Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παω για μια συνεντευξη με ατομο που μου συστησε μια γνωστη που εχει εταιρεια. Του εξηγω πως ψαχνω θεση εργασιας σε ενα συγκεκριμενο εργαστηριακο τομεα και με ενδιαφερει αν εχει κατι υποψην. Προσπαθει να με παρακιμησει να ασχοληθω με τις πωλησεις σε επαγγελματιες, στυλ ιατρικος επισκεπτης, και στη συνεχεια μου λεει πως μπορει να παρει το βιογραφικο μου και να το προωθησει σεγνωστες του εταιρειες και να τους μιλησει για μενα, αλλα αν με προσλαβουν θα κρατησει το 1/3 του πρωτου μου μισθου.

Τι φαση?

Εχω ακουσει διαφορα κουλα σε συνεντευξεις αλλα αυτο πρωτη φορα! Τι αποψη εχετε?

Δημοσ.

Λογικά θα κρατήσει ένα ποσοστό από τον πρώτο μισθό; Βασικα, διαβασε καλα το συμβόλαιο, μην οσυ κραταει Χ% απο τον μισθό κάθε μηνα κλπ :P

Δημοσ.

Λογικά θα κρατήσει ένα ποσοστό από τον πρώτο μισθό; Βασικα, διαβασε καλα το συμβόλαιο, μην οσυ κραταει Χ% απο τον μισθό κάθε μηνα κλπ :P

Σιγα μη του κανει και συμβολαιο ... μαυρα θα τα θελει λογικα.

btw

Αυτο ο τυπος, ποια ειναι η δουλεια του ? ειναι recruiter η στο ασχετο σου πουλα "εξυπηρετηση" ?

Δημοσ.

Σιγά μην πάρει και το 1/3 του μισθού, συνήθως πληρώνεις ένα ποσόν στην αρχή εφαπαξ για να σου βρούν δουλειά, η γνώμη μου είναι να μην ασχολείσαι με μεσάζοντες και τέτοια γραφεία που πολλές φορές δεν κάνουν αξιόπιστη δουλειά. Ψάξε μόνη σου οτι μπορείς.

Δημοσ.

Σιγα μη του κανει και συμβολαιο ... μαυρα θα τα θελει λογικα.

btw

Αυτο ο τυπος, ποια ειναι η δουλεια του ? ειναι recruiter η στο ασχετο σου πουλα "εξυπηρετηση" ?

Βρηκα δουλεια στη νορβηγία, ήταν από agency και το κάναν έτσι ώστε να φαίνεται πως δεν ηταν agency. όπως όλα δείχνουν, κρατούσαν ένα ποσό από τον μισθό μου ΚΑΘΕ μηνα, σε φάση παίζει να ήταν και καμία 20-30 νορβηγικές κορώνες ΤΗΝ ΩΡΑ. Ενας απο τους λόγους που έφυγα (θα μπορούσα να μην είχα υπογράψει αλλά είπα μέσα μου, yolo).

Δημοσ.

Αν μου έβρισαν δουλειά, καλή δουλειά όμως και με καλό μισθό, εγώ μπορεί να έδινα κάποιο ποσό από τον πρώτο μισθό. Δεν θα δεχόμουν να μου ζητάνε ποσοστό κάθε μήνα όσο μικρό και να ήταν αυτό το ποσοστό.

Δημοσ.

Οχι μου το ξεκαθαρισε αυτο, θα παρει το 1/3 απο τον πρωτο μισθο μονο.

Αυτο που με προβληματισε ειναι πως δεν πηγα σε πρακτορειο ευρεσης εργασιας για να μου γινει μια τετοια προταση, αλλα μου εγινε κατα καποιον τροπο εντελως απροσμενα απο ναν ανθρωπο που νομιζα οτι ενδιαφεροταν να με προσλαβει ο ιδιος.

Εχω συνηθισει να πηγαινω σε δουλειες που αλλα ζητουσαν στην αγγελια και αλλα ελεγαν στη συνεντευξη απλα νομιζω αυτος πηγε ενα επιπεδο πιο περα.

Δημοσ.

Και πως θα κανονιστεί να έρθουν στα χέρια του τα λεφτά του ποσοστού;;

δεν ξέρω.. λίγο επίφοβο μου φαίνεται μιας και δεν το κόβω για νόμιμο.

• Like 1
Δημοσ.

Μου ειπε οτι θα μου κοψει αποδειξη γι αυτα τα λεφτα. Οπως και να χει δεν θα το κανω γιατι εχω πλεον αλλα σχεδια για το χειμωνα , απλα μου εκανε εντυπωση η προταση και ηθελα να δω αν εχει γινει και σε αλλους...

Δημοσ.

Δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο. Oi recruiters ή οι εταιρείες "ενοικίασης" εργαζομένων έτσι δουλεύουν. Συμφωνούν για παράδειγμα ότι θα κοστίσεις 1000 και αυτοι κρατάνε 100/μήνα για χ διάστημα, ή μπροστά εφάπαξ. Επι της ουσίας απο τον μισθό σου βγαίνει, γιατί αν το έβρισκες μόνος θα έπαιρνες (πιθανώς) όλο το ποσό εσύ. 

Anyway, δεν είναι κάτι τραγικό, αν σου ξανατύχει, και όντως σου βρεί κάτι καλό why not.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...