JohnTehGreek Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Προσωπική μου άποψη είναι οτι το κράτος θα έπρεπε να κάνει μια μελέτη και να δει πόσο πραγματικά αξίζουν οι 12 και 9 μήνες σαν θητεία... Γιατί σε πιθανό πόλεμο (για αυτο συντηρούμε ακόμα τον στρατό με υποχρεωτική κατάταξη) οι 9/12 μηνες λάντζα και πλησταριο δεν θα μας βοηθήσουν. Δεν νομίζω ότι θα ήταν τόσο δύσκολο να το κάνουν 5 μηνο με σοβαρή εκπαίδευση αλλα αυτο μπορεί να χαλάει στο ότι είμαστε μικρός πληθυσμος και μπορει να μη βρίσκουν σε καμια σειρά άτομα να κάνουν τη λάτζα και αντε βάλε μετα μόνιμο να κάνει λατζα.... Φίλε αν γίνει πόλεμος νομίζεις ότι θα πάρουν μέρος οι φαντάροι; Αυτά τα λένε κυρίως μερικοί που τελείωσαν θητεία σε ΛΟΚ κτλ. και νομίζουν ότι θα είναι στην πρώτη γραμμή μάχης. Αν γίνει πόλεμος θα αναλάβει το μόνιμο προσωπικό που θέλει και μπορεί. Τους φαντάρους εν ανάγκη μπορεί αν τους στείλουν να καθαρίζουν, να μεταφέρουν προμήθειες κτλ. Επίσης και 5 μήνες που λες πολύ είναι, 2-3 μήνες πρέπει να είναι η εκπαίδευση γιατί δεν χρειάζεται περισσότερο για να μάθεις τα βασικά. Και όσο για τους αθλητές τι ψάχνεις; Εδώ αυτοί που κυβερνάνε την χώρα δεν πήγανε στρατό, θα πάνε οι αθλητές; Τεσπα, μην το ψάχνεις, μια λαλακία είναι ο στρατός, κανείς μας δεν θέλει να πάει (εξαιρούνται οι στρατόκ@υλοι). Οπότε πήγαινε αν και εγώ σου πήγαινε έξω καλύτερα και γράψε τον Ε.Σ κανονικά, αλλιώς υπάρχει και η επιλογή του Ι5. 1
Meraklis56 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Φίλε αν γίνει πόλεμος νομίζεις ότι θα πάρουν μέρος οι φαντάροι; Αυτά τα λένε κυρίως μερικοί που τελείωσαν θητεία σε ΛΟΚ κτλ. και νομίζουν ότι θα είναι στην πρώτη γραμμή μάχης. Αν γίνει πόλεμος θα αναλάβει το μόνιμο προσωπικό που θέλει και μπορεί. Τους φαντάρους εν ανάγκη μπορεί αν τους στείλουν να καθαρίζουν, να μεταφέρουν προμήθειες κτλ. Επίσης και 5 μήνες που λες πολύ είναι, 2-3 μήνες πρέπει να είναι η εκπαίδευση γιατί δεν χρειάζεται περισσότερο για να μάθεις τα βασικά. Και όσο για τους αθλητές τι ψάχνεις; Εδώ αυτοί που κυβερνάνε την χώρα δεν πήγανε στρατό, θα πάνε οι αθλητές; Τεσπα, μην το ψάχνεις, μια λαλακία είναι ο στρατός, κανείς μας δεν θέλει να πάει (εξαιρούνται οι στρατόκ@υλοι). Οπότε πήγαινε αν και εγώ σου πήγαινε έξω καλύτερα και γράψε τον Ε.Σ κανονικά, αλλιώς υπάρχει και η επιλογή του Ι5. Αχαχαχα. Θα μπούνε μπροστά οι Λοχίες (ΕΠΟΠ είτε όχι), και εσένα θα σε έχουν να μεταφέρουν και να καθαρίζουν? Και όλα αυτά, που η αναλογία Υπαξιωματικών/Στρατιωτών τήνει πολύ κάτω απο το 1? Να σαι καλά, με έκανες να γελάσω. Ίσως να γινόταν αν πολεμούσαμε με το Λουξεμβούργο... Με χώρες όπως η Τουρκία με πολλαπλάσια στρατιωτική δύναμη, ΑΔΥΝΑΤΟ. 1
JohnTehGreek Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Αχαχαχα. Θα μπούνε μπροστά οι Λοχίες (ΕΠΟΠ είτε όχι), και εσένα θα σε έχουν να μεταφέρουν και να καθαρίζουν? Και όλα αυτά, που η αναλογία Υπαξιωματικών/Στρατιωτών τήνει πολύ κάτω απο το 1? Να σαι καλά, με έκανες να γελάσω. Ίσως να γινόταν αν πολεμούσαμε με το Λουξεμβούργο... Με χώρες όπως η Τουρκία με πολλαπλάσια στρατιωτική δύναμη, ΑΔΥΝΑΤΟ. σωστά, θα αφήσουμε τους μόνιμους που έχουν σωστή εκπαίδευση και θα βάλουμε μπροστά τον φαντάρο που ξέρει να καθαρίζει πατάτες. Ας κοιμόμαστε ήσυχα το βράδυ λοιπόν. 1
Undertaker25 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Ναι, θα πολεμήσουν τα 30.000 στελέχη που έχουμε λες και θα πολεμήσουμε με καμιά κωμόπολη. Και όταν θα κάνουμε απόβαση θα κατεβαίνουν μερικές δεκάδες Λοχίες από τα αποβατικά και τα Zubr και οι χιλιάδες Πεζοναύτες θα είναι στα μετόπισθεν. Τα τεθωρακισμένα, τα πυροβόλα, τα MRL, τα αντιαεροπορικά, τα φορτηγά ανεφοδιασμού κτλ κτλ θα κινούνται μόνα τους με τεχνητή νοημοσύνη. Ότι να ναι...
Tetrabitos Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Ντάξει τους επιλεκτους αθλητές τους διοριζουν στο δημόσιο, θητεία θα τους έβαζαν να κάνουν; Βλέπεις τα μετάλλια και τα πρωταθλήματα βολεύουν για την προπαγάνδα της εθνικής υπερηφάνειας, οι σπουδές σου δεν τους αφορούν. Και καλα κανουν, οι αθλητες ειναι κατι ανωτερο. Ολοι λιγο πολυ σπουδασαν, στον ΟΑΕΔ ειναι δηλωνοντας οτι θελουν να εργαστουν ως σερβιτοροι. Ενω ενας αθλητης ειτε αμερικανος, ειτε ρωσος, ειτε της ανατολικης γερμανιας "κουβαλαει" την χωρα του.
michael92 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Αχαχαχα. Θα μπούνε μπροστά οι Λοχίες (ΕΠΟΠ είτε όχι), και εσένα θα σε έχουν να μεταφέρουν και να καθαρίζουν? Και όλα αυτά, που η αναλογία Υπαξιωματικών/Στρατιωτών τήνει πολύ κάτω απο το 1? Να σαι καλά, με έκανες να γελάσω. Ίσως να γινόταν αν πολεμούσαμε με το Λουξεμβούργο... Με χώρες όπως η Τουρκία με πολλαπλάσια στρατιωτική δύναμη, ΑΔΥΝΑΤΟ. Εδώ στην Ουκρανία το 2014 καίγαν τα χαρτιά της επιστράτευσης και εσύ πιστεύεις ότι θα πάει κανένας φαντάρος να πολεμήσει; Κάποιοι εδώ μέσα έχετε μείνει στο 1930.
nekos Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 θα συμφωνήσω ότι και οι 5 μηνες που ειπα παρα είναι αρκετοί αλλά είπα να μη πω 3 μήνες και με κράξουν τπτ στρατοΚ@υλοι....Όσο ο στρατος δεν αλλαζεί κριτήρια για να σε τσιμπάει τόσο πιστεύω ότι νέοι που ζήσαν και λίγο μακρυά από το σπίτι τους και δεν τους νοιάζουν μόνο τα ποτά και τα μ**νια αλλά πως θα συνεχίσουν και κυρίως να ξεκινήσουν μια καριέρα σε έναν χώρο επαγγελματικο θα κατατάσονται με μισή καρδιά και οτι ξεκινας να κανεις μετρια και αποτέλεσμα μετριο θα έχει!Γενικά σαν χώρα δεν λέμε να τρέξουμε τα πιο εύκολα θέματα αρχικά και πάμε κατευθείαν στα δύσκολα....Τουλάχιστον θα μπορούσαν να μας αφήνουν να πληρώναμε έστω και κάποιους μήνες για <35 χρόνων.Επαναλαμβάνω πως δεν θέλω να ακουστώ σαν ανυπότακτος κτλπ δεν ειμαι τέτοιος χαρακτήρας απλά πιστεύω ότι μου αφαιρούν ένα δικαίωμα ελευθερίας στο άμα θέλω ή δεν θέλω να υπηρετήσω, το οποίο θα έπρεπε να γίνει σεβαστό μέσα από τις ελευθεριές του ανθρώπου (τόσα δικαιώματα δίνουν σε κάθε άνθρωπο αυτό τους μάρανε) Εδώ στην Ουκρανία το 2014 καίγαν τα χαρτιά της επιστράτευσης και εσύ πιστεύεις ότι θα πάει κανένας φαντάρος να πολεμήσει; Κάποιοι εδώ μέσα έχετε μείνει στο 1930. Η αλήθεια είναι ότι δεν σου μαθαίνουν κάτι ουσιαστικό για να πεις ότι είμαι έτοιμος να κάνω κάτι....Το να κουβαλάω για υπηρεσίες φαγητά και να κάνω αγγαρείες νομίζω ότι είναι ο λόγος που αργότερα θα κάνεις τα ίδια με τους ουκρανούς μη πω και χειρότερα...Το να ξευτιλιστούμε σαν στράτευμα δεν είναι ευθύνη των νέων που οταν τον καλέσεις γιατι τον χρειάζεσαι να σου γυρίσει την πλάτη αλλά του ίδιου του κράτους που ενώ έχει χαντακώσει την οικονόμια και τις θέσεις εργασίας σου γυρνάει τη πλάτη μη βοηθώντας εσένα να ξεμπερδεύεις μια ώρα αρχήτερα με τη χασούρα...
Flaoutistas Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Οι οδοντίατροι τι κανουν στο στρατο; Εγω πχ που ειμαι οδοντιατρος παιζει να με βαλουν οδοντιατρο στο στρατο; Γιατι κατι φιλοι μου βοηθοι μικροβιολογου μπηκαν ως νοσηλευτες (δεν ειχαν κοννε ουτε εγω εχω)
Undertaker25 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Στο νοσηλευτικό/ιατρικό σώμα θα πας, άμα επιλέξεις και Κύπρο θα κάνεις ζωάρα. Σε μας ο γιατρός ήταν φαντάρος και έμενε σε δικό του σπίτι/ιατρείο εντός του στρατοπέδου με ίντερνετ, τηλεόραση, ψυγείο δικό του κ.α.. Ούτε αναφορές πήγαινε, ούτε υπηρεσίες, ούτε τίποτα, έξοδο κάθε μέρα σχεδόν κτλ. Σε άλλα στρατόπεδα δεν ξέρω αν είναι έτσι αλλά κάνουν άλλη θητεία, καμία σχέση με τους απλούς οπλίτες.
michael92 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Να προσφέρεις πραγματική εργασία χωρίς μισθό ή να κάνεις πως δουλεύεις χωρίς μισθό; Όποιος επιλέγει το πρώτο είναι κορόιδο.
Tetrabitos Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Να προσφέρεις πραγματική εργασία χωρίς μισθό ή να κάνεις πως δουλεύεις χωρίς μισθό; Όποιος επιλέγει το πρώτο είναι κορόιδο.Ετσι φίλος άμα δεν παίζει χρήμα δεν κανουμε τιποτα απο μονοι μας. Σοσιαλισμο εχουμε και τιποτα πεινασμενοι ειμαστε;
MikeJ Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Οι οδοντίατροι τι κανουν στο στρατο; Εγω πχ που ειμαι οδοντιατρος παιζει να με βαλουν οδοντιατρο στο στρατο; Γιατι κατι φιλοι μου βοηθοι μικροβιολογου μπηκαν ως νοσηλευτες (δεν ειχαν κοννε ουτε εγω εχω) Ανάλογα τις ανάγκες και τη μονάδα.... Στην μία μονάδα που ήμουν είχαμε ένα γιατρό και ένα οδοντίατρο αλλά και οι 2 ήταν σαν γιατροί μονάδας και αυτό που έκαναν μόνο θητεία δε το λες (απλά ήταν στα ιατρεία τπτ άλλο, σαν να έκαναν το αγροτικό τους τα παιδιά).. Αλλά ήξερα και άλλο παιδί οδοντίατρο που ήταν σε μονάδα τύπου ΣΤΕΠ όπου όλοι οι φαντάροι ήταν του υγειονομικού (γιατροί,οδοντίατροι, νοσηλευτές κλπ) και όπου προφανώς κάναν και σκοπέτα και υπηρεσίες- αγγαρείες... σε αντίθεση με όσους είναι οι μοναδικοί γιατροί στην μονάδα.
TheDevilMayCare Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Στο νοσηλευτικό/ιατρικό σώμα θα πας, άμα επιλέξεις και Κύπρο θα κάνεις ζωάρα. H τρελα μεγαλυτερη ζωαρα, ειναι: ΔΕΑ Υγειονομικου (Δεν γνωριζω το) αν παιρνουν ακομη σημερα, κανονικα?
FarCry Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2017 παιρνεις κινητα με καμερα, τιποτα τραβας φωτο στο στρατοπεδο. τιποτα γραφεις οτι κοροιδια θελεις στα κοινωνικα δικτυα, κραζοντας το στρατο και τους αξιωματικους, τιποτα γραφεις οτι γελοια περιστατικα συναντας και γελας, τιποτα τραβας βιντεο γελοια και αστεια κοροιδευοντας το στρατο, τιποτα ανεβαζεις βιντεο και φωτος δημοσια σε youtube και κοινωνικα δικτυα, χλευαζοντας το στρατο, τιποτα πόζαρεις σχηματίζοντας με τα χέρια σου αετό με απλωμένα φτερά και ανεβαζεις φωτο, 5 χρονια φυλακη Συμπερασμα εκει που τελειωνει η λογικη αρχιζει ο στρατος
Προτεινόμενες αναρτήσεις