glix Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Θελω να κανω μια ερωτηση για τα εισητηρια. Αφου το εχω στο χερι μου, και το χτυπαω στο μηχανημα κανονικα την ωρα που μπαινω στο λεωφορειο, ο οδηγος εχει το χερι του προς τα εμενα με σκοπο να του δωσω το εισητηριο μου που μολις χτυπησα και αφου το παρει το σκιζει(μπροστα μου)Ειναι λογικο αυτο? Ο οδηγος λειτουργει βαση νομου? Οφειλω να το κανω αυτο δηλαδη να του το δινω καθε φορα? Δεν ειναι δικο μου το εισητηριο?Δεν ειναι προσωπικο ?Εδω να τονισω πως ειμαι σε φοιτητικη πολη επαρχιας(Κοζανη) και μπορω να πω πως γινεται μονο εδω..
Kostas93 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Και στα Γιάννενα γίνεται αυτό. Πολλές φορές δε λειτουργεί το μηχάνημα ή και να λειτουργεί δε το χρησιμοποιεί κανείς,δίνουν στον οδηγό το εισιτήριο( ή απλά το κρατανε παρατεταμένο) και αυτός το σκιζει.
glix Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Δεν ξερω τι να πω, παντως θελω να μαθω εαν ΠΡΕΠΕΙ να του δινω απ την στιγμη που το βαζω πρωτα στο μηχανημα.Ο οδηγος ειναι και ελεγκτης ή οχι ? μπορει λογικα να μου το σκιζει αλλα οχι να μου το παιρνει (ετσι θελω να πιστευω)
Basilhs23___ Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Θελω να κανω μια ερωτηση για τα εισητηρια. Αφου το εχω στο χερι μου, και το χτυπαω στο μηχανημα κανονικα την ωρα που μπαινω στο λεωφορειο, ο οδηγος εχει το χερι του προς τα εμενα με σκοπο να του δωσω το εισητηριο μου που μολις χτυπησα και αφου το παρει το σκιζει(μπροστα μου) Ειναι λογικο αυτο? Ο οδηγος λειτουργει βαση νομου? Οφειλω να το κανω αυτο δηλαδη να του το δινω καθε φορα? Δεν ειναι δικο μου το εισητηριο?Δεν ειναι προσωπικο ? Εδω να τονισω πως ειμαι σε φοιτητικη πολη επαρχιας(Κοζανη) και μπορω να πω πως γινεται μονο εδω.. Το έχω ακούσει και άλλες φορές να γίνεται αυτό στις αστικές συγκοινωνίες για εκτός Αθήνας. Έχω ακούσει οτι είναι ιδιωτικές, εφόσον ναι τότε δύσκολα μπορείς να κάνεις κάτι ή να βγάλεις παράνομη την ενέργεια του οδηγού, πολύ απλά ο κάθε συγκοινωνιακός φορέας ρυθμίζει όπως θέλει την διαδικασία ελέγχου την εισιτηρίων.
glix Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Το έχω ακούσει και άλλες φορές να γίνεται αυτό στις αστικές συγκοινωνίες για εκτός Αθήνας. Έχω ακούσει οτι είναι ιδιωτικές, εφόσον ναι τότε δύσκολα μπορείς να κάνεις κάτι ή να βγάλεις παράνομη την ενέργεια του οδηγού, πολύ απλά ο κάθε συγκοινωνιακός φορέας ρυθμίζει όπως θέλει την διαδικασία ελέγχου την εισιτηρίων. Τι παει να πει ιδιωτικο ?ειναι ΜΜΜ και λογικα υπαρχει κατι κοινο σε ολη την χωρα. Διαβασα στον ΟΑΣΑ οτι το εισητηριο ειναι προσωπικο. Ισχυει κατι τετοιο?
TriLoBiTe Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Ο οδηγος ειναι και ελεγκτης ή οχι ? Είναι. 'Εχω ακούσει αρκετές φορές την εξής ανακοίνωση ''Μπορείτε να δέχεστε έλεγχο ή από ελεγκτή ή απ' τον οδηγό του λεωφορείου''.
gokuthelegend Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι, αλλά εγώ μέχρι όταν πήρα πτυχίο, το 2008, στα αστικά της Καστοριάς ο οδηγός έσχιζε το εισιτήριο. Το να στο παίρνει όμως αυτό το ακούω πρώτη φορά, δεν νομίζω να ισχύει κάτι τέτοιο.
Basilhs23___ Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Τι παει να πει ιδιωτικο ?ειναι ΜΜΜ και λογικα υπαρχει κατι κοινο σε ολη την χωρα. Διαβασα στον ΟΑΣΑ οτι το εισητηριο ειναι προσωπικο. Ισχυει κατι τετοιο? Δεν είναι κοινό σε όλη την χώρα, διαφορετικά και τον Ιούλιο με τα cc έπρεπε να ήταν δωρεάν το εισιτήριο για την επαρχία που δεν ήτανε. Ο ΟΑΣΑ που κοιτάς αφορά τις συγκοινωνίες Αθηνών οχι όλης της Ελλάδας. Σε κάθε φορέα υπάρχουν διαφορετικές πολιτικές. Ιδιωτικό σημαίνει οτι τα λεωφορεία που σε μεταφέρουν δεν ανήκουν στο κράτος και ο κάθε φορέας μπορει να κάνει διαφορετικά πράγματα από τον ΟΑΣΑ και τον κάθε άλλον. Στην Θεσσαλονίκη με τον ΟΑΣΘ π.χ εκεί ο οδηγός μπορεί να ελέγχει το εισιτήριο. Ψάξε συγκεκριμένα για τον φορέα συγκοινωνιών της πόλης σου, ο ΟΑΣΑ δεν έχει σχέση.
paylidis Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Που κολλάει ο οασα ρε παιδιά με τα ιδιωτικά αστικα της επαρχίας και τα συγκρίνετε; Οτι θέλει κάνει ο οδηγός αρκεί να το ακυρώσει με καποιον τρόπο και να επικυρώσει το οτι πληρωσες... Το πρόβλημα σου ποιο ειναι επ αυτού; Μονης διαδρομης ειναι τα εισητηρια όπως και να εχει... 1
mylo Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 είναι οδηγός - ελεγκτής. το πρόβλημα στο να σου πάρει - ελενξει το εισητήριο ποιο είναι δεν κατάλαβα? 1
epp Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Τι παει να πει ιδιωτικο ?ειναι ΜΜΜ και λογικα υπαρχει κατι κοινο σε ολη την χωρα. Διαβασα στον ΟΑΣΑ οτι το εισητηριο ειναι προσωπικο. Ισχυει κατι τετοιο? Τι ειναι το ΜΜΜ? καμια πανελληνια οργανωση? Εκτος αθηνων οι περισσοτερες συγκοινωνιες ειναι ιδιωτικες. Ο καθε ιδιωτης (στα πλαισια των νομων , πχ δεν μπορει να σε δειρει αν δεν εχεις εισιτηριο) ελεγχει οπως θελει. Αν θελουν ο οδηγος ειναι και ελεγκτης , που το κακο? ειναι κανενα ειδικο επαγγελμα ο ελεγκτης που δεν μπορει να γινει απτον οδηγο?
MikeJ Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Το πρόβλημα δεν καταλαβαίνω ποιο είναι... το σκίσιμο και στην Αθήνα το έχω δει να γίνεται όταν μπαίνει ελεγκτής. Ο λόγος δεν ξέρω ακριβώς ποιος είναι. Φαντάζομαι για να βλέπουν ότι σε έχουν ήδη ελέγξει ή για να βεβαιωθουν ότι δεν θα ξαναχρησιμοποιησεις το εισιτήριο σου γιατί υπάρχουν κάποιοι που μπορούν και σβήνουν το χτύπημα από το μηχάνημα και χρησιμοποιουν πάλι το ίδιο εισιτήριο. ( παλιά γινόταν πιο εύκολα αυτό ενώ πλέον με τα νέα μηχανήματα δεν πολύ παίζει) 2
DrLo Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Διαβασα στον ΟΑΣΑ οτι το εισητηριο ειναι προσωπικο. Ισχυει κατι τετοιο? Αυτο σημαινει οτι αν το ακυρωσεις δεν δικαιουσαι να το δοσεις σε αλλον οταν παψεις να το χρειαζεσαι. Δηλαδη η ακυρωση αφορα ενα και μονο ατομο κατα τη διαρκεια ισχυος του.
glix Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Τι ειναι το ΜΜΜ? καμια πανελληνια οργανωση? Εκτος αθηνων οι περισσοτερες συγκοινωνιες ειναι ιδιωτικες. Ο καθε ιδιωτης (στα πλαισια των νομων , πχ δεν μπορει να σε δειρει αν δεν εχεις εισιτηριο) ελεγχει οπως θελει. Αν θελουν ο οδηγος ειναι και ελεγκτης , που το κακο? ειναι κανενα ειδικο επαγγελμα ο ελεγκτης που δεν μπορει να γινει απτον οδηγο? Το πρόβλημα δεν καταλαβαίνω ποιο είναι... το σκίσιμο και στην Αθήνα το έχω δει να γίνεται όταν μπαίνει ελεγκτής. Ο λόγος δεν ξέρω ακριβώς ποιος είναι. Φαντάζομαι για να βλέπουν ότι σε έχουν ήδη ελέγξει ή για να βεβαιωθουν ότι δεν θα ξαναχρησιμοποιησεις το εισιτήριο σου γιατί υπάρχουν κάποιοι που μπορούν και σβήνουν το χτύπημα από το μηχάνημα και χρησιμοποιουν πάλι το ίδιο εισιτήριο. ( παλιά γινόταν πιο εύκολα αυτό ενώ πλέον με τα νέα μηχανήματα δεν πολύ παίζει) Το προβλημα μου ειναι οτι δεν θελω να μου παιρνει το εισιτηριο μου , θελω απλα να μου το κοβει αλλα να το παιρνω εγω. Με την λογικη αφου παιρνει τα εισιτηρια μπορω να κανω το εξης , την ωρα που κατεβαινουν τα αλλα ατομα , εγω να ανεβω απ την πισω πορτα και αν με δει , θα του πω , οτι σου εδωσα εισιτηριο και πως κανει λαθος...αντε να βρει το δικιο του μετα.
epp Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Το προβλημα μου ειναι οτι δεν θελω να μου παιρνει το εισιτηριο μου , θελω απλα να μου το κοβει αλλα να το παιρνω εγω. Με την λογικη αφου παιρνει τα εισιτηρια μπορω να κανω το εξης , την ωρα που κατεβαινουν τα αλλα ατομα , εγω να ανεβω απ την πισω πορτα και αν με δει , θα του πω , οτι σου εδωσα εισιτηριο και πως κανει λαθος...αντε να βρει το δικιο του μετα. ρε φιλε εισιτηριο ειναι οχι διαβατηριο 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα