johnbond Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Το να μη δουλεύεις είναι τρόπος ζωής.Δεν έχει να κάνει τόσο με τα λεφτά που έχεις.Χρειάζεται βέβαια ένα βασικό εισόδημα,αλλά μέχρι εκεί. Γιατί μετά μπαίνεις σε άλλες παγίδες.να θες παραπάνω κ παραπάνω ,κ να κάνεις τη ζωή σου όλο και πιο πολύπλοκη. Η γνώμη μου είναι οτι ζωή που σπαταλιέται σε δουλειά(που απλώς είναι για να αποφέρει χρήματα) δεν είναι ζωή. Τι νόημα έχει να ζεις αν δουλεύεις 8-9 ώρες τρως άλλη 1 στο δρόμο και θες κάνα 3ωρο να συνέλθεις μετά; Αν βάλεις κ τον ύπνο τι σου μένει;2 ώρες ζωής τη μέρα και ένα σαββατοκύριακο; Και το χειρότερο είναι οτι οι περισσότεροι δεν μπορούν να αντέξουν αν δε δουλεύουν.Αποκτούν τόσο πραγματικό χρόνο ζωής που τρομάζουν με το πόσο κενή είναι η ζωή τους,αφού πριν ουσιαστικά δε ζούσαν. 8
firewalker Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Το ερώτημα δεν αναφέρει εξασφάλιση χρημάτων από εργασία.
evoracing Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 μερσεντα ναι , ταξι γιατι? Μου αρέσει σαν δουλειά. Δεν το λέω τυχαία, δουλεύω εταιρία με ταξί και ειδικά το τμήμα hotel είναι υπέροχο! Άμα σου αρέσει να οδηγάς και δεν το κάνεις από ανάγκη είναι πραγματική απόλαυση. 1
Moderators Gi0 Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Moderators Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Και το χειρότερο είναι οτι οι περισσότεροι δεν μπορούν να αντέξουν αν δε δουλεύουν.Αποκτούν τόσο πραγματικό χρόνο ζωής που τρομάζουν με το πόσο κενή είναι η ζωή τους,αφού πριν ουσιαστικά δε ζούσαν. Φαντασου το ιδανικοτερο σεναριο στο οποιο θα αφοσιωνες τον χρονο σου εαν δεν χρειαζοταν να δουλεψεις για να ζησεις. Φαντασου τωρα οτι καποιος σε πληρωνει για να κανεις αυτο ακριβως το πραγμα, με τον ιδιο ακριβως τροπο. Η μονη διαφορα με πριν ειναι οτι τωρα πληρωνεσαι. Συνεχιζεις να το κανεις ή σταματας επειδη ειναι δουλεια πια?
FilipposMD Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Η γνώμη μου είναι οτι ζωή που σπαταλιέται σε δουλειά(που απλώς είναι για να αποφέρει χρήματα) δεν είναι ζωή. Τι νόημα έχει να ζεις αν δουλεύεις 8-9 ώρες τρως άλλη 1 στο δρόμο και θες κάνα 3ωρο να συνέλθεις μετά; Αν βάλεις κ τον ύπνο τι σου μένει;2 ώρες ζωής τη μέρα και ένα σαββατοκύριακο; Και το χειρότερο είναι οτι οι περισσότεροι δεν μπορούν να αντέξουν αν δε δουλεύουν.Αποκτούν τόσο πραγματικό χρόνο ζωής που τρομάζουν με το πόσο κενή είναι η ζωή τους,αφού πριν ουσιαστικά δε ζούσαν. Υπάρχουν και άνθρωποι που δεν θεωρούν χαμένες τις ώρες που εργάζονται. Εμένα και να μην με πλήρωναν, πάλι θα ξόδευα πολλές ώρες από το χρόνο μου για να ασχολούμαι με το ίδιο αντικείμενο, γιατί πραγματικά μου αρέσει. Σίγουρα κάποια κομμάτια της δουλειάς τα βαριέμαι, αλλά το αντικείμενο και το αποτέλεσμα που έχει ο κόπος μου είναι πράγματα που μου προσφέρουν μεγάλη ευχαρίστηση. Το ίδιο ισχύει και για άλλους ανθρώπους και φυσικά εξαρτάται και από το είδος της δουλειάς. Για να απαντήσω στο αρχικό ερώτημα, θα συνέχιζα να κάνω την ίδια δουλειά, αλλά χωρίς πίεση χρόνου. Θα το γυρνούσα σε 3-4 μέρες τη βδομάδα και να μπορώ να φεύγω για ταξίδια. 5
Glikos Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Δεν θα δούλευα εννοείται. Απλά θα πραγματοποιούσα κάποια ακριβά χόμπυ μου και θα ζούσα ξένοιαστος. 2
johnbond Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Υπάρχουν και άνθρωποι που δεν θεωρούν χαμένες τις ώρες που εργάζονται. Εμένα και να μην με πλήρωναν, πάλι θα ξόδευα πολλές ώρες από το χρόνο μου για να ασχολούμαι με το ίδιο αντικείμενο, γιατί πραγματικά μου αρέσει. Σίγουρα κάποια κομμάτια της δουλειάς τα βαριέμαι, αλλά το αντικείμενο και το αποτέλεσμα που έχει ο κόπος μου είναι πράγματα που μου προσφέρουν μεγάλη ευχαρίστηση. Το ίδιο ισχύει και για άλλους ανθρώπους και φυσικά εξαρτάται και από το είδος της δουλειάς. Για να απαντήσω στο αρχικό ερώτημα, θα συνέχιζα να κάνω την ίδια δουλειά, αλλά χωρίς πίεση χρόνου. Θα το γυρνούσα σε 3-4 μέρες τη βδομάδα και να μπορώ να φεύγω για ταξίδια. Γι'αυτό ακριβώς που, λες έγραψα την παρένθεση.(δουλειά που απλώς είναι για να αποφέρει χρήματα) Αν η δουλειά αποφέρει ευχαρίστηση τότε φυσικά και δεν είναι χαμένος χρόνος. πχ ένας μουσικός πιθανότατα θα συνέχιζε να παίζει μουσική και να γράφει τραγούδια ακόμη και αν δεν έβγαζε ούτε 1ευρώ. Αλλά πόσοι άνθρωποι εργάζονται πάνω σε κάτι που πραγματικά ευχαριστιούνται;Ελάχιστοι πιστεύω. Φαντασου το ιδανικοτερο σεναριο στο οποιο θα αφοσιωνες τον χρονο σου εαν δεν χρειαζοταν να δουλεψεις για να ζησεις. Φαντασου τωρα οτι καποιος σε πληρωνει για να κανεις αυτο ακριβως το πραγμα, με τον ιδιο ακριβως τροπο. Η μονη διαφορα με πριν ειναι οτι τωρα πληρωνεσαι. Συνεχιζεις να το κανεις ή σταματας επειδη ειναι δουλεια πια? Όταν για κάτι πληρώνεσαι αλλάζουν και οι απαιτήσεις που υπάρχουν για σένα. Πχ μπορεί να σε πληρώνουν για να κάνεις ταξίδια για την τηλεόραση,αλλά δεν είναι το ίδιο με το να ταξιδεύεις για την πάρτυ σου και να μη δίνεις λογαριασμό σε κανέναν. δηλαδή αν κάτι γίνει επάγγελμα χάνει μεγάλο μέρος της ευχαρίστησης του. Αλλά και πάλι λίγοι είναι τόσο τυχεροί να πληρώνονται για κάτι που προσφέρει μεγάλες δόσεις απόλαυσης. 1
Bspus Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Θεωρω τον εαυτο μου αρκετα τυχερο να κανω μια δουλεια που μου αρεσει και με εξασφαλιζει παραλληλα. Αν ειχα λυμενο το οικονομικο θεμα εφ ορου ζωης σιγουρα δεν θα σταματουσα να δουλευω αλλα πιθανοτατα θα το γυρνουσα σε part-time ωστε να εχω περισσοτερο χρονο για αλλες ασχολιες. Μπορει και να διεκοπτα για μερικα χρονια για σπουδες, χωρις το αγχος της αποκαταστασης αυτη τη φορα. 1
Moderators Gi0 Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Moderators Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Αλλά πόσοι άνθρωποι εργάζονται πάνω σε κάτι που πραγματικά ευχαριστιούνται;Ελάχιστοι πιστεύω. Αυτο λεω απο την αρχη και γι αυτο λεω πως η περιγραφη του firewalker μπορει ανετα να οδηγει σε αυτο το συμπερασμα Δεν ειναι η δουλεια το προβλημα, αλλα η δουλεια που δεν ευχαριστιεσαι και δεν σε γεμιζει ειναι το προβλημα. Και δυστυχως αποτελει και την συντριπτικη πλειοψηφια οσων εργαζονται. Αρα λοιπον, δεν ειναι "Εργαζομαι και αρα ειναι χαλια η κατασταση". Ειναι "Εργαζομαι καπου που δεν με ικανοποιει και αρα ειναι χαλια η κατασταση". 1
anwnymh29 Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 ...θα δουλεύατε; Αν ναι τι δουλειά θα διαλέγατε; Αν όχι πως θα περνούσατε το χρόνο σας; Θα πηγαινα στην κριτικη επιτροπη των οντισιον του Γιαν Φαμπρ 4
idomeneas7 Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Απο τα πιο τραγικα πραγματα θεωρω καποιος να δουλευει ενω δεν εχει αναγκη. Από τα πιό τραγικά πράγματα είναι να μην δουλεύει κάποιος ανεξαρτήτως ανάγκης. Γίνεται σταδιακά ξιπασμένος, αργόστροφος, ενοχλητικος και εκτός τόπου/χρονου. Αν έχεις εξασφαλίσει το οικονομικό, το ιδανικό είναι να δουλεύεις σε κάτι που σου αρέσει για όσες ώρες θέλεις. Για μένα αυτό θα ήταν ένα 4ωρο 5ήμερο πρωί σε κάποια θέση εντός γραφείου που να ασχολείται με marketing. Αν το βαριόμουν ίσως σπούδαζα κάτι άλλο που να με ενδιέφερε. 2
Anorymous Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Ναι θα εκανα το χομπι μου επαγγελμα πχ θα εφτιαχνα ενα sie το οποιο θα ειχα ρεποτυαζ απο διαφορα ταξιδια, η θα εφτιαχνα ενα καφε-εστιατοριο με πολυ χαμηλες τιμες.
Lautrec Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Θα γινόμουν φωτογράφος. Θα έπαιρνα μια φωτογραγική μηχανή, θα ταξίδευα τον κόσμο και θα έφτιαχνα σταδιακά συλλογή με τα ταξίδια μου. Στο τσεπάκι μου θα είχα τον τίτλο του πιο ερασιτέχνη φωτογράφου στον κόσμο. 6
Anastazio Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Από τα πιό τραγικά πράγματα είναι να μην δουλεύει κάποιος ανεξαρτήτως ανάγκης. Γίνεται σταδιακά ξιπασμένος, αργόστροφος, ενοχλητικος και εκτός τόπου/χρονου. Δε νομιζω οτι η δουλεια προάγει τα αντιθετα...ειναι θεμα φύσης του καθενός,θα ήμουν εκατομμύρια φορές πιο δημιουργικός αν ειχα λύσει το βιοποριστικό,απειρες επενδύσεις μπορώ να σκεφτώ ετσι για να κανω το κεφι μου χωρις αυτο να σημαινει οτι θα αποφέρουν κέρδη αλλα το άγχος παντα σου δένει τα χέρια. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα