Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 12,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

λιγο δυσκολο με τις τιμες που παιζουν αυτη τη στιγμη...κατα τα αλλα οκ χανεις λιγο αποδοση σε καποια παιχνιδια αλλα λυνεις εντελως το θεμα

του sync ... απο την αλλη υπαρχουν τροποι να βελτιωθει και χωρις freesync καρτα οπως να βγαλεις το vsync και να βαλεις bordeless σε οποιο παιχνιδι εχεις θεμα...η να κλειδωσεις τα φπς μεσω msi afterburner-rivatuner- σε καποιο σταθερο επιπεδο για να μην παιζουν πανω κατω και σου κανει τα ψιλοκοληματα ...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα.

Η GTX 470 που έχω παρέδωσε πνεύμα, αν και κατάφερα να την αναστήσω προσωρινά 3 φορές ψήνοντας την:P, τώρα αναγκαστικά έχω βολευτεί με την ενσωματωμένη GPU.

Σκέφτομαι να πάρω μια GTX 1050 Ti 4GB γύρω στα 180€ ή να δώσω κάνα 50άρι παραπάνω και να πάρω μια Zotac GTX 1060 3GB στα 222€ που παίζει αυτή τη στιγμή στο skroutz.
Η διαθεσιμότητα  4-10 ημέρες που δίνουν τα σκρουτζομάγαζα ισχύει ή μπορεί να πάρει και κάνα μήνα;

Το σύστημα μου είναι το εξής: CPU i5 2500K, Ram 8GB DDR3 1600MHz, PSU Corsair 650W.

Το Gaming με ενδιαφέρει ελάχιστα, η κάρτα πιο πολύ θα χρησιμοποιηθεί για GPU rendering στο Blender και σε προγράμματα επεξεργασίας video και compositing όπως Vegas, After Effects και Hitfilm.

Επεξ/σία από panospc
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, panospc είπε

Καλησπέρα.

Η GTX 470 που έχω παρέδωσε πνεύμα, αν και κατάφερα να την αναστήσω προσωρινά 3 φορές ψήνοντας την:P, τώρα αναγκαστικά έχω βολευτεί με την ενσωματωμένη GPU.

Σκέφτομαι να πάρω μια GTX 1050 Ti 4GB γύρω στα 180€ ή να δώσω κάνα 50άρι παραπάνω και να πάρω μια Zotac GTX 1060 3GB στα 222€ που παίζει αυτή τη στιγμή στο skroutz.
Η διαθεσιμότητα  4-10 ημέρες που δίνουν τα σκρουτζομάγαζα ισχύει ή μπορεί να πάρει και κάνα μήνα;

Το σύστημα μου είναι το εξής: CPU i5 2500K, Ram 8GB DDR3 1600MHz, PSU Corsair 650W.

Το Gaming με ενδιαφέρει ελάχιστα, η κάρτα πιο πολύ θα χρησιμοποιηθεί για GPU rendering στο Blender και σε προγράμματα επεξεργασίας video και compositing όπως Vegas, After Effects και Hitfilm.

Θα ναι πισωγύρισμα αν πάρεις 1050 οπότε αναγκαστικά 1060

Edit: Διάβασα rx:lol:

Επεξ/σία από splanis
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

τώρα που επανέρχονται σιγά-σιγά οι τιμές σε λογικά επίπεδα πρέπει να θυμόμαστε ότι το ΜΙΝ για 1080 είναι

1050ΤΙ/4GB

ή

ΑΜD570/4GB

Βασικά η 570 είναι πιο κοντά στις επιδόσεις της 1060, οπότε αν έχεις επιλογή ανάμεσα σε 570 και 1050Ti, και επαρκές τροφοδοτικό, η 570 είναι μονόδρομος.

Υπάρχει πάντα και η 1060 3gb βέβαια.

• Like 1
Δημοσ.

1050τι για της τιμες που εχουν καινουργιες ειναι απαραδεκτες...μιλαμε για μια 960 πριν απο 3 χρονια σε ιδια τιμη...

προτιμοτερες γενικα αν βρεθουν μεταχειρισμενες 1060 3gb με κανα 220-240...

• Like 1
Δημοσ.

θεωρώ την αγορά της 1050ti απο τις χειρότερες (βάση τιμής της)

η παραπάνω επένδυση για 1060 έστω και 3GB αξίζει.

Δημοσ.

Καλησπέρα πρώτο μου ποστάρισμα στο forum και θα ήθελα τα φώτα των πιο ειδικών. Πρόσφατα αγόρασα ένα 4K hdr monitor της lg που έχει FreeSync. Στην αρχή σκέφτηκα να αγοράσω μια Vega liquid που έχω βρει ελαφρά μεταχειρισμένη στα 750 ευρώ αλλά προβληματίζομαι μήπως πρέπει να πάω σε 1080 ti με αυτά τα λεφτά μιας και το μόνιτορ είναι 60 Hz και μπορώ να παίζω με vsync. Αν αγοράσω την 1080ti μπορεί με κάποιο software να ρυθμίζεται στα 60hz σταθερά με δεδομένο ότι οι ρυθμισεις γραφικών του παιχνιδιού θα το επιτρέπουν ? Ελπίζω να έχω γίνει κατανοητός. Το άγχος μου είναι μην έχω δώσει τόσα λεφτά για την Nvidia και το παιχνιδι μου δεν είναι smooth.

Δημοσ.

Αγορασες ενα μονιτορ που εχει FreeSync και θα παρεις NVIDIA...???? 

FREESYNC  =  AMD

GSYNC   =  NVIDIA

αν ειχες υποψη σου να αλλαξεις και καρτα, επρεπε να αποφασισεις πρωτιστως για την καρτα, ωστε να παρεις την αντιστοιχη οθονη...!! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η επιλογή ενός 4κ μόνιτορ δεν είναι εύκολη αν δεν την θες μόνο για gaming. Το να βρω ένα καλό 4κ μόνιτορ ips με g sync σε φυσιολογική τιμή με δυνατότητα ελέγχου από πριν του back light bleed ήταν αδύνατον. Σε μεγάλη αλυσίδα στηνΣυγγρου μου άνοιξαν το μόνιτορ που πηρα το τσέκαρα για dead pixelsκαι για bleed και έτσι το αγόρασα. Όποτε σκέφτηκα η θα παρω μια Vega 64 να παίζω μεταξύ 40-60 με FreeSync η μια 1080 ti με περιορισμένη απόδοση στα 60 frames. Πάντως στην ερώτηση που έκανα δε με βοήθησε η απάντηση σου. 

ΥΓ. Κάρτα δεν είχα τώρα έστησα pc και θα αγοράσω 

Επεξ/σία από geolinks
Δημοσ.

αν χρησιμοποιεις την οθονη σου και για δουλεια, αν εννοεις αυτο (λεγοντας οτι δεν τη θες μονο για Gaming), τοτε ισως θα πρεπει να συνυπολογισεις, αν  η μια ή η αλλη καρτα, μπορει να σε βοηθησει και σε καποιο προγραμμα που ισως δουλευεις..!!  καποια προγραμματα επεξεργασιας βιντεο, π.χ., συνεργαζονται καλυτερα με NVIDIA, ενω αλλα με AMD...!!

Για να παρεις σωστη βοηθεια, πρεπει και ο αλλος να εχει ολες τις παραμετρους.  δεν γνωριζουμε ουτε τι αλλο θες να δουλευεις (βιντεο, γραφιστικα, 3D σχεδια..), ουτε τι συστημα ειναι απο πισω, κλπ..!  αρα αν σου πω παρε την 1080Ti, επειδη ειναι πιο δυνατη απο την VEGA,.... θα σε βοηθησω..?? 

παντως γενικοτερα το 4Κ δεν ειναι ευκολο για καμια καρτα. ουτε και για την  1080ΤΙ..! ουτε καν και για την ΤΙΤΑΝ-Χ...!  

η 1080Τι θα σου δωσει μεν παραπανω FPS απο την Vega, απλα η VEGA λογω FreeSync θα παιζει πιο ομαλα, χωρις Tearing, ακομα και αν βγαζει λιγοτερα FPS.  αν το μονιτορ ειναι 60HZ και η καρτα σου δινει πανω απο 60FPS, μπορεις απλα να ανοιγεις το V-Sync και να "κλειδωνεις" τα 60fps..!  ετσι θα ειναι πιο ομαλη η τροφοδοσια των Fps της καρτας, στην οθονη. 

με τοσα χρηματα παντως, μπορεις να πας σε καινουρια 1080-1080Ti.....  αφου ειναι δυνατοτερη.... ετσι κι αλλιως..!! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

γεια χαρα,φιλος προσφατα αναβαθμισε σε ryzen 1600,m/b asrock AB 350 PRO4,ram crusial ballistix 3200Mhz 16GB,αυτη τη στιγμη εχει μια παλια 660ti την οποια θελει να αλλαξει,να παει σε μεταχειρισμενη 970 η σε καινουργια 1050Τi;αναμεσα σε αυτες ποια ειναι καλυτερη;η 1060 ειναι μονοδρομος στα καινουργια συστηματα;παντως δεν τον ενδιαφερουν τα τελεια γραφικα,απλα να μπορει να παιξει τα τελευταια παιχνιδια αξιοπρεπως οπως και τους επερχομενους τιτλους.

Επεξ/σία από kostasblues21
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

η 1050ΤΙ είναι καλή αλλά "λίγη"

η 970 είναι καλή σε ταχύτητα αλλά "παλιά" σε 2-3 μήνες βγαίνει η σειρά 11 και παραδοσιακά η βελτιστοποίηση των drivers  9XX θα "παγώσει"

αν βιάζεται υποχρεωτικά παίρνει 1060/6GB με τιμές από 350 έως 400ευρώ

οι τιμές έχουν πέσει (περίπου 100 ευρώ λιγότερα από τον προηγούμενο χειμώνα) πολύ αλλά παραμένουν περίπου 100ευρώ πάνω από τα χαμηλά που είχαν 1 χρόνο πριν

ΥΓ

geolinks , οι VEGA είναι ανεπαρκείς για 4Κ gaming , το ελάχιστο που μπορείς να πάρεις είναι 1080ΤΙ , τι να το κάνεις το freesync όταν ανάβεις τσιγάρο ανάμεσα στα fps?

Επεξ/σία από jgeorgiou
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...