Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

σε προσφατη μου συζητηση με αλλα ατομα ,ειπα την αποψη μου οτι εφοσον ηρθαν στη χωρα μας θα πρεπει να γινει επιμορφωση των ξενων σχετικα με τα ηθη του λαου μας και η εκμαθηση της ελληνικης παραλληλα με τα εχεγγυα για να αρχισουν να αφομοιωνονται και μια υποτυπωδη εργασια ωστε να μην καθονται ,ακουσα απο καποιον πισω μου να με χαρακτηριζει ως ρατσιστικο υποκειμενο ,αναρωτιεμαι πλεον αν ρατσισμος θεωρειται η προσπαθεια αποφυγης δημιουργιας γκετο ,ή η αφομοιωση. και αυτα ολα σε σχολιασμο μου για τις συμπλοκες μεταξυ μεταναστων για δικαιωματα.

• Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

σε προσφατη μου συζητηση με αλλα ατομα ,ειπα την αποψη μου οτι εφοσον ηρθαν στη χωρα μας θα πρεπει να γινει επιμορφωση των ξενων σχετικα με τα ηθη του λαου μας και η εκμαθηση της ελληνικης παραλληλα με τα εχεγγυα για να αρχισουν να αφομοιωνονται και μια υποτυπωδη εργασια ωστε να μην καθονται ,ακουσα απο καποιον πισω μου να με χαρακτηριζει ως ρατσιστικο υποκειμενο ,αναρωτιεμαι πλεον αν ρατσισμος θεωρειται η προσπαθεια αποφυγης δημιουργιας γκετο ,ή η αφομοιωση. και αυτα ολα σε σχολιασμο μου για τις συμπλοκες μεταξυ μεταναστων για δικαιωματα.

Βρηκες και εσύ θέμα...

Δημοσ.

Κανονικά όποιος πάει σε ξένη χώρα να διαμείνει (πόσο μάλλον όταν έχει τεράστια διαφορά απο την κουλτούρα της χώρας) θα έπρεπε να τη διδαχθεί και να την αποδεχθεί σε ένα βαθμό.

Συνήθως οι μετανάστες έρχονται απο χειρότερες προς καλύτερες χώρες , οπότε μπορεί να γίνει στοχευμένα αυτό για την αποφυγή προβλημάτων. Για παράδειγμα ο Πακιστανός πρέπει να μάθει για το τι γίνεται στην Ελλάδα πριν τον αποδεχθούμε. Ο Γάλλος όμως όχι γιατί είναι πιο κοντά στην κουλτούρα μας.

Το ίδιο και ένας Έλληνας πάει μετανάστης ξέρω γω στην ινδία. Αλλά επειδή δεν πάνε μετανάστες στην ινδία, πάλι δεν θα χρειαζόταν να γίνει αυτό (για τους 5-10 που μπορεί να πάνε).

Φυσικά αυτά θα ήταν σε ιδανικές συνθήκες. Εδώ δεν έχουμε καθηγητές στα σχολεία, προφανώς είναι άτοπο να θέλουμε "εφήμερους καθηγητές" για μετανάστες.

Δημοσ.

θα πρεπει να γινει επιμορφωση των ξενων σχετικα με τα ηθη του λαου μας

εκμαθηση της ελληνικης

μια υποτυπωδη εργασια ωστε να μην καθονται

με χαρακτηριζει ως ρατσιστικο 

θα καθισω σε αυτα 

1) δεν θελουν να επιμορφωθουν και δεν υπαρχει περιπτωση να γινει.. δεν τους ενδιαφερει απλα, και δεν υπαρχουν ρατσιστικες κορονες πισω απο αυτο.. 

2) υπαρχουν τροποι..  και μαλιστα δωρεαν... αλλα τα ατομα που πηγαινουν ειναι περιπου ενας στους 1000..  

3) λογο μη υποτυπωδους εργασιας μερικοι πεφτουν απο τα μπαλκονια ή πεφτουν τα παιδια τους σαν κοτοπουλα στα σχολεια.. περνουν χαπια και τετοια...  

αυτο με το τι ειναι ρατσισμος αστο..  μερικοι ειναι χαμενοι απο χερι..  δωστου εκει 50 λεπτα πες του οτι ειναι για τυροπιτα και κλειστου το ματι..

Δημοσ.

Το θέμα είναι να θέλει και ο μετανάστης να μάθει/αλλάξει/προσαρμοστεί, να μην περιμένει να ζει όπως στο πατρίδα, κάτι που γίνεται κατά κόρων με τους μούσλιμ εξ' ανατολών/νότου/αφρικής.

Η νοοτροπία είναι το κλειδί,αλλά δυστυχώς εξαρτάται κυρίως από το άτομο και όχι από το Κράτος.

Όποιος θέλει μαθαίνει και προσαρμόζεται, οι άλλοι απλά φτιάχνουν γκέτο και παπαγαλίζουν για ρατσισμό και αποκλεισμούς.

• Like 4
Δημοσ.

Οπως ειπε και ο αυστραλος πρωθυπουργος για τους μεταναστες...

Αυτοι πρεπει να προσαρμοστουν και οχι εμεις. Οποιος δεν μπορει ή δεν θελει μπορει ελευθερα να μας αδειασει την γωνια...

• Like 13
Δημοσ.

Το θέμα είναι αν θα ενσωματωθούμε εμείς στο ισλάμ κι όχι αν θα υπάρξει αφομοίωση αυτών στην ελληνική κοινωνία. Οι κάτοικοι των ακριτικών νησιών το έχουν ήδη καταλάβει. Και το κιούπι η Μέρκελ φυσικά έκλεισε τα σύνορα κι ας μην κινδυνεύει από την αριθμητική. 
Πάντως είναι ένα θέμα το ότι οι δικοί μας άεργοι χαλβάδες υπογράφουν συνθήκες και συμφωνίες που τις παρουσιάζουν ως ευρωπαϊκό λάβαρο, ενώ στην πραγματικότητα η εφαρμογή τους είναι κατά βούληση. ΑΜΑ ΘΕΣ υπάρχει Σένγκεν. 

Δημοσ.

Αυτοι πρεπει να προσαρμοστουν και οχι εμεις. Οποιος δεν μπορει ή δεν θελει μπορει ελευθερα να μας αδειασει την γωνια...

Ρε τον ρατσιστή....

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ έχω την εξής άποψη σχετικά με το θέμα της δουλειάς και μπορεί να ακουστεί ρατσιστικό, θεωρώ ότι δεν είναι όμως. Εγώ εδώ στον τόπο μου έχουμε πολλούς αλοδαππούς από Αλβανία, Ρουμανία, Πακιστάν κλπ. Οι άνθρωποι είναι τίμιοι, δουλεύουν, έχουν οικογένειες και γενικά τα πάνε καλά με την τοπική κοινωνία. Και αυτοί είναι άνθρωποι που ήρθαν στην χώρα μας για να βρουν κάτι καλύτερο. Αλλά ρε άνθρωπε εργοδότη, η ανεργία στην Ελλάδα έχει εκτιναχτεί στα ύψη, και εσύ κάθεσαι και προσλαμβάβεις ξένους; Δεν έχω κάποιο πρόβλημα με τους ξένους, αλλά ρε συ, τους δικούς σου θα βολέψεις πρώτα; ή τους ξένους; Ξανατονίζω ότι δεν έχω πρόβλημα με τους αλλοδαπούς, αλλά πάρε πρώτα Έλληνες, και αν εξαντλήσεις όλες τις επιλογές σου και περισσεύουν ακόμη θέσεις τότε πάρε και ξένους.

• Like 1
Δημοσ.

Ρε τον ρατσιστή....

Δεν το είπε αυτό κανένας Αυστραλός πρωθυπουργός.

http://www.hoax-slayer.com/gillard-muslims-leave.shtml

• Like 8
Δημοσ.

Κανένας δεν είναι υποχρεωμένος να μάθει τίποτα, ούτε να αφομοιωθεί πουθενά. 

Αυτό που έχει σημασία είναι να μεταναστεύει νόμιμα, και να υπακούει τους νόμους του κράτους στο οποίο μεταναστεύει. Τα υπόλοιπα είναι λόγια του αέρα. 

Ο καθένας χρωστάει στον εαυτό του να γίνει άξιο μέλος της κοινωνίας στην οποία βρίσκεται, αλλά είναι ειρωνικό να το απαιτούν οι Έλληνες από τους μετανάστες αυτό πριν κοιτάξουν λίγο στον καθρέφτη. (ως πολίτες της Ελλάδας και ως της Ελλάδας χώρας - μέλους της ευρύτερης κοινωνίας της ευρωπαϊκής ένωσης)

• Like 2
Δημοσ.

Κανένας δεν είναι υποχρεωμένος να μάθει τίποτα, ούτε να αφομοιωθεί πουθενά. 

Αυτό που έχει σημασία είναι να μεταναστεύει νόμιμα, και να υπακούει τους νόμους του κράτους στο οποίο μεταναστεύει. Τα υπόλοιπα είναι λόγια του αέρα. 

Ο καθένας χρωστάει στον εαυτό του να γίνει άξιο μέλος της κοινωνίας στην οποία βρίσκεται, αλλά είναι ειρωνικό να το απαιτούν οι Έλληνες από τους μετανάστες αυτό πριν κοιτάξουν λίγο στον καθρέφτη. (ως πολίτες της Ελλάδας και ως της Ελλάδας χώρας - μέλους της ευρύτερης κοινωνίας της ευρωπαϊκής ένωσης)

διαφωνω απολυτα,τα μεγαλυτερα προβληματα προκυπτουν απο την μη αφομοιωση πληθυσμων και την γκετοποιηση,χαρακτηριστικο που συνανταται στην αμερικη,οσο για τους νομους του κρατους να αναφερω οτι φιλοι μου δουλευουν στα αραβικα εμιρατα εκει πρεπει να σεβεσαι τους κανονες της θρησκειας τους και να μην πινεις αλκοολ αλλα ουτε και να κανεις ενα σωρο πραγματα ,μαλιστα καποιες εταιριες κανουν και μαθηματα της γλωσσας για να μεινεις ,και μιλαμε για ατομα που εχουν εργασια εκει και δουλευουν ,απο την στιγμη που ειναι καποιος σε αλλη χωρα πρεπει να εξοικιωθει με τις συνθηκες οποιες και αν ειναι αυτες και οχι να  γινεται οτι θελουν αυτοι χωρις υποχρεωσεις.

• Like 1
Δημοσ.

Το θέμα είναι αν θα ενσωματωθούμε εμείς στο ισλάμ κι όχι αν θα υπάρξει αφομοίωση αυτών στην ελληνική κοινωνία. Οι κάτοικοι των ακριτικών νησιών το έχουν ήδη καταλάβει. Και το κιούπι η Μέρκελ φυσικά έκλεισε τα σύνορα κι ας μην κινδυνεύει από την αριθμητική.

Πάντως είναι ένα θέμα το ότι οι δικοί μας άεργοι χαλβάδες υπογράφουν συνθήκες και συμφωνίες που τις παρουσιάζουν ως ευρωπαϊκό λάβαρο, ενώ στην πραγματικότητα η εφαρμογή τους είναι κατά βούληση. ΑΜΑ ΘΕΣ υπάρχει Σένγκεν.

Ποια σύνορα έκλεισε η μερκελ;εδω Μόναχο 10000 τη βδομαδα υποδέχονται,συντηρουν,εθελοντες και μη και ο αριθμος θα ανέβει.

Θεωρητικά θα αποροφηθουν ολοι σε εργασιες αν τη χωρα,αλλα προσωπικη μου αποψη βλεποντας χιλλιαδες αυτων των άνθρωπων εξω αλλα σπανια σε καποια δουλεια ειναι οτι η πλειοψηφια των μουσουλμανων μεταναστων δεν θελουν να αποροφηθουν,απλα να εκμεταλευτουν τις οποιες παροχες δινει το κρατος.

Δημοσ.

δεκτο τοτε! Ομως πραγματικα δεν φαινεται κατι τετοιο στο κεντρο,εκτος αν οσοι καταφερνουν και φτανουν εδω εχουν "φιλτραριστει" τυπου απο ελεγχους.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...