Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 hour ago, opcorsa said:

τα παντα περνεις χαλαρα

αλλιως πανε σε εναν γιατρο δωσε 20 ευρω να σου γραψει οσες μερες αδειας θες σαν ειδικη αναρρωτικη και τελος :wub:

Ρε συ δεν ισχύει αυτό. Για να πάρεις αναρρωτική άδεια πρέπει να πας στο 401 να σε κάνουν εισαγωγή και να στην γράψει στρατιωτικός ιατρός. (Φουστιές γίνονται αλλά πρέπει να έχεις γνωστό εκεί γιατρό) 

Άμα ήταν να έδιναν οι ιδιώτες αναρρωτικές δεν θα υπήρχε άνθρωπος στη μονάδα. :D

Επίσης η αναρρωτική έχει κοινό όριο με τη φοιτητική και την αγροτική (15 σύνολο). Δλδ αν κάποιος πάρει 10 μέρες αγροτική και μετά πάρει πχ 8 αναρρωτική , οι πρώτες 5 αναρρωτική είναι οκ ενώ για τις άλλες 3 θα γίνει επιτροπή και ενδέχεται και να τις υπηρετήσει επιπλέον.

Είχαμε άτομο στην μονάδα μου που ξεπέρασε το όριο στις αναρρωτικές (μούφα) πιστεύοντας ότι δεν παίζει να τον βάλουν να τις υπηρετήσει και τελικά τις υπηρέτησε... (όχι όλες γιατί στο τέλος είχε ξενερώσει τόσο που ήταν για αναβολή και του έδωσε άδεια ο δίκας, αλλά απολύθηκε κανά 2 βδομάδες μετά από τη σειρά του, δεν μιλιόταν χαχα)

• Like 1
  • Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, d4mage είπε

Χωρίς κανείς μας επί της ουσίας να γνωρίζει τι πραγματικά συμβαίνει, εγώ ένα έχω να πω.

Σε όλες τις χώρες, εθνικότητες, ιδεολογίες, και ομάδες κοινού σκοπού, υπάρχουν φανατισμένοι (πουθενά δεν είναι καλός ο φανατισμός, είτε σε πολιτική ή μουσική ή iphone ή android ), και ο φανατισμός θολώνει το μυαλό, σε πάει αλλού πως το λένε! Το κακό της υπόθεσης είναι πως λόγο φανατισμού τσουβαλιάζουν ολόκληρο λαό για τις εξωπραγματικές αντιλήψεις ορισμένων. ΝΑΙ, ΕΚΕΙ ΕΞΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ!

Τι θέλω να πω; Όταν πας σε σουβλατζίδικο και τη στιγμή που περιμένεις να φας, χαζεύεις την τηλεόραση που έχει ανοιχτή ο ιδιοκτήτης έχοντας θέμα ειδήσεων το Ελληνοτουρκικό και δίπλα σου βλέπεις νέα παιδιά ούτε καν στα 30 να πετάνε αερολογίες τύπου " πάμε να τους γαμ@με" ε, δεν χρειάζεται και πολύ σκέψη για το πόσο χειρότερες είναι οι απόψεις και οι ιδέες ορισμένων μέσα σε ένα στρατόπεδο. Φανταστείτε λοιπόν τώρα, τη στιγμή που μιλάμε, πόσοι βλάκες μαλακίζονται στα σύνορα, μαζί με στελέχη.

Εάν δηλαδή από χαζομάρα δική του, ένας φαντάρος - λοχίας προκαλέσει την τύχη του "εκεί στα σκοτεινά" που λέμε ποιος φταίει μετά; Σαφέστατα το ίδιο ισχύει και για την αντίθετη μεριά εννοείται. Κι εγώ ήμουν φαντάρος κάποτε και ξέρω τι κουμάσια με κλειστόμυαλους έχουν οι μονάδες. Πόσο μάλλον τώρα με τεταμένη κατάσταση του θέματος. Ας είμαστε και λίγο ειλικρινείς με τους εαυτούς μας τουλάχιστον.

Καλά, μη νομίζεις... οσο στενόμυαλοι και να 'ναι, οσο και να το παίζουν "μη με κρατάτε, αφήστε να ορμήξω" μόνο γαυγίζουν. Εδω στα χρόνια τα δικά μου κι όταν πέταγαν πέτρες σε σκοπιά, ΝΑ τους πήγαινε να βγούν περίπολο για να τους βρούν αυτούς που τις πετούσαν! Δέκα ώρες να 'τοιμαστούν και να το πάρουν απόφαση να εξορμήσουν... υπήρχε στον τόνο της φωνής τους νευρικότητα τρελή! Και "Θα κάνουμε αυτό και θα πάμε έτσι" κλπ "Ασ'το μεγάλε, θα 'χουν φύγει τώρα! Πάει, την έσπασαν την πλάκα..." <_<

(κατά τ' άλλα συμφωνώ)

Δημοσ.
2 ώρες πριν, d4mage είπε

Χωρίς κανείς μας επί της ουσίας να γνωρίζει τι πραγματικά συμβαίνει, εγώ ένα έχω να πω.

Σε όλες τις χώρες, εθνικότητες, ιδεολογίες, και ομάδες κοινού σκοπού, υπάρχουν φανατισμένοι (πουθενά δεν είναι καλός ο φανατισμός, είτε σε πολιτική ή μουσική ή iphone ή android ), και ο φανατισμός θολώνει το μυαλό, σε πάει αλλού πως το λένε! Το κακό της υπόθεσης είναι πως λόγο φανατισμού τσουβαλιάζουν ολόκληρο λαό για τις εξωπραγματικές αντιλήψεις ορισμένων. ΝΑΙ, ΕΚΕΙ ΕΞΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ!

Τι θέλω να πω; Όταν πας σε σουβλατζίδικο και τη στιγμή που περιμένεις να φας, χαζεύεις την τηλεόραση που έχει ανοιχτή ο ιδιοκτήτης έχοντας θέμα ειδήσεων το Ελληνοτουρκικό και δίπλα σου βλέπεις νέα παιδιά ούτε καν στα 30 να πετάνε αερολογίες τύπου " πάμε να τους γαμ@με" ε, δεν χρειάζεται και πολύ σκέψη για το πόσο χειρότερες είναι οι απόψεις και οι ιδέες ορισμένων μέσα σε ένα στρατόπεδο. Φανταστείτε λοιπόν τώρα, τη στιγμή που μιλάμε, πόσοι βλάκες μαλακίζονται στα σύνορα, μαζί με στελέχη.

Εάν δηλαδή από χαζομάρα δική του, ένας φαντάρος - λοχίας προκαλέσει την τύχη του "εκεί στα σκοτεινά" που λέμε ποιος φταίει μετά; Σαφέστατα το ίδιο ισχύει και για την αντίθετη μεριά εννοείται. Κι εγώ ήμουν φαντάρος κάποτε και ξέρω τι κουμάσια με κλειστόμυαλους έχουν οι μονάδες. Πόσο μάλλον τώρα με τεταμένη κατάσταση του θέματος. Ας είμαστε και λίγο ειλικρινείς με τους εαυτούς μας τουλάχιστον.

Είναι κάτι περιστατικά όπως αυτό όμως που όσο και να θέλεις να είσαι ψύχραιμος και δεκτικός και πολιτισμένος και μη φανατισμένος κλπ δυσκολεύεσαι! Σου θυμίζουν γιατί δεν είναι τραλαλά τραλαλό τα πράγματα, ποιους έχεις απέναντι και γιατί πρέπει να είσαι έτοιμος για παν ενδεχόμενο. 

Και γιατί δεν μπορείς να μην έχεις στρατό (άλλη κουβέντα η θητεία) και εξοπλισμό. Και το λέω εγώ που τα όπλα δεν θέλω ούτε να τα δω και έχω παιδί δύο μηνών, αλλά πρέπει και να συνειδητοποιήσουμε και που είμαστε και τι γίνεται. 

Αυτά τα παιδιά τώρα όταν με το καλό ξεμπλέξουν και γυρίσουν πίσω δεν θα τους βλέπουν αλλιώς τους Τούρκους; Μπορείς να τους κατηγορήσεις γι'αυτό; Το καλύτερο θα ήταν να πάρουν καμιά πολύ μεγάλη άδεια, μη πω σύνταξη γιατί δεν είναι και δύσκολο να τραβήξουν όπλο και να έχουμε χειρότερα...

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, d4mage είπε

Αναφέρεσαι στους Τούρκους της συμπλοκής ή στον Τουρκικό λαό;  Διότι για το δεύτερο δεν χρειάζεται να αναφερθώ καν.

Σίγουρα είναι μια δύσκολη κατάσταση με μεγάλο φόβο και άγχος κι αν ξεκαθαρίσει το τοπίο θα τη βρουν την άκρη τους, άλλα μην ξεχνάς και το ενδεχόμενο κυρώσεων και στην επιστροφή τους στην Ελλάδα. Όπως ανέφερα και πριν δεν γνωρίζουμε την πραγματική αιτία.

Αν γίνει το κακό και γίνει καμιά επιστράτευση δεν υπάρχουν Τούρκοι συμπλοκής και απλός λαός, όλοι θα σε πολεμήσουν όπως και όλοι θα τους πολεμήσουμε. Αν είναι ο θάνατός σου η ζωή μου δεν γίνεται αλλιώς....

Θα είναι τραγικό να έχουν κυρώσεις από μας, ακόμα κι αν πάτησαν τουρκικό έδαφος.

Shadows δε νομίζω να θέλει κανείς πόλεμο.

• Like 1
Δημοσ.

Το ξαναέγραψα, πρώτα για τους γονείς μας και για τα σπίτια μας.

Εγώ ναυτικό είμαι, αλλά δε νομίζω ότι θα μας καλέσουν χώρια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 06/03/2018 at 7:19 PM, DaRkWeAvEr said:

Καλησπέρα!

παρουσιαζομαι στις 15/3 με τη Β ΕΣΣΟ στη Λημνο. Υπάρχει κανεις άλλος που να παρουσιάζεται εκεί; 

Παίζει να είσαι ο μόνος που δεν ρώτησε για αναβολή ή άδεια σε αυτό το νήμα. Παράσημο να σου δώσουν. :-)

Επεξ/σία από billdanos
  • Like 2
  • Thanks 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, aris1986 είπε

Εμείς Στο πεζικο αφού αρχισουν να ψωφανε τα στελέχη θα μας βάλουν σαν κρέατα.

μπα πιστεύω πρώτα θα βάλουν τα κρέατα και αυτοί θα κάθονται από πίσω.. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Adanos είπε

Παίζει να είσαι ο μόνος που δεν ρώτησε για αναβολή ή άδεια σε αυτό το νήμα. Παράσημο να σου δώσουν. :-)

Χαχαχα θα την πάρω μόλις μπω την αναβολή, τι με περασες; 😝 (έχω διαβάσει τις προηγούμενες σελίδες)

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, skiabox είπε

Σώματα ασφαλείας γενικά αν κρίνονταν και με βάση το βάρος (που έτσι θα έπρεπε ως ένδειξη σεβασμού προς τον φορολογούμενο) οι μισοί θα πήγαιναν σπίτια τους.

Για να μπεις εχει τέτοιο κριτήριο. 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, skiabox είπε

Σώματα ασφαλείας γενικά αν κρίνονταν και με βάση το βάρος (που έτσι θα έπρεπε ως ένδειξη σεβασμού προς τον φορολογούμενο) οι μισοί θα πήγαιναν σπίτια τους.

Μπηκανε αδυνατοι στην συνεχεια γινανε μοσχαρια, οσοι γινανε.

Αξιολογηση περνανε γραπτα κυριως, τα οποια τα ελεγχουν μετα οι εξεταστες και τα διορθωνουν απο μονοι τους τοσο οσο να περασουν αν κινδυνευουν οι εποπ.

Δημοσ.

^^ 'νταξει οι ΕΠΟΠ, σε ενα μεγαλο βαθμο θεωρουνται λιγο καλυτερα απο τους
...ΔΕΑ [Δεν Ειμαι Αξιωματικος], δηλαδη 'αναλωσιμοι', απο τους Αξιωματικους:
ειδικα (απο) τις Ευελπιδων, ε δεν τους [κατα]δεχονται σχεδον καθολου λεμε!
:mrgreen: 

Ολοιδιες συμπεριφορες, ειδικα απο Ταγματαρχη και πανω, συνηθως ειναι ατιμωρητες!
Δεν πα' να ειναι & μπεκρης -εγνωσμενος λεμε- ο Διοικητης! Τι θα παθει, και απο ποιον?
:mrgreen:

Δημοσ.

Οι εποπ για τα πρώτα 7 χρόνια δεν είναι μόνιμοι. Σε αυτό το διάστημα αν είναι εντελώς ρεμπελοι και ταυτοχρονα δεν έχουν βύσμα είναι αρκετά πιθανό να μην μονιμοποιηθούν (λόγω φυλακών και παραπτωμάτων) και να πάρουν πόδι. ( Και πάλι όμως δεν είναι πολλοί αυτοί που κόβονται καθώς θέλει προσπάθεια για να σε διώξουν)

Άπαξ και μονιμοποιηθούν στην 7ετια μετά δε τους κουνάει ο Θεός ο ίδιος. 

Για το ζήτημα του βάρους πραγματικά με όλο το σεβασμό και χωρίς να θέλω να προσβάλλω κανέναν ( εξάλλου και ο ίδιος πάντα ήμουν υπέρβαρος) αλλά είναι αισχος αυτό που γίνεται στον ΕΣ (άσχετα από τον συλληφθέντα όσοι έχουμε περάσει από μονάδες έχουμε δει απίστευτα πράγματα). Και δεν είναι μόνο το βάρος αλλα γενικότερα ανθυγιεινή ζωή από άτομα που πληρώνονται απο τον φορολογουμενο μόνο και μόνο για να  είναι σε εγρήγορση και μάχιμοι να μας προστατέψουν ( αν και όταν κλπ χρειαστεί ποτέ) . Δεν γίνεται να τους εξετάζεις μόνο πριν μπουν. Θέλει συνέχεια ανά 6μηνο και καμπανάκια όπου υπάρχει θέμα, αλλιώς πόδι. Πως να το κάνουμε.. είναι στο job description... Δε γίνεται να είσαι οπλίτης ( επαγγελματίας κιόλας) και να είσαι για Ι3 ή 4 λόγω παχυσαρκίας.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Adanos είπε

Μπα, σε διώχνουν. Είχα πετύχει ΕΠΟΠ που τον διώξανε λόγω ναρκωτικών. Τώρα αν ο παιδεραστής έχει τέτοιο βύσμα, τι να πω; :mellow:

και πάλι υπάρχει το βύσμα και περιπτώσεις κουκουλώνονται 

το πρόβλημα πάντως για μένα δεν είναι αν κρατάνε ούτε αυτόν που κάνει καμιά μικρομαλακία, ούτε τον χοντρό (και έχω δει πολλούς χοντρούς, έχω δει χοντρό που τον έκρυβαν σε επιθεώρηση επειδή δεν του χωρούσε καμία εξάρτυση και όταν είχε περίπολο έκλαιγε που έπρεπε να κάνει το γύρο του στρατοπέδου και παρακαλούσε να τον πάει κάποιος με αυτοκίνητο να υπογράψει, αλλά αυτός είχε πιο πανίσχυρο βύσμα και από τον ταξίαρχο) 

το πρόβλημα είναι ότι έχω δει αρκετούς σαλταρισμένους στους οποίους δίνουν όπλο και στρατιώτες.. αυτό που δηλαδή δεν βλέπω να κάνουν σε κάποιες περιπτώσεις είναι να τους περνάνε από σοβαρά ψυχολογικά τεστ γιατί κάποιοι φαίνονται αρκετά επικίνδυνοι και δεν πρέπει να θέλουν πολύ να σαλτάρουν τελείως. και άλλα στελέχη (και ανώτεροί τους) τους βλέπουν και αντί να κάνουν κάτι γελάνε και μας δούλευαν όταν είχαμε υπηρεσίες μαζί τους ή οδηγούσαν σαν τρελοί τα οχήματα όταν μας μετέφεραν και κάναμε το σταυρό μας μη μας αδειάσουν σε κάνα χαντάκι 

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, logistoulis είπε

και πάλι υπάρχει το βύσμα και περιπτώσεις κουκουλώνονται 

το πρόβλημα πάντως για μένα δεν είναι αν κρατάνε ούτε αυτόν που κάνει καμιά μικρομαλακία, ούτε τον χοντρό (και έχω δει πολλούς χοντρούς, έχω δει χοντρό που τον έκρυβαν σε επιθεώρηση επειδή δεν του χωρούσε καμία εξάρτυση και όταν είχε περίπολο έκλαιγε που έπρεπε να κάνει το γύρο του στρατοπέδου και παρακαλούσε να τον πάει κάποιος με αυτοκίνητο να υπογράψει, αλλά αυτός είχε πιο πανίσχυρο βύσμα και από τον ταξίαρχο) 

το πρόβλημα είναι ότι έχω δει αρκετούς σαλταρισμένους στους οποίους δίνουν όπλο και στρατιώτες.. αυτό που δηλαδή δεν βλέπω να κάνουν σε κάποιες περιπτώσεις είναι να τους περνάνε από σοβαρά ψυχολογικά τεστ γιατί κάποιοι φαίνονται αρκετά επικίνδυνοι και δεν πρέπει να θέλουν πολύ να σαλτάρουν τελείως

Καλά από σαλταρισμένους άλλο τίποτα.

Θυμάμαι έναν 35άρη-40άρη Λοχία ΕΠΟΠ ειδικών δυνάμεων ο οποίος είχε συνεχώς νεύρα και όρεξη για καψόνια και τον μισούσαμε όλοι και αυτό γιατί ήταν παράλογος. Θυμάμαι μάλιστα μια μέρα μας είχε στήσει και έρχονταν από πίσω μας και μας έλεγε ότι είμαστε αποτυχημένοι με την ζωή μας γιατί δεν κάναμε καλό γόπινγκ. Τελικά δεν την πάλεψε στις Ε.Δ. και πήγε πεζικό. Παίζει να είναι ο μόνος που σιχαινόμουν στον στρατό. Και αυτός είχε στην επίβλεψη του στρατιώτες και όπλα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αυτούς δεν τους πειράζουν και άμα το χάσουν τελείως τους στέλνουν σε τίποτα χαλαρές μονάδες να ηρεμήσουν (μέσα στην αττική ειδικά είδα τρελά φρούτα σε σχέση με πιο απομακρυσμενες μονάδες) ή κάνα 414 το πολύ. αλλά θεωρώ ότι σε αυτές τις περιπτώσεις είναι που θα έπρεπε να πηγαίνουν με συνοπτικές σπίτι τους..

Επεξ/σία από logistoulis
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...