Ather Δημοσ. 29 Απριλίου 2017 Δημοσ. 29 Απριλίου 2017 @pablo Από ό,τι κατάλαβα δεν υπάρχει καταχώριση για ποιο λόγο απαγορεύεται η έξοδος. Συνεπώς αν πετάς βράδυ και δεν απαντά η στρατολογία στο τηλέφωνο, πράγμα που έγινε στην περίπτωση που σου λέω, πρέπει να το ψάξουν παραπάνω διότι μπορεί να είσαι κάποιος ποινικός κλπ κλπ. Ο φίλος μου έφυγε απλά ταλαιπωρήθηκε. Φυσικά δουλεύει στο εξωτερικό και δεν υπάρχει περίπτωση να διακόψει τη δουλειά του για να κάνει τη θητεία του. Το θέμα υπηρέτη μπορείς να το δεις ως δουλειά μπορείς και όχι. Νομίζω θα βρεθούν πολλοί να σου πουν ότι νιώθουν υπηρέτες και ας δουλεύουν σε κανονική δουλειά. Να σε ρωτήσω. Κάποιος θέλει να δουλέψει σε μεγάλη εταιρία πληροφορικής ή και αλλού ή να πάει στο δημόσιο ως εκπαιδευτικός. Μπορεί το κάνει αν δεν έχει εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις ή αν δεν έχει απαλλαγεί νόμιμα από αυτές; Αυτά που λέτε περί ανυποταξίας και μη ύπαρξης (σημαντικών) προβλημάτων εκτιμώ ότι ισχύουν για αυτούς που είτε δουλεύουν και μένουν στο εξωτερικό είτε ζουν στην Ελλάδα με χρήματα των γονιών τους.
Pablo_Hasan Δημοσ. 29 Απριλίου 2017 Δημοσ. 29 Απριλίου 2017 εγω δεν καταλαβαινω τι σε νοιαζει (και τους άλλους) τι κάνει ο άλλος και διαδίδετε ό,τι σας κατέβει; εναν διαφθαρμένο και σάπιο θεσμό υπερασπίζεσαι
John323 Δημοσ. 29 Απριλίου 2017 Δημοσ. 29 Απριλίου 2017 Αυτά που λέτε περί ανυποταξίας και μη ύπαρξης (σημαντικών) προβλημάτων εκτιμώ ότι ισχύουν για αυτούς που είτε δουλεύουν και μένουν στο εξωτερικό είτε ζουν στην Ελλάδα με χρήματα των γονιών τους. Ισχυει. Το να εισαι ανυποτακτος ενω μενεις και δουλευεις στο εξωτερικο το καταλαβαινω. Το να εισαι Ελλαδα και να μην πηγαινεις στρατο το θεωρω χαζο μιας και θα εχεις αρκετο κυνηγητο. Και ηθικα δεν γινεται να μενεις Ελλαδα,να περιμενεις να δουλεψεις εδω και να μην θελεις να προσφερεις τιποτα στη χωρα σου.
opcorsa Δημοσ. 29 Απριλίου 2017 Δημοσ. 29 Απριλίου 2017 quoted for emphasis και γω για εμφαση το ειπα τυπε Νταξ τώρα κι εσύ, περιμένεις και σωστά ελληνικά; ξερω καλυτερα ελληνικα απο το 96 % των ελληνων... (ελα θιξε τωρα την απουσια τονων κλπ )
Pablo_Hasan Δημοσ. 29 Απριλίου 2017 Δημοσ. 29 Απριλίου 2017 ξερω καλυτερα ελληνικα απο το 96 % των εποπ... fixed 2
Pablo_Hasan Δημοσ. 29 Απριλίου 2017 Δημοσ. 29 Απριλίου 2017 @Pablo Η Ελλάδα χρειάζεται να έχει στρατό; άλλο στρατός, άλλο θητεία. Μην αλλάζεις θέμα
Ather Δημοσ. 29 Απριλίου 2017 Δημοσ. 29 Απριλίου 2017 Θυμάμαι παλιά, τότε που είχα πάει στρατό, οι αξιωματικοί (είχα την αίσθηση η πλειοψηφία) δεν ήθελαν τους οπλίτες θητείας. Ισχυρίζονταν ότι θα έπρεπε να γίνεται επιλογή και όχι να πηγαίνουν όλοι. Ότι ήταν γενικά μια προβληματική περίπτωση που μόνο ταλαιπωρία δημιουργούσε και στις δύο πλευρές. Μάλλον κάτι πάει στραβά σε αυτόν τον τόπο.
Pablo_Hasan Δημοσ. 29 Απριλίου 2017 Δημοσ. 29 Απριλίου 2017 ναι, έχουν και παραπονο απο πάνω φάση, δεν θέλω να ειστε εδώ, αλλά μιας και ηρθατε πάρτε όλες τις υπηρεσίες, αγγαρείες, πόστα, κτλ για να μην βαριεστε;
gokuthelegend Δημοσ. 29 Απριλίου 2017 Δημοσ. 29 Απριλίου 2017 Θυμάμαι παλιά, τότε που είχα πάει στρατό, οι αξιωματικοί (είχα την αίσθηση η πλειοψηφία) δεν ήθελαν τους οπλίτες θητείας. Ισχυρίζονταν ότι θα έπρεπε να γίνεται επιλογή και όχι να πηγαίνουν όλοι. Ότι ήταν γενικά μια προβληματική περίπτωση που μόνο ταλαιπωρία δημιουργούσε και στις δύο πλευρές. Μάλλον κάτι πάει στραβά σε αυτόν τον τόπο. Δεν μου φαίνεται απίθανο. Για να μπεις μόνιμος στον στρατό πρέπει να περάσεις από ιατρικές εξετάσεις, να έχεις κάποια καλή φυσική κατάσταση, να περάσεις κάποια αθλήματα, και φυσικά να βγάλεις την όποια στρατιωτική σχολή. Από την άλλη, φαντάροι είναι υπόχρεοι όλοι να πάνε, δεν έχει σημασία αν έχεις τελειώσει το δημοτικό, αν είσαι χοντρός, αν έχεις σωματικά/ψυχολογικά προβλήματα (μέχρι ενός σημείου φυσικά), και δεν περνάς καμία ουσιαστική εκπαίδευση. Λογικό είναι έτσι να βλέπεις κάθε καρυδιάς καρύδι. Αν έχεις πάει φαντάρος φαντάζομαι θα το έχεις διαπιστώσει αυτό, δεν ήταν όλοι οι φαντάροι ίδιοι.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 29 Απριλίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 29 Απριλίου 2017 Καλά για τα κιλά με αυτά που έχω δει (ΕΜΘ) απλά κλαίω.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 29 Απριλίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 29 Απριλίου 2017 Είναι μύες, μην το βλέπεις έτσι...
mathsrule Δημοσ. 29 Απριλίου 2017 Δημοσ. 29 Απριλίου 2017 Καλά για τα κιλά με αυτά που έχω δει (ΕΜΘ) απλά κλαίω. Συγγνώμη, αλλά οι ΕΜΘ τι σχέση έχουν ακριβώς με τα στελέχη Σχολών; Διότι το commission τους έρχεται απλά από την συμπλήρωση ενός εγγράφου ανακατάταξης ως (πλέον) ΟΒΑ, και όχι από Προκαταρκτικές Εξετάσεις και σπουδές σε αντίστοιχη σχολή όπου όντως ελέγχονται η φυσική κατάσταση και οι αθλητικές επιδόσεις. Επιπροσθέτως, υπάρχει διαφορά στα στελέχη Όπλων, από τα στελέχη Σωμάτων. Στα Όπλα μέχρι και Ταγματάρχης (εάν θυμάμαι καλά) ανά εξάμηνο περνάς αθλητικές δοκιμασίες. Τονίζεται: ΔΕΝ μιλάω για κληρωτούς, αλλά για στελέχη. BTW έχω δει άτομο με 15-20 κιλά παραπάνω να βγάζει το μίλι οπλίτη (για όσους γνωρίζουν) σε 6:30.
Προτεινόμενες αναρτήσεις