Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, MikeJ είπε

Εικάζω ότι κάποιος ο οποίος βγάζει Ι5 για να αποφύγει το στρατό δεν θα τον ενδιαφέρουν ιδιαίτερα και οι προκηρύξεις (αν και όταν κλπ που δε πρόκειται να ξαναβγούν ) να βγουν για σώματα ασφαλείας.

Στον ιδιωτικό τομέα και το υπόλοιπο δημόσιο τους αρκεί να μην έχεις εκρεμμότητες (για να μην τους κρεμάσεις δλδ αφού σε προσλάβουν) και δεν τους ενδιαφέρει πως και γιατί ξεμπέρδεψες. Είτε ήσουν βατραχάνθρωπος είτε Γιώτα ένα εκατομμύριο το ίδιο κάνει.

Δεν τον απεφυγα. Με αναγκασαν για ι5.

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
18 minutes ago, Alex-V said:

Δεν τον απεφυγα. Με αναγκασαν για ι5.

Μα δεν το έλεγα για σένα, για κάποια μηνύματα πιο πριν το ανέφερα που έλεγαν ότι αν πάρεις Ι5 μετά δε μπορείς να μπεις στα σώματα ασφαλείας. (Γιατί ουσιαστικά μόνο εκεί δε μπορείς να πας), και απλά έλεγα ότι αν δε θες να πας στρατό ούτε για 9 μήνες , φαντάζομαι δε θα θες γενικότερα να πας για να το κάνεις επάγγελμα για όλη σου τη ζωή οπότε δεν μου μοιάζει σαν ιδιαίτερο αντικίνητρο δλδ το να χάνεις τα σώματα ασφαλείας με Ι5.  (χώρια ότι πλέον όλα πάνε να μπουν μέσω πανελλαδικών και πυροσβεστική και λιμενικό κλπ και επίσης δεν θα ξαναδούμε προκήρυξη στο εγγύς μέλλον.).

Δημοσ.

Για σώματα ασφαλείας κάνουν πιο σοβαρές εξετάσεις, δεν αρκεί το Ι της θητείας. Πολλοί που ήταν Ι1 στη θητεία κόβονται. Είχα δοκιμο που ήταν κομμενος από την σνδ για ιατρικους λόγους, αλλά για την θητεία δεν του βρήκαν κανένα πρόβλημα... 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Alex-V είπε

Πηρα αυτοματως Ι5 παθολογικο μετα απο 2 χρονια συνεχομενων αναβολων λογω προβληματος που ειχα και εχω ακομη στον θωρακα. Χ****κα αν με πουνε γιωτα η κατι αλλο. Καρφακι δε μου καιγεται. Δε σε κανει ο στρατος αντρα. Ναι, μαθαινεις καποια πραγματα. Εισαι μονος σου, πρεπει να επιβιωσεις κτλ κτλ, αλλα ως εκει.

Συνολικα εκανα 15 μερες φανταρος και απο αυτες τις 15 οι 10 ηταν περα δωθε στο 401. Κανενα στιγμα δεν σου αφηνει. Εκτος αν μιλαμε για ψυχολογικο.

Καμία σχέση όμως το παθολογικό με το Ι5Ψ, για άλλο πράγμα μιλάνε τα παιδιά.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, skp12 είπε

Οχι φιλε μου εχω παει Ρουφ και εχω ενημερωσει ολα τα στοιχεια μου. Θα παω αυριο να ρωτησω απο κοντα στο αστυνομικο τμημα. 

Καλά μην στηρίζεσαι σε αυτό. Εσύ τους ενημέρωσες, αυτοί όμως; Δυο φορές τους είχα ενημερώσει για αλλαγή στοιχείων και με ψάχνανε σε ένα παλιό τηλέφωνο.

Δημοσ.

Όσο ήμουν στο Στρατό συζητούσαμε για το ποιά ταινία μοιάζει με την θητεία μας.Καταλήξαμε στις Φυλακές Ανηλίκων.

Και όντως αν αλλάξουμε τις φυλακές με στρατό,τον "θεό" με τον Δίκα του Λόχου,τον αρχιφύλακα με τον Δίκα του Στρατοπέδου και μειώσουμε την βία τότε αυτή η ταινία συνοψίζει την θητεία μας από την πρώτη μέρα που θα παρουσιαστούμε  μέχρι και τις τελευταίες σκηνές που είναι η απόλυση μας.Το τι γέλιο είχαμε ρίξει στο ΚΨΜ.

• Like 3
Δημοσ.

Εμένα μου θύμισε το woman in the dunes ( https://m.imdb.com/title/tt0058625/) όπου αγραμματοι χωριατες απαγαγουν κόσμο για να φτυαριζει την άμμο από τις αμμοθυελες που απειλούν το χωριό τους. Όταν τους ρωτάει ένας γιατί δεν φτιάχνουν έναν φραχτη του λένε ότι έχουν υπολογίσει ότι είναι πιο φτηνό να δίνουν φαΐ και νερό σε σκλάβους. 

• Like 2
Δημοσ.

Κανένα στίγμα το Ι5. Εγώ βγαίνω και το λέω όπου βρεθώ και σταθώ και ας βραχυκυκλώνουν οι θειές και οι σοβαροί.

Όταν αυτοί παίρνουν τηλεφωνάκια μπαρμπάδες και παπάδες και όποιον ξέρει η οικογένεια για να βολευτεί το παιδάκι σε καλή μονάδα ποιος θα ντραπεί;

Εγώ που δεν έχω την πολυτέλεια του χρόνου και του χρήματος να παριστάνω τον μαλάκα  9 μήνες στο επιδοτούμενο τσίρκο του στρατού; Που αντί να βοηθάω οικονομικά το σπίτι μου θα το επιβαρύνω, θα παραιτηθώ της δουλειάς που με τόση αναζήτηση και διαβάσματα κατάφερα μετά από καιρό να βρω για να κοιτάω τις μέρες να περνάνε χωρίς καμία παραγωγική προοπτικά παρά μόνο επιζήμιο νεκρό χρόνο;

Να απολογηθώ σε ποιον επειδή ψεύδομαι για το Ι; Σε αυτούς που δεκαετίες ψεύδονται για τα πάντα; Από την φορολογική τους δήλωση και τα αυθαίρετα μέχρι τις πολιτικές και προσωπικές τους κωλοτούμπες;

Φτύσιμο στην μάπα των σοβαροφανών, παραγωγική αξιοποίηση του χρόνου, διάβασμα και δουλειά μέχρι να βρούμε μια καλή εργασία έξω και να χαιρετίσουμε.

Αυτοί που βολεύονται στο στρατό βολεύονται και γενικά, σε δουλειές, σε υποχρεώσεις και άμα έχεις σωστό μπάρμπα και ο τελευταίος μαλάκας να είσαι θα φας με άνεση την δουλειά από έναν Ι1, απόφοιτο ΑΕΙ, μεταπτυχιακό, με προϋπηρεσίες και όρεξη.

Αστείο λοιπόν ότι σε ακολουθεί το Ι5Ψ. Εκτός αν κρέμεσαι από τις μπάλες του δημοσίου και περιμένεις πότε θα βγει καμιά προκήρυξη να σου την σφυρίξουν και να πιάσεις καρέκλα. Εκεί πάω πάσο.

• Like 4
  • Super Moderators
Δημοσ.
5 minutes ago, EnasTypos said:

Αστείο λοιπόν ότι σε ακολουθεί το Ι5Ψ. Εκτός αν κρέμεσαι από τις μπάλες του δημοσίου και περιμένεις πότε θα βγει καμιά προκήρυξη να σου την σφυρίξουν και να πιάσεις καρέκλα. Εκεί πάω πάσο.

Ούτε εκεί εδώ και χρόνια, μόνο για σώματα ασφαλείας.

Δημοσ.
41 minutes ago, ThReSh said:

Ούτε εκεί εδώ και χρόνια, μόνο για σώματα ασφαλείας.

Προς το παρών όχι, το περιμένω όμως, οι μελλοντικές ψιλοακροδεξιές κυβερνήσεις θα αναγκαστούν να επανδρώσουν πάλι το δημόσιο και θα το κάνουν με ενδιαφέρουσες κοπτοραπτικές. 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, EnasTypos είπε

Κανένα στίγμα το Ι5. Εγώ βγαίνω και το λέω όπου βρεθώ και σταθώ και ας βραχυκυκλώνουν οι θειές και οι σοβαροί.

Όταν αυτοί παίρνουν τηλεφωνάκια μπαρμπάδες και παπάδες και όποιον ξέρει η οικογένεια για να βολευτεί το παιδάκι σε καλή μονάδα ποιος θα ντραπεί;

Εγώ που δεν έχω την πολυτέλεια του χρόνου και του χρήματος να παριστάνω τον μαλάκα  9 μήνες στο επιδοτούμενο τσίρκο του στρατού; Που αντί να βοηθάω οικονομικά το σπίτι μου θα το επιβαρύνω, θα παραιτηθώ της δουλειάς που με τόση αναζήτηση και διαβάσματα κατάφερα μετά από καιρό να βρω για να κοιτάω τις μέρες να περνάνε χωρίς καμία παραγωγική προοπτικά παρά μόνο επιζήμιο νεκρό χρόνο;

Να απολογηθώ σε ποιον επειδή ψεύδομαι για το Ι; Σε αυτούς που δεκαετίες ψεύδονται για τα πάντα; Από την φορολογική τους δήλωση και τα αυθαίρετα μέχρι τις πολιτικές και προσωπικές τους κωλοτούμπες;

Φτύσιμο στην μάπα των σοβαροφανών, παραγωγική αξιοποίηση του χρόνου, διάβασμα και δουλειά μέχρι να βρούμε μια καλή εργασία έξω και να χαιρετίσουμε.

Αυτοί που βολεύονται στο στρατό βολεύονται και γενικά, σε δουλειές, σε υποχρεώσεις και άμα έχεις σωστό μπάρμπα και ο τελευταίος μαλάκας να είσαι θα φας με άνεση την δουλειά από έναν Ι1, απόφοιτο ΑΕΙ, μεταπτυχιακό, με προϋπηρεσίες και όρεξη.

Ουτε στον ευρύ δημόσιο τομέα υπάρχει, πλέον, ζήτημα με το Ι5Ψ (παλιααα υπήρχε), το θεμα ειναι οτι δεν μπορεί να ξέρεις αν θα (ξανα)δημιουργηθεί στο μέλλον. 

Επίσης, παλι παλιότερα, υπήρχε ζήτημα και στον ιδιωτικό τομέα με το Ι5Ψ, πλέον δεν υπάρχει αλλα παλι, δεν ξερεις τι θα γίνει στο μέλλον, το θεμα είναι οτι υπάρχει χαρτί στο οποίο ειχες δηλώσει και ειχε "διαγνωστεί" ψυχική διαταραχή, και αυτο θα υπάρχει μια ζωή. 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, valkon είπε

Είπε για αναρρωτική ο γιατρός, μέχρι πόσες μέρες δεν υπηρετουνται; 12 μέρες κατάλαβα ισχύει; 

12 και από εκεί και πέρα γίνεται ΕΔΕ αν θυμάμαι καλά.Βέβαια ανάλογα τον διοικητή...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...