Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρα . Επειδη κι εγω χρειάστηκε να φτιάξω μια φορά ένα τέτοιο συμβόλαιο , η παράγραφος για τις επισκέψεις είναι απλώς τυπική . Υπάρχει στα συμβόλαια αλλά κανείς δεν πάει κι έρχεται χωρις λόγο . Τωρα π.χ. αμα προκύψει κάποια εργασία η κάτι σχετικό αλλάζει το θέμα . ( Σε εμας π.χ. οταν περάσαμε φυσικό αέριο , πήγαμε μερικές φορές )

Καρφιά έχεις δικαίωμα να βάζεις , αρκεί κατα την γνώμη μου να μην προκαλέσει ζημιά . Π.χ. αμα θέλεις να βάλεις ενα καρφί στο μπανιο και σπασεις το πλακάκι στην μέση , δεν είναι οτι καλύτερο . Επίσης να ξέρεις , πώς όποιες τρύπες ανοιξεις , καλό είναι να τις κλείσεις οταν αποφασίσεις να φύγεις . Είναι 10 λεπτα δουλειά με λίγο στοκο . Και ετσι κανεις δεν μπορει να σου ζητήσει τα ρέστα .

Για την χλωρίνη και για τις μπογιές καθώς και για την κλειδαρία , δεν σχολιάζω . Οτι θές βάζεις  .

• Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγώ δεν κατάλαβα αυτό με τους 'πιθανούς αγοραστές'; Δηλαδή αν βρεθεί κάποιος αγοραστής θα σου πει σήκω φύγε; Τι διάρκεια έχει το συμβόλαιο; Με ποιούς όρους λήγει η ενοικίαση;

Δεν έχει σχέση το ένα με το άλλο, αν αλλάξει η ιδιοκτησία δεν επηρεάζεται η μίσθωση.

@ts:

Verba volant, scripta manent(τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν). Τίποτα από όσα αναφέρονται στο μισθωτήριο δεν είναι τυπικό, όλα είναι ουσιαστικά, εκτός βέβαια αν κάποιος όρος είναι παράνομος ή και καταχρηστικός. Είσαι υποχρεωμένος να του επιτρέπεις να κάνει επιθεώρηση/επίδειξη όσες Πέμπτες θέλει.

Δημοσ.

Δεν έχει σχέση το ένα με το άλλο, αν αλλάξει η ιδιοκτησία δεν επηρεάζεται η μίσθωση.

@ts:

Verba volant, scripta manent(τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν). Τίποτα από όσα αναφέρονται στο μισθωτήριο δεν είναι τυπικό, όλα είναι ουσιαστικά, εκτός βέβαια αν κάποιος όρος είναι παράνομος ή και καταχρηστικός. Είσαι υποχρεωμένος να του επιτρέπεις να κάνει επιθεώρηση/επίδειξη όσες Πέμπτες θέλει.

Τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Ότι ο ιδιοκτήτης μπορεί να πουλήσει το σπίτι ενώ είναι νοικιασμένο και ο νέος ιδιοκτήτης θα έχει ένα σπίτι νοικιασμένο με τους όρους του προηγούμενου;!

• Like 1
Δημοσ.

Ξέρετε τι πιστεύω; Όταν πάρει τα λεφτά και γλυκαθεί απλά θα το βουλώσει, μάλιστα ο Πατέρας μου επειδή πληρώνεται πάντα συγκεκριμένες ημερομηνίες του είπε ότι το ενοίκιο σου θα το παίρνεις όποτε το ζητάς, πάντα στην ώρα του. Εγώ δεν έχω διάθεση για φασαρίες και γενικά είμαι άνθρωπος ήσυχος σε σημείο που δεν ξέρεις αν είμαι σπίτι ή λείπω όταν κάθεσαι στο σαλόνι και εγώ στο δωμάτιο για παράδειγμα, δεν θα έχει θέματα αυτός μαζί μου, αλλά αν αρχίσει τις επισκέψεις κάθε τρεις και λίγο εγώ θα έχω θέμα, και μεγάλο μάλιστα.

Δημοσ.

Δεν είμαι νομικός, αλλά έχω την εντύπωση πως αυτοί οι όροι του συμβολαίου είναι καταχρηστικοί και δεν μπορούν να γίνουν δεκτοί σε δικαστήριο.

Ε προφανώς. Δηλαδή αν το συμβόλαιο έγραφε ότι κάθε Πέμπτη εκτός απ το ότι θα έρχεται θα σου τον ακουμπάει κιόλας θα είχε το δικαίωμα να το κάνει? Δεν νομίζω να έχει κανείς το δικαίωμα να μπουκάρει στο σπίτι σου κάθε Πέμπτη ακόμα κι αν το γράφει ένα κωλόχαρτο με την υπογραφή σου.

Από κει και πέρα όμως, επειδή δεν παίζει να έρχεται συνέχεια, εκτός κι αν έχεις μπλέξει με τρελό, καλύτερα είναι να υπάρχει συνεννοήση και αν θελήσει να έρθει κάποια στιγμή να το κανονίσετε παρά να μαλώνετε από τώρα πριν δεις τις προθέσεις του.

Φυσικά αν προλαβαίνεις να αλλάξεις τον όρο σε κάτι πιο ευέλικτο κάντο.

Σκέψου πάντως τι μαλάκες ενοικιαστές μπορεί να είχε κάποτε ώστε να λαμβάνει τέτοια μέτρα.

• Like 1
Δημοσ.

Και τι ψάχνει αγοραστές για το 2017;!

Δεν καταλαβαίνω στην Ελλάδα γιατί είναι τόσο καρμίρηδες, αφού στην αρχή τους δίνεται ένα ποσό εγγύησης με το οποίο θα καλύψουν οτι ζημιές υπάρξουν (και τις οποίες προκάλεσε ο ενοικιαστής) . Αν μάλιστα είναι ενοικίαση για δυο χρόνια μπορούν να ζητήσουν 2 ενοίκια εγγύηση, τι είναι αυτά τα θα έρχομαι να τσεκάρω και μη αυτό μη εκείνο; Κράτα το για πάρτη σου ρε φίλε αν φοβάσαι μην λεκιάσει το μωσαικό, τι τις θέλει τις ενοικιάσεις; Αυτός περιμένει οτι θα ζει ένας άνθρωπος δυο χρόνια μέσα στο διαμέρισμα και στο τέλος θα είναι όπως το αγόρασε; Να το βάλει στον κώλο του.

Κοιτα, νοικιαζει η μανα μου σπιτι και εχω δει πολλα. Πολλες φορες καποια οραγματα ειναι αυτονοητα οτι ο ενοικιστης δεν θα τα κανει, πχ οτι θα σεβαστει το σπιτι του αλλου κλπ αλλα δεν ισχυει παμτα αυτο. Σιγουρα δεν ειναι οτι καλυτερο να ξεκινα μια συνεργασια με απαγορευσεις, αλλα αν ο αλλος εχει δει 5 πραγματα παραπανω, προκειμενου να αντιμετωπιζει τα ιδια καθε φορα που νοικιαζει το σπιτι αλλου, τα εξηγει εξ αρχης για να ναι καλυμμενος. Κ εγω αυτο θα εκανα. Τωρα, ειναι αλλο πραγμα να βαψεις τους τοιχους και αλλο πραγμα να καταστρεψεις το πατωμα η τα παντζουρια και να τ αφησεις ετσι.

• Like 1
Δημοσ.

Όταν μπλέκεις με φοιτητές δυστυχώς τα πράγματα είναι κάπως έτσι. Λόγω του πολύ νεαρού της ηλικίας, μιλάμε για 17-18 χρονών παιδιά, και το γεγονός ότι επιτέλους μένουν μόνοι τους καμιά φορά ξεδίνουν πάνω στο σπίτι. Θυμάμαι όταν είχα νοικιάσει γκαρσονιέρα ο προηγούμενος ήταν λίγο ταλιμπάν. Στο σανίδι υπήρχαν σημάδια από τσιγάρο όπως και στο καζανάκι ενώ φεύγοντας πήρε και ντουλαπάκι με τον καθρέπτη του μπάνιου. Μου το χαν πει και οι ιδιοκτήτες ότι είχαν απηυδήσει μ αυτόν.

Ένα άλλο studio που είχα νοικιάσει οι ιδιοκτήτες το νοίκιαζαν μόνο σε στρατιωτικούς και εκπαιδευτικούς για να αποφύγουν τέτοιες καταστάσεις.

• Like 1
Δημοσ.

νταξ, παιζει να υπογραψες/συμφωνησες το πιο ελεεινο ενοικιαστηριο ever. μονο σπιτι δεν τον βαλατε. σε λιγο θα σας ζητησει να δωσετε και κ...

μαζεψε τα και φυγε οσο μπορεις, αν με το καλημερα σου ζηταει τετοιες παπαριες, θα σου κανει τη ζωη ποδηλατο

Δημοσ.

Η παράγραφος που ο ιδιοκτήτης δικαιούται έλεγχο του σπιτιού ισχύει, αλλά δεν την έχεις καταλάβει καλά. Θα πρέπει να σε ενημερώσει πριν και να κανονίσετε κάποια στιγμή που θα είσαι σπίτι, όπου θα του ανοίξεις να δει αν όλα είναι καλά και δεν το έχεις κάνει κοτέτσι. Δεν μπουκάρει σπίτι στο άσχετο, είναι παράνομο αυτό.

Επίσης για την κλειδαριά να του πεις ότι θα αλλάξεις σε μια μεγαλύτερης ασφάλειας για όσο μένεις εκεί και όταν φύγεις θα ξαναβάλεις την δική του. Απαγορεύεται έτσι κι αλλιώς να έχει κλειδί ο ιδιοκτήτης αν νοικιάζει το σπίτι, αλλά μην το φέρεις έτσι γιατί μάλλον θα τσαντιστεί.

Τους τοίχους λέει να μην τους βάψεις μεν, αλλά αν θέλεις ένα ουδέτερο χρώμα που δεν βαράει στο μάτι (π.χ. όχι μαύρο ή φωσφοριζε φούξια) δεν νομίζω να έχει πρόβλημα (παλ αποχρωσεις όλων των χρωμάτων είναι συνήθως οκ με τους περισσότερους). Καρφιά βάζεις, απλά όταν φύγεις θα κλείσεις τις τρύπες με στόκο. Μπορείς να σφουγγαρίζεις με καθαριστικά χωρίς χλώριο, δεν βρωμάνε κιόλας.

• Like 1
Δημοσ.

Τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Ότι ο ιδιοκτήτης μπορεί να πουλήσει το σπίτι ενώ είναι νοικιασμένο και ο νέος ιδιοκτήτης θα έχει ένα σπίτι νοικιασμένο με τους όρους του προηγούμενου;!

Ακριβώς αυτό σημαίνει, δεν είναι προφανές? Δεν έχει τύχει ποτέ να δεις αγγελία που να γράφει "πωλείται διαμέρισμα/κατάστημα νοικιασμένο με τόσα €/μήνα"?

Δημοσ.

Σιγουρα δεν ειναι οτι καλυτερο να ξεκινα μια συνεργασια με απαγορευσεις, αλλα αν ο αλλος εχει δει 5 πραγματα παραπανω, προκειμενου να αντιμετωπιζει τα ιδια καθε φορα που νοικιαζει το σπιτι αλλου, τα εξηγει εξ αρχης για να ναι καλυμμενος. Κ εγω αυτο θα εκανα. Τωρα, ειναι αλλο πραγμα να βαψεις τους τοιχους και αλλο πραγμα να καταστρεψεις το πατωμα η τα παντζουρια και να τ αφησεις ετσι.

Επιμένω. Έχει την εγγύηση, λεφτά στην τσέπη του που θα χρησιμοποιήσει σε περίπτωση φθορών από κακή χρήση. Αν δεν είσαι έτοιμος να δεχθείς οτι το σπίτι σου θα φθαρεί εαν νοικιαστεί τότε έχουμε συμβόλαια σαν του TS.

Ακριβώς αυτό σημαίνει, δεν είναι προφανές? Δεν έχει τύχει ποτέ να δεις αγγελία που να γράφει "πωλείται διαμέρισμα/κατάστημα νοικιασμένο με τόσα €/μήνα"?

Όχι...;;!

• Like 1
Δημοσ.

Όχι δεν έχει τύχει! Μου φαίνεται κι εντελώς άκυρο! Και πότε μπορεί ο ιδιοκτήτης να το πουλήσει και πως έχει ισχύ ένα μισθωτήριο με κάποιον που δεν είναι πλέον ιδιοκτήτης;!

• Moderators
Δημοσ.

@ts:

εστω οτι ισχυει αυτο που λες αν αυτος ερθει πεμπτη δεν ειμαι σπιτι και μπει ΧΩΡΙΣ να ειμαι εκει εχει κανει παρανομια οποτε θα παρει τα @@ μου ;)

• Like 1
Δημοσ.

Στο θέμα της κλειδαριάς δε χρειάζεται να πεις τίποτα, απλά την αλλάζεις. Αν σου πει τίποτα ρώτα τον ποιο είναι το πρόβλημά του και εξήγησε του πως όταν φύγεις θα ξαναβάλεις την παλιά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...