Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λέτε πολλά και θα εκτεθείτε πολλοί από εσάς. Εκτιμήσεις κάνουμε/κάνετε αλλά κάτι 60% και 80% που λέτε μερικοί είναι υπερβολές και πολύ αισιόδοξα νούμερα όπως επίσης αυτά που διάβασα από μερικούς για τις τιμές που κάνετε την εκτίμηση ότι θα έχουν..

Είναι πολύ απλό όπως το βλέπω εγώ, (ας πω και εγώ την μλκια μου), αν οι Πασχάληδες ρίχνουν στην 980ti πάνω από 30% θα δείτε τιμές απλησίαστες και πόσο μάλλον στο Ελλάντα.. Δηλαδή η 1080ti(αν ονομαστεί τελικά έτσι), όταν με το καλό την βγάλει η nvidia,θα στοιχίζει όσο στοίχιζει περίπου όσο μια Τατιάνα.. Και η Τατιάνα Πασχάλης πόσο θα στοιχίζει δηλαδή; Λέω εγώ ρε παιδί μου...

Δες το αρχικό ποστ του Ailuros στο αντίστοιχο thread, μιλάει για +70% performance στο τσακίρ κέφι από το μεγάλο Pascal, που σημαίνει ότι μιλάμε για τουλάχιστον 70%. Μερικοί μάλλον δεν έχετε καταλάβει τι σημαίνει μετάβαση στα nm, έχουμε 5 χρόνια 28nm και μάλλον έχετε ξεχαστεί..

• Like 1
  • Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μιλάμε 15 χρόνια, όταν ακούω τον όρο "enthusiast", νομίζω ότι είναι σαν να ακούω "παιδιά σ'αυτό εδώ το μοντέλο έχουμε βάλει ωραία κόκκινα χρώματα και κάτι το οποίο πρέπει να το πληρώσετε πάρα πολύ ακριβά γιατί έτσι". Καλά τα είπε  ο φίλος πιο πάνω "εδώ 100.000.000 game" βγάζουνε και μετά από 3 χρόνια δεν έχουμε δει τίποτα που να τα δικαιολογεί....

Δημοσ.

Εδώ ήμαστε να δούμε τα νουμεράκια, σε games και όχι σε τίποτα benchmarks που δεν φαίνεται και όλη η αλήθεια, απλά να το παραδεχτείτε τότε αν δεν δούμε τελικά τέτοιες διαφορές, ότι ήσασταν πραγματικά πολλοί αισιόδοξοι κρατώντας τεράστιο καλάθι. Εγώ πάλι αυτά τα νούμερα δεν τα βλέπω να ισχύουν γιατί αν θα ισχύουν, θα είναι απλησίαστες οι τιμές τους, δεν μου βγαίνει αλλιώς.  Δηλαδή για να γίνω πιο συγκεκριμένος αν η 1080 είναι 60/70/80% παραπάνω από την 980ti ε τότε εγώ θα περιμένω η τιμή της να μην είναι κάτω των 800-850 ευρώ. Δεν γίνεται αλλιώς. Η 1070 επίσης δεν το βλέπω κάτω από 550 ακόμα και 600 ευρώ ανάλογα και την κάθε υλοποίηση.

Δημοσ.

Και με τις GTX900 έτσι έλεγαν όσοι είχαν Titan/780Ti και ξενέρωσαν τη ζωή τους μόλις είδαν την GTX970. Τέσπα, εγώ τις περιμένω πως και πως γιατί η 970 δεν φτουράει σε 1440P πλέον.

Δημοσ.

Μακάρι να είναι ίδια η περίπτωση με την 970 και την 780ti αν και σε αυτή την περίπτωση η τιμή θα διαφέρει. Η 970 που έριχνε φάπες σε 780/780ti και στοίχιζε μόλις 360-410 ευρώ όταν πρωτοεμφανίστηκε ήταν κάτι το ιδανικό. Με τις Pascal αν δούμε και κάτι ακόμα καλύτερο, δεν το βλέπω έτσι απλά να σου χαρίσουν και τιμή και perfomance. Εγώ θέλω να το πιστέψω απλά δεν τους έχω για τόσο ''φιλάνθρωπους'' εκεί στην nvidia..

Δημοσ.

Ακριβώς επειδή δεν είναι φιλάνθρωποι και επειδή δεν χαρίζουν επιδόσεις, θα είναι ακριβές οι Pascal. Το να περιμένει κανείς επιδόσεις 980Ti με 350 ευρώ, είναι το λιγότερο αστείο..

• Like 1
Δημοσ.

Mα ναι, αυτό λέμε, αν δώσει αυτά τα νούμερα που βλέπω να γράφονται από εδώ και από εκεί, θα στοιχίσουν πολλά οι Πασχάληδες. Εγώ απλά κρατώ όπως πάντα μικρό καλάθι και θα το συμβούλευα και στους περισσότερους να πράξουν το ίδιο. Καλά, για το τελευταίο που λες, τους συγκεκριμένους απλά ignore..

Δημοσ.

Και οι δυο εταιρίες μόλις μεταβούν από τα 28nm στα 16/14nm θα μπορέσουν ίσως όχι άμεσα να φέρουν μαζί με νέες αρχιτεκτονικές εως και 100% αύξηση της απόδοσης.

Οι τιμές πιστεύω πως θα ανέβουν λόγω του ότι η πίτα στις κάρτες γραφικών μικραίνει λόγω των APUs/Socs.Το κατά πόσο θα μείνουν σε ανθρώπινα επίπεδα μένει να φανεί από τον ανταγωνισμό των δυο εταιριών πιστεύοντας πάντα πως δεν μας δουλεύουν διαμορφώνοντας το τοπίο με συνεννόηση κάτω από το τραπέζι .

Δημοσ.

Εγώ θυμάμαι όταν είχα στην κατοχή μου την διπύρηνη 6990 (40nm) και έπειτα από λίγους μήνες βγήκε η μονοπύρηνη 7970 (28nm) με ακριβώς ίδιες επιδόσεις.Δεν βλέπω τον λόγο το μεγάλο pascal (1080ti / titan x) να μην ρίχνει έως και πάνω από 80% στην 980ti.Τώρα όσον αφορά τις τιμές σίγουρα θα πάρουν τα πάνω τους και αρκετά μάλιστα (ένα 100ρικο για μένα ανα σειρά σε σχέση με τους προκατόχους τους).Παλιά έπαιρνες μονοπύρηνη gpu με ένα 500ρικο aka gtx580 και τώρα θες τουλάχιστον 700+ για 980ti (δεν βάζω μέσα στο παιχνίδι την titan x)...οπότε άνετα η μετάβαση στα 16nm θα σηκώσει τις τιμές στις καινούργιες gpu.

Δημοσ.

Ακριβώς επειδή δεν είναι φιλάνθρωποι και επειδή δεν χαρίζουν επιδόσεις, θα είναι ακριβές οι Pascal. Το να περιμένει κανείς επιδόσεις 980Ti με 350 ευρώ, είναι το λιγότερο αστείο..

Το να περιμένει κανείς τόσο μεγάλη αύξηση στα transistors είναι το αστείο. Μικρότερο die size και χαμηλότερη κατανάλωση με αύξηση του αριθμού των transistors των 16nm ώστε να δοθεί η τυπική αύξηση που έχει κάθε γενιά και ίδιες τιμές. Αλλιώς η 1180 είτε θα πρέπει να κουβαλάει με καροτσάκι το die, είτε η intel να δώσει εργοστάσια για 10 nm :lol: :rolleyes:

Δημοσ.
Εγώ θυμάμαι όταν είχα στην κατοχή μου την διπύρηνη 6990 (40nm) και έπειτα από λίγους μήνες βγήκε η μονοπύρηνη 7970 (28nm) με ακριβώς ίδιες επιδόσεις.Δεν βλέπω τον λόγο το μεγάλο pascal (1080ti / titan x) να μην ρίχνει έως και πάνω από 80% στην 980ti.Τώρα όσον αφορά τις τιμές σίγουρα θα πάρουν τα πάνω τους και αρκετά μάλιστα (ένα 100ρικο για μένα ανα σειρά σε σχέση με τους προκατόχους τους).Παλιά έπαιρνες μονοπύρηνη gpu με ένα 500ρικο aka gtx580 και τώρα θες τουλάχιστον 700+ για 980ti (δεν βάζω μέσα στο παιχνίδι την titan x)...οπότε άνετα η μετάβαση στα 16nm θα σηκώσει τις τιμές στις καινούργιες gpu.

Μην βλεπετε μονο τα GB.δειτε αναλυσεις και συγκρισεις.η 980Ti για παραδειγμα οσο αφορα gaming ειναι καλυτερη απο την titan x... Δειτε οποιαδηποτε συγκριση και θα καταλαβετε.

Δημοσ.

Το να περιμένει κανείς τόσο μεγάλη αύξηση στα transistors είναι το αστείο. Μικρότερο die size και χαμηλότερη κατανάλωση με αύξηση του αριθμού των transistors των 16nm ώστε να δοθεί η τυπική αύξηση που έχει κάθε γενιά και ίδιες τιμές. Αλλιώς η 1180 είτε θα πρέπει να κουβαλάει με καροτσάκι το die, είτε η intel να δώσει εργοστάσια για 10 nm :lol: :rolleyes:

17 δις transistors θα έχει το μεγάλο Pascal.

http://www.insomnia.gr/topic/580575-nvidia-pascal-gp100/

Δημοσ.

για να μπορούν βγάζουν λεφτά και στο μέλλον , θα μας δώσουν στα "ιδία" λεφτά με πριν γύρω +20 έως +30% καλύτερη απόδοση  και καλύτερα χαρακτηριστικά (π.χ. κατανάλωση λόγω 0.16νμ , native dx12 , VR support)

Δεν είναι χαζοί να σου δώσουν διπλάσια απόδοση με τα ίδια λεφτά γιατί

α) θα έχουν πολλούς δικαίως αγανακτισμένους που αγόρασαν τους τελευταίους μήνες καινούριες κάρτες

β) μετά από τέτοιο ΑΛΜΑ στις επιδόσεις , πως θα σε πείσουν σε 2-3 χρόνια να ΞΑΝΑ-αλλάξεις vga?

γ) οι τεχνολογίες των VGA έχουν ωριμάσει πλέον και τα "ΑΛΜΑΤΑ" που μας υπόσχεται το μάρκετινγκ συνήθως είναι απλά σκαλάκια.

δ) το budget της συντριπτικής πλειοψηφίας των καταναλωτών είναι συγκεκριμένο και δεν μπορείς να τους μετακινήσεις πολύ ψηλότερα ακόμη και αν "τους υποσχεθείς διαστημικές επιδόσεις" 

ε) σε μια αγορά που πρωταγωνιστούν 2 εταιρίες είναι αστείο να μιλάμε για "ανταγωνισμό my ass". Σιγά μην χάσουν κέρδη για να μας ικανοποιήσουν , ΑΝ θεωρήσουν ότι θα βγάλουν αυξημένα κέρδη έτσι ΜΟΝΟ τότε θα δώσουν κάτι παραπάνω από το +20..30% που δίνουν συνήθως.

Δημοσ.

Έχει γίνει πολλές φορές στο παρελθόν και θα ξαναγίνει και με τις Pascal.  Δηλαδή οι κάτοχοι της 780/780ti  δεν ήταν αγανακτισμένοι; Όταν έβγαλε η nvidia την 970 με 4Gb vram(+1 παραπάνω από την 780 με τα 3), τιμή κοντά στα μισά μιας 780ti και σε ότι game έβγαινε οι Kepler ήταν κατά πολύ πιο κάτω σε επιδόσεις και λόγω των drivers που ωφελούσαν μόνο Maxwell. Anw, αυτό που λες στην πρώτη σου παράγραφο όμως είναι και το λογικό, τα άλλα νούμερα εμένα προσωπικά μου φαίνονται διαστημικά και εδώ ήμαστε να τα δούμε όταν με το καλό βγουν. Αν όντως επιβεβαιωθούν από την άλλη τέτοια νούμερα μόνο φιλικές δεν θα είναι οι τιμές.

*Έχω γράψει πολλές φορές το ίδιο σχόλιο, (i know) λίγο διαφορετικά κάθε φορά, αλλά θέλω όταν βγουν (και βγείτε πολλοί από εσάς λάθος στις προβλέψεις σας), να ανατρέξω εδώ και να βρω εύκολα τα σχόλια μου για να σας πω ''Σας τα έλεγα εγώ''  :P

Κάτι ακούγεται πως παίζει να έχουμε ανακοίνωση για τις Pascal τον Μάιο. Είδωμεν.

Δημοσ.

Τέσπα, εγώ τις περιμένω πως και πως γιατί η 970 δεν φτουράει σε 1440P πλέον.

1% first world problems.

Aπό την είδηση ,η μόνη είδηση είναι η χρήση gddr5x.

Όταν μιλάμε για κάρτες γραφικών,μιλάμε για παιχνίδια.'Οταν δεν έχεις τίτλους να αξιοποιούν τα ωφέλη των νέων τεχνολογιών,τότε πρόκειται για την νέα τραγωδία που θα ανεβάσουν οι εταιρείες στην Επίδαυρο,με πρωταγωνιστές τους drivers.

Η nvidia ήδη δείχνει πως δεν θα πάει σε hbm ,και προτιμάει κάτι σαφώς φθηνότερο και προφανώς λιγότερο ενεργοβόρο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...