Προς το περιεχόμενο

Το Booking.com ξεκινάει να προτείνει ξενοδοχεία με βάση τα ενδιαφέροντα του χρήστη


Perambulator

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μιλάω συγκεκριμένα για την "πατέντα" που βρίσκει κάποιος ένα ξενοδοχείο στο booking.com και μετά παίρνει τηλ. στον ξενοδόχο αναφέροντας το booking.com, για να πάρει καλύτερη τιμή. Το έχω ακούσει από πάρα πολλούς, ξενοδόχους και μη. 

 

Σαφώς και μπορείς να βρεις καλύτερες τιμές. Το booking.com δεν πλασάρετε ως το "skroutz" των ξενοδοχείων. Συγκεκριμένα, υπάρχει το "agoda" το οποίο είναι της μαμά εταιρίας και έχει πολλές φορές τα ίδια ακριβώς, απλά σε χαμηλότερη τιμή.

 

Δέν ισχύει.Η booking.com, όπως και οι ανταγωνιστικές εταιρίες (Expedia,GTA,Navarino κλπ) "παίζουν" με lowest available rate στο συμβόλαιο.Με λίγα λόγια όλοι απαιτούν να έχουν την χαμηλότερη τιμή της αγοράς (άσχετα αν την έχεις δώσει σε όλους).Την ίδια τιμή παίρνουν και οι θυγατρικές εταιρίες.

Οποιαδήποτε παρέκκλιση,χτυπάει στο σύστημά τους και στην συνέχεια έχεις αυτοματοποιημένο μήνυμα που αναφέρει τις μέρες και τον τύπο δωματίου που παρατηρήθηκε η παρέκκλιση.

 

Τώρα για το θέμα της καλύτερης τιμής μέσω τηλεφώνου,e-mail ή passant,ναί γίνεται και εδώ και έναν χρόνο με τις ευλογίες της ίδιας της Booking.Είναι στην διακριτική ευχέρεια του manager να το κάνει,με την προϋπόθεση οτι δέν θα το διατυμπανίζει online.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

τι google και ms αυτος και αν ειναι κολλοσος!!!οι προμηθειες που φευγουν μονο απο το νησι μου (ναξος) καθε σεζον αγγιζουν τα 2 εκ ευρω!!!και αυτα ολα τα χρηματα μονο και μονο επειδη υπαρχεις στην σελιδα τους!!!και οι ξενοι ολοι ψωνιζουν μονο απο κει...20% προμηθεια μονο και μονο να κανεις την εμφανισησ σου!!!

f crazy///

Τι εννοείς ότι τους αναγκάζει κανείς να υπάρχουν στην σελίδα; Το κάνουν γιατί έχουν ένα όφελος, και το όφελος είναι ότι έχουν πρόσβαση με το ανάλογο κόστος σε μια τεράστια αγορά.

 Προσωπικά το έχω χρησιμοποιήσει αρκετές φορές και σε όλα τα μικρά ξενοδοχεία στην Ελλάδα όλοι οι ξενοδόχοι μου έχουν πει ότι αν τους είχα πάρει τηλέφωνο θα μου είχαν κάνει καλύτερη τιμή. Εν γνώσει μου δεν το κάνω, καθώς εκτιμώ την υπηρεσία που μου προσφέρουν, όπως επίσης και μερικές φορές έχω βρει φτηνότερα δωμάτια σε άλλα σάιτ αλλα προτίμησα την εγγύηση του booking.

 Makis38: Για τα ταξιδιωτικά πρακτορεία και το ότι μπορούν να σου βρουν καλύτερες τιμές για τα εξωτικά ταξίδια σαφώς και να τα προτιμήσεις αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί θεωρείς το booking απατεώνες, το ότι πρέπει να δίνουμε έμφαση στις αρνητικές κριτικές συμφωνώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρκετές fake, το TripAdvisor πιο αξιόπιστο....

 

στο TripAdvisor ομως μπορω να γραψω εγω για ενα ξενοδοχειο στο οποιο δεν εχω παει, ενω στο Booking οχι. και οχι μονο δινει τη δυνατοτητα μονο σε οσους εχουν κλεισει μεσω Booking, αλλα μεχρι προσφατα δεν αφηνε το δικαιωμα στο καταλυμα να απαντησει για το αν η κριτικη του εστεκε ή οχι. Μπορουσες εσυ για ΧΨ λογους να σπαστηκες με τον ιδιοκτητη, οπως πχ γιατι δεν σου εκανε σκοντο και να πας να γραψεις μια μαλακια μετα οτι βρηκες ποντικια μεσα στο καταλυμα ή οτι σου εδωσε δωματιο στο υπογειο. Για εσενα δεν κοστιζε τιποτα, τον αλλον ομως μπορουσες να τον καταστρεψεις. 

Conan + Tigran συμφωνώ ότι είναι εργαλείο, αλλά να είναι και αξιόπιστο. Επίσης για "εξωτικά" ταξίδια, εμπιστεύομαι Ελληνικά ταξιδιωτικά γραφεία, πραγματικά χαμηλές τιμές που δεν μπορείς να τις πετύχεις μόνος σου ούτε με booking ούτε με κάτι άλλο...αυτοί γιατί να μην δουλέψουν;

 

Επίσης, επιλέγουμε ξενοδοχείο πρωτίστως βάσει των αρνητικών κριτικών, όχι φυσικά της κυρά κατίνας που τις φταίνε όλα και στο σπίτι της δεν έχει ούτε τα μισά από αυτά που κατηγορεί, αλλά από κάποιον που επισημαίνει πράγματα, όπως θέση-πρὀσβαση, θόρυβοι, γειτνιάσεις, παροχές...κλπ....

Σε αυτο το τελευταιο που λες εισαι πολυ σωστος και ειδικα πρεπει να διασταυρωνουμε τα αρνητικα σχολια που διαβαζουμε, αν σε 200 κριτικες γραψει ενας ο,τι του κατεβει, δεν σημαινει οτι ισχυει ντε και καλα, γιατι οπως εγραψα και στο προηγουμενο μου μηνυμα, πολλες φορες τα σχολια δεν ειναι αντικειμενικα αλλα εκδικητικα. 

Τι πιο λογικό από το να χρησιμοποιείς μια πλατφόρμα για να βρεις αυτό που σε καλύπτει περισσότερο και μετά να το παρακάμπτεις για να πάρεις καλύτερη τιμή;

 

Κανονικά θα έπρεπε να κράζετε τους ξενοδόχους, που για να αποφύγουν να πληρώσουν το booking.com (το οποίο τους φέρνει αβέρτα κόσμο - ειδικά από το εξωτερικό), προτιμούν να δίνουν ελαφρώς καλύτερες τιμές απευθείας στον πελάτη.

 

Άσε που το booking.com δίνει πολλές καλύψεις στον πελάτη και "αναγκάζει" (σε εισαγωγικά) τον ξενοδόχο να του προσφέρει το καλύτερο δυνατό, γιατί αλλιώς μπορεί να φάει κακή κριτική, να του ζητήσει επιστροφή χρημάτων ο πελάτης αν δεν είναι όλα όπως περιγράφονται κτλ κτλ.

 

Μην αφορίζετε πράγματα και καταστάσεις, επειδή βρήκατε τρόπο να γλιτώσετε 100€. Όλα έχουν τον ρόλο τους.

 

προσπαθω να καταλαβω γιατι ο κοσμος να κραζει τους ξενοδοχους επειδη του δινουν καλυτερη τιμη, μεχρι στιγμης δεν το εχω καταφερει. το Booking ειναι απλα ο μεσαζοντας και τρωει 15% της κρατησης (πιθανοτατα μεγαλες αλυσιδες θα εχουν αλλες συμφωνιες). απο τη στιγμη που κερδιζει και ο πελατης και ο ξενοδοχος, γιατι ειναι αρνητικο; σε ενδιαφερει η κερδοφορια του πολυεθνικου γιγαντα; 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρκετά ενδιαφέρον η προσπάθεια για προσωπική χρήση ιδίως τώρα που έχουμε ανάγκη για τουρισμό, πάντως στην χώρα μας η Μεσσηνία και η Τριφυλία αρχίζει να αποτελεί πανευρωπαικό τουρισμό με την μοναδικότητά της...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

"Το Booking.com ξεκινάει να προτείνει ξενοδοχεία με βάση τα ενδιαφέροντα του χρήστη"

 

έτσι εξηγείτε που μου βγάζει μπουρδελοξενοδοχεία από το πρωί!!!! :P

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...