Προς το περιεχόμενο

10% ποσοστό στην αγορά των λειτουργικών συστημάτων κατέχουν τα Windows 10


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Κατα τη γνωμη μου, αυτο που θα γυρισει το παιχνιδι για τα 10 (εκτος απ το χρονο) ειναι η υποστηριξη DX12, εφοσον το κρατησουν διαθεσιμο μονο στα 10.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 177
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • Super Moderators

@flogerakos

Φαντάσου ο Derby, να είχε περισσότερα σχόλια.

Ε postάρε, δεν σε κρατάει κάποιος :P

 

Τα μισά σχόλια βέβαια είναι τύπου "μπράβο αυτό είναι είδηση" ή "ωραία είδηση" κτλπ κτλπ...ανούσια

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ωραία και γρήγορα τα 10άρια αλλα άσχημα μπροστά στα 7άρια. Αυτό το αέρο και το 3D στα είναι πολύ ανώτερο.

 

Τα σημερινά flat εικονίδια θα είναι κάτι σαν τα 80s ως μόδα. Έτσι θα το θυμόμαστε ως cult. Τα 7άρια πάλι με το aero είναι κάτι σαν "νεοκλασικά" δκδ διαχρονικά στο χρόνο. Αισθητικά ανώτερα από προσωρινές μόδες και τάσεις. Το αποκορύφωμα της αισθητικής των UI..

 

Σε κάποια πράγματα παραμένουν και πιο λειτουργικά τα 7άρια αλλά εντάξει σηκώνει κουβέντα και τελικά συνηθίζεται. Το άλλο κακό με τα 10άρια είναι η πολύ φόρα παρτίδα προσωπικών δεδομένων στους servers της MS αλλα είπαμε σημεία των καιρών και οι άλλοι (android, ios) τα ίδια κάνουνε και εκεί πάει η εποχή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@flogerakos

Φαντάσου ο Derby, να είχε περισσότερα σχόλια.

Ωραίο avatar BTW :)

Εγω δεν έχω να κρύψω κάτι. Ναι χρησιμοποιώ και στον σταθερό και στο κινητό και στο tablet windows 10 γιατί αυτο με βολεύει, αυτο μου αρέσει αυτο με ικανοποιεί. Και παρόλο που δηλώνω fan της microsoft θα κράξω εκει που πρέπει. Κ προσωπικά το μονο πρόβλημα που βρίσκω σε windows συσκευές ειναι η ( σίγουρα προς το παρόν κ για λιγο ακόμη) έλλειψη εφαρμογών κ η ποιότητα των περισσότερων. Ντροπή τωρα το messanger του fb να ειναι στην έκδοση 11 (και να μην κάνει rotate :shock: ) και στο android στην 50 κατι.... Και ναι δεν εχει μόνο το facebook και η καθε εταιρία ευθύνη για τις εφαρμογές εχει και η microsoft. κ για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις ο αδερφός μου εχει το iphone 5s, η γυναίκα μου android και εχω περήφανος κάτοχος Lumia 930 windows 10 και δεν το αλλάζω για κανένα απο τα προηγούμενα 2.... Γτ πραγματικά η microsoft ειναι η μονη εταιρία που προσφέρει πραγματικά ενοποιημένο οικοσύστημα και καινοτομίες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είναι πρόβλημα όσοι δεν ξέρουν καλά μια τεχνολογία να βγάζουν συμπεράσματα. Θυμίζουν ηλικιωμένους που δεν μπορούν να ξεκολλήσουν από το παλιό τους αυτοκίνητο... Δεν είναι η ασφάλεια που τους φοβίζει. Η δύσκολη αναπροσαρμογή με το καινούργιο τους εμποδίζει και μένουν στο παλιό. Και το κερασάκι στην τούρτα, στην υπόθεση αυτή, είναι πως η πλειονότητα είναι στο Facebook... Εκεί δεν τους ενοχλεί τίποτε. Όποιος γνωρίζει, διασφαλίζει τον Η/Υ του με κατάλληλους τρόπους και προγράμματα προστασίας. Και αποφεύγει ιστότοπους, αν χρειαστεί. Τα 10 είναι τα καλύτερα. Η ταλαιπωρία του χρήστη είναι αντιστρόφως ανάλογη της γνώσης του για το αντικείμενο και της ποιότητας χρήσης του.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το άλλο κακό με τα 10άρια είναι η πολύ φόρα παρτίδα προσωπικών δεδομένων στους servers της MS αλλα είπαμε σημεία των καιρών και οι άλλοι (android, ios) τα ίδια κάνουνε και εκεί πάει η εποχή.

Αναφέρεις ένα desktop OS σε σύγκριση με 2 mobile OS, δε νομίζω ότι συγκρίνονται. Στην τελική επειδή στο mobile δεν μπορώ να το αποφύγω, δε σημαίνει ότι θα το δεχτώ και στο desktop μου!

Επειδή έχω Facebook  δε σημαίνει ότι όταν το pc μου είναι απλά στο net, θέλω να στέλνει "telemetry stats" στην MS.

 

Η Google ζει από αυτό και από αυτό τη μάθαμε, κατασκοπεύει το κάθε τι.  Αφού θέλει η MS να μπει στην ίδια κατηγορία με τη Google ας μπει, εγώ σαν εταιρία software την ήξερα, δικό της το OS ότι θέλει κάνει δε λέω, αν μ' αρέσει.

Η MS υποτίθεται ότι ήταν κάτι διαφορετικό και πλέον εντελώς απροκάλυπτα συλλέγει data, αλλά το χειρότερο δεν είναι αυτό. Το χειρότερο είναι ότι όταν απενεργοποιείς αυτές τις επιλογές, συνεχίζει να στέλνει!!

Σε τι διαφέρει από ένα spyware αυτό;

 

http://arstechnica.com/information-technology/2015/08/even-when-told-not-to-windows-10-just-cant-stop-talking-to-microsoft/

 

Δεν έχω τα 10αρια(1 ή 2 μέρες έμειναν) (έχω Windows 7 + Windows 8.1 και σε αυτά έχω κάνει hide τα updates που αφορούν telemetry και 10αρια γενικότερα)  αλλά σε OSX που κάνω monitor την κίνηση του δικτύου μου δεν βλέπω τέτοια ρουφιανιά. Θα σηκώσω 10αρια σ ένα VM να δω κι εκεί τι κάνει

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

2 WINDOWS XP (2004) (WOW)

2001 θες να πεις :P

 

Βέβαια στα XP μετράνε όλα τα SPs μέσα, οπότε δεν βρίσκω λόγω να μην υπολογίζουμε μαζί τα win8 με τα win8.1...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από την στιγμή που δίνεται η ευκαιρία για δωρεάν αναβάθμιση από 7 σε 10 προσωπικά την έκανα και ναι είμαι ευχαριστημένος με τα 10αρια. Τα 7αρια ήταν είναι και θα είναι ένα από τα καλύτερα λειτουργικά, τα μοναδικά αξιόπιστα windows για benchmarks επειδή δεν έχουν το rtc bug, ωστόσο τα βαρέθηκα και είπα να κάνω την αλλαγή από 7 σε 10 και δεν το μετάνιωσα. Είναι θέμα συνήθειας ανάλογα με τον άνθρωπο, εμένα μου αρέσουν τα 10 και με βόλεψαν αφάνταστα, το interface το συνήθισα, γενικότερα είναι πιο snappy λειτουργικό από τα 7αρια, σε άλλους μπορεί να μην αρέσουν και δεν τους κατηγορώ, δικαίωμά τους, μιας και κανείς δεν έχει τα ίδια γούστα :).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εαν θα επρεπε να κραξω τα 10ρια θα ηταν μονο για το ταμπλετ που τα περασα και δεν λειτουργει οπως πρεπει σε αυτο φταιει η αχρηστη Asus μετα απο τοσους μηνες ακομα δεν εχει βγαλει drivers για windows 10.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εαν θα επρεπε να κραξω τα 10ρια θα ηταν μονο για το ταμπλετ που τα περασα και δεν λειτουργει οπως πρεπει σε αυτο φταιει η αχρηστη Asus μετα απο τοσους μηνες ακομα δεν εχει βγαλει drivers για windows 10.

Αν αναφέρεσαι στο Τ100,έχει βγάλει και drivers και bios update για να υποστηρίξει το continuum,απλά πρέπει να τα κατεβασεις από την σελίδα της.

Η μεγάλη βλακια που έχει γίνει με το συγκεκριμένο μηχάνημα,είναι ότι παρα πολλοί,μετά την αναβάθμιση στα 10ρια, έχουν σοβαρό πρόβλημα με σύνδεση με το hdmi σε εξωτερικη οθόνη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μόνο εγώ (και κάποιοι άλλοι) είμαι ευχαριστημένος από τα 10; Τα έβαλα το καλοκαίρι με το που τα έδωσαν και μέχρι τώρα πέρα από μερικά μικρά προβλήματα, τα οποία έλυσα με ένα search στο google σε 5 λεπτά, το σύστημα το βρίσκω πολύ σταθερό, τα περισσότερα πράγματα, που είναι και τα βασικά, τα βρίσκεις προεγκατεστημένα και γενικά ότι μπαίνει λειτουργει σωστα.

 

Οκ, δεν έχω επιχειρήσει να βάλω κανένα πρόγραμμα του 2005 και πίσω για να δω ασυμβατοτητες αλλά ότι χρησιμοποιώ εγώ πάει σφαίρα. Κυρίως gaming ταινίες, browsing, και λίγο rendering.

 

Τα 7 τα έχω κρατήσει εννοείται γιατι έχω πολλά πρόγραμματα και δικές μου "δημιουργίες" μέσα, καθώς ποτέ δεν ξέρεις πότε θα υπάρξει κάποιου είδους ασυμβατοτητα με κάποιο πρόγραμμα, οπότε τα 10 μπήκαν σε φρέσκο ssd και όλα good.

 

To UI δεν καταλαβαίνω γιατί δεν αρέσει. Μια μίξη 7 και 8.1 ειναι τα 10. Δεν είχα πουθενά πρόβλημα να βρω κάτι, ίσα ίσα έτσι που είναι τοποθετημένα όλα τα βρισκεις αλφαβητικά και χωρίς καμία δυσκολία.

 

Όσο αφορά το άρθρο και το ποσοι χρησιμοποιούν για την ώρα τα free 10αρια,ας δώσουμε χρόνο και όλα θα μπουν σε σειρά. Όπως από τα xp sp3(γιατι πιο πίσω δεν θέλω να σχολιάσω) πήγαμε στα 7 έτσι και από τα 7 θα πάμε στα 10. Εγώ προσωπικά έκανα skip τα 8/8.1, πιστεύω μου έκανε καλό όλο αυτό.

 

Η ms κάθε ένα ή δύο μήνες μας δίνει και major updates οπότε φτιάχνει stuff. Το μόνο αρνητικό που βλέπω στα updates τους είναι ότι πειράζουν ουσιαστικά πλέον τις εφαρμογές, προγράμματα σου άμεσα. Λόγου χάρη, στο update του Νοεμβρίου, μου έκανε rollback τους drivers της κάρτας γραφικών και μου πέταξε δύο τρία προγράμματα. Δεν ήταν πειρατικά υπόψιν..

 

Και κάτι ακόμα.. Dx12. Για να δούμε.

 

Αυτά τα ολίγα.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...