Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν έχω μπει ποτέ μου σε ΚΤΕΛ.

Κάποτε ένας γνωστός μας που είναι οδηγός σε λεωφορείο του ΟΑΣΑ ταξίδευε με το ΚΤΕΛ, κατά την διάρκεια του δρομολογίου στα τελευταία καθίσματα πίσω πίσω γυρίζαν τσόντα, ήταν μια γυναίκα και κάτι τυπάδες με την κάμερα που καθόντουσαν μπροστά για να μην μπορεί να δει ο κόσμος το σκηνικό. Ο οδηγός αντιλαμβάνεται άμεσα τι γινόταν, σταματάει το λεωφορείο και τους είπε να κατέβουν αλλιώς θα φωνάξει την αστυνομία, αυτοί σταμάτησαν τα γυρίσματα και έκατσαν στις θέσεις τους αλλά γκρίνιαζαν και έκραξαν τον οδηγό οτι και καλά δεν τον ενοχλούν με αυτό που κάνουν....

Άλλος φίλος μου πήγε να ταξιδέψει με ΚΤΕΛ μαζί με τον πατέρα του και σε κάποια φάση την ώρα που ανέβαιναν τα σκαλιά για να μπουν στο όχημα, αισθάνεται κάτι ο πατέρας του και γυρνάει πίσω και κοιτάει έναν άνδρα, ένας άλλος άνδρας από μπροστά γυρνάει και του λέει τι τον κοιτάς σου έκανε κάτι; Πολύ μετά και αφού είχαν γίνει καπνός αυτοί αντιλαμβάνεται οτι του αφαίρεσαν το πορτοφόλι με αρκετά χρήματα.

1. Νυχτερινό δρομολόγιο Θεσ/νίκη-Κομοτηνή. Κοιμάμαι του καλού καιρού, μέχρι που ακούω κάτι κόρνες και διαπιστώνω ότι υπάρχει ένας διαπληκτισμός με έναν νταλικέρη που προσπερνάει. Τα παίρνει ο οδηγός του ΚΤΕΛ και αρχίζει να κυνηγάει την νταλίκα. Την προσπερνάει, σταματάει το λεωφορείο, κατεβαίνει, παίρνει κάτι πέτρες, την στήνει μπροστά από το λεωφορείο και την ώρα που περνάει η νταλίκα τις πετάει προς το όχημα! Στην εθνική όλα αυτά! Μετά ξανανεβαίνει και ξανακυνηγάει την νταλίκα (οι χριστοπαναγίες είναι αυτονόητες προφανώς), αλλά δεν την ξαναβρήκε. Μέχρι που σταματήσαμε σε ένα βενζινάδικό εκτός προγράμματος και κατέβηκε να ψάχνει αν η νταλίκα ήταν σταματημένη εκεί. Φυσικά δεν έκλεισα μάτι μέχρι να φτάσουμε Κομοτηνή. Ακόμα το θυμάμαι και μετανιώνω που δεν είχα πάει στην αστυνομία να κάνω καταγγελία, αλλά ήμουν πιτσιρικάς και φοβόμουν τότε.

Κλασσική βλαχοελληναράδικη νοοτροπία, μπορεί να γινόταν ατύχημα τόσο με την προσπέραση του νταλικιέρη όσο και με την μαλακία του οδηγού με την πέτρα, εγώ θα έλεγα οτι και οι δύο ήταν για μπάτσες.

• Απαντ. 95
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Eίμαι φαντάρος και το κέντρο μου ήταν σε ένα χωριό των σερρών ονόματι Θερμά Νιγρίτας Σερρών. Από εκεί έχω να πάω στο... ΓΥΘΕΙΟ!! Ολα αυτά ιούλιο του 2004 ενώ η εθνική έπαιζε ημιτελικά ξερωγώ.

Ξεκινάμε 6-7 το πρωί, ολες οι σειρές θέλαν να πάνε "πανω". Εγώ είχα μείνει στο κάτω μέρος με μερικα ακομη άτομα στο ΣΤΡΩΜΑ  που είχε δημιουργηθεί από όλα τα λουκάνικα που δεν χωρούσαν στον χώρο των αποσκευών. Φυσικά πάτησα άπειρους ύπνους! Φτάνουμε Αθήνα στον Κηφισό απογευμα αν θυμαμαι καλά, κατα τις 5. Χάσαμε το λεωφορείο για Σπάρτη για 5 λεπτά και το επόμενο ήταν κατά τις 7. Εντάξει, μαλακία άπειρη με τις σειρές και πέσιμο (οχι εγω, ειμαι ντιντής) σε γκομενάκια, μαγκιά κλπ. 

ΦΥΣΙΚΑ, το λεωφορείο πήγαινε περπατώντας εκεί στην κακιά σκάλα που γινόταν τα έργα στην αθηνών κορίνθου, θυμαμαι νυχτωσε και έβλεπα φώτα από αυτοκίνητα μεχρι εκει που έφτανε το μάτι μου... Φτάνουμε Σπάρτη 1και το βράδυ, δεν ξεραν οτι ερχόμαστε, δεν ξέραν που να μας βάλουν, αλλάξαμε θάλαμο 2-3 φορες... ΕΧΑΣΑ τη θέση στο γύθειο και εμεινα Σπάρτη να κάνω αγγαρείες σε φάση "πατε μπροστά απο τα εστιατόρια και καθαρίστε τις μεγάλες πέτρες από τον περιβάλλοντα χώρο" (ο περιβάλλοντας χώρος ήταν καλυμένος με γαμημένο ΧΑΛΙΚΙ. ΛΙΓΟ μικρότερο από τις πέτρες που έπρεπε να καθαρισουμε. ελα μουνί στον τόπο σου...).

Δεν ειναι ακριβώς ιστορία από τα κτελ, αλλά έίναι το μεγαλύτερο σε διάρκεια και χιλιομετρική απόσταση που έχω κάνει ποτέ μου :P Σε μια μερα. Αυτα.

Δημοσ.

Πέρσι ... σε λίγες μέρες πείτε προπέρσι ...

Τσικνοπέμπτη και κατεβαίνει ο πατέρας μου ΑΧΕΠΑ να βγάλει ένα μαραφέτι που του είχαν βάλει

στη χολή . Τελικά τον κάνουν εισαγωγή και ειδοποιώ την μητέρα μου στο χωριό να έρθει με ΚΤΕΛ

στη Θεσσαλονίκη  με τα απαραίτητα (πυτζάμες , εσώρουχα ,  φάρμακα κτλ) .  Πάω να παραλάβω

τη μάνα μου από το σταθμό και καθώς ο οδηγός του ΚΤΕΛ κατεβάζει τις αποσκευές βλέπω ότι η

γνωστή οικογενειακή τσάντα νοσοκομείου είναι πιο "πορτοκαλί" από κόκκινη που ήταν.   Την

ανοίγουμε και τι βλέπουμε ; Ήταν τίγκα στα κοψίδια και αρμαθιές λουκάνικα .  Λέω τον οδηγό "τι

παίζει ;" Με λέει ότι πρέπει να έκανε μαλακία και να έδωσε τη δική μας τσάντα σε μια κυρία που

κατέβηκε στο χωριό Ρεντίνα .

Και έτσι λοιπόν εξαιτίας του αϊτού οδηγού , ημέρα τσικνοπέμπτη , εμείς στο νοσοκομείο με τα

λουκάνικα και οι άλλοι ξεροσφύρι γλέντι με τις πυτζάμες και τα φάρμακα του πατέρα μου  .

Τουλάχιστον είχε και λεξοτανίλ μέσα στη τσάντα  που πήραν οι άλλοι  . Θα τα χρειάστηκαν ... :P

• Like 4
Δημοσ.

Δεν έχω μπει ποτέ στη ζωή μου σε ΚΤΕΛ στην Ελλάδα αν και θεωρητικά ξέρω να τα αναγνωρίσω. Φυσικά δεν έχω μπει ποτέ και σε αστικό λεωφορείο στην Αθήνα (με εξαίρεση μια φορά στα 18 που αναγκάστηκα).

δεν ξερεις τι χανεις καθε λεωφορειο και απο μια νε περιπετεια

Δημοσ.

Δεν έχω μπει ποτέ στη ζωή μου σε ΚΤΕΛ στην Ελλάδα αν και θεωρητικά ξέρω να τα αναγνωρίσω. Φυσικά δεν έχω μπει ποτέ και σε αστικό λεωφορείο στην Αθήνα (με εξαίρεση μια φορά στα 18 που αναγκάστηκα).

Δεν λεγεται αστικο στην Αθηνα :P :P

Δημοσ.

Ένας λόγος που χαίρομαι που σπούδασα στην πόλη μου είναι ότι γλίτωσα το πήγαινε-έλα με το ΚΤΕΛ.

Ο μόνος λόγος να μπω σε ΚΤΕΛ ήταν για να πάω Χαλκιδική και Καρδίτσα . Της Καρδίτσας και των Γιάννενων το ΚΤΕΛ είναι πραγματικά κολεγιακό . Πριν αρχίσει το ταξίδι ο οδηγός μας συστήθηκε, μας είπε ότι θέλουμε να τον ενημερώνουμε , δερμάτινα καθίσματα κλπ. Κυριλλέ. Αποκεί και πέρα προς Χαλκιδική και για Βέροια, πραγματικά σιχάθηκα τον εαυτό μου και το ανθρώπινο είδος.

Επίσης θυμήθηκα άλλα 2 ταξίδια που δυστυχώς έχω κάνει με ΚΤΕΛ , από Θεσσαλονίκη προς Πάτρα ( 7μιση ώρες με χιόνια ) (γλιτώσαμε στο παρά 5 τον αποκλεισμό στην Λάρισα) και προς Αθήνα ( 8 ωρες ) . 

Ορκίστηκα να μην ξαναπάρω ΚΤΕΛ για απόσταση πάνω από 1 ωρα.

Ευτυχώς εμφανίστηκε η Άγια RyanAir με τα 20ευρα και ταξιδεύω πιο ανθρωπινα.

Πως μπορείτε και παίρνετε ΚΤΕΛ ;

• Like 2
Δημοσ.

Δυστυχώς προτιμώ το ΚΤΕΛ λόγο της πλήρους αναξιοπιστίας σε θέματα ώρας του ΟΣΕ γιατί είναι εντελώς τυχαίες κάθε φορά οι καθυστερήσεις που έχει και ΠΑΝΤΑ θα έχει καθυστέρηση, άλλες φορές 15 λεπτά, άλλες φορές 1 ώρα και 15 λεπτά και πάει λέγοντας. 

Ευτυχώς από εμπειρίες μέχρι στιγμής όλα καλά αν εξαιρέσεις κάποιες μυρωδάτες μέρες και ορισμένες φορές από γύφτους που φέρνουν μέσα και τα 11 παιδιά τους και ζαλίζεσαι από τις φωνές τους και το κλάμα τους καθ'όλη τη διάρκεια της διαδρομής. 

Δημοσ.

ψιλοάσχετο:

θυμάμαι ήμουν στο αστικό στην θεσσαλονίκη και ήταν ένας φαντάρος που γυρνούσε σπίτι του

το λεωφορείο έφτασε στο τέρμα και ο καημένος δε ξυπνούσε με τίποτα! ήρθε ο οδηγός και του μιλούσε γιατί λογικά έχασε την στάση του

τι βάσανο κι αυτός ο στρατός ρε φίλε..και το παιδάκι δεν πήγε κανείς να το πάρει από τα κτελ , έπρεπε να πάρει και αστικό

• Like 1
Δημοσ.

Ευτυχώς εμφανίστηκε η Άγια RyanAir με τα 20ευρα και ταξιδεύω πιο ανθρωπινα.

Πως μπορείτε και παίρνετε ΚΤΕΛ;

Ανθρώπινα και ryanair (την αεροπορικη αντιστοιχου επιπέδου όσο πχ τα αγγλικά ΚΤΕΛ με τα ελληνικά?) στην ίδια πρόταση;

Κάποιος κάλλιστα θα μπορούσε αντιστοιχα να σου πει..πως μπορείς και παίρνεις ryanair;

Αλλά οκ, περί ορεξεως.. :D

Δημοσ.

ψιλοάσχετο:

θυμάμαι ήμουν στο αστικό στην θεσσαλονίκη και ήταν ένας φαντάρος που γυρνούσε σπίτι του

το λεωφορείο έφτασε στο τέρμα και ο καημένος δε ξυπνούσε με τίποτα! ήρθε ο οδηγός και του μιλούσε γιατί λογικά έχασε την στάση του

τι βάσανο κι αυτός ο στρατός ρε φίλε..και το παιδάκι δεν πήγε κανείς να το πάρει από τα κτελ , έπρεπε να πάρει και αστικό

Δεν λες τίποτα, ένας γνωστό μου γυρνάεις από στρατό και δεν είχε δρομολόγιο ΚΤΕΛ για το χωριό του. Πήγε περπατώντας με τους σάκους στην πλάτη του, 15χλμ μακριά ήταν.

• Super Moderators
Δημοσ.

Ανθρώπινα και ryanair (την αεροπορικη αντιστοιχου επιπέδου όσο πχ τα αγγλικά ΚΤΕΛ με τα ελληνικά?) στην ίδια πρόταση;

Κάποιος κάλλιστα θα μπορούσε αντιστοιχα να σου πει..πως μπορείς και παίρνεις ryanair;

Αλλά οκ, περί ορεξεως.. :D

Άλλο όμως πχ 1 ώρα κι άλλο 5+ :P

• Like 2
Δημοσ.

δηλαδή δεν φιλοτιμήθηκε κανείς να τον πάρει; γονείς δεν είχε;

Είχε γονείς αλλά κανείς τους δεν είχε αυτοκίνητο, και τα ΚΤΕΛ στην περιοχή είναι λιγάκι ότι νάναι.

Δημοσ.

Φιλος μου γυρναει Αθηνα απο Πατρα και λεει στον οδηγο να τον αφησει σε μια σταση κοντα στο τερμα που γενικα δεν κατεβαινουν και πολλα ατομα.Η βαλιτσα του παιδιου να ειναι απο την αριστερη μερια του κτελ αλλα,λογω αυτοκινητων,ο οδηγος δεν μπορουσε να ανοιξει και την αντιστοιχη πορτα.

Κατεβαινει μονος του λοιπον και ο οδηγος ανοιγει την δεξια πορτα που ηταν στο πεζοδρομιο.Το παιδι δεν μπορει να την φτασει και χωνεται ολος μεσα να την παρει.Προφανως ο οδηγος κοιταξε τον καθρεφτη και δεν ειδε κανεναν αρα θεωρησε οτι πηρε την βαλιτσα και εφυγε.Κλεινει λοιπον την πορτα με τον αλλον να ειναι μεσα.Τι κλωτσιες,τι σπρωξιματα η πορτα εκλεισε και το ΚΤΕΛ ξεκινησε.Εκανε μια αποσταση γυρω στα 4-5 χιλιομετρα μεχρι το τερμα.Μετα ανοιξαν και εκπληκτοι βρηκαν ανθρωπο μεσα. :-D

• Like 10
Δημοσ.

απο 2008 κανω ενα 45λεπτο σχεδον καθημερινα. ευτυχως στη γραμμη μου τα λεωφορεια ειναι καινουρια εχουν wifi και είναι στην ώρα τους.

σκηνικα ολα αυτα τα χρόνια άπειρα. 

τυποι πουχουν τσακωθει με το σαπουνι, μπουνιές εισπράκτορα με πρεζάκι, γιαγια με εγκεφαλικο να τη μαζευουνε, οδηγοι να μαζευουνε καθρεφτες, κανα 2 φορές γλίτωσαμε τρακάρισμα γερό.

το πιο επικο ήτανε μια γιαγιά που της εκλεισε την  μπαγκαζιέρα στην πλάτη την ώρα που επαιρνε βαλίτσα. ακόμα απορώ πως δε την έκοψε στα δυο

να μη σχολιάσω τις μουσικές επιλογές των οδηγών. κάτι συλλογές απο περιοδικά τύπου πίστα να βαράνε ανελέητα. χωρις ακουστικά δε μπαινεις μέσα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...