Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ έχω όλη την καλή διάθεση να δω πως θα πάει και να μην το τραβήξω από τώρα. Νομίζω πως όταν δει ότι είμαι εντάξει με τις υποχρεώσεις μου και ότι το σπίτι είναι όπως το άφησε αν και όταν έρθει απλά δεν θα με ενοχλήσει ξανά. Δηλαδή υπάρχουν και συμβόλαια διαφορετικά από αυτό που υπέγραψα, δεν είναι standard;

• Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αυτα τα πορτοκαλι ειναι (εκτος κι αν αλλαξαν το χρωμα). Το θέμα ειναι να καταλαβαινεις τι γραφει και ποιά είναι τα δικαιώματά σου. Γενικα ο ενοικιαστής έχει πάρα πολλά δικαιώματα που οι περισσότεροι δεν τα ξέρουν και εκεί πατάνε διάφοροι κουτοπόνηροι ιδιοκτήτες.

Δημοσ.

Όχι δεν έχει τύχει! Μου φαίνεται κι εντελώς άκυρο! Και πότε μπορεί ο ιδιοκτήτης να το πουλήσει και πως έχει ισχύ ένα μισθωτήριο με κάποιον που δεν είναι πλέον ιδιοκτήτης;!

Κάνε μια αναζήτηση στο google "πωλείται διαμέρισμα νοικιασμένο" και θα δεις χιλιάδες τέτοιες αγγελίες. Ίσα ίσα αυτό είναι στα συν για όποιον αγοράζει ακίνητο με σκοπό την εκμετάλλευση.

Ο ιδιοκτήτης οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να το πουλήσει, άσχετα αν είναι νοικιασμένο ή όχι. Απλά το πουλάει κατά περίπτωση ελεύθερο ή νοικιασμένο, αν θυμάμαι καλά αναγράφεται και στο συμβόλαιο αυτό.

Το μισθωτήριο συνεχίζει να έχει ισχύ επειδή έτσι λέει ο νόμος, ακόμα και στην περίπτωση θανάτου:

Σε περίπτωση θανάτου του εκμισθωτή η μισθωτική σχέση δεν λύνεται αλλά μεταβιβάζεται στον κληρονόμο, ο οποίος και υπεισέρχεται σ’ αυτήν (μισθωτική σχέση) μόλις αποδεχθεί την κληρονομιά (άρ. 1846, 1847, 1850, 1857 και 1940 του ΑΚ)

• Like 1
Δημοσ.

Κάνε μια αναζήτηση στο google "πωλείται διαμέρισμα νοικιασμένο" και θα δεις χιλιάδες τέτοιες αγγελίες. Ίσα ίσα αυτό είναι στα συν για όποιον αγοράζει ακίνητο με σκοπό την εκμετάλλευση.

Ο ιδιοκτήτης οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να το πουλήσει, άσχετα αν είναι νοικιασμένο ή όχι. Απλά το πουλάει κατά περίπτωση ελεύθερο ή νοικιασμένο, αν θυμάμαι καλά αναγράφεται και στο συμβόλαιο αυτό.

Το μισθωτήριο συνεχίζει να έχει ισχύ επειδή έτσι λέει ο νόμος:

Ο θάνατος με την πώληση δεν είναι το ίδιο πάντως. Δεν σε αμφισβητώ, απλά δεν το ήξερα και μου κάνει εντύπωση! :)

Δημοσ.

εστω οτι ισχυει αυτο που λες αν αυτος ερθει πεμπτη δεν ειμαι σπιτι και μπει ΧΩΡΙΣ να ειμαι εκει εχει κανει παρανομια οποτε θα παρει τα @@ μου ;)

Συμφωνώ απόλυτα, έγραψα "Είσαι υποχρεωμένος να του επιτρέπεις να κάνει επιθεώρηση/επίδειξη", και όχι πως έχει το δικαίωμα να μπουκάρει στην οικία σου όποτε θέλει για να κάνει επιθεώρηση είσαι δεν είσαι εκεί.

Ο θάνατος με την πώληση δεν είναι το ίδιο πάντως. Δεν σε αμφισβητώ, απλά δεν το ήξερα και μου κάνει εντύπωση! :)

Όσον αφορά την μισθωτική σχέση το ίδιο είναι. Όταν νοικιάζεις σπίτι κάνεις μισθωτήριο που αφορά το μίσθιο, όχι τον ιδιοκτήτη. Αλίμονο αν τερματιζόταν κάθε μίσθωση απλά και μόνο επειδή, με οποιοδήποτε τρόπο, άλλαξε ο ιδιοκτήτης.

Δημοσ.

Συμφωνώ απόλυτα, έγραψα "Είσαι υποχρεωμένος να του επιτρέπεις να κάνει επιθεώρηση/επίδειξη", και όχι πως έχει το δικαίωμα να μπουκάρει στην οικία σου όποτε θέλει για να κάνει επιθεώρηση είσαι δεν είσαι εκεί.

Όσον αφορά την μισθωτική σχέση το ίδιο είναι. Όταν νοικιάζεις σπίτι κάνεις μισθωτήριο που αφορά το μίσθιο, όχι τον ιδιοκτήτη. Αλίμονο αν τερματιζόταν κάθε μίσθωση απλά και μόνο επειδή, με οποιοδήποτε τρόπο, άλλαξε ο ιδιοκτήτης.

Εμένα αυτό θα μου φαινόταν απόλυτα λογικό αν συνέβαινε πάντως!

Δημοσ.

Κακώς υπέγραψες πριν ρωτήσεις γιατί του έδωσες δικαίωμα.Ο ιδιοκτήτης είναι πιθανόν να έρθει να τσεκάρει το σπίτι χωρίς προειδοποίηση.Αν το κάνει χωρίς να σε έχει ειδοποιήσει μην τον αφήσεις να μπει.Αν προσπαθήσει να μπεί στο σπίτι και έχει αλλάξει κλειδαριά θα σπαστεί.

Το κατά πόσο ισχύει νομικά η έξτρα παράγραφος που υπέγραψες και το αν έχει ο ιδιοκτήτης δικαίωμα να ελέγξει το σπίτι με η χωρίς προειδοποίηση καλό είναι να ρωτήσεις δικηγόρο.Επίσης ρώτα αν έχεις δικαίωμα να αλλάξεις κλειδαριά πριν το κάνεις.

Φοβικό τον κόβω τον ιδιοκτήτη μην του χαλάσεις το παλιό του σπίτι.

Δημοσ.

Εμένα αυτό θα μου φαινόταν απόλυτα λογικό αν συνέβαινε πάντως!

Εξαρτάται από ποια πλευρά το βλέπεις, στον ενοικιαστή θα φαινόταν παράλογο :)

Δημοσ.

Εξαρτάται από ποια πλευρά το βλέπεις, στον ενοικιαστή θα φαινόταν παράλογο :)

Μα πως ρε συ; Κάνεις μια συμφωνία με τον ιδιοκτήτη, όχι με το ίδιο το ακίνητο! Αν αλλάξει ο ιδιοκτήτης δεν θα πρέπει να ακυρωθεί η συμφωνία και γίνει συζήτηση από την αρχή;!

Τι να πω, μόνο εγώ το βλέπω έτσι μάλλον...:)

Δημοσ.

Μίλησα με δικηγόρο και μου είπε ότι παλιά ήταν μια φορά στις 15 μέρες και τώρα έγινε μια φορά στο μήνα, να έχει το δικαίωμα επίσκεψης. Την κλειδαριά του είπα ότι θα την αλλάξω και θα βάλω την παλιά μόλις φύγω και είπε οκ.

Να ρωτήσω κάτι ακραίο, υπάρχει περίπτωση αν δεν τον αφήσω να μπεί για τον Α-Β λόγο να φέρει κλειδαρά για να μπει με το ζόρι όταν λειπω; Αφού του ανήκει το σπίτι μπορεί με την πρόφαση ότι κλείστηκε έξω να το κάνει, σωστά;

Δημοσ.

Να ρωτήσω κάτι ακραίο, υπάρχει περίπτωση αν δεν τον αφήσω να μπεί για τον Α-Β λόγο να φέρει κλειδαρά για να μπει με το ζόρι όταν λειπω; Αφού του ανήκει το σπίτι μπορεί με την πρόφαση ότι κλείστηκε έξω να το κάνει, σωστά;

Με την καμία. Καραπαράνομο

Δημοσ.

Στο θέμα της κλειδαριάς δε χρειάζεται να πεις τίποτα, απλά την αλλάζεις. Αν σου πει τίποτα ρώτα τον ποιο είναι το πρόβλημά του και εξήγησε του πως όταν φύγεις θα ξαναβάλεις την παλιά.

Ή μπορείς απλώς να του πεις πως όταν φύγεις από το σπίτι, θα του δώσεις το δικό σου κλειδί από την καινούρια κλειδαριά, εφόσον δεν το χρειάζεσαι άλλο.

Όσον αφορά την είσοδο στο σπίτι χωρίς να σε έχει ενημερώσει πρώτα, χωρίς να είμαι νομικός θεωρώ ότι είναι 100% παράνομο ότι και να έχετε συμφωνήσει στο συμβόλαιο. Αν το κάνει ουσιαστικά σου δίνει το δικαίωμα να σπάσεις το συμβόλαιο.

Δημοσ.

Με την καμία. Καραπαράνομο

Φυσικά και είναι, αν μια στο 1000 παραγοντικό γίνει τέτοιο πράγμα, μετά δεν θα έχει αλλάξει την κλειδαριά αφού η προηγούμενη θα έχει καταστραφεί από τον κλειδαρά;

Ή μπορείς απλώς να του πεις πως όταν φύγεις από το σπίτι, θα του δώσεις το δικό σου κλειδί από την καινούρια κλειδαριά.

Και αυτό λειτουργεί

Δεν μπορώ να φύγω κάποια στιγμή με το έτσι θέλω; Πρέπει να σπασω το συμβόλαιο;

Δημοσ.

Φυσικά και είναι, αν μια στο 1000 παραγοντικό γίνει τέτοιο πράγμα, μετά δεν θα έχει αλλάξει την κλειδαριά αφού η προηγούμενη θα έχει καταστραφεί από τον κλειδαρά;

Και αυτό λειτουργεί

Δεν μπορώ να φύγω κάποια στιγμή με το έτσι θέλω; Πρέπει να σπασω το συμβόλαιο;

Από όσο ξέρω και θα στο πούνε και άλλοι, ανεξαρτήτως τι γράφει το συμβόλαιο, το μίσθωμα διαρκεί 3 χρόνια. Είναι το μόνο που ισχύει ακόμη και αν έχετε συμφωνήσει κάτι διαφορετικό στο συμβόλαιο. Σε αυτά τα 3 χρόνια δεν μπορεί να σε διώξει με το έτσι θέλω, αλλά ούτε εσύ μπορείς να φύγει με το έτσι θέλω. Ακόμη και αν σε ενημερώσει αρκετό καιρό πριν, εσύ αν θες μπορείς να μην φύγεις αν δεν έχουν περάσει 3 χρόνια. Από την άλλη αν θέλεις να φύγεις, τότε ο ιδιοκτήτης από την δική του πλευρά μπορεί να σου κάνει μύνηση (φυσικά κάποιες φορές δεν τον συμφέρει, αλλά έχει την επιλογή να το κάνει). Το συμβόλαιο μπορεί να σπάσει αν τα βρείτε μεταξύ σας ή αν υπάρχει κάποιο παραθυράκι ή αν κάνει κάποια γκάφα ο ιδιοκτήτης και πατήσεις πάνω σε αυτό.

Δημοσ.

Από όσο ξέρω και θα στο πούνε και άλλοι, ανεξαρτήτως τι γράφει το συμβόλαιο, το μίσθωμα διαρκεί 3 χρόνια. Είναι το μόνο που ισχύει ακόμη και αν έχετε συμφωνήσει κάτι διαφορετικό στο συμβόλαιο. Σε αυτά τα 3 χρόνια δεν μπορεί να σε διώξει με το έτσι θέλω, αλλά ούτε εσύ μπορείς να φύγει με το έτσι θέλω. Ακόμη και αν σε ενημερώσει αρκετό καιρό πριν, εσύ αν θες μπορείς να μην φύγεις αν δεν έχουν περάσει 3 χρόνια. Από την άλλη αν θέλεις να φύγεις, τότε ο ιδιοκτήτης από την δική του πλευρά μπορεί να σου κάνει μύνηση (φυσικά κάποιες φορές δεν τον συμφέρει, αλλά έχει την επιλογή να το κάνει). Το συμβόλαιο μπορεί να σπάσει αν τα βρείτε μεταξύ σας ή αν υπάρχει κάποιο παραθυράκι ή αν κάνει κάποια γκάφα ο ιδιοκτήτης και πατήσεις πάνω σε αυτό.

Τον ήπιαμε δηλαδή αν του χρόνου θέλω να φύγω; Μπορείς με την δικαιολογία του "δεν έχω λεφτά να σε πληρώσω" να τα βρεις κάπως μαζί του και να την γλιτώσεις φαντάζομαι... :/ shitty laws

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...