insomnia888 Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 αν θεωρεις και το πορνο τεχνη... Δεν είναι πορνό. Ούτε πέη σε στύση είδαμε, ούτε σεξουαλικές πράξεις. Απλά κουνανε τις τσουτσουνες τους και χορεύουν συρτάκι. Στο euro 2004 δεν καμαρωναμε να ουρλιαζουμε " είναι βαριά η π**τσα του τσολιά "?
giorgos888 Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 και πως θα λεγεται ρε παιδια το εργο ; τα @ρχιδι@ μας κουνιουνται; 2
FilipposMD Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 και πως θα λεγεται ρε παιδια το εργο ; τα @ρχιδι@ μας κουνιουνται; Αν λέγεται έτσι πάντως, θα έχει αναφορές στην αρχαία Ελλάδα και την ελληνική γλώσσα. Για όσους δεν ξέρουν, τα @@ λέγονταν δίδυμοι στην αρχαιότητα. Εξ ου και η επιδιδυμίδα στην ανατομία. Όταν όμως ο χορός (οι ηθοποιοί) κουνιούνταν ρυθμικά στη διάρκεια της παράστασης, τα @@ τους κουνιούνταν και αυτά, καθότι ήταν μόνο άνδρες και δεν φορούσαν σλιπάκια! Η ρυθμική κίνηση ονομαζόταν όρχηση, εξ ου και ορχήστρα κτλ. Από αυτή τη συσχέτιση οι δίδυμοι ονομάστηκαν και όρχεις --> αρχίδια. Αυτό που βλέπω λοιπόν στο βίντεο είναι μια απλή όρχηση. 5
groot Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Τέχνη χωρίς εγχειρίδια χρήσης. Τηλέφωνο χωρίς εγχειρίδια χρήσης (σε συνέδεε η τηλεφωνήτρια που έβγαινε) Σημερινά τηλέφωνα: Γιατί να είναι διαφορετικά στην τέχνη; Υ.Γ. Ο πίνακας "Stary night" του Van Gogh δημιουργήθηκε το 1888. Δηλαδή, 128 χρόνια πριν.
taazz Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Τηλέφωνο χωρίς εγχειρίδια χρήσης (σε συνέδεε η τηλεφωνήτρια που έβγαινε) Σημερινά τηλέφωνα: Γιατί να είναι διαφορετικά στην τέχνη; Υ.Γ. Ο πίνακας "Stary night" του Van Gogh δημιουργήθηκε το 1888. Δηλαδή, 128 χρόνια πριν. έδωσα smart phone στην μάνα μου, μια χαρά έμαθε να το χρησιμοποιεί χωρίς εγχειρίδιο χρήσης, δεν είναι rocket science η τέχνη και αν είναι τότε δεν είναι τέχνη, δηθενιά είναι.
groot Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Μια χαρά το έμαθε (φαντάζομαι) επειδή της έδειξες. Εάν πας σε προηγούμενα post θα δεις αρκετούς να λένε "εάν έχεις κάποιον να σου εξηγήσει". Εάν όχι, φαντάζομαι ότι μπορείς να καταλάβεις την διαφορά του τι συμβαίνει συνήθως με το τι όχι.
Glikos Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Next step, παράσταση με ομαδικό χέσιμο στο θέατρο της Επιδαύρου. Διότι η τέχνη δεν έχει όρια.
groot Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Επίσης, σε όλα τα αντικείμενα που απαιτείται μία εξοικείωση, π.χ. μαγειρική και κατανόηση/αντίληψη γεύσεων, ακριβά ποτά, μουσική κτλ, ακούμε/διαβάζουμε τους ειδικούς να λένε ότι πρέπει ο ασχολούμενος να έχει μία ιδέα. Να ξέρει, να έχει εντρυφήσει έστω και λίγο. Για κάποιο λόγο στην τέχνη θέλουν αρκετοί να καταλάβουν τι γίνεται από την αρχή. Χωρίς να έχουν ασχοληθεί, χωρίς να έχουν ιδέα, χωρίς τίποτα. Πόσο μάλλον δε όταν πλέον στις μέρες μας η τέχνη ασχολείται και με νέες τεχνολογίες κτλ. Όταν, π.χ., υπήρχαν κινήματα που ούτε καν τα έχουν ακούσει και το όνομά τους είναι δύσκολο να το προφέρει κανείς ακόμα και εάν είναι ιστορικός της τέχνης. Αλλά, στο αντικείμενό τους ο κάθε ένας αξιώνει την εξοικείωση όσων θέλουν να ασχοληθούν.
taazz Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Επίσης, σε όλα τα αντικείμενα που απαιτείται μία εξοικείωση, π.χ. μαγειρική και κατανόηση/αντίληψη γεύσεων, ακριβά ποτά, μουσική κτλ, ακούμε/διαβάζουμε τους ειδικούς να λένε ότι πρέπει ο ασχολούμενος να έχει μία ιδέα. Να ξέρει, να έχει εντρυφήσει έστω και λίγο. Για κάποιο λόγο στην τέχνη θέλουν αρκετοί να καταλάβουν τι γίνεται από την αρχή. Χωρίς να έχουν ασχοληθεί, χωρίς να έχουν ιδέα, χωρίς τίποτα. Πόσο μάλλον δε όταν πλέον στις μέρες μας η τέχνη ασχολείται και με νέες τεχνολογίες κτλ. Όταν, π.χ., υπήρχαν κινήματα που ούτε καν τα έχουν ακούσει και το όνομά τους είναι δύσκολο να το προφέρει κανείς ακόμα και εάν είναι ιστορικός της τέχνης. Αλλά, στο αντικείμενό τους ο κάθε ένας αξιώνει την εξοικείωση όσων θέλουν να ασχοληθούν. η τέχνη έχει 2 στόχους και 2 στόχους μόνο 1) να προκαλέσει 2) Να ψυχαγωγήσει Αν χρειάζεται να γνωρίζω από τέχνη για να προκληθώ έχει αποτύχει στο ένα από τους δύο στόχους, το συγκεκριμένο έργο έχει αποτύχει και στους 2, δεν με προκαλεί ούτε με ψυχαγωγεί. Αλλά, στο αντικείμενό τους ο κάθε ένας αξιώνει την εξοικείωση όσων θέλουν να ασχοληθούν. Δεν είδα κανένα μηχανικό αυτοκινήτων να απαιτεί να ξέρεις την λειτουργία μηχανών εσωτερικής καύσης δεν είδα κανένα ηλεκτρονικό να σου ζητάει να ξέρεις την διαφορά μεταξύ πυκνωτή και συσσωρευτή. Γιατί να ξέρω από ιστορία τέχνης για να προκληθώ ή να ψυχαγωγηθώ; 1
DrLo Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Κράζετε και εσείς τον καλλιτέχνη ... βλάχοι ... βλαχαρες .... 1
groot Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 η τέχνη έχει 2 στόχους και 2 στόχους μόνο 1) να προκαλέσει 2) Να ψυχαγωγήσει Αν χρειάζεται να γνωρίζω από τέχνη για να προκληθώ έχει αποτύχει στο ένα από τους δύο στόχους, το συγκεκριμένο έργο έχει αποτύχει και στους 2, δεν με προκαλεί ούτε με ψυχαγωγεί. Δεν είδα κανένα μηχανικό αυτοκινήτων να απαιτεί να ξέρεις την λειτουργία μηχανών εσωτερικής καύσης δεν είδα κανένα ηλεκτρονικό να σου ζητάει να ξέρεις την διαφορά μεταξύ πυκνωτή και συσσωρευτή. Γιατί να ξέρω από ιστορία τέχνης για να προκληθώ ή να ψυχαγωγηθώ; Στο τι στόχους έχει η τέχνη έχεις πέσει έξω, σύμφωνα με αρκετά συγγράμματα αναγνωρισμένων καλλιτεχνών και θεωρητικών. Βασικά, θέτεις τι στόχους έχει η τέχνη σύμφωνα με το ό,τι νομίζεις εσύ. Φυσικά δεν θα κάτσω να σου πω τι και πως, ούτε και να σου δώσω πηγές. Αφενός γιατί βαριέμαι και, αφετέρου, δεν θέλω. Εάν έχεις κάψα να μάθεις, σπατάλα χρόνο και κάνε το. Φυσικά και δεν περιμένω όμως να πιστέψεις έναν τυχαίο σε ένα forum. Όμως, ξέρω ότι μπορείς να αξιολογήσεις το τι και πόσο έχεις διαβάσει, να αντιληφθείς το ότι αυτά που λες είναι βάσει των όσων νομίζεις και ας μην το παραδεχθείς. Όσο για τους μηχανικούς και τους ηλεκτρολόγους... τι να πω; Εμένα μου φαντάζει ό,τι να 'ναι παράδειγμα.
taazz Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Στο τι στόχους έχει η τέχνη έχεις πέσει έξω, σύμφωνα με αρκετά συγγράμματα αναγνωρισμένων καλλιτεχνών και θεωρητικών. Βασικά, θέτεις τι στόχους έχει η τέχνη σύμφωνα με το ό,τι νομίζεις εσύ. Φυσικά δεν θα κάτσω να σου πω τι και πως, ούτε και να σου δώσω πηγές. Αφενός γιατί βαριέμαι και, αφετέρου, δεν θέλω. Εάν έχεις κάψα να μάθεις, σπατάλα χρόνο και κάνε το. Φυσικά και δεν περιμένω όμως να πιστέψεις έναν τυχαίο σε ένα forum. Όμως, ξέρω ότι μπορείς να αξιολογήσεις το τι και πόσο έχεις διαβάσει, να αντιληφθείς το ότι αυτά που λες είναι βάσει των όσων νομίζεις και ας μην το παραδεχθείς. Όσο για τους μηχανικούς και τους ηλεκτρολόγους... τι να πω; Εμένα μου φαντάζει ό,τι να 'ναι παράδειγμα. ΟΚ. Καλό σαββατοκύριακο.
Glikos Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Επειδή τυχαίνει να ασχολούμαι με την τέχνη αρκετά χρόνια σε ερασιτεχνικό (και περιστασιακά σε επαγγελματικό επίπεδο) η γνώμη μου είναι ότι το συγκεκριμένο βίντεο περί τέχνης, είναι αποτυχία. Αν μη τι άλλο υπάρχουν απείρως καλύτερες παραστάσεις με ενδιαφέρον θέμα και νόημα. Αλλά ο καθένας σκέφτεται μια χαζομάρα και το βαφτίζει τέχνη. But that's just me.
Προτεινόμενες αναρτήσεις