Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μόλις δύο μήνες φαντάρος [*** την 294 μου μέσα..]:

Η κωλονοοτροπία που υπάρχει στο στρατό του στυλ "τραβάνε το τέντωμα οι νέοι και οι παλιοί ξύνονται" είναι απο τα πράγματα που με εκνευρίζουν. Ίσως επειδή είμαι νέος και τραβάω εγώ τα πολλά ακόμα. Αλλα είναι τόσο ηλίθιο που βλέπεις και έναν που κάνει 9μηνο να δουλεύει μόνο το πρώτο 3μηνο και μετά να μετράει μέρες για να απολυθεί, και να ρίχνει άκυρα για δουλειές κτλ κτλ.. Είναι κατάντια.

Είμαι Ναυτικό και αυτό που λες το σκέφτομαι ηηη μάλλον το σκεφτόμουνα και εγώ. Εάν παλαιώσεις θα σου αρέσει ίσως την ψωνήσεις.

Εγώ ναι μεν συμμερίζομαι την άποψη σου αλλά όταν έβαλα 1 ΕΣΣΟ μέσα μου έλεγαν από την πρώτη μέρα οι παλαιότεροι: "Τώρα φίλε πάλιωσες, κοίταξε να τον χώνεις μην τα κάνεις εσύ". Βασικά εάν έβαζα εγώ τους κανόνες παλαιός θα ήταν μόνο η σειρά απολύσεως αλλά επειδή κάποιες καταστάσεις σε κάνουν στα (α..) παλαιά σου τα παπούτσια και εγώ το παίζω παλαιός και το διασκεδάζω, αλλά μην φανταστείς εκμετάλευση δουλεύω μαζί με τους νέους.

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Όσοι περισσότεροι μπορούν να βάζουν βύσμα για τον παράλογο αυτό θεσμό που λέγεται στρατός, ας το κάνουν. Μόνο απαξίωση και λούφα αξίζει στο σάπιο αυτό στρατιωτικό σύστημα.

Δημοσ.

δηλαδή μετά δεν έβαλες βύσμα, ε; Στο πεντάγωνο δηλαδή πήγες γιατι όλοι οι άλλοι είχαν βάλει βύσμα να πάνε στην παραμεθώριο και έμεινες εσύ

:devil:

Kοίτα, στη σειρά μου ήμασταν 7 γιατροί. Οι δύο πήγαν επαρχία, αλλά εκεί που ζήτησαν, γιατί ήταν από εκείνες τις πόλεις και έμεναν σπίτι τους (όχι σύνορα), οι άλλοι 4 έμειναν στο νοσοκομείο της αεροπορίας της Αθήνας και έγραφαν χρόνο ειδικότητας (πήραν και κάποιες αποσπάσεις) κι εγώ είχα ζητήσει να μείνω Αθήνα, αλλά δεν με ενδιέφερε να γράφω ειδικότητα και με πήγαν Πεντάγωνο. Ουσιαστικά μόνο ένας ήταν δυσαρεστημένος, γιατί έμενε Ασπρόπυργο και ήθελε να είναι σε στρατόπεδο στα Λιόσια και τον άφησαν Κατεχάκη. Βύσμα βάζουν όλοι και παντού, όταν κρίνεται η μετάθεση, οπότε δεν έχει καν νόημα να το συζητάμε.

Το να είσαι γιατρός στο Πεντάγωνο, όσο κι αν σας φαίνεται παράξενο, δεν είναι πολύ ζηλευτή θέση. Και όσους γιατρούς του Σ.Ξ. και του ναυτικού γνώρισα στο Πεντάγωνο, κανείς δεν τρελαινόταν από τη χαρά του που ήταν εκεί και κανείς δεν το ζήτησε. Εγώ είχα ευθύνη για 2200 άτομα, εκ των οποίων οι περισσότεροι μόνιμοι. Κάθε μέρα έβλεπα ή έγραφα συνταγές για 40-50 άτομα, το Πάσχα δεν πήρα άδεια με κανένα γκρουπ γιατί δεν υπήρχε άλλος γιατρός, καθόλου τιμητική στο τέλος για τον ίδιο λόγο, έπρεπε να είμαι προβλεπόμενος 24/7 κτλ. Σε μια περιφερειακή μονάδα ο γιατρός βλέπει 2-3 τη μέρα και τα ξύνει γιατί είναι και ανώτερος από τους περισσότερους. Εντάξει, δε με χάλασε, αλλά το Πεντάγωνο συνήθως θεωρείται ο παράδεισος που πατάς μια φορά τη βδομάδα, ενώ για πολύ λίγες ειδικότητες ισχύει αυτό.

ο σεβασμός δεν είναι γιατί είσαι του υγειονομικού (σιγά), αλλά σαν γιατρός υπάρχει πάγια εντολή που απαγορευει σε γιατρους να απασχολούνται σε δραστηριότητες εκτός τις ιατρικές.

Δεν αναφέρομαι σε δραστηριότητες, αλλά στον τρόπο που σου μιλάνε οι ανώτεροι. Είσαι ο γιατρός της μονάδας (ή ο οδοντίατρος ξέρω γω) και σε βλέπουν έτσι (συχνά σε χρειάζονται κιόλας). Κι εσύ όμως έχεις κάθε δικαίωμα να πεις ότι σε καλύπτει το ιατρικό απόρρητο και να σταματήσουν να σε πρήζουν για κάτι που έκανες. Ενώ ήξερα και άτομο που είχε διδακτορικό από το John Hopkins, αλλά επειδή ήταν ένας "απλός φαντάρος", τον ψάρωναν όπως όλους τους άλλους.

Αν και η θητεία στη αεροπορία ειναι 3 μήνες παραπάνω στον στρατό θα κάνεις πολύ περισσότερες σκοπιές, αναλογικά λιγότερες άδειες, καθόλου ΣΚ off και άλλα τέτοια, άσε που υπάρχουν και μονάδες στην αεροπορία που είναι 9μηνες.

Εξαρτάται από τη φάση στην οποία είσαι. Εγώ παράτησα δουλειά για να μπω φαντάρος. Οι 3 αυτοί μήνες ήταν μερικά χιλιάρικα μισθοί και πολλές πολλές ώρες που θα μπορούσα να κάνω κάτι παραγωγικό. Αν έμπαινα μόλις είχα τελειώσει τη σχολή, ενδεχομένως να προτιμούσα να περάσω χαλαρά 12 μήνες, παρά σφιχτά 9 μήνες. Είναι θέμα προτεραιοτήτων.

Δημοσ.

Όσοι περισσότεροι μπορούν να βάζουν βύσμα για πάρουν απαλλαγή από τον παράλογο αυτό θεσμό που λέγεται στρατός, ας το κάνουν. Μόνο απαξίωση και λούφα αξίζει στο σάπιο αυτό στρατιωτικό σύστημα.

Φιξντ.

Δημοσ.

AΘΛΙΑ εμπειρια,δε προσφερει ΤΙΠΟΤΑ...Σου μαθαινει μονο πως να χωνεις αλλους οταν εισαι κωλοβυσμα....χαμενος καιρος...Ωραια να σε διαταζει ο καθε ηλιθιος στρατοκαυλος και εσυ να τρεχεις σα σκυλακι ολη μερα...Θελω τοσα να πω αλλα δεν αξιζει να ασχοληθω αλλο...Υπομονη οσοι ειναι μεσα,και σε οσους πανε..Και ολα αυτα τα λεει ενας που περασε πολυ πολυ καλυτερα απο πολλους αλλους, χωρις βυσμα,απλα κανοντας υπομονη... Μια ζωη θα χαιρετατε ρεεεεεεεεεεεε αστερατοι.....!!!!

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Πρόστιμα χιλιάδων ευρώ σε λιποτάκτες και ανυπότακτους

http://cosmo.gr/News...las/317686.html

wtf δηλαδή εμείς που δουλεύουμε εξωτερικό και είμαστε ανυπότακτοι θα παρατήσουμε δουλειές για τους καραβανάδες? γαμώ τη σαπίλα τους μέσα. ποτε θα καταργηθεί αυτή η "λαλακια"?

Δημοσ.

Αν σκεφτείς τα έξοδα μέσα στο 12μηνο (9-μηνο πλέον) και το εισόδημα που "έχασες"...χαλάλι τους.

My time is priceless,αν και εκει ποντάρουν...

Δημοσ.

Πόσα χρόνια δουλεύεις στο εξωτερικό;

Το έχουμε ξανασυζητήσει, με πάνω από 7 χρόνια εργασίας (μείον 6 μήνες που μπορείς να είσαι χωρίς) και ο ελληνικός στρατός δε σε θέλει πια.

Και από ότι μου είχαν πει τα παιδιά, στο ίδιο θέμα, ο ελληνικός στρατός μετράει τα χρόνια με τη χρονολογία, επομένως παίζει και να μη χρειάζεσαι και συμπληρωμένα 7 χρόνια.

Σχεδόν στην ίδια κατάσταση είμαι.

Δημοσ.

σχεδόν 3 είμαι full time....k κάνα 2 ακόμα part time...

αλλα συμπληρώνω 10eτια εκτος ελλάδος και στην πρεσβεία μου είχαν πει πριν κάνα 2 χρονια που έκανα τα χαρτιά για μόνιμος κάτοικος εξωτερικού, μου είπε όλα ok, δε θα χεις πρόβλημα....

σιγά μη τους δώσω 6000 , τα οποια όχι μονο δεν τα έχω, αλλα θα κάνω και αρκετό καιρό ακόμα να τα αποταμιεύσω...

μόλις έπιασα καλή δουλειά, μετά από 2-3 μήνες ήρθε το κωλόχαρτο για να παρουσιαστώ.

πρόβλημα δεν έχω ελλάδα όταν κατεβαίνω πάντως, δεν ελέγχει κανεις τίποτα ,αν θέλω κάθομαι και πάνω από 30 μέρες....άσχετα αν δεν έχω τόσο χρόνο

δεν έχω σκοπό να γυρίσω ελλάδα σύντομα, αλλα αν γυρίσω στα 35 p.x k ζητήσουν 6k θα πάρουν 3x2

Αν σκεφτείς τα έξοδα μέσα στο 12μηνο (9-μηνο πλέον) και το εισόδημα που "έχασες"...χαλάλι τους.

My time is priceless,αν και εκει ποντάρουν...

δε κατάλαβα τι ακριβώς εννοείς mate?

Δημοσ.

Βγήκε επιτέλους και λελέμετρο για τα φανταράκια....

https://market.android.com/details?id=com.lelemetro&feature=search_result

ps Μπορείτε να σημειώσετε τα πάντα απο υπηρεσίες εγω ποτέ δεν είχα σημειώσει τίποτα και δεν ήξερα τι μου γινόταν :P

Όσοι έχετε android μην πάτε στρατό χωρίς αυτό!!!

https://www.youtube.com/watch?v=_2JCi4JXw6c&feature=player_embedded#at=98

καλα αφηνουν κινητα με καμερα στο στρατο?

Δημοσ.

δε κατάλαβα τι ακριβώς εννοείς mate?

Θέλω να πώ οτι είχα στον τραπεζικό μου λογαριασμό περι τα 5Κ* όταν μπήκα 4/2007 και όταν απολύθηκα 4/2008 είχαν μείνει κάτι λιγότερο απο 700 ευρώ.Στο μεσοδιάστημα έχασα εισόδημα ~14000 ευρώ,αφού δέν δούλευα.

Βασίζονται λοιπόν στην λογική οτι σχεδόν μιά η άλλη σου έρχεται,οπότε προκειμένου να μήν υποστείς όλη αυτή την ταλαιπωρία του ΕΣ,θα τα σκάσεις.

*Εννοείται οτι τα έξοδα διαφέρουν απο στρατιώτη σε στρατιώτη.

Δημοσ.

Πρόστιμα χιλιάδων ευρώ σε λιποτάκτες και ανυπότακτους

http://cosmo.gr/News...las/317686.html

wtf δηλαδή εμείς που δουλεύουμε εξωτερικό και είμαστε ανυπότακτοι θα παρατήσουμε δουλειές για τους καραβανάδες? γαμώ τη σαπίλα τους μέσα. ποτε θα καταργηθεί αυτή η "λαλακια"?

και ενα χιλιαρικο αν δε πας σε καποια ασκηση... πφφφ

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...