Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Νιωθετε και σεις πού και πού ασήμαντοι θνητοί μπροστα στο μεγαλείο του σύμπαντος;

Σήμερα με την ανακοίνωση της νάσα λυπήθηκα που δεν θα προλάβω τόσες εξελίξεις στην πορεία της ανθρωπότητας, όπως να βρεθώ σε άλλο πλανήτη. Εσείς τι επιστημονικές ανακαλύψεις θα θέλατε να προλάβετε;

• Like 1
Δημοσ.

Εγω πιστευω οτι δεν ειναι τοσο καλο να ψαχνουμε για καινουριους πλανητες να μεινει με τον τροπο που ψαχνει ο ανθρωπος. Γιατι ενω ψαχνει για καινουριους καταστρεφει τον δικο του. Βεβαια και ειναι πολυ σημαντικο να διερευνησουμε το συμπαν αλλα αφου εξασφαλεισουμε την ζωη ΕΔΩ.

Τωρα, εγω θα ηθελα να προλαβω να μαθω τι υπηρχε πριν το μπινγκ μπανγκ πως εγινε η εκρηξη. Εννοω απο τι. Καποια σωματαπρεπει να συγκρουστηκαν. Εχουμε καποιες ιδεες αλλα οχι ακριβης(βλεπε: πειραμα σερν). Επισης θα ξεκαθαριστει αν υπαρχει θεοτητα. Αν η η εκρηξη εγινε απο συγκρουση σωματων τοτε δεν υπηρξε θεοτητα.

Αυτα πιστευω ειναι τα ποιο σημαντικα

• Like 1
Δημοσ.

Ναι και μου αρέσει γιατί σκέφτομαι πόσο ασήμαντα είναι τα προβλήματά μου.

Θα ήθελα να προλάβω ανώδυνες και γρήγορες θεραπείες για όλες τις ασθένειες.

• Like 1
Δημοσ.

Αντί να στεναχωριέσαι για αυτά που σίγουρα δεν μπορείς να κάνεις, προσπάθησε να πραγματοποιήσεις τα εφικτά.

Δημοσ.

Νιωθετε και σεις πού και πού ασήμαντοι θνητοί μπροστα στο μεγαλείο του σύμπαντος;

Σήμερα με την ανακοίνωση της νάσα λυπήθηκα που δεν θα προλάβω τόσες εξελίξεις στην πορεία της ανθρωπότητας, όπως να βρεθώ σε άλλο πλανήτη. Εσείς τι επιστημονικές ανακαλύψεις θα θέλατε να προλάβετε;

Ναι πολλες φορες! Επισης σκεφτομαι καμια φορ πως θα ηταν να ζει ο καθενας στον μικροκοσμο του και να πεσει πχ ενας μετεωριτης και να γινουν ολα σταχτη σε 1 δευτερο, προτου καν αντιληφθουμε τι συνεβη.

Τις τεχνικες επιτευξης αθανασιας, αν ποτε υπαρξουν θα θελα να προλαβω! Δεν εχω θεμα να μεινω αθανατη αλλα θα χε ενδιαφερον ο κοσμος αν υπηρχαν αθανατοι, που θα χαν ζησει πχ 2 αιωνες.

Βεβαια δε θα μας χωραγε ο τοπος.

• Like 1
Δημοσ.

Eγώ πρόλαβα το pac-man κι από εκεί που παίζαμε μπάλα και πόλεμο με  νεράντζια στην πλατεία ξαφνικά είχαμε playstation που ούτε ως πιθανή εκδοχή του star-trek δεν το φανταζόμασταν. Θέλω να πω όλες οι γενιές προλαβαίνουν κάτι και χάνουν κάτι. Για το μόνο που στεναχωριέμαι είναι ότι η ανθρώπινη αθανασία είναι καθαρά θέμα χρόνου σε σχέση με την εξέλιξη της βιολογίας. Ή ίσως και να είμαι τυχερός. Και τόσο που έζησα πολύ κουραστικό ήταν. Φαντάσου να ήμουν και δράκουλας. 
Άμα θες να πας σε άλλο πλανήτη πάντως υπάρχει και το Αφγανιστάν. 

Δημοσ.

Τις τεχνικες επιτευξης αθανασιας, αν ποτε υπαρξουν θα θελα να προλαβω! Δεν εχω θεμα να μεινω αθανατη αλλα θα χε ενδιαφερον ο κοσμος αν υπηρχαν αθανατοι, που θα χαν ζησει πχ 2 αιωνες.

Αυτό δεν είναι αθανασία, είναι μια μεγάλη επέκταση του προσδόκιμου ζωής από τα 80 στα 200 χρόνια. Αθανασία δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ.

Δημοσ.

θα ήθελα να προλάβω τα διαστρικά ταξίδια όπου θα έχουν γίνει όχι απλώς εφικτά αλλά κάτι το πολύ απλό και προσιτό σε όλους.

Επίσης την απελευθέρωση της ερευνητικής ιατρικής όπου η αναγεννητική ιατρική θα έχει δώσει λύση σε πολλά κινητικά αλλά και άλλα αναριθμητα προβλήματα υγείας , όπου η λέξη "υποφέρω" θα είναι πλέον ένας κακός εφιάλτης όπου θα ξυπνάς και νιώθεις ανακόύφιση που ήταν μονάχα ένα όνειρο.

Γενικώς όπου όλοι οι ευσεβείς ρομαντικοί πόθοι γίνουν πράγματι ευσεβείς και εφικτοί και όχι όνειρα θερινής νυκτός.

Δημοσ.

Αυτό δεν είναι αθανασία, είναι μια μεγάλη επέκταση του προσδόκιμου ζωής από τα 80 στα 200 χρόνια. Αθανασία δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ.

Στο καθαρά ανθρώπινο σώμα, μπορεί. Άμα κάποια στιγμή γίνει εφικτή η μεταφορά όλων των συνειδήσεων και τη μνήμης του εγκεφάλου σε μηχανές, τότε η αθανασία θα είναι υλοποιήσιμη. Επίσης ο άνθρωπος με μηχανικά μέλη (cyborg) μπορεί τώρα να φαντάζει απίθανο να γίνει, αλλά στο μέλλον μπορεί να είναι εφικτό.

Δημοσ.

Ανακαλύφθηκε νερό στον Άρη, δε λέω ενδιαφέρον θέμα, ίσως και σημαντικό για κάποιους. Εγώ απλά αναρωτιέμαι, τι αλλαγή θα φέρει αυτό στον άνθρωπο που πλήττεται από τη φτώχεια στη Ελλάδα και σε όλον τον υπόλοιπο πλανήτη, τι αλλαγή θα φέρει στα εκατοντάδες χιλιάδες άτομα που πεθαίνουν κάθε χρόνο από την πείνα, την ασιτία και τη δίψα; Μήπως θα φέρουν νερό από τον Άρη να τους το δώσουν να το πιούν; Τι αλλαγή άραγε να φέρει στα χιλιάδες παιδιά που είναι προσφυγόπουλα, που νιώθουν και βιώνουν τον πόλεμο στις χώρες τους (Συρία, Λιβύη, Αφγανιστάν); Που βλέπουν τις οικογένειές τους να σφάζονται και να σκοτώνονται; Τι αλλαγή άραγε να φέρει στον άνεργο Έλληνα, στην άνεργη Ελληνίδα, στον άνεργο ή την άνεργη όλων των χωρών του κόσμου, που είναι χρόνια χωρίς δουλειά και χωρίς τις αυτονόητες «ανέσεις» ενός ανθρώπου του 2015; Τέλος, τι αλλαγή θα φέρει στους μαθητές της Ελλάδας που λιποθυμούν από την πείνα στο σχολείο τους; Θεωρώ ότι ο κόσμος κινείται με δύο ταχύτητες, χρόνια τώρα, και πραγματικά κάποιοι κοιτούν μόνο μπροστά και όχι γύρω τους! Αυτές οι ανακαλύψεις είναι τροφή για σκέψη και τροφή για το νου, δυστυχώς όμως, το στομάχι δεν γεμίζει από αυτά, και ούτε σε κρατά στη ζωή.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...