ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Σας έχω πρήξει με τον Πύργο...χιχιχι , στο θέμα μας τώρα Το σπίτι είναι μεγάλο. Προς το παρόν δεν έχουν πιάσει τα χοντρά κρύα αλλά πρέπει να προετοιμαστούμε. Πέρσι στο σπίτι μου μέναμε είχαμε το aircondition το χειμώνα στο σαλόνι , άναβε καλοριφέρ ο διαχειριστής και είχαμε και έναν θερμοπομπό στο δωμάτιο των παιδιών για το βράδυ. Τα κοινόχρηστα ήταν σε λογικά πλαίσια αλλά η ΔΕΗ μας ξετίναξε. Εγώ τώρα που μένω μόνος μου Αθήνα δεν έχω απαιτήσεις. Αλλά με ενδιαφέρει το σπίτι στον Πύργο. Αναλυτικά Το σπίτι εχει ένα σαλόνι κουζίνα ενιαίο γύρω στα 50 τετραγωνικά. Μέσα σε αυτό το χώρο έχει 3 σώματα καλοριφέρ. Ξεκινάει ένας διάδρομος γύρω στα 4 μέτρα και πάμε στα 2 υπνοδωμάτια. Περίπου 10-12 τετραγωνικά το καθένα. Υπάρχει κοινός καυστήρας κάτω στο υπόγειο. Είμαστε 2 διαμερίσματα , με αυτόνομη θέρμανση αλλά η από κάτω δεν ανάβει καλοριφέρ και δεν βάζει πετρέλαιο χρόνια τώρα. Επίσης υπάρχει ένα τζάκι στο σαλόνι Δεν θέλω να την ξαναπατήσω με την ΔΕΗ , με θερμοπομπούς και airconditions (δεν εχω πάρει) Δεν ξέρω βασικά τι με συμφέρει. Να πάρω πετρέλαιο η να πάρω ξύλα Να κάνω το τζάκι ενεργειακό? Θα θερμαίνει όλο το σπίτι η βλακείες λέω? Βασικά θέλω μια σταθερή θερμοκρασία στο σπίτι. Όχι ζέστη αλλά ούτε και κρύο. Δεν θέλω να κάνω το σπίτι φούρνο και να βγαίνουν μετά τα παιδιά στο κρύο. Το καλοκαίρι πάντως παλεύεται η κατάσταση. Έχει δροσούλα το βράδυ , είμαστε και ψηλά και γενικότερα φέτος δεν σκάσαμε μέσα στο σπίτι.
zio10 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Έχει βαρύ χειμώνα στον Πύργο; Είναι και μεγάλο το σπίτι ρε συ, πως να το ζεστάνεις όλο αυτό; Τα ξύλα πάντως ούτε ιδιαίτερα φτηνά είναι, ούτε ιδιαίτερα "εύχρηστα" (έχει αποθήκευση, κουβάλημα, στάχτες κλπ). Πάρε λίγα να ανάβεις το τζάκι έτσι για την αίσθηση της φωτιάς. Με το πετρέλαιο τι θα γίνει φέτος αλήθεια; Τι τιμή θα έχει; Τα inverter κλιματιστικά πάντως δεν καίνε και τόσο πολύ ρεύμα
Super Moderators Snoob Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Μανώλη, δε σε ξέρω, ό,τι εισπράττω από αυτά που γράφεις, αλλά ειλικρινά δεν σε καταλαβαίνω. Γράφεις από τη μία "πάμε να ορθοποδήσουμε" και από την άλλη πας να συντηρήσεις δύο σπίτια, και το ένα μας λες πως το χειμώνα όπως έχουν τα πράγματα δεν είναι κατοικήσιμο; Τα τζάκια είναι ωραία για χαβαλέ, όχι για θέρμανση "σταθερή" όπως την περιγράφεις. Να πάρεις ένα απλό τζάκι και να πας να θερμάνεις ολόκληρο σπίτι δεν γίνεται. Θα μπουμπουνάς ξύλα, το καθιστικό θα είναι φούρνος, τα υπνοδωμάτια κρύα. Να ρίξεις λεφτά για να το κάνεις ενεργειακό; Να επενδύσεις δηλαδή λεφτά σε ένα σπίτι, σε πόλη όπου δεν εργάζεται κανείς; Φιλική και απολύτως τελευταία συμβουλή μου, με βάση όσα περιγράφεις: φερ' τους πίσω το συντομότερο. Όσο το τρενάρεις, τόσο χειρότερα γίνονται τα πράγματα. Αν δεν ρίξεις λεφτά θα προκύψει γκρίνια και θα έχεις και άγχος με τα παιδιά σου, αν ρίξεις θα πέσεις στη λούμπα του "επένδυσα τώρα, ας το προσπαθήσω κι άλλο". Λεφτά στον κουβά λέγεται αυτό που πας να κάνεις. Και να με συγχωρείς αν λέω στενάχωρα πράγματα, όπως τα περιγράφεις όμως δεν μπορώ να πω κάτι άλλο. 1
zio10 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Μανώλη, δε σε ξέρω, ό,τι εισπράττω από αυτά που γράφεις, αλλά ειλικρινά δεν σε καταλαβαίνω. Γράφεις από τη μία "πάμε να ορθοποδήσουμε" και από την άλλη πας να συντηρήσεις δύο σπίτια, και το ένα μας λες πως το χειμώνα όπως έχουν τα πράγματα δεν είναι κατοικήσιμο; Τα τζάκια είναι ωραία για χαβαλέ, όχι για θέρμανση "σταθερή" όπως την περιγράφεις. Να πάρεις ένα απλό τζάκι και να πας να θερμάνεις ολόκληρο σπίτι δεν γίνεται. Θα μπουμπουνάς ξύλα, το καθιστικό θα είναι φούρνος, τα υπνοδωμάτια κρύα. Να ρίξεις λεφτά για να το κάνεις ενεργειακό; Να επενδύσεις δηλαδή λεφτά σε ένα σπίτι, σε πόλη όπου δεν εργάζεται κανείς; Φιλική και απολύτως τελευταία συμβουλή μου, με βάση όσα περιγράφεις: φερ' τους πίσω το συντομότερο. Όσο το τρενάρεις, τόσο χειρότερα γίνονται τα πράγματα. Αν δεν ρίξεις λεφτά θα προκύψει γκρίνια και θα έχεις και άγχος με τα παιδιά σου, αν ρίξεις θα πέσεις στη λούμπα του "επένδυσα τώρα, ας το προσπαθήσω κι άλλο". Λεφτά στον κουβά λέγεται αυτό που πας να κάνεις. Και να με συγχωρείς αν λέω στενάχωρα πράγματα, όπως τα περιγράφεις όμως δεν μπορώ να πω κάτι άλλο. Ή άλλη λύση (με μεγαλύτερο ρίσκο αφού αφήνει μισθό στην Αθήνα) είναι να αφήσει το σπίτι και τη δουλειά στην Αθήνα και να πάει κι αυτός κάτω...θα είναι όλοι μαζί τουλάχιστον, αλλά δεν ξέρω πόσο περιθώριο έχει να τρώει από τα έτοιμα 1
mylo Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Θέρμανση όλου του σπιτιού με ενεργειακό τζάκι δύσκολο. είναι και μεγάλο το σπίτι. εκτός αν θες ξυλολεβητα οπότε πας σε άλλη ιστορία. γενικότερα πάντως συμφωνώ με τον snoob. φέρτους αθήνα
censOred Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Αποκλειεται το τζακι να καλυψει ολο το σπιτι. Ξεχνας ενεργειακα τζακια. Κοιτας προς πετρελαιο μερια αναγκαστικα! 1
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Κοιτάξτε. Εγώ εδώ δεν έχω τρελά έξοδα. Αμάξι πλέον δεν έχω για να πηγαίνω στην δουλειά και γλυτώνω με αυτό τον τρόπο 200 ευρώ το μήνα σε βενζίνες. Υπάρχουν αρκετά έξοδα τα οποία είχαμε εδώ και πλέον δεν τα έχουμε. Υπάρχει η σύνταξη της πεθεράς μου η οποία μας βοηθάει όλα αυτά τα χρόνια. Εγώ εδώ στο σπίτι της πεθεράς μου (ιδιόκτητο) δεν έχω έξοδα. Μαγειρεύω , προσπαθώ να μην παίρνω απέξω, εχω κόψει αρκετά πράγματα και λόγω κόστους και λόγω διατροφής (όπως αναψυκτικά). Έχω και την μάνα μου η οποία κατά καιρούς μου δίνει πράγματα για φαγητό κυρίως. Έχω ρίξει εδώ όλο το βάρος στη δουλειά και προσπαθώ να κάνω κάτι για να έξτρα εισόδημα. Για ακόμα 3-4 μήνες λόγω καταστάσεων και λόγω δουλειάς δεν μπορώ να φύγω από δω. Και φυσικά δεν αφήνω ένα σίγουρο μισθό να πάω κάτω και να είμαι άνεργος. Ναι μεν θα έχω επίδομα ανεργίας αλλά ως πότε. Εμένα τα πάγια μου εδώ (ΔΕΗ ΝΕΡΟ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΑ) άντε να είναι κανά 80άρι το μήνα. 30 η κάρτα για τα λεωφορεία + φαγητο. Άντε να βγω και για κανά καφέ την εβδομάδα. Αν ήταν η πεθερά μου εδώ μόνη της και εγώ κάτω αυτά τα έξοδα θα υπήρχαν πάλι Πήγαμε κάτω για κατι καλύτερο. Και με ενδιαφέρει πολύ να φτιάξω ένα σπίτι κάτω (εστω και αν δεν είναι δικό μου) το οποίο θα είναι ιδανικό από κάθε άποψη τόσο για την υγεία τους όσο και για την ασφάλεια τους. Πήγαμε κάτω για μια καλύτερη ποιότητα. Αν δεν κάτσει , αν δεν βρω κάτι κάτω και εγώ, η αν πάω και εγώ και τα πράγματα δεν έρθουν όπως τα περιμένουμε , θα το συζητήσουμε , θα δούμε τα θετικά και τα αρνητικά της Αθήνας και του Πύργου και θα δούμε αν θα ξαναέρθουμε πίσω. Έτσι και αλλιώς πάντα υπήρχαν 2 σπίτια. Ένα της πεθεράς μου και ένα το δικό μας. Πάντα υπήρχαν έξοδα για αυτά τα 2 σπίτια. Το προηγούμενο σπίτι που μέναμε στην Αθήνα δίναμε 550 ευρώ κοινοχρηστα και ενοίκιο. Εκεί κάτω 300 ευρώ και δεν έχει και κοινόχρηστα. Μάνι μάνι 250 ευρώ μείον. Συν κανά 200άρι οι βενζίνες μου το μήνα , βάλε και κανά σερβις ανα τακτά χρονιά διαστήματα που εκανα (20 το μηνα κατά μεσο όρο) . Μείον την κάρτα των λεωφορείων πα΄με στα 190. Βάλε και την κοπέλα που πρόσεχε τον παππου εδω, ξεσκατίσματα και τέτοια. 300 ευρώ το μήνα έπαιρνε. Τώρα τον έχει αναλάβει η πεθερά μου και γενικότερα και ο παππούς ειναι στα καλύτερα του κάτω. Σύνολο μόνο από τα παραπάνω 750 ευρώ . Και υπάρχουν και άλλα μικροποσά από δω και απο κει 2
idomeneas7 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Αν έχει καλή μόνωση το σπίτι, σπάει καλά το κρύο με ενεργειακό τζάκι (συν καμια σόμπα αλογόνου ή κλιματιστικό στα υ/δ το βραδυ και ειστε κομπλε). Αν βάλεις και αγωγους με γυψοσανιδες δεν χρειάζεσαι τίποτα άλλο, μόνο με τζάκι τη βγάζεις. Αλλά κάνεις τέτοια επένδυση σε σπίτι που δεν σου ανήκει?
zio10 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Κοιτάξτε. Εγώ εδώ δεν έχω τρελά έξοδα. Αμάξι πλέον δεν έχω για να πηγαίνω στην δουλειά και γλυτώνω με αυτό τον τρόπο 200 ευρώ το μήνα σε βενζίνες. Υπάρχουν αρκετά έξοδα τα οποία είχαμε εδώ και πλέον δεν τα έχουμε. Υπάρχει η σύνταξη της πεθεράς μου η οποία μας βοηθάει όλα αυτά τα χρόνια. Εγώ εδώ στο σπίτι της πεθεράς μου (ιδιόκτητο) δεν έχω έξοδα. Μαγειρεύω , προσπαθώ να μην παίρνω απέξω, εχω κόψει αρκετά πράγματα και λόγω κόστους και λόγω διατροφής (όπως αναψυκτικά). Έχω και την μάνα μου η οποία κατά καιρούς μου δίνει πράγματα για φαγητό κυρίως. Έχω ρίξει εδώ όλο το βάρος στη δουλειά και προσπαθώ να κάνω κάτι για να έξτρα εισόδημα. Για ακόμα 3-4 μήνες λόγω καταστάσεων και λόγω δουλειάς δεν μπορώ να φύγω από δω. Και φυσικά δεν αφήνω ένα σίγουρο μισθό να πάω κάτω και να είμαι άνεργος. Ναι μεν θα έχω επίδομα ανεργίας αλλά ως πότε. Εμένα τα πάγια μου εδώ (ΔΕΗ ΝΕΡΟ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΑ) άντε να είναι κανά 80άρι το μήνα. 30 η κάρτα για τα λεωφορεία + φαγητο. Άντε να βγω και για κανά καφέ την εβδομάδα. Αν ήταν η πεθερά μου εδώ μόνη της και εγώ κάτω αυτά τα έξοδα θα υπήρχαν πάλι Πήγαμε κάτω για κατι καλύτερο. Και με ενδιαφέρει πολύ να φτιάξω ένα σπίτι κάτω (εστω και αν δεν είναι δικό μου) το οποίο θα είναι ιδανικό από κάθε άποψη τόσο για την υγεία τους όσο και για την ασφάλεια τους. Πήγαμε κάτω για μια καλύτερη ποιότητα. Αν δεν κάτσει , αν δεν βρω κάτι κάτω και εγώ, η αν πάω και εγώ και τα πράγματα δεν έρθουν όπως τα περιμένουμε , θα το συζητήσουμε , θα δούμε τα θετικά και τα αρνητικά της Αθήνας και του Πύργου και θα δούμε αν θα ξαναέρθουμε πίσω. Έτσι και αλλιώς πάντα υπήρχαν 2 σπίτια. Ένα της πεθεράς μου και ένα το δικό μας. Πάντα υπήρχαν έξοδα για αυτά τα 2 σπίτια. Το προηγούμενο σπίτι που μέναμε στην Αθήνα δίναμε 550 ευρώ κοινοχρηστα και ενοίκιο. Εκεί κάτω 300 ευρώ και δεν έχει και κοινόχρηστα. Μάνι μάνι 250 ευρώ μείον. Συν κανά 200άρι οι βενζίνες μου το μήνα , βάλε και κανά σερβις ανα τακτά χρονιά διαστήματα που εκανα (20 το μηνα κατά μεσο όρο) . Μείον την κάρτα των λεωφορείων πα΄με στα 190. Βάλε και την κοπέλα που πρόσεχε τον παππου εδω, ξεσκατίσματα και τέτοια. 300 ευρώ το μήνα έπαιρνε. Τώρα τον έχει αναλάβει η πεθερά μου και γενικότερα και ο παππούς ειναι στα καλύτερα του κάτω. Σύνολο μόνο από τα παραπάνω 750 ευρώ . Και υπάρχουν και άλλα μικροποσά από δω και απο κει Κάνεις την προσπάθειά σου για κάτι καλύτερο και βλέπεις. Δεν πας και στην Αυστραλία στο κάτω κάτω Αν δεν βγαίνεις τα μαζεύεις σε δύο μέρες και πάτε πίσω Αθήνα.
groot Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Το λάθος που κάνουν οι Έλληνες (για άλλους νότιους λαούς δεν ξέρω) είναι ότι εστιάζουν στο πως να ζεστάνουν ένα σπίτι και όχι στο πως να μην χάνει το σπίτι. Εάν το σπίτι κλειστεί καλά, όχι μόνο να μην χάνει από πόρτες και παράθυρα αλλά και από τους τοίχους, οροφές, τζάμια (όχι παράθυρο, τζάμι) κτλ, τότε αφενός θα δίνεις λιγότερα χρήματα στο να το ζεστάνεις και αφετέρου θα έχεις κάνει μία επένδυση που θα σου μείνει και για να την χρησιμοποιήσεις δεν θα ξοδεύεις. Δηλαδή, ό,τι θερμαντικό μέσο και να βάλεις, θέλει έξοδο. Είτε αυτό είναι πετρέλαιο, είτε είναι ξύλο, είτε αέριο. Εάν θωρακίσεις (από θέμα θερμοκρασίας) το σπίτι σου, τότε θα έχεις ένα σπίτι που κρατάει την θερμοκρασία του χωρίς να δίνεις λεφτά. Σε βόρειες χώρες, με 2 βαθμούς Κελσίου μέσο όρο κατά το 24ώρο, δεν ανοίγουν θέρμανση γιατί το σπίτι δεν χάνει από πουθενά. 3
zio10 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Το λάθος που κάνουν οι Έλληνες (για άλλους νότιους λαούς δεν ξέρω) είναι ότι εστιάζουν στο πως να ζεστάνουν ένα σπίτι και όχι στο πως να μην χάνει το σπίτι. Εάν το σπίτι κλειστεί καλά, όχι μόνο να μην χάνει από πόρτες και παράθυρα αλλά και από τους τοίχους, οροφές, τζάμια (όχι παράθυρο, τζάμι) κτλ, τότε αφενός θα δίνεις λιγότερα χρήματα στο να το ζεστάνεις και αφετέρου θα έχεις κάνει μία επένδυση που θα σου μείνει και για να την χρησιμοποιήσεις δεν θα ξοδεύεις. Δηλαδή, ό,τι θερμαντικό μέσο και να βάλεις, θέλει έξοδο. Είτε αυτό είναι πετρέλαιο, είτε είναι ξύλο, είτε αέριο. Εάν θωρακίσεις (από θέμα θερμοκρασίας) το σπίτι σου, τότε θα έχεις ένα σπίτι που κρατάει την θερμοκρασία του χωρίς να δίνεις λεφτά. Σε βόρειες χώρες, με 2 βαθμούς Κελσίου μέσο όρο κατά το 24ώρο, δεν ανοίγουν θέρμανση γιατί το σπίτι δεν χάνει από πουθενά. Αυτό είναι καλό όταν μιλάμε για ιδιόκτητο σπίτι αλλά για νοικιασμένο, όπως είναι σε αυτή την περίπτωση, δεν είναι μεγάλο και αχρείαστο έξοδο;
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Αυτό είναι καλό όταν μιλάμε για ιδιόκτητο σπίτι αλλά για νοικιασμένο, όπως είναι σε αυτή την περίπτωση, δεν είναι μεγάλο και αχρείαστο έξοδο; Ναι αλλά σε κάποια πράγματα και ειδικά αν έχεις οικογένεια πέρα από το πόσα σε παίρνει να ξοδέψεις κοιτάς και τι είναι καλύτερο για την υγεία των μελών της. Σίγουρα πρέπει το σπίτι να είναι καλά μονωμένο και σωστά πάνω απόλα . Στο σπίτι που μέναμε πριν μετά από λίγους μήνες με την αυτόνομη μάζεψε υγρασία τρελή και μούχλα στους τοίχους. Πρέπει γενικότερα το κλίμα μέσα στο σπίτι ακόμα και με την θέρμανση να είναι ανεκτό και υγιές. Αν μου πει κάποιος πχ ότι το καλύτερο είναι να βάλεις 2 Inverter και να γλυτώσεις και πετρέλαια και να μην σου φάει και τα λεφτά η ΔΕΗ , δεν θα σκεφτώ να δώσω πχ 500 ευρώ αν είναι το καλύτερο για την οικογένεια μου από θέμα υγείας και δευτερεύων από θέμα χρημάτων 1
zio10 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Ναι αλλά σε κάποια πράγματα και ειδικά αν έχεις οικογένεια πέρα από το πόσα σε παίρνει να ξοδέψεις κοιτάς και τι είναι καλύτερο για την υγεία των μελών της. Σίγουρα πρέπει το σπίτι να είναι καλά μονωμένο και σωστά πάνω απόλα . Στο σπίτι που μέναμε πριν μετά από λίγους μήνες με την αυτόνομη μάζεψε υγρασία τρελή και μούχλα στους τοίχους. Πρέπει γενικότερα το κλίμα μέσα στο σπίτι ακόμα και με την θέρμανση να είναι ανεκτό και υγιές. Αν μου πει κάποιος πχ ότι το καλύτερο είναι να βάλεις 2 Inverter και να γλυτώσεις και πετρέλαια και να μην σου φάει και τα λεφτά η ΔΕΗ , δεν θα σκεφτώ να δώσω πχ 500 ευρώ αν είναι το καλύτερο για την οικογένεια μου από θέμα υγείας και δευτερεύων από θέμα χρημάτων Σίγουρα είναι καλύτερα να είναι σωστό το σπίτι, δεν το συζητάμε! Απλά, όταν μιλάμε για ενοίκιο, καλύτερα να ψάξεις να βρεις ένα σωστό σπίτι εξ αρχής κι ας είναι λίγο πιο ακριβό παρά να του το φτιάξεις εσύ! 2
opoiosdipote Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Ρε Μανώλη λίγο άσχετο αλλά δεν νιώθεις άσχημα να σας βοηθάει η πεθερά σου? Και μάλιστα για μεγάλο διάστημα από ό,τι κατάλαβα. Τα παιδιά σου θέλουν να είναι στον Πύργο ή είναι μικρά για να έχουν άποψη?
Avon Pro Xtreme Rain Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Αυτό είναι καλό όταν μιλάμε για ιδιόκτητο σπίτι αλλά για νοικιασμένο, όπως είναι σε αυτή την περίπτωση, δεν είναι μεγάλο και αχρείαστο έξοδο; η προληψη 99% ειναι φτηνοτερη μακροπροθεσμα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα