιανεται μετα σαν συγκατοικηση και αυτο το δεχθηκα. Τωρα βγαζει οτι "εννοουσα μονο το καλοκαιρι και οχι για πάντα."

Τότε έχεις δίκιο, αλλά δυστυχώς, τρέχα να το αποδείξεις. Έμπλεξες μεγάλε. 

Λόγος επεξεργασίας: διάβασα ότι να ναι.

• Like 1
Δημοσ.

Αμαν ρε Σιλκυ, λέει για άλλους συγγενείς όχι πάνω από μήνα. Μην του πας τοσο κοντρα του ανθρώπου.

Έχεις δίκιο, το παίρνω πίσω. Αυτά παθαίνεις αν μιλάς στο τηλ. την ώρα που διαβάζεις.

Δημοσ.

I do men easy δεν βγάζει καν νόημα σαν φράση, αλλά γέλασα. :D

Ιδομενέας είναι (σαν τον βασιλιά της Κρήτης) και ο λόγος που το έχω είναι μεγάλη ιστορία, θα βαρεθείς.

Λέει απαγορεύεται η συγκατοίκιση και η φιλοξενία. Αρα τι εννοεί? 'Οτι δεν μπορείς ούτε να φιλοξενήσεις κάποιον ούτε για λίγο χωρίς να πάρεις άδεια από τον ιδιοκτήτη προφανώς.

'Ετσι όπως το κατάλαβα το είχε πει ότι θα μένουν συγγενείς του, απλά δεν έγραψαν τα ονόματα. Εκτός κι αν δεν κατάλαβα καλά.

To φιλοξενία είναι νομικός όρος υποθέτω και δεν ξέρω τις λεπτομέρειες για το πως ορίζεται ας μας πει ο paredwse αλλά φαντάζομαι πως θα πρέπει να πληρούνται προϋποθέσεις δηλαδή να μένει το άτομο εκει (πχ να έχει εκει τα ρούχα του ή την οδοντόβουρτσα του κτλ) δηλαδή ουσιαστικά για συγκατοίκηση περιστασιακού τύπου πχ 1 μήνα

όσο για το I do men easy βγάζει νόημα (δεν ήθελα να σε προσβάλω βέβαια απλά έβγαιναν οι λέξεις :P ) σημαίνει κάνω σεξ με άντρες εύκολα.  I do Sophy σημαίνει "πηγαίνω" με την Σοφία ας πούμε.

Δημοσ.

To φιλοξενία είναι νομικός όρος υποθέτω και δεν ξέρω τις λεπτομέρειες για το πως ορίζεται ας μας πει ο paredwse αλλά φαντάζομαι πως θα πρέπει να πληρούνται προϋποθέσεις δηλαδή να μένει το άτομο εκει (πχ να έχει εκει τα ρούχα του ή την οδοντόβουρτσα του κτλ) δηλαδή ουσιαστικά για συγκατοίκηση περιστασιακού τύπου πχ 1 μήνα

όσο για το I do men easy βγάζει νόημα (δεν ήθελα να σε προσβάλω βέβαια απλά έβγαιναν οι λέξεις :P ) σημαίνει κάνω σεξ με άντρες εύκολα.  I do Sophy σημαίνει "πηγαίνω" με την Σοφία ας πούμε.

Ι do men easily πάει κι έρχεται, I do men easy ειναι λίγο σα να λες all your base are belong to us.

Nenya, πες κι εσυ.

Δεν ξέρω πως ορίζεται νομικά η φιλοξενία, αλλά και πάλι πες ότι όταν νοικιάζει το σπίτι είναι μόνος του και μετά από ένα χρόνο θέλει να μένει η κοπέλα του εκεί κάποιες μέρες και μετά από 2 χρόνια θέλει να μένει εκεί μόνιμα. Πρέπει να πάρει άδεια του ιδιοκτήτη δηλαδή? Αν ο ιδιοκτήτης πει όχι, πρέπει αυτός για 2 χρόνια να μην μείνει με την κοπέλα γιατι...ετσι?

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Ι do men easily πάει κι έρχεται, I do men easy ειναι λίγο σα να λες all your base are belong to us.

Nenya, πες κι εσυ.

Δεν ξέρω πως ορίζεται νομικά η φιλοξενία, αλλά και πάλι πες ότι όταν νοικιάζει το σπίτι είναι μόνος του και μετά από ένα χρόνο θέλει να μένει η κοπέλα του εκεί κάποιες μέρες και μετά από 2 χρόνια θέλει να μένει εκεί μόνιμα. Πρέπει να πάρει άδεια του ιδιοκτήτη δηλαδή? Αν ο ιδιοκτήτης πει όχι, πρέπει αυτός για 2 χρόνια να μην μείνει με την κοπέλα γιατι...ετσι?

Δεν νομιζω οτι στέκει λογικά. Αλλα με τέτοιο άτομο που έμπλεξα λογική δεν υπάρχει. Η αληθεια ειναι πως αν το ήξερα δεν υπηρχε περιπτωση να κάνω συμβολαιο αλλα στην αρχή δεν μου έδειξε τέτοια συμπεριφορά βιαζοτανε κιολας να κάνουμε το συμβολαιο.

Φέρει ευθυνη και ο μεσιτης που δεν με προειδοποιησε ηθελε να αρπάξει τα λεφτά θα χάσει και αυτος διοτι απο μενα πελατη δεν προκειται να πάρει ξανά.Αλλα αυτο δεν με απασχολει προς το παρον στη τελικη οι μεσιτες το μονο που τους ενδιαφέρει ειναι να τσιμπήσουν τα λεφτά απο το κλεισιμο της δουλειάς και μετα το θέμα το φορτώνεσαι εσυ αυτος δεν ασχολειται ξανά. Να και κατι που δεν ηξερα ιδιοκτητης τοσα χρονια ποτε δεν ειχα μπλέξει με μεσιτες. Και ουτε με βλεπω να ξαναμπλέκω εκτος και αν ο ιδιοκτητης ειναι σοβαρος.

Προσωπικά εχω 2 επιλογές ή να σηκωθω και να φυγω σε μερικούς μήνες αλλα σε αυτη τη περιπτωση δικαιουμαι αποζημιωση διοτι δεν ειμαι κανα παιδάκι να κάνω συμβολαια και μετα να τα αναιρώ επειδη του κάπνισε του ιδιοκτητη οτι θέλει ιδιοκατοικιση (που ο λογος ειναι οτι δεν θέλει να μένουν μέλη της οικογενειας μου οσο καιρο θελουν κ θελω) και βρηκε σαν δικαιολογια την ιδιοκατοικιση σπιτι να μεινει έχει αλλα λεει δεν ειναι φτιαγμενο ακομα 100% ειναι μισοτελειωμενο (απλα δεν εχει πλακάκια το σπιτι στο μεταξυ κατα τα αλλα μια χαρά μενει.) ή να μεινω μέχρι το τέλος του συμβολαιου 2 έτη δηλαδη.

Αν φυγω πιο νωρις έχω εξοδα για μετακομιση , έξοδα που εβαψα εξαρχης το σπιτι (ουτε να το βάψει δεν ηθελε ο τσιπης) , τα μεσιτικα κτλπ. Δεν γινεται να φυγω ετσι δηηλαδη θα περαστω για μλκας. Σημερα του ειπα πως αν ξαναενοχλησει θα φωνάξω την αστυνομια και θα του κάνω μηνυση. Επισης ειμαι σε επικοινωνια με δικηγορους που μπορουν να αναλάβουν την υποθεση.

Του απαγορευσα να ενοχλησει ξανα το σπιτι για οποιοδηποτε λογο και να κάνει τις απαραιτητες ενεργειες ωστε να με βγάλει εξω αμα θέλει. Αυτα προς το παρον. Λυπαμαι που έμπλεξα σε μια τέτοια κατασταση αλλα δεν μπορω να αποχωρησω και έτσι του εξηγησα οτι μαλλον δεν ηταν ιδιαιτερα ωριμος και έτοιμος να νοικιάσει το σπιτι και αυτο εχει σαν αποτέλεσμα να ταλαιπωρεί άδικα τον κοσμο.

Κάθεται και ψάχνεται με ενα καρο μλκιες και ενοχλει συνέχεια.Επισης σε κάποια φαση θυμηθηκε οτι το δινει και φθηνα τωρα το θυμηθηκε ο τρελος.Κανει παρατηρησεις που θα βαλω το αμαξι (σε δημοσιο υπαιθριο χωρο που δεν τον αφορα) μιλαμε για μεγαλο σουργελο. Την αλλη φορά με ζαλιζε που πάνε τα κοινοχρηστα και του εξηγησα ευγενικα οτι δεν με ενδιαφερει και οτι εχω αλλες δουλειες σοβαροτερες και οτι οσα μου ζητησε και συμφωνησαμε του τα δινω.

Δεν ξερω τι θα κανατε εσεις στη θεση μου το μονο θετικο ειναι οτι αυτες τις μέρες θα ξεκουμπιστει και θα φυγει και θα ξανάρθει τον Μάιο. Αντε δε βλεπω την ώρα.

Δημοσ.

Εκείνος αν θέλει (το μόνο σίγουρο είναι πως έχεις τη δυνατότητα) μπορεί να σου ζητήσει τα υπόλοιπα ενοίκια έως να συμπληρωθούν τα 3 χρόνια. Τα έξοδα για μεταφορική και μεσίτη, είναι αστείο, προφανώς και δεν αφορούν τον ιδιοκτήτη. Από κει και πέρα, τα έξοδα φυσιολογικής φθοράς που αφορούν το σπίτι (τα 100 ευρώ που ανέφερες) είναι υποχρέωση του ιδιοκτήτη αλλά έπρεπε να του το πεις εκείνη την στιγμή και να το αναλάβει εξ' ολοκλήρου αυτός.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτο με το οικογενεια κακως το αναφερετε.

Το συμβολαιο γραφει ξεκαθαρα θα μενει ο μισθωτης,ο/η συζυγος κ τα εξης μελη της οικογενειας...δεν γραφει μπορει να μενει ο μισθωτης και γενικα η οικογενεια του! Ωστε να καλυφτουν απο οικογενειες 5 10 ατομων!

Στην περιπτωση σου δεν αναγραψατε τιποτα εκει οποτε εισαι οκ.

Καθε συμβολαιο γραφει οτι στο δινει οπως ειναι και οταν το παραδωσεις το θελει οπως στο εδωσε ή σε καλυτερη κατασταση. (Αυτο γιατι ειπες για βαψιματα/αλλαγες αν και στο 6 εχεις υπογραψει ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ γινει στο σπιτι το πληρωνεις εσυ.δηλ.σωληνες θερμοσιφωνες,τεντες κτλ).

Αυτο που εγραψες για ζημιες και αρειο παγο επρεπε να σου πει ο δικηγορος οτι δεν ειναι νομος και οτι για να δικαιωθεις πρεπει να φτασεις και συ σε δικη.

Τι σημαινει δικη;υπαρχουν 3-5βαθμιδες/ δικαστηρια μαζι με εφεσεις για να φτασεις στην ανωτερη βαθμιδα αρειο παγο.δηλ.να ξοδεψεις τοσα πολλα χιλιαρικα που χλωμο να μπει καποιος ιδιοκτητης ενοικιαστης για μικρα ενοικια .

Ο μεσιτης πιθανων να μην ειναι καν νομιμος .οι δικηγοροι δεν ξερω τι σκεφτονται.

απο τον νομο εχεις 3 χρονια ακομη και αν γραψεις 5μηνες.αν θες να σπασεις συμβολαιο πρεπει να αποδειξεις σε πιθανη δικη οτι απολυθηκες ή σου μειωσαν μισθο,μεταναστευσες,αλλαξες δουλεια πολη ή αρρωστησες εσυ ή ατομο α βαθμου συγγενειας ...με επισημα χαρτια.Αλλιως απλα να του βρεις νεο ενοικιαστη.

Ο ιδιοκτητης επισης πρεπει να αποδειξει οτι εβαλε μεσιτη αγγελιες και οτι δεν βρισκει ενοικιαστη οποτε εχει χασουρα απο την φυγη σου..

στο 8.11.12.13 σε αναγκαζει να πληρωσεις και για κοστος κηπου αλλα και να μην παρκαρεις μεσα.να μην πω οτι αν συμφωνησουν ολοι θα πληρωνες και για φοινικες.. :P

Καλα εκει που λεει για λογαριασμους θα πληρωνες και ενφια αν ηταν ακομη μεσω δεη.

Επεξ/σία από kage
  • Like 1
Δημοσ.

Εκείνος αν θέλει (το μόνο σίγουρο είναι πως έχεις τη δυνατότητα) μπορεί να σου ζητήσει τα υπόλοιπα ενοίκια έως να συμπληρωθούν τα 3 χρόνια. Τα έξοδα για μεταφορική και μεσίτη, είναι αστείο, προφανώς και δεν αφορούν τον ιδιοκτήτη. Από κει και πέρα, τα έξοδα φυσιολογικής φθοράς που αφορούν το σπίτι (τα 100 ευρώ που ανέφερες) είναι υποχρέωση του ιδιοκτήτη αλλά έπρεπε να του το πεις εκείνη την στιγμή και να το αναλάβει εξ' ολοκλήρου αυτός.

Tο αστειο ειναι καποιοι να υπογραφουν συμβολαια 2 χρονων και μετα επειδη διαφωνησατε σε κατι που ειναι μερος του συμβολαιου να σου λενε να φυγεις και οτι θελουν το σπιτι. Ωραια και εγω επειδη δεν ειχα σκοπο να φυγω θελω αποζημιωση. Δεν θα φυγω ετσι. Οπως εγραψε και ο kage δεν κανω κατι παρανομο οταν μενουν κ οι γονεις μου μεσα τα ειχαμε πει εξαρχης αυτα δεν ειχε διαφωνησει κ τωρα αρχισε τα γυρισματα.Δεν εχω σκοπο να φυγω πριν τα δυο χρονια τι να δωσω ενοικια μου λες τα οποια ενοικια βεβαια να πουμε οτι τα παιρνει παντοτε εγκαιρα χωρις καμια καθυστερηση.

Δημοσ.

στα συμβόλαιο δεν υπάρχει όρος ότι μπορείς να φύγεις με πχ τριμηνη προειδοποιηση ότι θες να φύγεις; τα 2 χρόνια παραμονή δεν είναι κυρίως για προστασία του ενοικιαστη;

Δημοσ.

στα συμβόλαιο δεν υπάρχει όρος ότι μπορείς να φύγεις με πχ τριμηνη προειδοποιηση ότι θες να φύγεις; τα 2 χρόνια παραμονή δεν είναι κυρίως για προστασία του ενοικιαστη;

Υπάρχει νόμος που ορίζει ελάχιστη διάρκεια μίσθωσης τα 3 έτη, ο οποίος υπερισχύει του μισθωτηρίου. Αυτός ο νόμος δεσμέυει τόσο τον ενοικιαστή όσο και τον ιδιοκτήτη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...