Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πολυ ωραιο το σκεπτικο σου.

Ας το τραβηξω ομως αυτο το σκεπτικο λιγο απο τα αυτια, για να δω τι θα μπορουσε να προκυψει σε μια χωρα σαν την δικια μας.

Σε καποιες εκλογες προκυπτει μια κυβερνηση με αρχηγο την Τασια.

Κανει νομο του κρατους, οτι οποιος αλλοδαπος θελει να κανει για χωρα του την χωρα μας, μπορει ελευθερα να το κανει.

Πλακωνουν σε χρονο 0 καμμια 30αρια εκατομμυρια Μουσουλμανων στην χωρα μας και γινονται Ελληνες.

Απαιτουν στην πρωτη ευκαιρια μια που ειναι και οι περισσσοτεροι στην χωρα, την εφαρμογη της Σαρια.

Η Ελλαδα, απο Ελλαδα μετατρεπεται σε κατι σαν το Μπρουνει.

http://www.ekriti.gr/ειδήσεις-διεθνή/σαρία-από-αύριο-στο-μπρουνέι-ακρωτηριασμοί-και-λιθοβολισμοί-για-συγκεκριμένα

Αυτο θελουμε να επικρατησει στην χωρα μας ;

Εκεί που το τραβούσες από τα αυτιά έπρεπε να προσέχεις γιατί ψόφησε.

Να σου πω εγώ ένα άλλο σενάριο, λίγο πιθανότερο. Πέφτει ένας μετεωρίτης αύριο που κουβαλάει εξωγήινο ιό και γινόμαστε όλοι ζόμπι. Αυτό θέλουμε να γίνει στη χώρα μας; Σύστημα προσβολής μετεωριτών τώρα!

Πέρα από τα φαιδρά, αν διάβασες προσεκτικά το άρθρο που λινκάρεις, ή και να μη το διάβασες δε θέλει πολύ μυαλό, οι αποκεφαλισμοί και άλλες τέτοιες καφρίλες δεν είναι συνέπεια της ύπαρξης κανενός Αλλάχ. Είναι αποτέλεσμα (quote) ακραίου θρησκευτικού συντηρητισμού.

Ο ακραίος αυτός συντηρητισμός δεν είναι προνόμιο μόνο των μουσουλμάνων. Είναι προνόμιο και των καθολικών

https://en.wikipedia.org/wiki/Death_of_Savita_Halappanavar

http://www.theguardian.com/world/2015/aug/13/paraguay-11-year-old-gives-birth-abortion

και άλλων εν Χριστώ αδελφών ημών

https://en.wikipedia.org/wiki/Centennial_Olympic_Park_bombing

http://www.huffingtonpost.com/2015/07/07/robert-doggart-indicted_n_7744168.html

με τους οποίους ο καθένας για δικούς του λόγους μπορεί να μην έχει πρόβλημα να έρθουν στη χώρα μας.

Τέλος, υπάρχει μια σημαντική διαφορά ανάμεσα στη δημοκρατία και στο "η πλειοψηφία κερδίζει" που παίζαμε μικροί: μια δημοκρατία οφείλει να προστατεύει τα δικαιώματα των μειονοτήτων, διαφορετικά δεν είναι δημοκρατία αλλά φασισμός όπου γίνεται ότι θέλει το μπούγιο.

• Like 4
Δημοσ.

Τέλος, υπάρχει μια σημαντική διαφορά ανάμεσα στη δημοκρατία και στο "η πλειοψηφία κερδίζει" που παίζαμε μικροί: μια δημοκρατία οφείλει να προστατεύει τα δικαιώματα των μειονοτήτων, διαφορετικά δεν είναι δημοκρατία αλλά φασισμός όπου γίνεται ότι θέλει το μπούγιο.

Μιλα για δημοκρατια.

Αν ανοιξεις την πορτα θα ειναι αργα για οτιδηποτε.

tzixantistes-dolofonoun-1.jpg

Δημοσ.

Εγώ έχω την εξής άποψη σχετικά με το θέμα της δουλειάς και μπορεί να ακουστεί ρατσιστικό, θεωρώ ότι δεν είναι όμως. Εγώ εδώ στον τόπο μου έχουμε πολλούς αλοδαππούς από Αλβανία, Ρουμανία, Πακιστάν κλπ. Οι άνθρωποι είναι τίμιοι, δουλεύουν, έχουν οικογένειες και γενικά τα πάνε καλά με την τοπική κοινωνία. Και αυτοί είναι άνθρωποι που ήρθαν στην χώρα μας για να βρουν κάτι καλύτερο. Αλλά ρε άνθρωπε εργοδότη, η ανεργία στην Ελλάδα έχει εκτιναχτεί στα ύψη, και εσύ κάθεσαι και προσλαμβάβεις ξένους; Δεν έχω κάποιο πρόβλημα με τους ξένους, αλλά ρε συ, τους δικούς σου θα βολέψεις πρώτα; ή τους ξένους; Ξανατονίζω ότι δεν έχω πρόβλημα με τους αλλοδαπούς, αλλά πάρε πρώτα Έλληνες, και αν εξαντλήσεις όλες τις επιλογές σου και περισσεύουν ακόμη θέσεις τότε πάρε και ξένους.

Σε τυχαία συζήτηση που είχα σε επαρχιακό χωριό, βρέθηκε Ρουμάνος εργάτης στην παρέα ο οποίος πήγαινε και έκοβε σταφύλι, και τον ρώτησα πόσο παίρνει μεροκάματο.

Μου λέει 23 ευρώ τη μέρα, από τις 3-3:30 το πρωί τους παίρνει το λεφορείο, πηγαίνουν μια απόσταση μιας ώρας περίπου στα χωράφια και γυρνάνε πίσω κατά τις 5-6 το απόγευμα.Και αυτός και όλοι οι υπόλοιποι ανασφάλιστοι.Και μάλιστα ο συγκεκριμένος εργοδότης του είναι από τους καλούς που πληρώνουν.Υπάρχουν δηλαδή και χειρότεροι.Ο ίδιος λοιπόν αυτός εργοδότης είναι που στις παρέες του βγαίνει και λέει οτι οι Έλληνες καλομάθανε και δεν θέλουν να δουλέψουν (αληθεύει εν μέρει όμως).Δηλαδή να πάς στο χωράφι του να του δουλέψεις για ένα ξεροκόματο και να είσαι και ανασφάλιστος από πάνω και σύνταξη μηδέν στο τέλος.

Ο Ρουμάνος, ο Πακιστανός,ο Αλβανός και δεν ξέρω κι εγώ ποιος άλλος, αυτά τα 23 ευρώ τα διώχνει αφορολόγητα στην πατρίδα του που η αξία τους είναι πολλαπλάσια απότι εδώ στην Ελλάδα και ζει αξιοπρεπέστατα την οικογένειά τους που βρίσκεται εκτός.

Όταν ένας λοιπόν τέτοιος μεγαλοτσιφλικάς καραγκιόζης βγήκε πριν μερικά χρόνια στο ραδιόφωνο σε τηλεφωνική εκπόμπη και είπε οτι "ζητάω Έλληνες για να έρθουν να μου δουλέψουν το χωράφι μου και δεν έρχονται και αναγκάζομαι να δίνω δουλειά στους ξένους", στο καπάκι παίρνει άλλος ακροατής στην εκπομπή και τον ρώτησε τον συγκεκριμένο εαν θα πήγαινε αυτός να δουλέψει σε χωράφι αλλουνού ανασφάλιστος και με το μεροκάματο που έδινε.Απάντηση ποτέ δεν πήρε...

• Like 2
Δημοσ.

Δεν ξέρω τι είναι αυτά που ποστάρεις.

Ξέρω όμως ότι δε γίνονται σε καμία δημοκρατική χώρα, και ότι χάνω την ώρα μου μαζί σου.

Δημοσ.

Κανένας δεν είναι υποχρεωμένος να μάθει τίποτα, ούτε να αφομοιωθεί πουθενά. 

Αυτό που έχει σημασία είναι να μεταναστεύει νόμιμα, και να υπακούει τους νόμους του κράτους στο οποίο μεταναστεύει. Τα υπόλοιπα είναι λόγια του αέρα. 

Ο καθένας χρωστάει στον εαυτό του να γίνει άξιο μέλος της κοινωνίας στην οποία βρίσκεται, αλλά είναι ειρωνικό να το απαιτούν οι Έλληνες από τους μετανάστες αυτό πριν κοιτάξουν λίγο στον καθρέφτη. (ως πολίτες της Ελλάδας και ως της Ελλάδας χώρας - μέλους της ευρύτερης κοινωνίας της ευρωπαϊκής ένωσης)

Γουστάρω που το παίζεις ανώτερος για τους άλλους στο ότι δεν πρέπει να κάνουν τίποτα για να αφομοιωθούν-προσαρμοστούν κάπου,αλλά το τσουβάλιασμα είναι θεμιτό για τους Έλληνες που βεβαίως είναι όλοι ανάξια κοπρόσκυλα που δεν πρέπει να αξιώνονται τίποτα.

Από εκεί και πέρα είναι υποχρέωση του καθένα να προσαρμόζεται στην χώρα που τον φιλοξενεί διότι οι νόμοι δεν είναι μόνο αυτοί στο Σύνταγμα κάθε χώρας,αλλά και στο εθιμικό δίκαιο και πολιτισμό που επικρατεί σε κάθε χώρα.

Αλλιώς de facto πας σε γκέτο και κανένας δεν σου φταίει για αυτό.

Για το θέμα των συνόρων,μια εβδομάδα(άντε 10 μέρες) κράτησε η φιέστα της ιντερνετικής-ΜΜΕ "ανθρωπιάς",όταν τελικά είδαν και οι τελευταίοι ότι η ανθρωποθάλασσα όλων των "προσφύγων" είναι ατελείωτη και καταστροφική έπεσε μαζική ανάγκη για realpolitik και για έλεγχο συνόρων πριν βουλιάξει τελείως το καράβι.

Όλα αυτά διότι η γερμανία και η Μαμά Μέρκελε(με το τσουτσέκι της Αυστρίας και την Σουηδία) έτι μια φορά τα έκανε σκατά.

Με τις υγείες των.

• Like 1
Δημοσ.

Σε τυχαία συζήτηση που είχα σε επαρχιακό χωριό, βρέθηκε Ρουμάνος εργάτης στην παρέα ο οποίος πήγαινε και έκοβε σταφύλι, και τον ρώτησα πόσο παίρνει μεροκάματο.

Μου λέει 23 ευρώ τη μέρα, από τις 3-3:30 το πρωί τους παίρνει το λεφορείο, πηγαίνουν μια απόσταση μιας ώρας περίπου στα χωράφια και γυρνάνε πίσω κατά τις 5-6 το απόγευμα.Και αυτός και όλοι οι υπόλοιποι ανασφάλιστοι.Και μάλιστα ο συγκεκριμένος εργοδότης του είναι από τους καλούς που πληρώνουν.Υπάρχουν δηλαδή και χειρότεροι.Ο ίδιος λοιπόν αυτός εργοδότης είναι που στις παρέες του βγαίνει και λέει οτι οι Έλληνες καλομάθανε και δεν θέλουν να δουλέψουν (αληθεύει εν μέρει όμως).Δηλαδή να πάς στο χωράφι του να του δουλέψεις για ένα ξεροκόματο και να είσαι και ανασφάλιστος από πάνω και σύνταξη μηδέν στο τέλος.

Ο Ρουμάνος, ο Πακιστανός,ο Αλβανός και δεν ξέρω κι εγώ ποιος άλλος, αυτά τα 23 ευρώ τα διώχνει αφορολόγητα στην πατρίδα του που η αξία τους είναι πολλαπλάσια απότι εδώ στην Ελλάδα και ζει αξιοπρεπέστατα την οικογένειά τους που βρίσκεται εκτός.

Όταν ένας λοιπόν τέτοιος μεγαλοτσιφλικάς καραγκιόζης βγήκε πριν μερικά χρόνια στο ραδιόφωνο σε τηλεφωνική εκπόμπη και είπε οτι "ζητάω Έλληνες για να έρθουν να μου δουλέψουν το χωράφι μου και δεν έρχονται και αναγκάζομαι να δίνω δουλειά στους ξένους", στο καπάκι παίρνει άλλος ακροατής στην εκπομπή και τον ρώτησε τον συγκεκριμένο εαν θα πήγαινε αυτός να δουλέψει σε χωράφι αλλουνού ανασφάλιστος και με το μεροκάματο που έδινε.Απάντηση ποτέ δεν πήρε...

Αυτό με την ασφάλιση είναι πονεμένη ιστορία γενικώς. Τον αλλοδαπό όμως μπορεί να μην τον νοιάζει γιατί όπως σωστά είπες τα βγάζει στην χώρα του που έχουν πολλαπλάσια αξία τα λεφτά. Εγώ επειδή μένω σε αγροτική περιοχή έχουμε και εδώ πολλά χωράφια. Αν μου πουν για δουλειά θα πάω αλλά όταν ρωτάω για ασφάλιση εννοείται ότι κάνουν τον Αλέκο.

Δημοσ.

Γουστάρω που το παίζεις ανώτερος για τους άλλους στο ότι δεν πρέπει να κάνουν τίποτα για να αφομοιωθούν-προσαρμοστούν κάπου,αλλά το τσουβάλιασμα είναι θεμιτό για τους Έλληνες που βεβαίως είναι όλοι ανάξια κοπρόσκυλα που δεν πρέπει να αξιώνονται τίποτα.

Αυτό το είπες εσύ όχι εγώ. Εγώ απλά ανέφερα την ειρωνεία του θέματος, κυρίως ως προς τον σεβασμό που έδειξαν οι Έλληνες στον θεσμό της ευρωπαϊκής ένωσης. 

Δημοσ.

Δεν ξέρω τι είναι αυτά που ποστάρεις.

Ξέρω όμως ότι δε γίνονται σε καμία δημοκρατική χώρα, και ότι χάνω την ώρα μου μαζί σου.

Δυστυχως τη χανουμε κι'εμεις,βλεποντας τις π@π@ριες που γραφεις εδω και καιρο..Αραξε στο Berlin,και ασε εμας να δουμε τι θα κανουμε με αυτες τις καταστασεις.Εμ τη κοπανησατε(και ισως καλα κανατε),εμ προσπαθειτε να μας επιβαλλετε και την αποψη σας,σε θεματα που ζουμε καθημερινα.ΟΧΙ φιλε!

• Like 2
Δημοσ.

διότι οι νόμοι δεν είναι μόνο αυτοί στο Σύνταγμα κάθε χώρας,αλλά και στο εθιμικό δίκαιο και πολιτισμό που επικρατεί σε κάθε χώρα.

Σε ποιούς "νόμους" αναφέρεσαι;

Ατίμασες την αδερφή μου, την παντρεύεσαι ή σ' έφαγα ας πούμε; Γιατί εγώ νομίζω πως νόμοι είναι μόνο οι διατάξεις που ψηφίζει το νομοθετικό όργανο και τα υπόλοιπα είναι πιθηκισμοί.

Δυστυχως τη χανουμε κι'εμεις,βλεποντας τις π@π@ριες που γραφεις εδω και καιρο..Αραξε στο Berlin,και ασε εμας να δουμε τι θα κανουμε με αυτες τις καταστασεις.Εμ τη κοπανησατε(και ισως καλα κανατε),εμ προσπαθειτε να μας επιβαλλετε και την αποψη σας,σε θεματα που ζουμε καθημερινα.ΟΧΙ φιλε!

Πως προσπαθώ να σου επιβάλλω την άποψη μου αγορίνα μου; Επιχειρηματολογώντας σε δημόσιο φόρουμ; Άλλο κακό να μη σε βρει.

Και μιας και είπα επιχειρήματα, θα ήθελα πολύ να δω μερικά να συνοδεύουν τα φανταστικά σενάρια και τις προσωπικές απόψεις που ήδη τυγχάνουν πλούσιας αντιπροσώπευσης.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό το είπες εσύ όχι εγώ. Εγώ απλά ανέφερα την ειρωνεία του θέματος, κυρίως ως προς τον σεβασμό που έδειξαν οι Έλληνες στον θεσμό της ευρωπαϊκής ένωσης. 

Άλλος ήταν βεβαίως,όχι εσύ.

Το τσουβάλιασμα των Ελλήνων,που μάλλον ήταν τελείως ομοιογενής οντότητα,ένα πράμα σαν αποικία μυρμηγκιών, συνεχίζει παρόλα αυτά.

Σε ποιούς "νόμους" αναφέρεσαι;

Ατίμασες την αδερφή μου, την παντρεύεσαι ή σ' έφαγα ας πούμε; Γιατί εγώ νομίζω πως νόμοι είναι μόνο οι διατάξεις που ψηφίζει το νομοθετικό όργανο και τα υπόλοιπα είναι πιθηκισμοί.

Ωραίος ο αχυράνθρωπος που έφτιαξες,αλλά κρίμα που παραβαίνει η βεντέντα τους νόμους ενός κράτους και δεν ανήκει στον πολιτισμό ενός τόπου. 

Δημοσ.

Σου έκανα μια ερώτηση. Ορίστε, την ξανακάνω: σε ποιούς νόμους αναφέρεσαι εκτός από αυτούς που προκύπτουν θεσμικά; Θα πάρουμε απάντηση ή την έφαγε ο αχυράνθρωπος;

Δημοσ.

Άλλος ήταν βεβαίως,όχι εσύ.

Το τσουβάλιασμα των Ελλήνων,που μάλλον ήταν τελείως ομοιογενής οντότητα,ένα πράμα σαν αποικία μυρμηγκιών, συνεχίζει παρόλα αυτά.

Δηλαδή αν πω "η Ελλάδα" σαν έθνος, θα είσαι οκ? Παιδάκια είμαστε τώρα? Εσύ κάθε φορά που λες "Οι Γερμανοί" όταν μιλάς για τους Γερμανούς βάζεις disclaimer από κάτω? wtf. 

Δημοσ.

Δημοκρατία = Δήμος(πολίτες) + κράτος(εξουσία) = Η εξουσία πηγάζει από τον λαό, ασκείται από τον λαό και υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού. Δημοκρατία είναι το να γίνεται αυτό που θέλει το "μπούγιο".

Κατά τα άλλα εσύ προσπαθείς να τα ισοπεδώσεις όλα, και να βαφτίσεις την δημοκρατία φασισμό.

Δημοσ.

Αραξε στο Berlin,και ασε εμας να δουμε τι θα κανουμε με αυτες τις καταστασεις.

Ναι, με το κυάλι τους ψάχνουν τους μουσουλμάνους στο Μπερλίν.

• Like 2
Δημοσ.

Μα οι περισσότεροι να φύγουν θέλουν.. για να μην πω όλοι. Απλά είναι παγιδευμένοι εδώ. Γερμανία και Σουηδία ακούω ότι θέλουν. Δε ξέρω γιατί πιστεύουν ότι εκεί τους περιμένουν με γη και ύδωρ ή ότι θα βρουν τον παράδεισο. Επίσης όλοι αυτοί, λιποτάκτες δε θεωρούνται; Όταν εγκαταλείπεις τη χώρα σου ενώ είσαι σε ηλικία και κατάσταση στράτευσης σε καιρό πολέμου, λιποταξία δεν είναι αυτό;  Και αυτοί φεύγουν για την πάρτη τους για να ζήσουν καλύτερα; Δεν αγαπάνε καθόλου τη χώρα τους; Δηλαδή αν είχαμε αυτό το σκεπτικό επί τουρκοκρατίας έπρεπε να φεύγαμε σε γκρουπάκια και μια μέρα να είχε αδειάσει η Ελλάδα.. δε το λέω ρατσιστικά. Αλλά με την οπτική μου έτσι το βλέπω. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...