Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όχι ούτε καν, ανάλογα τον άνθρωπο. Αν βαριέσαι κάνε χόμπυ. Πέρασε τον χρόνο σου με τον άνθρωπο σου. Και ένα σωρό άλλα. Αν είναι να δουλεύεις 4/8 ώρες χωρίς να το έχεις ανάγκη κάτι πρόβλημα παίζει. Θυμήθηκα κάποιον από την πόλη μου που είχε βρει πολλές λίρες και παρόλα αυτά δούλευε σαν το σκυλί ενώ είχε τρελά λεφτά. Μόνο φυσιολογικό δεν είναι.

Μην είσαι τόσο απόλυτος.

Κι εγώ που είμαι ας πούμε κατά της δουλειάς (όχι της δουλειάς-χόμπυ), θεωρώ πως από ένα σημείο και μετά, αρχίζουν να χάνουν το νόημά τους κάποια πράγματα.

Είναι θέμα μέτρου.

Θα έλιωνα στα ταξίδια.

Ό,τι είπα πιο πάνω. Θα τα βαριόσουν κι αυτά κάποια στιγμή.

Εκτός κι αν είχες θέσει τόσο συγκεκριμένους στόχους, ώστε να σε κρατήσουν προσηλωμένο.

Δηλαδή το να πηγαινοέρχεσαι στα αεροδρόμια όλη την ώρα απλά επειδή μπορείς και όχι επειδή είσαι πραγματικά ενθουσιασμένος επειδή θα ταξιδέψεις σε κάποιο μέρος, από ένα σημείο και μετά λογικά θα σε κουράσει.

• Απαντ. 135
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μπα, δεν θα βαριόμουν εγώ προσωπικά. Έχω ένα σωρό χόμπυ που δυστυχώς απαιτούν πολλά πολλά λεφτά. Θα αφιέρωνα τον χρόνο μου εκεί. Και για να μην τρελαθούμε βρε παιδιά, θα έχεις ένα σωρό λεφτά και θα ξυπνάς πρωι να πάς δουλειά ? Καλύτερα να δώσεις την θέση σου σε κάποιον που έχει ανάγκη. Πόσο τραγικό είναι. Λες και η δουλειά σε κρατάει από το να μην βαριέσαι. Τότε έχεις θέματα. Αυτο πιστεύω.

• Like 3
Δημοσ.

Το θέμα είναι ότι τα έχουν πει κι άλλοι αυτά και μετά κάνουν τα αντίθετα.

Αν εσύ θα ήσουν η εξαίρεση, δεν το γνωρίζω, όπως νομίζω ούτε εσύ.

Δημοσ.

Το βρίσκω άρρωστο να έχει κάποιος πολλά λεφτά και να πηγαίνει για δουλειά , λες και η δουλεία του τον κρατάει down to earth, ισορροπημένο, να μην βαριέται κλπ. Ποιος δεν βαριέται την δουλειά του. Με τον καιρό όλοι. Εκτός αν είσαι αστροναύτης ξέρω γω.

• Like 1
Δημοσ.

Το βρίσκω άρρωστο να έχει κάποιος πολλά λεφτά και να πηγαίνει για δουλειά , λες και η δουλεία του τον κρατάει down to earth, ισορροπημένο, να μην βαριέται κλπ. Ποιος δεν βαριέται την δουλειά του. Με τον καιρό όλοι. Εκτός αν είσαι αστροναύτης ξέρω γω.

Εγω! Οταν δουλευω νιωθω σαν αστροναυτης!  :-)

Το ερωτημα δεν ειναι μονο ποσα εχεις ή ποσα βγαζεις για να ζεις!

Το ερωτημα ειναι και αν δημιουργεις,εξελισσεσαι,προσφερεις,αυτοπραγματωνεσαι,καταξιωνεσαι,ικανοποιεισαι ηθικα! 

Δημοσ.

Εγω! Οταν δουλευω νιωθω σαν αστροναυτης!  :-)

Το ερωτημα δεν ειναι μονο ποσα εχεις ή ποσα βγαζεις για να ζεις!

Το ερωτημα ειναι και αν δημιουργεις,εξελισσεσαι,προσφερεις,αυτοπραγματωνεσαι,καταξιωνεσαι,ικανοποιεισαι ηθικα! 

Εξαιρετικά σπάνιο στην Ελλάδα να έχεις τέτοια δουλειά. Και αν μη τι άλλο δεν χρειάζεται να δουλεύεις για να νιώσεις τα παραπάνω. Να σε δω τι θα έκανες αν είχες δις στην τράπεζα. :P

Δημοσ.

Ποιος δεν βαριέται την δουλειά του. Με τον καιρό όλοι. Εκτός αν είσαι αστροναύτης ξέρω γω.

...η καλλιτεχνης, αθλητης κλπ , δηλαδη αν απολαμβανεις βαρβατη αναγνωριση απο τους αλλους.Εξαλλου το χρημα πολλοι εμισησαν , την δοξα ουδεις. :P

• Like 2
Δημοσ.

...η καλλιτεχνης, αθλητης κλπ , δηλαδη αν απολαμβανεις βαρβατη αναγνωριση απο τους αλλους.Εξαλλου το χρημα πολλοι εμισησαν , την δοξα ουδεις. :P

Αυτό ξαναπέστο. :P

Δημοσ.

Εξαιρετικά σπάνιο στην Ελλάδα να έχεις τέτοια δουλειά. Και αν μη τι άλλο δεν χρειάζεται να δουλεύεις για να νιώσεις τα παραπάνω. Να σε δω τι θα έκανες αν είχες δις στην τράπεζα. :P

Θα ημουν κανονικος αστροναυτης!!   B)

• Like 2
Δημοσ.

Θα ημουν κανονικος αστροναυτης!!   B)

Θα με πάρεις μαζί σου? Θέλω να ζήσω αυτήν την εμπειρία.:P

• Like 1
Δημοσ.

Αυτοί που είναι αυτοδημιούργητοι και βγάζουν δις λίγο ενδιαφέρονται για τα ίδια τα χρήματα.

Ο σκοπός τους είναι η επιτυχία και η αναγνώριση, γι'αυτό και οι περισσότεροι είναι ιδιαίτερα σφιχτοί στη διαχείριση των χρημάτων τους.

Τα μαζεύουν για να έρθουν μια μέρα οι κληρονόμοι να τα φάνε. :-D  

• Like 1
Δημοσ.

Δε νομιζω οτι η δουλεια προάγει τα αντιθετα...ειναι θεμα φύσης του καθενός,θα ήμουν εκατομμύρια φορές πιο δημιουργικός αν ειχα λύσει το βιοποριστικό,απειρες επενδύσεις μπορώ να σκεφτώ ετσι για να κανω το κεφι μου χωρις αυτο να σημαινει οτι θα αποφέρουν κέρδη αλλα το άγχος παντα σου δένει τα χέρια.

Ετσι θα ταν η δουλευε ειτε οχι...

Μπορει να ασχοληθει με τις τεχνες, με τα ταξιδια, με τον αθλητισμο, να γινει καλυτερος ανθρωπος και να περασει μια χαρουμενη ζωη.

Για μενα το να χει καποιος τοσο μεγαλη ευχαριστηση απο την δουλεια του (εξαιρουνται οπως αναφερθηκε τεχνες και λειτουργηματα πχ ιατρικη) αντι απο αλλους τομεις ειναι απλα ενδειξη οτι κατι δεν παει καλα.Δουλεουμε για να ζουμε, δεν ζουμε για να δουλευουμε...

Το να δουλεύεις ενώ έχεις πολλά λεφτά και δεν έχεις ανάγκη, μόνο λογικό δεν είναι. Χωρίς παρεξήγηση, γνώμη μου. Το να κάνεις τα χόμπυ σου ναι, είναι λογικό. Και αυτό με το ενοχλητικός, ξιπασμένος κλπ είναι ιδεολογία του στυλ ''όποιος δεν πάει στρατό δεν γίνεται άνδρας''. Είναι στον άνθρωπο. Φιλικά. :P

Αυτά τα λέτε υποθετικά προφανώς. 'Εχω βρεθεί στη θέση να μην έχω ανάγκη να δουλέψω λόγω εξασφαλισμένου εισοδήματος που μου αρκούσε για να ζήσω άνετα. Το βαρέθηκα υπερβολικά γρήγορα. Ισως αν είχα εκατομμύρια να αργούσα να το βαρεθώ αλλά θεωρώ σίγουρο πως θα γινόταν το ίδιο.

Το ενοχλητικός, ξιπασμένος, κλπ πάει σε όποιον έχει πολλά λεφτά χωρίς να κοπιάσει. Στην πλειοψηφία είναι κακομαθημένα παιδάκια σε σώμα ενήλικα.

• Like 3
Δημοσ.

Σόρρυ που βρίσκω τραγικό να ξυπνάω κάθε μέρα να κάνω το 8 ωρο μου ενώ δεν έχω ανάγκη. Είπαμε, μόνο αστροναύτης.:P

Δημοσ.

Υπάρχουν και άνθρωποι που δεν θεωρούν χαμένες τις ώρες που εργάζονται. Εμένα και να μην με πλήρωναν, πάλι θα ξόδευα πολλές ώρες από το χρόνο μου για να ασχολούμαι με το ίδιο αντικείμενο, γιατί πραγματικά μου αρέσει. Σίγουρα κάποια κομμάτια της δουλειάς τα βαριέμαι, αλλά το αντικείμενο και το αποτέλεσμα που έχει ο κόπος μου είναι πράγματα που μου προσφέρουν μεγάλη ευχαρίστηση. Το ίδιο ισχύει και για άλλους ανθρώπους και φυσικά εξαρτάται και από το είδος της δουλειάς.

Για να απαντήσω στο αρχικό ερώτημα, θα συνέχιζα να κάνω την ίδια δουλειά, αλλά χωρίς πίεση χρόνου. Θα το γυρνούσα σε 3-4 μέρες τη βδομάδα και να μπορώ να φεύγω για ταξίδια.

Μια από τα ίδια.

Μάλιστα θα σπαταλούσαν και μερικά χρήματα για να κάνω τη δουλειά μου λίγο πιο προχω τεχνολογικά.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...