JimxxZe Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2015 Το προηγούμενο Σαββατο στην Ανδρέα Παπανδρέου στην Ηλιούπολη όπου γίνεται η λαική στους γύρω παράδρομους, είχε κλείσει ένα αμάξι το μισό δρόμο και είχε δημιουργηθεί ολόκληρος πανικός και κυκλοφοριακό χάος μέχρι τη Δάφνη σίγουρα. Η αιτία; Μια ευγενέστατη κυρία με audi A3 είχε πεταχτεί ένα 20λεπτάκι μέχρι τη λαϊκή να κάνει τα ψώνια της και είχε αφήσει το αμάξι με alarm -ότι και καλά έβαλα αλάρμ και είμαι ντάξει αλλά χέστηκα που σας έχω κλείσει το δρόμο και δε μπορείτε να περάσετε- και είχαν βγει όλοι οι οδηγοί στους δρόμους, άλλοι να κορνάρουν και άλλοι να βρίζουν. Μετά το 20λεπτο πετάγετε από τη λαϊκή, άνετη με τις σακούλες στα χέρια πέφτουν πάνω της δυο-τρεις ο ένας της χτύπαγε το αμάξι και οι άλλοι την έβριζαν και της ζήταγαν εξηγήσεις αλλά αυτή ατάραχη! Ούτε ένα συγγνώμη, ούτε μια απολογία που είχε αφήσει εκατοντάδες κόσμου να την περιμένουν να κάνει τα ψώνια της. Μάλιστα πήρε και το ύφος της θιγμένης και της θυμωμένης, μπαίνει στο αμάξι χτυπάει τη πόρτα δυνατά γκαζώνει και φεύγει! Δε το έχω ξαναδεί αυτό πουθενά... O ορισμός του θράσσους, του παρτάκια ελληνάρα που δε σέβεται κανέναν... 2
Perfect Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2015 Δεν ξέρω αν καλέσεις την αστυνομία σε περίπτωση όπως του ts αν θα βγάλεις άκρη. Σε περιπτώσεις που ξέρω πάντως, δεν βγάζεις άκρη. Ίσα ίσα που μπορεί να ακούσεις και καντήλια από τους μπάτσους. Θυμάμαι πριν 30 χρόνια εδώ στην Κρήτη, που ήταν πιο πολλοί οι "παντελονάτοι", βασίλευε τάξη και ηρεμία παντού. Ήξερες ότι αν έκανες μαλακία θα σου την έπεφτε ο άλλος είτε ήταν νέος είτε γέρος ή ακόμη και γυναίκα. Με αυτόν τον τρόπο ήταν όλοι εντάξει στις υποχρεώσεις τους και κύριοι. Θυμάμαι πολλά περιστατικά με πιτσιρικάδες με μηχανάκια να κάνουν σούζες, κολιές ή απλά θόρυβο με τις εξατμίσεις και να τους σταματάει ο κάθε τυχαίος οικογενειάρχης, να τους ρίχνει 1-2 μπούφλες και να τους λέει και κάτι του στιλ "Δε ντρέπεσαι ολόκληρος άντρας να κάνεις τέτοια καραγκιοζιλίκια" και ως δια μαγείας οι πιτσιρικάδες ένιωθαν άσχημα και ψιλομαζεύονταν. Επικρατούσε ηρεμία και τάξη. Πρώτη φορά άκουσα βρισιά σε δρόμο όταν ανέβηκα Αθήνα κάπου στα 12-15 μου. Εκεί λοιπό άκουσα οδηγούν να φωνάζει ο ένας τον άλλο μαλάκα και άκουσα ακόμη και χριστοπαναγίες. Σοκαρίστικα! Δεν το πίστευα! Περίμενα ότι αυτό ήταν, τώρα θα ξεκληριστούν οικογένειες. Αλλά από ότι κατάλαβα με τον καιρό, αυτό ήταν καθημερινότητα στην Αθήνα. Και δε μου άρεσε καθόλου. Ε, τώρα τα ίδια συμβαίνουν και στην Κρήτη (τουλάχιστον στις πόλεις γιατί στα χωριά είναι λίγο διαφορετικά...) και είναι πολύ λυπηρό. Οπότε καταλήγω λέγοντας ότι αν σε κάθε χοντρομαλάκα στο δρόμο κατέβαιναν 2-3 και τον έκαναν τόπι στο ξύλο, τότε ο χοντρομαλάκας θα ήταν κύριος την επόμενη φορά (λόγω φόβου βέβαια αλλά αφού δεν παίρνει από λογική ή από σεβασμό στο συνάνθρωπο ας ζει μόνιμα σαν ένα φοβισμένο ανθρωπάκι- ποσώς με ενδιαφέρει). Και εάν συνέβαινε αυτό για μερικά χρόνια τότε θα αποκτούσαμε παιδεία και οι επόμενες γενιές και μετά δε θα χρειαζόταν η χειροδικία. Αλλά είναι σημαντικό να ξέρουμε όλοι μας (πέρα από τη βία που σηκώνει αντιρρήσεις και πολλές κουβέντες) ότι πρέπει οι ίδιοι να μεριμνούμε ώστε η κοινωνία που ζούμε να μας αρέσει και όχι να τα περιμένουμε όλα από τους άλλους. Τα είπες όλα και τέλεια! Αμάξι στην λεωφορειολωρίδα; 5-6 άτομα με ροπάλα, κλωτσιές κλπ πρόβλημα λύθηκε. Μηχανή στο πεζοδρόμιο παρομοίως. Σπασμένη εξάτμιση μπαμ στο ξύλο. Εξυπνάκιας περνάει με κόκκινο τουλούμι από όλους τους τριγύρω. Σε μια βδομάδα οι δρόμοι θα ήταν εκκλησίες και χωρίς κίνηση. Αφού η τροχαία για τους δικούς της λόγους δεν επεμβαίνει κάποιος πρέπει να το κάνει. Όλοι μαζί μπορούμε! 1
dritan90 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2015 Τι να κανει ρε παιδια η τροχαια,,αφου ειναι Πολη που προσκυναει το αυτοκινητο... και εδω ενα αλλο θεμα.. με τα περιπτερα-που κατα την γνωμη μου εχει παραγινει...ανοιγουν οπου να ναι στα πεζοδρομια λες και ειναι δεντρα... 1
adi32 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2015 Το να σκοτωθουμε μεταξυ μας δεν ειναι λυση Αφου ψαχνουν χρημα ας βαλουν προστιμα στα ζωα που υπαρχουν σε αφθονια και να μην κοιτανε να βαζουν αδικους φορους 2
PastaFauna Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2015 Δε νομίζω, αλλά ας μας πει ο Luci Όχι, το αμάξι λέω. Και προφανώς δεν διαφωνώ στα της τροχαίας. mea culpa, απολογούμαι.
Adon1s Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2015 Το να σκοτωθουμε μεταξυ μας δεν ειναι λυση Αφου ψαχνουν χρημα ας βαλουν προστιμα στα ζωα που υπαρχουν σε αφθονια και να μην κοιτανε να βαζουν αδικους φορους Πλάκα πλάκα πιάνει , η Μητροπόλεως και η Νίκης έχουν ήδη γίνει κατά 1 λωρίδα πιο πλατιές απο την έλλειψη αμαξιών. 1
Perfect Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2015 Το να σκοτωθουμε μεταξυ μας δεν ειναι λυση Αφου ψαχνουν χρημα ας βαλουν προστιμα στα ζωα που υπαρχουν σε αφθονια και να μην κοιτανε να βαζουν αδικους φορους Ναι αλλά δεν βάζουν! Απο επιλογή. Βλέπεις τροχονόμο μπροστά του παρανομία και τίποτα. Είναι εντολή απο πάνω προφανώς για την εξαθλίωση της καθημερινότητας.
DDevil Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2015 Ναι αλλά δεν βάζουν! Απο επιλογή. Βλέπεις τροχονόμο μπροστά του παρανομία και τίποτα. Είναι εντολή απο πάνω προφανώς για την εξαθλίωση της καθημερινότητας. Εγω θα τους ελεγα θα τους γράψω και τελειωσε και αμα δεν θελετε να κανω την δουλεια μου μη με ξαναστείλετε για περιπολια εξω.Τουλαχιστον βαλε με σε γραφειο να μη με βλεπει εξω ο κοσμος και με κοροιδευει
παπι Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2015 Ο κόσμος έχει χαζεψει. Από τους 100 άντε οι 5 να συμπεριφέρονται ως πολιτισμένα όντα. Δεν πιστεύω πως είναι θράσος, πιστεύω πως είναι χαζομαρα. Εγώ δεν τους βριζω, τους κοιταω και γελαω. 6
skiabox Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2015 Το να σκοτωθουμε μεταξυ μας δεν ειναι λυση Αφου ψαχνουν χρημα ας βαλουν προστιμα στα ζωα που υπαρχουν σε αφθονια και να μην κοιτανε να βαζουν αδικους φορους Όταν διορίζεσαι σε αργομισθία στο δημόσιο για μια ζωή δεν είναι άδικο; Νομίζανε όλοι ότι βρήκανε φλέβα χρυσού σαν τους χρυσοθήρες της Αμερικής και τώρα που ήρθε ο λογαριασμός ζορίζονται. Λοοοοοολ. Ο κόσμος έχει χαζεψει. Από τους 100 άντε οι 5 να συμπεριφέρονται ως πολιτισμένα όντα. Δεν πιστεύω πως είναι θράσος, πιστεύω πως είναι χαζομαρα. Εγώ δεν τους βριζω, τους κοιταω και γελαω. Να θεωρούμε βέβαιη δηλαδή την αποβολή από την Ευρωπαϊκή ένωση.
DDevil Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2015 Σε κανενα παρκαρισμενο οχημα παρανομα που εμποδιζει πλακα θα έχει να κολλησει κάποιος μια Α4 που θα γραφει "ΕΙΜΑΙ ΤΡΟΜΠΑΣ"
Mau-Maus Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2015 εγώ μπορώ να περιμένω και μιση ωρα αν υπάρχει λόγος - σκουπιδιάρα πχ- και να μην με πειράξει καθόλου μπορώ όμως να γίνω πύραυλος αν περιμένω και 5 δευτερόλεπτα απο την βλακεία του άλλου ! να σταματάει , να κλείνει τον δρόμο , ενω δεξιά - αριστερά εχει ελεύθερο παρκιν η ελεύθερο χώρο και δεν το βάζει εκει αλλά σταματάει στην μεση και γράφει στα παπόρια του τους από πίσω ! 4
gokuthelegend Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2015 Μου συνέβη χθες, επαρχία σε διασταύρωση τριών κατευθύνσεων με διαχωριστική νησίδα. Είναι να στρίψω αριστερά, το φανάρι πράσινο, και μόλις φτάνω ακριβώς στον στύλο του φαναριού περνάει βολίδα αμάξι με γυναίκα. Με είδε που ερχόμουν και δεν μπήκε καν στο κόπο να κόψει ταχύτητα, ευτυχώς την είδα και έπρεπε να κόψω εγώ που είχα πράσινο και ερχόταν και ένας από πίσω μου. Όταν το συγκεκριμένο φανάρι είναι πράσινο, ο κάθετος δρόμος έχει κόκκινο.
tsourakis13 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2015 Πριν λίγο καιρό σε μάθημα οδήγησης (6ο-7ο) για δίπλωμα αυτοκινήτου. Οδηγώ στην αριστερή λωρίδα δρομου ταχείας κυκλοφορίας 3 λωριδων και στο φανάρι θέλω να στρίψω αριστερά. Μπροστά μου σε απόσταση 50 μέτρων ταξιτζής που έχει ανάψει αριστερό φλας. Καθώς πλησιάζω στο φανάρι ο ταριφας κόβει γρήγορα ταχύτητα και ξαφνικά ακινητοποιείται ενώ το φανάρι με το βελάκι για αριστερά είναι πράσινο. Γρήγορα φρένο εγώ και σταματώ ακριβώς πίσω του, υπό τους ήχους της κόρνας που πατούσε ο δάσκαλος και των μπινελικίων που έριχνε. Μέχρι να κοιτάξω πίσω για να περάσω από δεξιά το φανάρι έχει γίνει κόκκινο.. Ανάβει το φανάρι, ο ταριφας στρίβει αριστερά και παίρνει τη δεξιά λωρίδα, εγώ την αριστερή και καθώς τον προσπερνάμε μας κάνει την χαρακτηριστική "παλινδρομική" κίνηση του χεριού...Φυσικά υπάρχουν πάρα πολλά περιστατικά που έχω δει και θα πάρει κάμποσες σελίδες να τα αναφέρω όλα.... Πραγματικά ότι και να πεις είναι λίγο, η παιδεία και ο σεβασμός έχουν πιάσει πάτο στην κοινωνία μας πλέον...Και το χειρότερο είναι ο εγωισμός των ανθρώπων, που όταν κάνουν λάθος αντί να ζητήσουν συγνώμη και να σκύψουν το κεφάλι, σε βρίζουν και θέλουν να βγουν και από πάνω.... 1
WorLogik Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2015 Σας εχω. Πριν αρκετα χρονια, σε κεντρικοτατο δρομο που περνανε λεωφορεια/φορτηγα (οχι στενακι δλδ) δυο κατευθυνσεων, με φαναρι πριν απο διασταυρωση 4 δρομων, αναβει κοκκινο. Πρωτος στο φαναρι ταξιτζης, ανεβαζει χειροφρενο, προφανως χωρις αλαρμ, και κατεβαινει. Λεω ρε γμτ ατυχια να χαλασει του ανθρωπου το αμαξι. Παει στο περιπτερο που ειχε ουρα. Αναβει πρασινο, ο τυπος αταραχος περιμενε, λεωφορειο και αμαξια μπολικα πισω του. Τελικα μετα απο τα απαραιτητα κορναριδια/γαμωσταυριδια, επιστρεφει στο ταξι, φωναζει ενα "α γαμηθειτε" και φευγει. Ηταν το πρωτο και τελευταιο αμαξι που περασε με το πρασινο. Ακομα το θυμαμαι σαν χθες. Η μαλακια ξερεις ποια ειναι? οτι δεν του σπασατε τα μουτρα. Κατι τετοιες στιγμες παραδεχομαι τους ρωσσους. Μου συνέβη χθες, επαρχία σε διασταύρωση τριών κατευθύνσεων με διαχωριστική νησίδα. Είναι να στρίψω αριστερά, το φανάρι πράσινο, και μόλις φτάνω ακριβώς στον στύλο του φαναριού περνάει βολίδα αμάξι με γυναίκα. Με είδε που ερχόμουν και δεν μπήκε καν στο κόπο να κόψει ταχύτητα, ευτυχώς την είδα και έπρεπε να κόψω εγώ που είχα πράσινο και ερχόταν και ένας από πίσω μου. Όταν το συγκεκριμένο φανάρι είναι πράσινο, ο κάθετος δρόμος έχει κόκκινο. εζησα ακριβως το ιδιο επισης με γυναικα... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα