Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Έχει βγάλει κανένας άνεργος πρόσφατα βιβλιάριο;;; Ξέρει κανείς τι παίζει με αυτή τη περίπτωση; Και τι χρειάζεται ακριβώς πέρα από τα κλασικά;

Δημοσ.

29 φλεβαρη ληγει το βιβλιαριο μου.ποσα ενσημα θελει για να το ανανεωσω? νομιζω οτι ανανεωνεται αυτοματα?

Λοιπον σημερα πηγα στο ικα και εφαγα ξενερωμα, μεχρι πριν ενα μηνα ηθελα 50 ενσημα τα οποια τα ειχα αλλα δεν ειχαν οριστηκοποιηθει οποτε δεν μου εβγαζαν, ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΦΑΝΗΚΑΝ ΘΕΛΕΙ ΠΛΕΟΝ 100 ΑΛΛΑΞΕ Ο ΝΟΜΟς 

Δημοσ.

Για την ιστορία, πήγα και στο ΙΚΑ, και ήθελαν να περιμένω στην ουρά (~40 νούμερα), απλά για να μου πουν τι χαρτιά χρειάζονται για έκδοση βιβλιαρίου.

Σηκώθηκα κι έφυγα και πήγα στο ΚΕΠ της περιοχής μου, στο οποίο παραδόξως έβγαλα άκρη. Συγκέντρωσα τα χαρτιά που μου είπαν και θα ασχοληθούν εκείνοι και θα το φέρουν.

Φωτιά στο ΙΚΑ.

Δημοσ.

Για την ιστορία, πήγα και στο ΙΚΑ, και ήθελαν να περιμένω στην ουρά (~40 νούμερα), απλά για να μου πουν τι χαρτιά χρειάζονται για έκδοση βιβλιαρίου.

Σηκώθηκα κι έφυγα και πήγα στο ΚΕΠ της περιοχής μου, στο οποίο παραδόξως έβγαλα άκρη. Συγκέντρωσα τα χαρτιά που μου είπαν και θα ασχοληθούν εκείνοι και θα το φέρουν.

Φωτιά στο ΙΚΑ.

Eντάξει θα μπορούσες να μπεις στην ιστοσελίδα του ΙΚΑ και να τα βρεις τα δικαιολογητικά,πήγες τώρα στο ΙΚΑ πρωί πρωί που πάνε όλοι για δουλειές.

Δημοσ.

Καλό.

Στη σελίδα του ΙΚΑ δεν αναφέρεται ότι χρειάζεται εκκαθαριστικό εφορίας, όπως και επικυρωμένο αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας.

Δημοσ.

Φωτιά στο ΙΚΑ.

Φωτια δεν λες τιποτα στο ικα που παω μο αναμονης ειναι 2 ωρες και αν βγαλεις ακρη.

Πες μου οτι το ΚΕΠ βγαζει βιβλιαρια να ανοιξω τωρα σαμπανια!

Καλό.

Στη σελίδα του ΙΚΑ δεν αναφέρεται ότι χρειάζεται εκκαθαριστικό εφορίας, όπως και επικυρωμένο αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας.

δεν ξερω αν ειναι τοσο ζωα η απλα βαριουντε να εξηπυρετησουν τον κοσμο αλλα οπως ξερεις εδω και πολυ καιρο τα δημοσια εγγραφα δεν χρειαζονται επικυρωση.

Δημοσ.

Άνοιξέ τη.

Δεν τα βγάζει το ΚΕΠ, απλά τους πας τα χαρτιά και τα στέλνουν εκείνοι με κάποιον στο ΙΚΑ.

Το ΙΚΑ ετοιμάζει το βιβλιάριο και το στέλνουν στο ΚΕΠ (ή πάνε απ' το ΚΕΠ και το παίρνουν).

Παίρνεις τηλέφωνο να δεις αν ήρθε και πας και το παίρνεις.

δεν ξερω αν ειναι τοσο ζωα η απλα βαριουντε να εξηπυρετησουν τον κοσμο αλλα οπως ξερεις εδω και πολυ καιρο τα δημοσια εγγραφα δεν χρειαζονται επικυρωση.

1. Δεν ξέρω αν μια φωτοτυπία ταυτότητας θεωρείται δημόσιο έγγραφο.

2. Ενδέχεται να χρειαζόταν επικύρωση επειδή πήγα στο ΚΕΠ και όχι απευθείας στο ΙΚΑ.

Πάντως όσο ήμουν στο ΙΚΑ, μπροστά μου ήταν μια συνταξιούχος του ΙΚΑ η οποία περίμενε να εξυπηρετηθεί και έλεγε σε μία υπάλληλο ότι δούλευε παλιά εκεί, μπας και καταφέρει κάτι καλύτερο.

@@,  και σε μια φάση βγαίνει ένας που την ήξερε και της λέει κοντά στ' αυτί (αλλά ακούστηκε), ότι το συγκεκριμένο ΙΚΑ πραγματικά υπολειτουργεί, αφού οι περισσότεροι είναι «καινούργιοι» και δε μπορούν να εξυπηρετήσουν τον κόσμο.

Δημοσ.

ΔΕν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι από πέρσι, αλλά εγώ έβγαλα βιβλιάριο ΙΚΑ πηγαίνοντας με την ταυτότητα, το ΑΜΑ και μια φωτογραφία ταυτότητας (μπορεί να ήταν και 2 φωτογραφίες, δεν είμαι σίγουρος, εσύ πάρε 2-3 να έχεις). Το ΑΜΑ το είχα σε φωτοτυπία αλλά την πήραν απλώς για να δουν το νούμερο, μου την ξαναέδωσε πίσω ο υπάλληλος. Σε 5 λεπτά μου το έβγαλαν. Τόσο απλά. Φυσικά εγώ μένω επαρχία και επίσης φρόντισα να πάω στο τοπικό κατάστημα αρκετά νωρίς που δεν είχε κόσμο, ήμουν μόνος μου μέσα.

• Like 1
Δημοσ.

ΔΕν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι από πέρσι, αλλά εγώ έβγαλα βιβλιάριο ΙΚΑ πηγαίνοντας με την ταυτότητα, το ΑΜΑ και μια φωτογραφία ταυτότητας (μπορεί να ήταν και 2 φωτογραφίες, δεν είμαι σίγουρος, εσύ πάρε 2-3 να έχεις). Το ΑΜΑ το είχα σε φωτοτυπία αλλά την πήραν απλώς για να δουν το νούμερο, μου την ξαναέδωσε πίσω ο υπάλληλος. Σε 5 λεπτά μου το έβγαλαν. Τόσο απλά. Φυσικά εγώ μένω επαρχία και επίσης φρόντισα να πάω στο τοπικό κατάστημα αρκετά νωρίς που δεν είχε κόσμο, ήμουν μόνος μου μέσα.

αχ μακαρι να ηταν ετσι 2 φορες πηγα και εφαγα τρελη ταλαιπορια και δυστηχως θα ξαναπαω, την πρωτη δεν φαινοντουσαν τα ενσημα και την 2η φανηκαν αλλα πλεον απο 50 θελουν 100.

Δημοσ.

αχ μακαρι να ηταν ετσι 2 φορες πηγα και εφαγα τρελη ταλαιπορια και δυστηχως θα ξαναπαω, την πρωτη δεν φαινοντουσαν τα ενσημα και την 2η φανηκαν αλλα πλεον απο 50 θελουν 100.

Εγώ τότε είχα πάνω από 100 ένσημα οπότε δεν είχα κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, αλλά είσαι σίγουρος ότι πλέον δεν ισχύει αυτό με τα 50 ένσημα; Η αδερφή μου έχει 75 ένσημα από πέρσι (δούλεψε 3 μήνες), και από ότι κατάλαβα θα της γίνει η ανανέωση φέτος, με μια επιφύλαξη όμως, θα ξέρουμε μάλλον από τον άλλο μήνα.

Δημοσ.

Άνοιξέ τη.

Δεν τα βγάζει το ΚΕΠ, απλά τους πας τα χαρτιά και τα στέλνουν εκείνοι με κάποιον στο ΙΚΑ.

Το ΙΚΑ ετοιμάζει το βιβλιάριο και το στέλνουν στο ΚΕΠ (ή πάνε απ' το ΚΕΠ και το παίρνουν).

Παίρνεις τηλέφωνο να δεις αν ήρθε και πας και το παίρνεις.

1. Δεν ξέρω αν μια φωτοτυπία ταυτότητας θεωρείται δημόσιο έγγραφο.

2. Ενδέχεται να χρειαζόταν επικύρωση επειδή πήγα στο ΚΕΠ και όχι απευθείας στο ΙΚΑ.

Πάντως όσο ήμουν στο ΙΚΑ, μπροστά μου ήταν μια συνταξιούχος του ΙΚΑ η οποία περίμενε να εξυπηρετηθεί και έλεγε σε μία υπάλληλο ότι δούλευε παλιά εκεί, μπας και καταφέρει κάτι καλύτερο.

@@,  και σε μια φάση βγαίνει ένας που την ήξερε και της λέει κοντά στ' αυτί (αλλά ακούστηκε), ότι το συγκεκριμένο ΙΚΑ πραγματικά υπολειτουργεί, αφού οι περισσότεροι είναι «καινούργιοι» και δε μπορούν να εξυπηρετήσουν τον κόσμο.

ωραια θα το ξερω την επομενη φορα θα παω στο κεπ αν ειναι :)

και ταυτοτητα και αμκα και ε1 και πολλα αλλα δεν θελουν επικυρωση τα μονο που δεν μπορεις να εχεις φωτοτυπια ειναι οσα αφουρουν δικαστηρια, πρωτοδικια , ειρηνοδικια κλπ κλπ γιατι θελουν καποιο χαρτοσημο.

μεχρι τωρα εχω κανει ενα καρο δουλιες σε ΟΑΕΔ, εφορεια, ΔΕΗ, Δημο, ΚΕΠ και πουθενα δεν ζητησαν επικυρωμενο.

Δημοσ.

Τώρα που πήρε φόρα το τόπικ, ξαναρωτάω..

Για εμάς τους άνεργους τι γίνεται; Με κάρτα ανεργίας πάω κ βγάζω;

εξαρταται την ηλικια σου αν εισαι κατω απο 25 απο οτι ξερω βγαζεις αν εισαι πανω τοτε θελει να εχεις και καποια ενσημα στον παρελθον.

Εγώ τότε είχα πάνω από 100 ένσημα οπότε δεν είχα κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, αλλά είσαι σίγουρος ότι πλέον δεν ισχύει αυτό με τα 50 ένσημα; Η αδερφή μου έχει 75 ένσημα από πέρσι (δούλεψε 3 μήνες), και από ότι κατάλαβα θα της γίνει η ανανέωση φέτος, με μια επιφύλαξη όμως, θα ξέρουμε μάλλον από τον άλλο μήνα.

εγω δεν ειχα ποτε βιβλιαριο δικο μου, παντως και για ανανεωση θελει 100

Δημοσ.

εγω δεν ειχα ποτε βιβλιαριο δικο μου, παντως και για ανανεωση θελει 100

Δεν έχει διαφορά το αν κάνεις ανανέωση ή αν βγάζεις καινούριο βιβλιάριο, το ίδιο και το αυτό είναι όσον αφορά τον αριθμό των ενσήμων. Έχω μόνο μια επιφύλαξη για το αν θέλουν 50 ή 100 ένσημα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...