Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα μετα απο συζητηση στην σχολη για το θεμα οτι η cosco τελικα εβαλε υπογραφη κρατωντας για 50χρονια το 67% του ΟΛΠ για το εμπορικο κομματι,μου δημιουργηθηκε η απορια-ιδεα για αγορα μετοχων στο συγκεκριμενο κομματι...

Μετα απο ερωτησεις στην σχολη στον υφισταμενο του μαθηματος που καναμε αν και δεν ειναι οικονομολογος αλλα ναυπηγος,μας ανεφερε οτι μπορει οποιοσδηποτε ιδιωτης θα μπορουσε να κανει μια επενδυση εστω και της ταξεως των 20 ευρω. Υπαρχει μια προμηθεια του 0,1% απο την επενδυση που θα γινει (αν ειναι σωστο αυτο το νουμερο). 

Ακομα πληροφορηθηκα πως η αγορα που εκανε η cosco τον ολπ στην ουσια αγορασε μετοχη με 22 ευρω ενω στο χρηματητηριο παιζετε στα 9-11 ευρω...Βεβαια μπορει να υπαρχει καποια λαμογια την οποια λογικα δεν επηρεαζει καποιον μικροεπενδυτη..

Ετσι σκεφτομαι για μια ελαχιστη επενδυση κλιμακας 50-100 ευρω για το συγκεκριμενο κομματι που εχει αγορασει η Cosco τον ΟΛΠ.Με γνωσεις ατομικες αναφερω οτι η cosco εχει σχεδια για αναβαθμιση υποδομων (για αυτον τον λογο θα φτασει και το μετρο κατω πειραια),στο εικονια και γενικα θα κοιταξει για να περνα και απο τα σκοπια.

Το ερωτημα μου ειναι τι κινδυνοι κρυβουν για εναν που επενδυει 50-100 ευρω; τι εισοδημα θα υπαρχει για μενα; (το ποσοσστο των μετοχων που εχω αγορασει απο το συνολικο τζιρο της cosco στον ολπ;)

τι φορολογια παιζει εκει; ξερω οτι σε συνελευσεις κτλπ πρεπει να παρευρισκεσαι εκει αλλιως μπορει καποιος αντιπροσωπος σου να βρισκεται επειτα απο εξουσιοδοτηση.

εχει κανεις καμια ιδεα; πλεονεκτηματα μειονεκτηματα? ΠΑΝΤΑ μιλαμε για ποσο που δεν ξεπερνα τα 100 ευρω!

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

:/ θελω να κανω μια επενδυση με ταβανι 100 ευρω στο κομματι της cosco-ολπ

θελω να μαθω τι φορολογια θα υπαρχει σε μενα,τι κινδυνοι υπαρχουν και ποια τα πλεονεκτηματα βαση καταθεσης οπως τονιζω ταβανι 100 ευρω...

:)

Δημοσ.

Αν έλεγες "έστω ότι κάνω μια επένδυση πχ 100 ευρώ" θα είχε το νόημα ότι προσπαθείς να καταλάβεις τι παίζει και να βγάλεις μια άκρη του στυλ "αφού έχω τέτοιο όφελος με τα 100 ευρώ, με τα 50 χιλιάρικα που λέω να "ρίξω" θα βγάλω τόσα". Όχι πως πάει έτσι αλλά είναι ένα σκεπτικό (αφελές).

Αλλά έχοντας τόσο επικεντρωθεί στο 20άρι και το 50άρι σκέφτομαι μήπως πραγματικά το εννοείς οπότε μάλλον θα απογοητευθείς αφού δεν θα σου δώσουν και τόσο σημασία στην....συνέλευση των μετόχων

• Like 1
Δημοσ.

δεν ζητησα να μου πεις αν ειναι μεγαλοεπενδυση σε ειρωνικο υφος,οπως ανεφερα φυσικα και δεν ειναι μεγαλοεπενδυση.

οσον αφορα τον @haris_216 δεν με νοιαζουν αν θα μου δωσουν σημασια στην συνελευση,καθως ειναι λογικο πως με 0.001% εχοντας μετοχη τους κλανεις μια τριχα.

κατι πιο ουσιαστικο υπαρχει να πειτε η θα γεμισει ενα ακομα thread βγαζοντας ο καθενας τα αποθημενα του;

Δημοσ.

Με τέτοιο ταβάνι καλύτερα πήγαινε καζίνο, πιες τα ποτάκια σου και παίξε ένα χρώμα. 

εχεις εμπειρια πανω στο αντικειμνο η εχεις ακουσει διαφορα και εσυ;

Δημοσ.

δεν ζητησα να μου πεις αν ειναι μεγαλοεπενδυση σε ειρωνικο υφος,οπως ανεφερα φυσικα και δεν ειναι μεγαλοεπενδυση.

οσον αφορα τον @haris_216 δεν με νοιαζουν αν θα μου δωσουν σημασια στην συνελευση,καθως ειναι λογικο πως με 0.001% εχοντας μετοχη τους κλανεις μια τριχα.

κατι πιο ουσιαστικο υπαρχει να πειτε η θα γεμισει ενα ακομα thread βγαζοντας ο καθενας τα αποθημενα του;

...

Ετσι σκεφτομαι για μια ελαχιστη επενδυση κλιμακας 50-100 ευρω για το συγκεκριμενο κομματι που εχει αγορασει η Cosco τον ΟΛΠ.Με γνωσεις ατομικες αναφερω οτι η cosco εχει σχεδια για αναβαθμιση υποδομων (για αυτον τον λογο θα φτασει και το μετρο κατω πειραια),στο εικονια και γενικα θα κοιταξει για να περνα και απο τα σκοπια.

Το ερωτημα μου ειναι τι κινδυνοι κρυβουν για εναν που επενδυει 50-100 ευρω; τι εισοδημα θα υπαρχει για μενα; (το ποσοσστο των μετοχων που εχω αγορασει απο το συνολικο τζιρο της cosco στον ολπ ;)

τι φορολογια παιζει εκει; ξερω οτι σε συνελευσεις κτλπ πρεπει να παρευρισκεσαι εκει αλλιως μπορει καποιος αντιπροσωπος σου να βρισκεται επειτα απο εξουσιοδοτηση.

εχει κανεις καμια ιδεα; πλεονεκτηματα μειονεκτηματα? ΠΑΝΤΑ μιλαμε για ποσο που δεν ξεπερνα τα 100 ευρω!

Τίποτα και τίποτα.

Αν έχει €9-11 στο χρηματιστήριο, πες €10 και είμαστε σε έναν ιδανικό κόσμο, θα πάρεις 10 ολόκληρες μετοχές (ουάου).

Αν στο τέλος του χρόνου έχει κέρδη η εταιρία και δώσει μέρισμα θα πάρεις μέρισμα*μετοχές. Μπορεί δηλαδή να βγάλεις και κανένα ολόκληρο ευρώ.

...το μέρισμα για τη χρήση 2014 ανέρχεται σε 0,0990 Ευρώ ανά μετοχή, το οποίο υπόκειται σε παρακράτηση φόρου 10% και συνεπώς το καθαρό καταβαλλόμενο ποσό του μερίσματος ανά μετοχή θα ανέλθει σε €0,0891.

Τελικά θα βγάλεις €0,89 αν δεχτούμε τις παλιότερες τιμές, σε καλή μεριά.

Αν αυξηθεί η τιμή και τις πουλήσεις θα έχεις τόσο κέρδος όσο η διαφορά ανά μετοχή * μετοχές. Ιδανικά.

Με 25.000.000 μετοχές διαθέσιμες, οι 10 δικές σου θα είναι το τεράστιο 0,00004% οπότε πιθανόν να μην έχεις και δικαίωμα να κάνεις κάτι στην συνέλευση των μετόχων κ.τ.λ.

Συμπέρασμα. Φάτα στο καζίνο που λένε και άλλοι. Ή στο στοίχημα.

Δημοσ.

Ότι σου είπε ο απο πάνω.

Σοβαρά τώρα με επένδυση 100Ε ΤΙ ΚΊΝΔΥΝΟΣ φαντάζεσαι ότι θα μπορούσε να υπάρξει εκτός απο το να χάσεις μερικά ψωρο ευρω;;

Δημοσ.

Αν έχει €9-11 στο χρηματιστήριο, πες €10 και είμαστε σε έναν ιδανικό κόσμο, θα πάρεις 10 ολόκληρες μετοχές (ουάου).

Τελικά θα βγάλεις €0,89 αν δεχτούμε τις παλιότερες τιμές, σε καλή μεριά.

Ακόμα λιγότερα με την προμήθεια.

Δημοσ.

Απλά και ξεκάθαρα: Με τετοια μικροποσα δεν μπορείς να προσβλέπεις σε ουσιαστικό κέρδος. Ούτε μπορεί να εκτιναχθεί τόσο απότομα η τιμή των μετόχων της, ώστε να της πουλήσεις σε μερικά χρόνια και να έχεις σοβαρό κέρδος. Υπάρχουν κρατήσεις, προμήθειες κτλ. και αν περάσουν και μερικά χρόνια θα έχεις να υπολογίσεις και τον πληθωρισμό. Τι αξία είχαν τα 100€ που επενδύσες το 2016 και τι αξία έχουν τα 150€ που πήρες απο την πωληση των μετοχων το 2025.

Δημοσ.

Τι κινδυνοι υπαρχουν?Το πολυ πολυ να χάσεις 100ευρω .Στη συνελευση με ποσοστο 0.001% θα ειναι σαν να μην υπαρχεις δεν μπορεις  να προτείνεις κάτι θα πηγαίνεις απλά σαν θεατής.Εαν θες να επενδύσεις 100ευρω για να πάρεις 9μετοχες με τις τιμές που αναφέρεις το πολύ πολύ να διπλασιάσεις το αρχικό σου κεφάλαιο σε καμια 10αρια χρονια αν η Ελλάδα γίνει κράτος μέχρι τότε και δεν είναι ακόμα σε μηνμόνια κτλ , αλλά εν το μεταξύ το όποιο κέρδος θα στο έχει φάει ο πληθωρισμός.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...