adtakhs Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2016 Παραπανω ειπα την αποψη μου-εστω και ελαφρως αρνητικη για τα WP, αλλα σορρυ κιολας... Συγκρινεις το brand name elephone, doogee, xiaomi, ακομα και lenovo με τη microsoft και Nokia? Οκ οι συγκρισεις δικες σας TL;DR εν ετη 2016ακομη ισχυει το παλιο ρητο: "Ο,τι πληρωνεις, παιρνεις" Εγώ σαν brand name πίσω από τα elephone, doogee, xiaomi, microsoft,samsung, motorola, lenovo, lg, sharp, βλέπω τα brand name , Foxxconn, Qualcomm, Mediateck, sharp, samsung, lg, sony και τα parts που φορούν επάνω τους τα κινητά. Αυτά είναι brand name, τα άλλα είναι για την κοπελιά του δευτέρου και την κυρά Μαριώ ... του ισογείου . Εξάλλου όλα φασόν είναι και απλά συναρμολογούν εξαρτήματα από τα παραπάνω brand . Αν τρέχουν και καθαρό android ακόμα καλύτερα ! Σε σχέση λοιπόν με το οτιδήποτε κυκλοφορεί η Ms στα 200-250€ υπάρχει συσκευή στην αγορά ανώτερη και μεταλλική, όπως ζητήθηκε. Αυτό λοιπόν που θέλω να πω με όλα τα παραπάνω είναι πως αν η ΜS περιμένει να σωθεί από το brand name της στα κινητά και όχι από την ποιότητα των κινητών της, τα οποία όπως αναφέρθηκε παραπάνω υστερούν άλλων κατασκευαστών θα χάσει και το ποσοστό που έχει. Yστερόγραφο: Δεν ειμαι κολλημένος σε κανέναν κατασκευαστή και σε κανένα λειτουργικό. Είχα πριν καιρό HTC με microsoft, μετά alckatel, lg, hawai με android και πλέον έχω ένα Nexus 6 λόγω της προσφοράς της Vodaphone και μόνο, ενώ σαν 2η συσκευή έχω κατά καιρούς ένα lumia 630, ενα Lenovo K3 Note και πλέον ένα MEIZU M2 Note.
Conan2046 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2016 Μπορεις να εγκαταστησεις εφαρμογες εκτος μαρκετ βαζοντας το κινητο σε developer mode. Ενδιαφέρον, μήπως ξέρεις αν υπάρχει και κάποιος τρόπος να μπλοκάρω τις διαφημίσεις;
nikosjc Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2016 Τα πράγματα είναι απλά στο phone κομμάτι της αγοράς. Η Apple (στοχεύοντας ψηλά κοστολογικά) πουλάει τρελά γιατί 1ον έχει το πιο ολοκληρωμένο οικοσύστημα (τα άπαντα από apps, με λίγες και καλές συσκευές, ταυτόχρονα updates, κλπ), έχει το design/marketing και κονομάει από τις πωλήσεις συσκευών με τεράστιο ποσοστό κέρδους και φυσικά των εφαρμογών αφού έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο μερίδιο στην αγορά. Η Google (στοχεύοντας να μπει παντού) με το android έχει πετύχει αυτό που στόχευε αρχικά. Κονομάει από τις διαφημίσεις -ως κατά βάση διαφημιστική εταιρεία- και τις εφαρμογές αφού με τις φθηνές "κινεζιές" αλλά και γενικά με το σύνολο των εταιριών να βασίζονται στο android έχει και αυτή τεράστιο μερίδιο στην αγορά. Η MS τα έχει μπεδέψει λίγο τα πράγματα αφού πολεμάει να κερδίσει και στο hardware και στο software αλλά νομίζω με πολύ λάθος τρόπο! Από τη μια θέλει να βάλει τα window παντού, αλλά στην ουσία χωρίς να τα έχει έτοιμα, οπότε "πειραματίζεται" επάνω στις δικές τις συσκευές πρώτα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει μεγάλο κοινό, άρα να μην υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τους developers. Από την άλλη θέλει το υπόλοιπο software της να πουλήσει, οπότε το δίνει απλόχερα στους ανταγωνιστές ανεβάζοντας κι άλλο τα κίνητρα για τον χρήστη να πάει προς τους τρίτους και όχι σε αυτήν! Προφανώς λοιπόν στο κομμάτι των κινητών απλά δεν υπάρχει η MS, αφού όλη τη χρονιά πέρσι στην ουσία σχεδόν δεν είχε ούτε συσκευές, ούτε λειτουργικό σύστημα! Αντίθετα στα surface (pro) στόχευσε απ'ευθείας ψηλά με σοβαρότατες και δυνατές συσκευές και πρόλαβε να πάρει το μερίδιο αγοράς, με την apple να προσπαθεί να μπει αργά (και με λάθος τρόπο για μένα) και το android απλά να μην υπάρχει σε αυτή την κατηγορία (το οποίο βρήσκω απόλυτα λογικό).
Fulgore Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2016 Οπως κουράσατε και όλοι οι εμπειρογνώμονες των Windows Phone που η τελευταία φορα που τα αγγίξατε ειναι όταν υπήρχαν Windows Mobile 6.5 Αρα παραδεχεσαι οτι παλι εφτιαξες και αλλο account για να την λες στους αλλους...Μαλιστα Επισης εγω βλεπω και αλλους χρηστες WP να μην ειναι ικανοποιημενοι απο αυτα και να λενε τα αρνητικα τους.Επισης για το παραπανω που λες περασε απο τα χερια μου και Lumia 930 και 1520 για ενα διαστημα. Α ριξε μια ματια και στο review των 950-950xl να δεις και εσυ αυτα που λεμε επισημα σε review
Vagus. Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2016 Πολυ όμορφα και απλα, με δεδομενα, το τελος των windows phone: http://m.slashdot.org/story/306529
antony97 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2016 Η μονη σωτηρία για τα windows mobile ειναι τα surface phone. Και αν...
Vagus. Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2016 Κρίμα για τα WP, αλλα δεν πέτυχαν ποτέ critical mass. Νομίζω πως γι αυτά το nail to the coffin εχει μπει οριστικά. Στο κάτω κάτω ηδη η MS το παιζει διπορτο, εχοντας κανει ported τις καλυτερες της εφαρμογές στο δημοφιλεστερο OS. To οτι απέτυχε να πεισει τον κοσμο και τους devs να ασχοληθουν ειναι κάτι που θα πρέπει να το κοιτάξει. Θέλετε το κλειστό nature του OS, θέλετε η βραδυτητα αποφάσεων, οι ηξεις αφίξεις στην υποστηρίξη και το πουλημα των early adopters, δεν πέταξε αρκετο τυράκι στο development των εφαρμογων... Γενικά η MS εχει θέμα. Μεγάλη και δυσκινητη στα όλα της. Πάνω που πηγαινε να σημειώσει πραγματικη προοδο στο OS της πχ... εκανε back pedaling επειδη καποιοι ειναι κολλημενοι με start buttons, ποντικια, registry κλπ κλπ...και δεν ηθελε να τους χάσει απο πελατεια. Την ιδια ωρα ομως, οι αλλες εταιριες σχεδιάζουν τα επομενα 20 χρονια και στρώνουν ηδη την βάση. Η MS αν κοιτά μονιμα το τώρα, θα καταληξει οπως το Symbian. Ξαφνικα μια μερα θα ειναι irrelevant. H μονη αποψη to-the-point, τα περισστερα που γραφτηκαν εδω ειναι ευχολογια, ρομαντικες συμπαθειες και ταλιμπανισμοι. Surface phone μεχρι τα μεσα του 17 δε θα δει κανενας μας, με τη Lumia σειρα να βαζει ταφοπλακα στο μεταξυ. Δεν υπαρχουν καταλληλοι επεξεργαστες γι αυτο που ονειρευεστε και κοιτατε τοσο μπροστα. Μακαρι να εκανε και η Microsoft το ιδιο με εσας.
privateer Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2016 Πολυ όμορφα και απλα, με δεδομενα, το τελος των windows phone: http://m.slashdot.org/story/306529 The Verge (October 2015): "Windows Phone is Back" http://www.theverge.com/2015/10/6/9458949/lumia-950-and-950-xl-hands-on-windows-phone-is-back The Verge (January 2016): "Windows Phone is Dead" http://www.theverge.com/2016/1/28/10864034/windows-phone-is-dead Ακόμη με το iVerge ασχολείστε? 1
Καρκίνος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2016 Αρα παραδεχεσαι οτι παλι εφτιαξες και αλλο account για να την λες στους αλλους...Μαλιστα Επισης εγω βλεπω και αλλους χρηστες WP να μην ειναι ικανοποιημενοι απο αυτα και να λενε τα αρνητικα τους.Επισης για το παραπανω που λες περασε απο τα χερια μου και Lumia 930 και 1520 για ενα διαστημα. Α ριξε μια ματια και στο review των 950-950xl να δεις και εσυ αυτα που λεμε επισημα σε review Μου φεύγουν κατι παλιοκουβεντες ευκολα και τρώω τα μπαν σε δευτερόλεπτα, τι ακκαουντ να κρατήσω; Το έχει ο κολλητός μου το 950 XL και κυριολεκτικά μου έχουν περάσει πολλες ιδέες για να του το κλέψω :') The Verge (October 2015): "Windows Phone is Back" http://www.theverge.com/2015/10/6/9458949/lumia-950-and-950-xl-hands-on-windows-phone-is-back The Verge (January 2016): "Windows Phone is Dead" http://www.theverge.com/2016/1/28/10864034/windows-phone-is-dead Ακόμη με το iVerge ασχολείστε? Μακράν το πιο διάσημο ερασιτεχνικό σαιτ. Άμα τα παιδια αυτά διαφημίζουν τόσο την Apple καθε μερα χώρις να τους πληρώνει, ειναι ο ορισμός των πρόβατων.
coffeex Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2016 Το πρόβλημα με τα fanboys είναι αυτό δεν θέλουν να δουν την πραγματικότητα που είναι γύρο τους, εδώ η MS είναι απογοητευμένη και αυτά το χαβά τους. 1
Oxygene Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2016 Τα fanboys πάντα είναι "βασικότερα του βασιλέως" Κι ένα ενδιαφέρον άρθρο: http://www.theverge.com/2016/1/28/10864034/windows-phone-is-dead Edit: με πρόλαβαν...
Καρκίνος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2016 Τα fanboys πάντα είναι "βασικότερα του βασιλέως" Κι ένα ενδιαφέρον άρθρο: http://www.theverge.com/2016/1/28/10864034/windows-phone-is-dead Edit: με πρόλαβαν... Άλλος ενας που διαβάζει verge. Lmao Το πρόβλημα με τα fanboys είναι αυτό δεν θέλουν να δουν την πραγματικότητα που είναι γύρο τους, εδώ η MS είναι απογοητευμένη και αυτά το χαβά τους. Μα δεν καταλαβαίνετε οτι εμας δεν μας λείπει κατι.Σε εσας λείπει που δεν εχετε καν wp
Vagus. Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2016 Μου φεύγουν κατι παλιοκουβεντες ευκολα και τρώω τα μπαν σε δευτερόλεπτα, τι ακκαουντ να κρατήσω; Το έχει ο κολλητός μου το 950 XL και κυριολεκτικά μου έχουν περάσει πολλες ιδέες για να του το κλέψω :') Μακράν το πιο διάσημο ερασιτεχνικό σαιτ. Άμα τα παιδια αυτά διαφημίζουν τόσο την Apple καθε μερα χώρις να τους πληρώνει, ειναι ο ορισμός των πρόβατων. Δεν ειναι το verge το προβλημα, ειναι αυτα που αναγραφονται στο αρθρο και ειναι απολυτως υπαρκτα και αληθινα. Η ιστορια το εχει αποδειξει, θα βγουν μονοι τους και θα πουν οτι απετυχαν, οπως καναν με τα windows 8. Και θα κλεισουν για παντα την παραγωγη smartphones. Με ενα μονο surface phone δεν πεφτει ποτε η κυριαρχια του iPhone στην αγορα, ας ειμαστε ρεαλιστες και ειλικρινεις. Τα λεφτα τους τα βγαζαν καποτε απο το Lumia 520, προσπαθησαν σωστα να καταλαβουν τη μεσαια και χαμηλη κατηγορια τοτε. Λειτουργικο σε στασιμη κατασταση και με νεα προβληματα χρησης, ακυρες υλοποιησεις συσκευων, W10 σε κατασταση beta, και χαθηκε το παιχνιδι, και στα νουμερα προφανεστατα πλεον.
Καρκίνος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2016 Δεν ειναι το verge το προβλημα, ειναι αυτα που αναγραφονται στο αρθρο και ειναι απολυτως υπαρκτα και αληθινα. Η ιστορια το εχει αποδειξει, θα βγουν μονοι τους και θα πουν οτι απετυχαν, οπως καναν με τα windows 8. Και θα κλεισουν για παντα την παραγωγη smartphones. Με ενα μονο surface phone δεν πεφτει ποτε η κυριαρχια του iPhone στην αγορα, ας ειμαστε ρεαλιστες και ειλικρινεις. Τα λεφτα τους τα βγαζαν καποτε απο το Lumia 520, προσπαθησαν σωστα να καταλαβουν τη μεσαια και χαμηλη κατηγορια τοτε. Λειτουργικο σε στασιμη κατασταση και με νεα προβληματα χρησης, ακυρες υλοποιησεις συσκευων, W10 σε κατασταση beta, και χαθηκε το παιχνιδι, και στα νουμερα προφανεστατα πλεον. Δεν καταλαβαίνεις ότι τα βγάζουν τσάμπα. Και δεν τους νοιάζει να γίνουν νούμερα ένα. Είπαν ότι θα υπάρχουν για πάντα γιατί χρειάζονται για το οικοσύστημα. Και επίσης θα βγει μετά από 14 χρονια "Μεγάλος Ήρωας 2". Τι μου λέτε εσείς σήμερα για κινητά και πισι και οτιδήποτε... Εδώ γίνεται πάρτι
vaggospat13 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2016 Η ms όσο χάλια και αν τα πάνε τα wp δεν πρόκειται να τα σκοτώσει γιατί έχει επενδύσει σε αυτό το κομμάτι και γιατί δεν νοείται να μην εκπροσωπείται καθόλου στο mobile κομμάτι. Το θέμα των windows phone είναι η εφαρμογές, θέλει πολύ χρόνο ακόμα για να σκεφτούν οι developers και να φτιάξουν universal εφαρμογές που θα τρέχουν και σε windows 10mobile και σε windows 10 υπολογιστών. Γιαυτό το λόγο η ms σπρώχνει τόσο πολύ τα windows 10 και δίνει τζάμπα αναβάθμιση απο7αρια και 8αρια Μόλις καταλάβουν οι developers ότι φτιάχνοντας universal εφαρμογές για windows 10 θα έχουν όλους τους χρήστες είτε αυτοί χρησιμοποιούν σταθερό, είτε λαπτοπ, είτε ταμπκετ, είτε κινητό. Εγω όμως προσωπικά δεν ξαναγωραζω wp κινητό αν δε δω μεγάλη διαφορά στην ποιότητα και τον όγκο των εφαρμογών
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα