Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο τίτλος δεν είναι τόσο κατατοπιστικός αλλά θα σας εξηγήσω

Άρχισα χτες να ασχολούμαι με ενα freelancing site ( το fiverr.com )

Έψαχνα βασικά για μεταφραστή για ένα βιβλίο που εχω και έχω μια απορία για κάτι πράγματα που ειδα εκεί

Είναι αρκετοί μέσα οι οποίοι έχουν βάλει παρόμοιες αγγελίες με τίτλο

Αναλαμβάνω να σας γράψω μια παιδική ιστοριούλα για 5 δολλάρια μέχρι πχ 500 λέξεις με σκοπό να την πουλήσετε.

Για 1000 λέξεις 10 δολλάρια κ.ο.κ

Μια συγκεκριμένη μέσα έχει πουλήσει 250 ιστορίες σε διάφορα άτομα

Γιατί το κάνει αυτό και δεν τα βγάζει μόνη της στην αγορα?

Πως μπορεί η κούτρα του καθενός να κάτσει να σκεφτεί τόσες πολλές διαφορετικές ιστορίες μέσα σε λίγο διάστημα?

Μήπως είναι πιο σίγουρο ότι θα βγάλει 5 δολλάρια χωρίς κόπο για 1 ώρα δουλειάς ενώ αν το πουλαγε απευθείας μπορεί να μην έβγαζε και τίποτα?

Τι γνώμη έχετε? Παρασκευή είναι σήμερα οπότε έχουμε δουλειά για το ΣΚ

Δημοσ.

Αυτό που είπες πιστεύω, δηλαδή προτιμάει τα λίγα και σίγουρα παρά να πάρει το ρίσκο. Μου κάνει εντύπωση πάντως να έχει πουλήσει τόσες πολλές ιστορίες!

Δημοσ.

Γιατί αν δε σε λένε Μαρί Κυριακού και την καλύτερη παιδική ιστορία να γράψεις λεφτά δε θα βγάλεις

• Like 5
Δημοσ.

Γιατί αν δε σε λένε Μαρί Κυριακού και την καλύτερη παιδική ιστορία να γράψεις λεφτά δε θα βγάλεις

Τις παιδικές ιστορίες περίμενε η Κυριακού για να βγάλει λεφτά :P

• Like 1
Δημοσ.

Τις παιδικές ιστορίες περίμενε η Κυριακού για να βγάλει λεφτά :P

Γιατί λες κακίες; Υπονοείς δηλαδή ότι τον παντρεύτηκε για τα λεφτά του το γίγαντα;

Δημοσ.

Γιατί λες κακίες; Υπονοείς δηλαδή ότι τον παντρεύτηκε για τα λεφτά του το γίγαντα;

Καλά πως το σκέφτηκες αυτό;! Εννοούσα ότι βγάζει αρκετά λεφτά ως ηθοποιός! Τι να πω....:P

• Like 1
Δημοσ.

Μήπως είναι πιο σίγουρο ότι θα βγάλει 5 δολλάρια χωρίς κόπο για 1 ώρα δουλειάς ενώ αν το πουλαγε απευθείας μπορεί να μην έβγαζε και τίποτα?

Ε ναι,το μεροκαματο να βγαινει-που να μπλεκουμε με επιχειρησεις, εξτρα εισοδημα-χομπυ , ελλειψη διασυνδεσεων κλπ

Τι παιζει με τετοιες αγορες ? Συμβολαιο που να καλυπτει τα περι πνευματικων δικαιωματων και τα σχετικα ?

Δημοσ.

Επίσης αν οι ιστορίες που δίνουν δεν είναι αυθεντικές... Αν τις έβγαζαν θα είχαν πρόβλημα με πνευματικά διακαιώματα.

Επίσης μπορεί να πουλάνε μία ιστορία σε πολλά άτομα.

Δημοσ.

Ονομάζεται ghostwriting και γίνεται πολυυυυυ συχνά στον χώρο των εκδόσεων. Σχεδόν κάθε εκδοτικός έχει χρησιμοποιήσει κατά καιρό ghostwriter.

• Super Moderators
Δημοσ.

Εγώ απορώ με τι είδους συμφωνητικό υπογράφεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Στη μετάφραση, λ.χ., κάνεις προσωρινή εκχώρηση της εμπορικής εκμετάλλευσης του πνευματικού σου έργου, το οποίο όμως αναγνωρίζεται ως δικό σου (δηλαδή, ο μεταφραστής είμαι εγώ, τη μετάφρασή μου την εμπορεύεται ο τάδε εκδοτικός), αυτό που περιγράφει ο ts δεν ξέρω πώς καλύπτει τον αγοραστή.

Φάμπρικα μου ακούγεται και εν δυνάμει προβληματική. 

• Like 1
Δημοσ.

Γιατί το κάνει αυτό και δεν τα βγάζει μόνη της στην αγορα?

Πως μπορεί η κούτρα του καθενός να κάτσει να σκεφτεί τόσες πολλές διαφορετικές ιστορίες μέσα σε λίγο διάστημα?

1. Γιατί αν θες αυτοέκδοση με τέτοιο αριθμό βιβλίων και να είσαι νόμιμος πρέπει να πληρώσεις ΟΑΕΕ και όλα τα σχετικά.

2. Πιθανότατα είναι κλεμμένες ιστορίες με παραλλαγές στην πλοκή και διαφορετικό τρόπο έκφρασης, άντε βγάλε άκρη.

Δημοσ.

Πιθανότατα:

Δεν είναι τόσο καλή όσο νομίζεις. Πολλοί μέτριοι η κακοί στον κλάδο τους κάνουν άπειρες δουλειές μέσω διαδικτύου για πενταροδεκάρες. Το γεγονός ότι δουλεύει για τόσο λίγα χρήματα το επιβεβαιώνει αυτό. 

Ή είναι καλή στο να γράφει αλλά δεν ξέρει πως να προμοτάρει τη δουλειά της και να κάνει γνωριμίες για να δουλέψει σε καλύτερες δουλειές.

Ή δεν ξέρει πως να γράψει κάτι δικό της και να το προμοτάρει, να χτίσει fanbase και να βγάλει χρήματα από αυτό μέσω διαδικτύου.

Δημοσ.

Εγώ απορώ με τι είδους συμφωνητικό υπογράφεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Στη μετάφραση, λ.χ., κάνεις προσωρινή εκχώρηση της εμπορικής εκμετάλλευσης του πνευματικού σου έργου, το οποίο όμως αναγνωρίζεται ως δικό σου (δηλαδή, ο μεταφραστής είμαι εγώ, τη μετάφρασή μου την εμπορεύεται ο τάδε εκδοτικός), αυτό που περιγράφει ο ts δεν ξέρω πώς καλύπτει τον αγοραστή.

Φάμπρικα μου ακούγεται και εν δυνάμει προβληματική.

Μεταβίβαση πνευματικής ιδιοκτησίας και εμπορικών δικαιωμάτων μαζί με συμφωνητικό εχεμύθειας και non compete με βαρβατες ρήτρες αν μιλάμε για εκδοτικό. Μέσα από site δε ξέρω. Απλά για το θέμα, γίνεται πολύ πιο συχνά από όσο νομίζετε.

• Super Moderators
Δημοσ.

Ξέρω ότι συμβαίνει, με εκδοτικούς συνεργάζομαι και έχω εικόνα. Απλά, εκεί συμβαίνει αυτό που περιγράφεις, δηλαδή συμφωνητικά κτλ. και "δένεσαι" από εκατό μεριές.

Για αυτό που περιγράφει ο ts ήταν το σχόλιό μου, δηλαδή δίνεις ένα τάληρο και σου γράφει κάτι και... τι; Γίνεται μεταβίβαση δικαιωμάτων; Υπόσχεται πως δε θα διεκδικήσει την πνευματική ιδιοκτησία αν το κειμενάκι σημειώσει -λέμε τώρα- επιτυχία;

Δεν ξέρω, περίεργη ιστορία. Δεν ξέρω πού απευθύνεται αυτό το site, αχρείαστο ρίσκο μου μοιάζει πάντως. Από την άλλη, για να έχει πουλήσει 250 ιστοριούλες, προφανώς έχει κοινό, κάποιοι βολεύονται με αυτή την υπηρεσία. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...