Προς το περιεχόμενο

29ετής μελέτη δεν αποδεικνύει την σύνδεση του καρκίνου του εγκεφάλου με τα κινητά τηλέφωνα


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

οπως και για το τσιγαρο!

αλλιως δεν θα υπηρχε κανεις καπνιστης, θα ειχαν ολοι πεθανει!

:P

 

Η οποία χρηματοδοτήθηκε απο τον "δε ξερω ποιον/ποιους" προκειμένου να διασφαλίσει την διακίνηση ενός προιόντος που αποφέρει τρισεκατομμύρια κερδών πιο ευρέως διαδεδομένο και από το αυτοκίνητο.

 

 

29 κατασκευαστές  κινητών  πλυντηρίων συνιστούν να μιλάτε άφοβα στο κινητό σας τηλέφωνο με τις ώρες!

 

Για να γιορτάσουμε τα αποτελέσματα της έρευνας διοργανώνουμε σήμερα κιόλας πάρτι στο πάρκο κεραιών στον Χορτιάτη. Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα διατεθούν δωρεάν ταμπλέτες ιωδίου.....

 

.....που ως γνωστόν από άλλη 29χρονη μελέτη βοηθούν στην καταπολέμηση της τερηδόνας.

 

 

Ποιος χρηματοδότησε την έρευνα? νίαου νιάου πρόβατα

 

 

Τότε γιατί ρε τζιμάνια, η καπνοβιομηχανία που είναι και αυτή τεράστια δεν χρηματοδότησε τέτοιες έρευνες για να μην τους κοτσάρει υποχρεωτικά το κράτος πάνω στα προϊόντα τους ταμπέλες με μηνύματα του στύλ "Το κάπνισμα σκοτώνει/προκαλεί καρκίνο/ψοφάς άσχημα" κτλ;

 

Έχει πλάκα η συνωμοσία σε σχέση με την πραγματικότητα, η οποία πάντα είναι πιο βαρετή, αλλά ρε παιδιά μειώστε λίγο το "ψέκασμα" πριν ποστάρετε...

 

Επεξ/σία από billdanos
  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επίσης,ο μόνος τρόπος που βλάπτει το κινητό αποδεδειγμένα 100% και με άμεσες συνέπειες στον ανθρώπινο οργανισμό που προξενούν μεχρι και θάνατο,είναι όταν στέλνεις sms καθώς οδηγείς. Εκεί ναι...

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εδω και μια δεκαετια ....σε πληροφορω αντιθετη αποψη εχουν πανω απο το 70% των επιστημονων πλεον....η μειοψηφια ειναι που διατηρουν αντιθετη αποψη σε μια θεωρια του δαρβινου 150 ετων πριν ,οταν δεν υπηρχε καν ηλεκτρικο ρευμα στα σπιτια ποσο μαλλον οι αμπελοφιλοσοφιες επαιρναν και εδιναν τοτε για μια εξελιξη του ανθρωπου θεωρητικη και ακομη ψαχνουν οι βιολογοι να δουν γιατι δεν εχουμε συναντησει εναν ανθρωπο πρωιμο που τωρα ειναι σε φαση εξελιξης ....μαλλον θα κρυβονται να μην τους βρουν τύπε!

 

Για δώσε μου σχετικά λινκς γι' αυτά που λες και που ισχύουν μάλιστα εδώ και 40 χρόνια...

Η θεωρία της εξέλιξης μια χαρά στέκει, ίσως όχι αυτούσια όπως την είχε περιγράψει ο Δαρβίνος αλλά πάντως ισχύει.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φαινεται οτι οι δικαιολογημενοι φοβοι για την επιδραση των τοσων ασυρματων συσκευων μπαινει στο χρονοντουλαπο. Οι μελετες πολλες και το συμπερασμα ένα. Δεν υπαρχει συσχετιση. Βεβαια μπορει να αποδειχθει συσχετιση για χρηση 50 ετων (δυσκολο), οπότε καλα ειναι η χρηση από παιδιά να ειναι περιορισμενη, ιδιαιτερα των ισχυροτερων κινητων που τοποθετουνται διπλα από το κεφαλι. Για τους 30ρηδες και πανω, δεν μας αφορα τοσο, κατι αλλο θα μας εχει στείλει νωρίτερα μέχρι τότε!

Γι αυτο μην αγχωνεστε με φανταστικους κινδυνους, υπαρχουν αρκετοι πραγματικοι που πρεπει να ασχολήστε, οπως πχ. η διατροφη, η ασκηση, το καπνισμα και η υπεριωδη ακτινοβολια του ηλιου. Η τελευταια ειναι ιονιζουσα και προκαλει αμεσες μεταλλαξεις στο dna, οχι φυσικα η ακτινοβολία των κινητων και του wifi οπως ειπωθηκε.

 

 

Γενικα μιλωντας τώρα, 2 συμβουλες.

1) τα πτυχία ειναι για να δινουν γνωσεις και επιχειρηματα, οχι για να τα επικαλούμαστε ως επιχειρηματα.

2) η γνωση που παιρνουμε απο τα πανεπιστημια ειναι η βάση. Επειδη η γνωση σε ενα επιστημονικο πεδίο ειναι τεραστια πλέον, απαιτειται διαβασμα εφ ορου ζωης (μελετων, ερευνών, papers). Το πτυχίο ειναι εφαλτήριο για την μαθηση, οχι πιστοποιηση αυθεντίας που τερματιζει καθε λόγο μάθησης.

Μελετη, μελετη, μελέτη!

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ξέρω τί προκαλεί καρκίνο και τί όχι, το σίγουρο πάντως είναι ότι καμιά κατάχρηση δεν κάνει καλό. Ας κάνουμε όλοι λογική χρήση σε όλα και όποιος είναι να πάθει, θα πάθει.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για δώσε μου σχετικά λινκς γι' αυτά που λες και που ισχύουν μάλιστα εδώ και 40 χρόνια...

Η θεωρία της εξέλιξης μια χαρά στέκει, ίσως όχι αυτούσια όπως την είχε περιγράψει ο Δαρβίνος αλλά πάντως ισχύει.

 ε πως ισχυει ρε συ τυπε οταν δεν μπορεις να απαντησεις ουτε εσυ αλλα ουτε ο ιδιος ο Δαρβινος αμα ζουσε , στο ερωτημα  ... "γιατι δεν εχουμε συναντησει εναν ανθρωπο πρωιμο που τωρα ειναι σε φαση εξελιξης ; "  , τι αλλαξε και το καλουπι δεν βγαζει ακομα την συνεχεια της εξελιξης οπως υποστηριζει ο Δαρβινος ?? .....ξεφυγαμε λιγο απο το θεμα τυπε ,με τα κινητα εννοω .....αμα μου απαντησεις αυτο ερωτημα και στεκει πιστευω θα γινεις ο γκουρου των απανταχου φιλοσοφων ,αρχαιων και μοντερνων !! αυτο ειναι και το ερωτημα που καταρριπτει τον δαρβινοσμο ,απλα εγω στο εγραψα μοντερνα ,το εχουν ρωτησει πολλοι κατα καιρους πριν απο εμενα !!! απαντησεις δεν εδωσε κανεις με αποδειξεις μεχρι ωρας !!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάντως εγώ έχω βγάλει το συμπέρασμα οτι όλες οι έρευνες-μελέτες που βγαίνουν κατά καιρούς στη δημοσιότητα , δεν είναι τίποτα άλλο από τεχνηέντως κατασκευασμένες δημοσκοπήσεις κάποιων "επιστημόνων" που έχουν την περιέργεια του στύλ " Για να δούμε πως θα αντιδράσει ο κόσμος σε αυτή την παπάτζα που θα τους ξεφουρνίσουμε".

Είναι επίσης γνωστό εδώ και πάρα πολλά χρόνια οτι οι πραγματικές έρευνες που συνήθως θίγουν οικονομικά συμφέροντα των όποιων εταιριών ανά τον κόσμο, θάβονται και δεν βλέπουν ποτέ το φως της δημοσιότητας.

Όσο για τους ερευνητές τέτοιου είδους πραγματικών ερευνών , οι όποιες απόπειρες κάνουν για να ενημερώσουν το κοινό , χτυπάνε σε τοίχο μιας και οι ενορχηστρωμένες επιθέσεις που κάνουν οι συνήθεις θιγόμενοι (εταιρίες) εναντίον τους είναι αποτελεσματικότατες.

Αρχικά τους γελοιοποιούν , και εαν δεν ευοδώσει το μέτρο αυτό , καταφεύγουν στη γνωστή και δοκιμασμένη τακτική που δεν είναι άλλη από το....χαντάκι...

Πολλοί ερευνητές-επιστήμονες βρέθηκαν σκοτωμένοι κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες όλως τυχαίως.Ειδικά του ιατρικού και του αρχαιολογικού τομέα...

Έτσι λοιπόν, όση σημασία δίνω στις διαφημίσεις τηλεπωλήσεων της τηλεόρασης , ανάλογη σημασία και προσοχή δίνω και σε όλες αυτές τις "έρευνες" - δημοσκοπήσεις που βγαίνουν κατά καιρούς στα μέσα "ενημέρωσης".

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ok για το καρκίνο στον εγκέφαλο.. μήπως προκαλούν άλλα;;; ή είναι συνδιαστικά με τα φυτοφάρμακα και το τρόπο ζωής μας πλέον;;; 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το έχω γράψει πολλές φορές και θα το γράψω άλλη μια.

Βασική αρχή της βιολογίας που διδάσκεται απο το λύκειο μέχρι το πανεπιστήμιο είναι οτι ΟΛΕΣ οι ακτινοβολίες προκαλούν μεταλλάξεις στο γενετικό υλικό (DNA) των κυττάρων.

Αυτό δε μπορεί να το αλλάξει καμία έρευνα γιατι είναι θεμελιώδης κανόνας της βιολογίας-φυσικής.

Και επειδή είμαι ιατρός νομίζω έχει μια παραπάνω αξία η γνώμη μου...

Δεν θα αναφερθώ στην ιδιότητά σου, γιατί δεν θέλω να εκφράσω κάτι που θα ληφθεί ως επιθετικό ή προσβλητικό.

Θα σχολιάσω όμως την άποψή σου (χωρίς να θέλω να σε θίξω)

 

"...ΟΛΕΣ οι ακτινοβολίες προκαλούν μεταλλάξεις στο γενετικό υλικό..." 

ΔΕΝ προκαλούν οι ακτινοβολίες μεταλλάξεις.

όχι άμεσα. 

Εάν ακτινοβολήσεις DNA, που έχεις εξάγει από το κύτταρο, δεν πρόκειται να αλλάξει η αλληλουχία του. Μπορεί φυσικά να υποστεί βλάβη και να αποδομηθεί, αλλά η αλληλουχία του δεν θα αλλάξει. Άρα μετάλλαξη λόγο ακτινοβολίας δεν υφίσταται. 

 

Μέσα στο κύτταρο από την άλλη, εάν κάποια ακτινοβολία καταφέρει να προκαλέσει βλάβη, άμεσα ή έμμεσα (ιονίσει  πχ. κάποιο μόριο το οποίο μετά χτυπήσει το DNA), μπορεί λόγο λάθους του μηχανισμού επιδιόρθωσης του DNA να προκληθεί μετάλλαξη. 

 

Ακόμα και έτσι όμως δεν σημαίνει κάτι. Θα ξέρεις φαντάζομαι πως μεταλλάξεις στο DNA είναι καθημερινό φαινόμενο. Συμβαίνει ούτως ή άλλως και χωρίς εξωτερικούς παράγοντες. 

 

Και ποια είναι αυτή η ακτινοβολία που μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο DNA? Η προφανής απάντηση είναι η ακτινοβολία που αλληλεπιδρά με τα άτομα και τα μόρια. Και αυτή είναι από την υπέρυθρη και την ορατή ως την πολύ μικρότερου μήκους κύματος ακτινοβολία Χ και γ. Φυσικά μετράει και η ένταση.

(Οπότε Ναι ο ήλιος είναι επικίνδυνος)

Τα ραδιοκύματα και η συχνότητα των κινητών, βάση της επιστήμης που και εσύ διδάχθηκες, δεν αναμένεται να προκαλούν προβλήματα. 

Αλλά φυσικά είναι σωστό να ερευνηθεί ότι είναι όντος έτσι. 

Και ως τώρα καμιά μελέτη δεν δείχνει να μην ισχύει το αναμενόμενο. Καμιά μελέτη δεν δείχνει κίνδυνο με κανέναν τρόπο από την χρήση ραδιοκυμάτων ή κινητών τηλεφώνων. Σε αντίθεση, βέβαια, με την ακτινοβολία Χ που επιβεβαιώνεται από μελέτες το αναμενόμενο, πως είναι δηλαδή επικίνδυνη για την ζωή.

 

Φυσικά δεν συνιστώ σε κανέναν την αλόγιστη χρήση των κινητών και για πολλούς άλλους λόγους. Αλλά δεν είναι επικίνδυνα λόγο ακτινοβολίας και τίποτα πέρα από την φαντασία, τον φόβο και τις θεωρίες συνωμοσίας δεν υποδεικνύει το αντίθετο. 

 

Εάν πραγματικά έχεις κάτι διαφορετικό να προσθέσεις για το πως η "ακτινοβολία" προκαλεί μεταλλάξεις ....

Θα ήθελα φυσικά να το ακούσω .

Ποιος ξέρει ίσως μάθω κάτι περισσότερο. 

... και πάντα είναι ωραίο να μαθαίνεις κάτι νέο. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα μπορούσα να το δεχτώ αυτό που λέει η έρευνα.

Όμως δεν μπορώ να δεχτώ πως η εκτεταμένη χρήση σε βάθος χρόνου δεν βάζει ακόμα ένα λιθαράκι στο σύνολο του προβλήματος.

Μπορεί μόνο του σαν συσκευή να μην φτάνει για να προκαλέσει πρόβλημα αλλά συνδιαστικά με όλη την ακτινοβολία που δεχόμαστε απο ηλεκτρικές/ηλεκτρονικές συσκευές,περιβάλον και τροφές είναι σίγουρο πως μπορεί να προκαλέσει πρόβήμα.

Επίσης μην ξεχνάτε κάτι πάρα πολύ σημαντικό,την προδιάθεση ορισμένων ατόμων.

Σίγουρα θα έχετε ακούσει για τον παππού που καπνίζει απο τα 15 και είναι σκυλί και χαίρει άκρας υγείας και σίγουρα θα έχετε ακούσει και για αυτόν που δεν κάπνιζε , έτρωγε υγειινά , γυμναζόταν κλπ και την έπαθε απο αυτήν την ασθένεια.

Πάν μέτρον άριστον δεν λέμε απο την αρχαιότητα στην Ελλάδα.? Ε καλό είναι να μην το ξεχνάμε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πως εξηγεις τα αποτελεσματα της ερευνας?

 

 

Μια ερευνα εχει παρα πολλους παραγοντες, παρα πολλα εργαλεια και παρα πολλα τεστ για αξιολογηση της σημαντικοτητας των αποτελεσματων.

 

Εαν λοιπον καταφερεις να εξαλειψεις την οποιαδηποτε ενδογενεια, να μην εχεις ασταθμητους παραγοντες, να μην εχεις λαθη κατα τη δειγματοληψια, να ορισεις σωστα το μοντελο σου, να εχεις το σωστο time window και σε οποιαδηποτε μορφη τεστ να μην απορριπτεις τα αποτελεσματα τοτε μονο ΙΣΩΣ να εχεις αποδειξει κατι. Που φυσικα μετα θα πρεπει να το ελεγξεις για robustness αλλαζοντας μερικως το μοντελο σου.

 

(καταπονημενος διδακτορικος φοιτητης στην οικονομετρια)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

...είπε ο μελετητής αφού chekare πρώτα στον τραπεζικό λογαριασμό του ότι μπήκανε μερικά ψηφία ακόμα....μπεεεεεε

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπερα θα ηθελα να προσθεσω οτι αυτο που αποκαλεις ''ραδιενεργεια'' που μαλλον εννοεις το βλαβερο σημα που προερχεται απο την συσκευη και εισχωρεί στον ανθρωπινο οργανισμο με αποτελεσμα καποιες φορες οπως αναφερεται το sait να αποβει μοιραιο για τον καθενα που ακομα δεν ειναι σιγουρο εαν ευθυνεται αυτο ονομαζεται:

<<< ''ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ''>>> ειναι τελείως διαφορετικο απo την ραδιενεργεια που το αποκαλει το μεγαλυτερο μερος του πληθυσμου...

Με ενα προχειρο ψαξιμο στο διαδικτυο θα το διαπιστωσεις :)

Καλησπέρα κι από μένα... τα γνωρίζω όσα λες, η λέξη "ραδιενέργεια" μπήκε σε εισαγωγικά γιατί αυτός είναι ο ορος που χρησιμοποιούν συνήθως άτομα που δεν έχουν σχέση με την τεχνολογία και τό γραψα ειρωνικά :)

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 ε πως ισχυει ρε συ τυπε οταν δεν μπορεις να απαντησεις ουτε εσυ αλλα ουτε ο ιδιος ο Δαρβινος αμα ζουσε , στο ερωτημα  ... "γιατι δεν εχουμε συναντησει εναν ανθρωπο πρωιμο που τωρα ειναι σε φαση εξελιξης ; "  , τι αλλαξε και το καλουπι δεν βγαζει ακομα την συνεχεια της εξελιξης οπως υποστηριζει ο Δαρβινος ?? .....ξεφυγαμε λιγο απο το θεμα τυπε ,με τα κινητα εννοω .....αμα μου απαντησεις αυτο ερωτημα και στεκει πιστευω θα γινεις ο γκουρου των απανταχου φιλοσοφων ,αρχαιων και μοντερνων !! αυτο ειναι και το ερωτημα που καταρριπτει τον δαρβινοσμο ,απλα εγω στο εγραψα μοντερνα ,το εχουν ρωτησει πολλοι κατα καιρους πριν απο εμενα !!! απαντησεις δεν εδωσε κανεις με αποδειξεις μεχρι ωρας !!!

Εσύ είπες ότι έχει καταρριφθεί η υπόθεση ήδη από την δεκαετία του 70ς και ότι το 70% των επιστημόνων δεν την πιστεύουν. Αυτό δεν έχει να κάνει με την δικιά μου και την δικιά σου γνώμη. Η θεωρία είναι η επικρατούσα αυτήν την στιγμή ασχέτως αν την παραδέχονται φιλόσοφοι και θεολόγοι. Οπότε απλώς σου ζητάω να μου παραθέσεις σχετικά λινκς που να αποδεικνύουν τα λεγόμενα σου (όχι για το αν ισχύει ή όχι αλλά για το ότι η υπόθεση έχει απορριφθει από την επιστημονική κοινότητα εδώ και δεκαετίες.)

Η συζήτηση για τον δαρβινισμό αυτή καθ' αυτή μπορεί να γίνει σε άλλο τόπικ και να ανταλλάξουμε όσα επιχειρήματα θέλεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Διαβάζω papers εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Το συγκεκριμένο είναι δομημένο με σκοπό να ελέγξει την υπόθεση μιας συγκεκριμένης στατιστικής συσχέτισης και πρόκειται για παρατηρησιακή μελέτη με αρκετούς συγχυτικούς παράγοντες. Το συμπέρασμα που μπορεί να υποθεί είναι ότι η υπόθεση ότι το κινητό σχετίζεται με ανάπτυξη καρκίνου εγκεφάλου δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί από τα στοιχεία αυτής της καταγραφής. Αυτή η διατύπωση διαφέρει πολύ από το να πει κανείς ότι η μελέτη αποδεικνύει ότι το κινητό τηλέφωνο δε σχετίζεται αιτιολογικά με τον καρκίνο του εγκεφάλου. Μπορεί να εμφανίζεται σε εντατική χρήση για πάνω από 20-30 έτη, να αφορά ένα συγκεκριμένο γονότυπο ή μπορεί να είναι και προστατευτικό για τον καρκίνο και επιβαρυντικό για άλλες νόσους. Μπορεί να είναι και αδιάφορο. Όσον αφορά τους συγχυτικούς παράγοντες, εγώ μπορεί να εκφέρω την άποψη πχ ότι η αύξηση της χρήσης αντικαταθλιπτικών το ίδιο διάστημα οφείλεται στην αποκοινωνικοποίηση που έφερε το κινητό και ότι αυτή ευθύνεται και για την αύξηση του καρκίνου στους άνδρες άνω των 70. Από υποθέσεις άλλο τίποτα.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...