zio10 Δημοσ. 3 Απριλίου 2016 Δημοσ. 3 Απριλίου 2016 Υπάρχουν τόσα πράγματα που μπορείς να κάνεις για να γεμίσεις 8-10 ώρες! Όσο δουλεύουμε παραπονιόμαστε ότι δεν έχουμε χρόνο. Με ένα χόμπι ή άθλημα να ασχοληθείς «σοβαρά» ίσα που σε φτάνει ο χρόνος, αν ασχοληθείς και με άλλα δεν θα σου φτάνει πάλι η μέρα! Φυσικά και ναι. Αν δεν σου αρέσει να κάνεις μια από τις συμβατικές δουλειές, μπορείς να κάνεις αυτό που σε προόρισε η φύση: να μένεις στη ζούγκλα, να φτιάξεις και να συντηρείς καταφύγιο, να κυνηγάς, να μαζεύεις καρπούς, να πολεμάς αρπακτικά κλπ. Για όλα τα ζώα αυτή είναι η δουλειά τους. Δεν συμφωνώ, η ανάγκη τα έκανε αυτά. Τότε ήταν συμβατικό το κυνήγι, τώρα είναι μια άλλη δουλειά. Αλλά και τα δύο την ίδια ανάγκη για επιβίωση εξυπηρετούν. Αν δεν υπάρχει ανάγκη για επιβίωση μπορείς να κάνεις πιο ευχάριστες ασχολίες που έχουμε επινοήσει! 4
SlickNick Δημοσ. 3 Απριλίου 2016 Δημοσ. 3 Απριλίου 2016 Θα συνέχιζα να κάνω αυτό που κάνω τώρα χωρίς άγχος για την επιβίωση μου όμως. Γενικά δεν είμαι τύπος που μου αρέσει να κάθομαι και να ξύνομαι, οπότε πάντα με κάτι θα ασχολούμαι, κάτι θα μαθαίνω και κάτι θα παράγω.
idomeneas7 Δημοσ. 3 Απριλίου 2016 Δημοσ. 3 Απριλίου 2016 Υπάρχουν τόσα πράγματα που μπορείς να κάνεις για να γεμίσεις 8-10 ώρες! Όσο δουλεύουμε παραπονιόμαστε ότι δεν έχουμε χρόνο. Με ένα χόμπι ή άθλημα να ασχοληθείς «σοβαρά» ίσα που σε φτάνει ο χρόνος, αν ασχοληθείς και με άλλα δεν θα σου φτάνει πάλι η μέρα! Δεν συμφωνώ, η ανάγκη τα έκανε αυτά. Τότε ήταν συμβατικό το κυνήγι, τώρα είναι μια άλλη δουλειά. Αλλά και τα δύο την ίδια ανάγκη για επιβίωση εξυπηρετούν. Αν δεν υπάρχει ανάγκη για επιβίωση μπορείς να κάνεις πιο ευχάριστες ασχολίες που έχουμε επινοήσει! Ο μόνος τρόπος να μην υπάρχει ανάγκη για επιβίωση είναι στη σύγχρονη κοινωνία που υπάρχουν οι συμβατικές δουλειές και τα λεφτά. 'Αρα δεν δέχομαι ως επιχείρημα το οτι οι άνθρωποι δεν φτιάχτηκαν για να δουλεύουν. Για αυτό φτιάχτηκαν, άσχετα αν έχουν δημιουργήσει μια κοινωνία που κάποιοι μπορούν να μην δουλεύουν.
Moderators stormrain Δημοσ. 3 Απριλίου 2016 Moderators Δημοσ. 3 Απριλίου 2016 Θα συνεχιζα να δουλευω διχως αμφιβολια. Απλως θα αλλαζα καποια πραγματα. Θα ημουν παλι στις πωλησεις, αλλα σουπερ ντουπερ ακριβων luxury εμπορευματων, θα εκανα ενα εξαιρετικα καλογουστο και ακριβο χωρο boutique και αφου προφανως δε θα ηταν βιοποριστικος ο λογος που θα διατηρουσα τη συγκεκριμενη επιχειρηση, θα φιλτραρα τρελα σε ποιους απευθυνομαι και τι ειδους εμπορευμα θα ειχα. Kαι ολο αυτο οχι με το ρισκο επενδυσης και να τρεμω αν θα παει καλα ή οχι, αλλα σε φαση χομπι. Παντως μου αρεσει η επαφη με κοσμο και ειμαι τυχερος να εχω μια εργασια που βασιζεται πανω εκει. 3
telis Δημοσ. 3 Απριλίου 2016 Δημοσ. 3 Απριλίου 2016 Προς το παρόν προσπαθώ να λύσω τα προβλήματα που έχω τώρα που βάζω το χέρι στην τσέπη και πιάνω τον αστράγαλο. Όταν γίνω πλούσιος θα το λύσω το θέμα
deesnider Δημοσ. 3 Απριλίου 2016 Δημοσ. 3 Απριλίου 2016 ...θα εκανα ενα εξαιρετικα καλογουστο και ακριβο χωρο boutique... ...εκεί γύρω στη Γερανίου, ή οι τιμές θα ήταν άπιαστο όνειρο ακόμα και για φραγκάτους; 1
Laurelien Δημοσ. 3 Απριλίου 2016 Δημοσ. 3 Απριλίου 2016 Το να μην δουλεύεις δεν σημαίνει απαραίτητα ότι κάθεσαι όλη μέρα. Υπάρχουν πάρα μα πάρα πολλά που μπορείς να κάνεις. Μπορεί να το βλέπω λάθος αλλά καμιά φορά σκέφτομαι ότι την σήμερον ημέρα με τόση τεχνολογία που μπορεί να ισοσταθμισει τις ανάγκες ζήτησης και παραγωγής το να δουλεύεις 8 ώρες είναι πολλές. Εντάξει όχι για όλα τα επαγγέλματα βέβαια. Αν το καλοσκεφτεις το 1/3 της ημέρας δουλεύεις, 1/3 κοιμάσαι και το υπόλοιπο στριμώχνεις τον ελεύθερο χρόνο σου με ό,τι άλλες υποχρεώσεις έχεις.
Glikos Δημοσ. 3 Απριλίου 2016 Δημοσ. 3 Απριλίου 2016 Ο άνθρωπος δεν γεννήθηκε για να δουλεύει. Δεδομένου ότι μένουμε τόσο λίγο σε αυτήν την ζωή χωρίς να ξέρουμε τι θα μας ξημερώσει το να χαλάς 8 ώρες από την ήδη σύντομη ζωή σου ενώ δεν το έχεις ανάγκη το θεωρώ ανούσιο. 1
pournaras Δημοσ. 3 Απριλίου 2016 Δημοσ. 3 Απριλίου 2016 Υπάρχουν τόσα πράγματα που μπορείς να κάνεις για να γεμίσεις 8-10 ώρες! Όσο δουλεύουμε παραπονιόμαστε ότι δεν έχουμε χρόνο. Με ένα χόμπι ή άθλημα να ασχοληθείς «σοβαρά» ίσα που σε φτάνει ο χρόνος, αν ασχοληθείς και με άλλα δεν θα σου φτάνει πάλι η μέρα! Δεν συμφωνώ, η ανάγκη τα έκανε αυτά. Τότε ήταν συμβατικό το κυνήγι, τώρα είναι μια άλλη δουλειά. Αλλά και τα δύο την ίδια ανάγκη για επιβίωση εξυπηρετούν. Αν δεν υπάρχει ανάγκη για επιβίωση μπορείς να κάνεις πιο ευχάριστες ασχολίες που έχουμε επινοήσει! Εκει ειναι η διαφορα. Αν ειχες την οικονομικη ανεση να μην δουλευεις θα εκανες ενα χομπυ, το οποιο ομως καποιος αλλος θα το χρησιμοποιουσε για βιοποριστικους λογους. το χομπυ του ενος ειναι η δουλεια του αλλου. Ετσι ακριβως ηταν παντα, ακομη και τοτε που ηταν το κυνηγι πρωταρχικος παραγοντας επιβιωσης. Οι 8 μπορει να σιχαινονταν να σηκωθουν καθε πρωι να κυνηγησουν, ενω οι 2 να το εβλεπαν σαν χομπυ και να καραγουσταραν το κυνηγι. 1
zio10 Δημοσ. 3 Απριλίου 2016 Δημοσ. 3 Απριλίου 2016 Εκει ειναι η διαφορα. Αν ειχες την οικονομικη ανεση να μην δουλευεις θα εκανες ενα χομπυ, το οποιο ομως καποιος αλλος θα το χρησιμοποιουσε για βιοποριστικους λογους. το χομπυ του ενος ειναι η δουλεια του αλλου. Ετσι ακριβως ηταν παντα, ακομη και τοτε που ηταν το κυνηγι πρωταρχικος παραγοντας επιβιωσης. Οι 8 μπορει να σιχαινονταν να σηκωθουν καθε πρωι να κυνηγησουν, ενω οι 2 να το εβλεπαν σαν χομπυ και να καραγουσταραν το κυνηγι. Και με τόσες δουλειές που υπάρχουν πλέον (ποτέ δεν υπήρχαν περισσότερες!) είναι πιο εύκολο για κάποιον να κάνει το χόμπι του επάγγελμα ή να βρει να κάνει κάτι που τον ευχαριστεί, απλά έχουμε βαλτώσει οι περισσότεροι... 1
Pokemon640 Δημοσ. 3 Απριλίου 2016 Δημοσ. 3 Απριλίου 2016 την χαρά στο να είμαι σε ένα περιβάλλον με συναδέλφους δεν την αλλάζω με τίποτα, πόσο μάλλον αν (όποτε είναι χαλαρά) να παίζεις pokemon
adi32 Δημοσ. 3 Απριλίου 2016 Δημοσ. 3 Απριλίου 2016 Το ιδανικό είναι να κάνεις το χόμπι επάγγελμα αλλά και πάλι μπορεί να γίνεις δούλος του. Πχ μου αρέσει τρελά ο προγραμματισμος. Τότε θα κάθομαι 24 ώρα μπροστά σε μια οθόνη θα βγάζω και λεφτά αλλά και πάλι θα έχω χάσει τη ζωή και ίσως την υγεία μου
pournaras Δημοσ. 3 Απριλίου 2016 Δημοσ. 3 Απριλίου 2016 Και με τόσες δουλειές που υπάρχουν πλέον (ποτέ δεν υπήρχαν περισσότερες!) είναι πιο εύκολο για κάποιον να κάνει το χόμπι του επάγγελμα ή να βρει να κάνει κάτι που τον ευχαριστεί, απλά έχουμε βαλτώσει οι περισσότεροι... Ευρος υπαρχει, ποσοτητα δεν υπαρχει, αλλιως δε θα ειχες την ανεργια στα υψη. Τι να το κανω το αν υπαρχει ως επαγγελμα-χομπυ ας πουμε ο προγραμματισμος (που αναφερει ο adi32), τη στιγμη που δεν υπαρχει καποια ελευθερη θεση και αναγκαζομαι να κανω το σερβιτορο...
zio10 Δημοσ. 3 Απριλίου 2016 Δημοσ. 3 Απριλίου 2016 Ευρος υπαρχει, ποσοτητα δεν υπαρχει, αλλιως δε θα ειχες την ανεργια στα υψη. Τι να το κανω το αν υπαρχει ως επαγγελμα-χομπυ ας πουμε ο προγραμματισμος (που αναφερει ο adi32), τη στιγμη που δεν υπαρχει καποια ελευθερη θεση και αναγκαζομαι να κανω το σερβιτορο... Και είναι και δεν είναι έτσι πιστεύω...
pournaras Δημοσ. 3 Απριλίου 2016 Δημοσ. 3 Απριλίου 2016 Και είναι και δεν είναι έτσι πιστεύω... Για ανελυσε το λιγο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα