Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αξίζουν τελικά όλα αυτά τα εντυπωσιακά μαραφέτια που χρηματοδοτούνται μέσω Kickstarter? 'Οποιος έχει στηρίξει project και έχει λάβει το προϊόν θα ήθελα να μου πει τι ήταν και αν όντως λειτουργούσε και άξιζε τα λεφτά του.

Σκέφτομαι να πάρω το Ulo...Θα τα κλαίω λέτε?

• Super Moderators
Δημοσ.

Ναι, έχω συμμετάσχει σε 5-6 (επιτυχημένες) χρηματοδοτήσεις και ό,τι έχω πάρει, το έχω χαρεί.

• Like 2
Δημοσ.

Οι "όχι" σε τι από όλα απαντάτε? Δεν έχετε πάρει? Δεν αξίζει? Θα τα κλαίω?

Παρεδώσε, μπορείς να αναφέρεις ποιά ήταν αυτά τα 5-6?

Δημοσ.

Λόγω οικονομικών θεμάτων δεν έχω στηρίξει αλλά έχω βρεί ιδέες που θα τις υποστήριζα αν ήταν αλλιώς τα πράγματα. Γενικά το crowd funding γαμάει σαν ιδέα πιστεύω από εκεί και πέρα πρόκειται για ένα είδος επένδυσης οπότε πάντα υπάρχει ένα ρίσκο το οποίο πρέπει να αποδεχτείς.

Δημοσ.

Έχω συνολικά στηρίξει 4, και όλα μια χαρά, χωρίς κανένα πρόβλημα.

Το ένα ήταν για το pebble time, οπότε εντάξει ήξερα τι αγόραζα (είχα αγοράσει και το προηγούμενο ρολόι τους, εκτός kickstarter). 
Το άλλο ήταν για μια εφαρμογή σχετική με το pebble (έδινε κάποια watchfaces). Έπαιζε μια χαρά η εφαρμογή, χωρίς κολλήματα.

Μετά είχα πάρει ένα σετ για να μαζεύεις καλώδια, τίποτα το ιδαίτερο βέβαια, αλλά έφτασε το τελικό προϊόν χωρίς προβλήματα (κάποιοι έλεγαν για σπασμένα κομμάτια, και λογικά έφταιγε η συσκευασία που έστειλε. Αν κάποιος είχε πρόβλημα, απλά του έστειλε ξανά ορισμένα κομμάτια). Τελικά χρησιμοποιώ τα 2 από τα 6 που αγόρασα.

https://www.kickstarter.com/projects/722390864/the-cablenizer

Και τέλος κάτι καρφίτσες για πίνακα ανακοινώσεων πήρα. Βολικές, δεν τρυπάνε το χαρτί (πχ για φωτογραφία είναι ότι πρέπει). Καμιά 60 είχε το κουτί, κάποια στιγμή ίσως τις χρησιμοποιήσω όλες.
https://www.kickstarter.com/projects/markweiser/prevent-picture-puncture-with-pon

Γενικά τα χρονοδιαγράμματα ξέφυγαν λίγο, 2-3 εβδομάδες, αλλά νομίζω ήταν σε λογικά πλαίσια.

Προσωπικά θα στήριζα κάποιο προϊόν με μεγάλη αξία αν η ομάδα πίσω από το project είχε κάνει και άλλη δουλειά παλιότερα (βλέπε pebble), οπότε ήξερα τι να περιμένω. 

• Super Moderators
Δημοσ.

Οι "όχι" σε τι από όλα απαντάτε? Δεν έχετε πάρει? Δεν αξίζει? Θα τα κλαίω?

Παρεδώσε, μπορείς να αναφέρεις ποιά ήταν αυτά τα 5-6?

Ευχαρίστως.

Τώρα μπήκα στον λογαριασμό μου και διαπιστώνω ότι έχω συμμετάσχει σε οκτώ (8) χρηματοδοτήσεις:

Arcana Playing Cards

Swagger Drop – Infuse a little style into any small project

Paperwallet - A super thin tyvek wallet designed by artists

'1984' Stealth Fashion for the Under-Surveillance Society

Zipi: magnetic earbud strap

Alan Moore & Mitch Jenkins - 'His Heavy Heart'

OUR NIXON

Elite: Dangerous

:)

Δημοσ.
  • Super Moderators
Δημοσ.

Λειτουργεί ως εξής:

Βλέπεις το project που σε ενδιαφέρει, διαβάζεις τι προτείνει να πετύχει με τα χρήματα που ζητάει και εφόσον σε ενδιαφέρει να το υποστηρίξεις, διαθέτεις ένα ποσό, το οποίο χρεώνεται στην κάρτα σου μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προτεινόμενου project (δηλαδή, πρέπει να συγκεντρωθεί το ποσό που ζητά το project, αλλιώς δε χρεώνεται τίποτε).

Συνήθως μπορείς να δώσεις από 1 δολάριο, συμβολικά και για να λαμβάνεις τις μεταγενέστερες ενημερώσεις μετά τη λήξη του χρόνου χρηματοδότησης και μπορείς να φτάσεις... όσο θέλεις.

Οι υποστηρικτές μέσω KS συνήθως έχουν κάποια έκπτωση σε σχέση με το τελικό κόστος ή/και επιπλέον δώρα/προνόμια, ανάλογα με τη φύση του κάθε project.

Υπόψην, επισήμως δεν αγοράζεις τίποτε. Απλά, χρηματοδοτείς μια ιδέα που σου φαίνεται ενδιαφέρουσα. Το project υπάρχει περίπτωση να μην ολοκληρωθεί ποτέ και, παρότι η συντριπτική πλειοψηφία δεν οδηγείται εκεί, υπάρχουν περιπτώσεις αποτυχιών (ενίοτε παταγωδών).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...