Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν καταλαβένω γτ τόση επίθεση...Δεν είπα οτι θα τον πετάξω ουτε οτι θα του κάνω φασαρία.άμα θέλει θα φύγει άμα δεν θέλει σε 2 χρόνια...Απλά νόμιζα οτι για ιδιοκατοίκιση μπορεί να σπάσει ένα συμβόλαιο.αυτό και τέλος.Συμβουλές ζήτησα και τι ισχύει και όχι κράξιμο.

• Απαντ. 99
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Έτσι είναι εδώ μέσα,περιμένουν τέτοιου είδους ποστ για να το παίξουν ανώτεροι και να κράξουν 

• Like 1
Δημοσ.

Κοίτα να δεις από τη στιγμή που υπογραφεί το συμβόλαιο δεν αλλάζει τίποτα ούτε άμα το θες εσύ για πούλημα ούτε για την πάρτυ σου ούτε για αποθήκη υπομονή 2 χρόνια 

Δημοσ.

Δεν καταλαβένω γτ τόση επίθεση...Δεν είπα οτι θα τον πετάξω ουτε οτι θα του κάνω φασαρία.άμα θέλει θα φύγει άμα δεν θέλει σε 2 χρόνια...Απλά νόμιζα οτι για ιδιοκατοίκιση μπορεί να σπάσει ένα συμβόλαιο.αυτό και τέλος.Συμβουλές ζήτησα και τι ισχύει και όχι κράξιμο.

Εγώ στην θέση σου θα του το ζητούσα ευγενικά και θα του έδεινα και ένα εύλογο χρόνο για να μπορέσει να φύγει, και ίσως να του έλεγα να μην πληρώσει το τελευταίο ενοίκιο (αυτό το αφήνω στην κρίση σου). Αν δεκτεί έχει καλώς.

• Like 3
Δημοσ.

Κάθε πότε του ζητας να βλέπεις το σπιτι σου? κάθε ποτε δηλαδή εχετε πει να δέχεται επισκέψεις από τους ιδιοκτητες?

Εγώ στην θέση σου θα του το ζητούσα ευγενικά και θα του έδεινα και ένα εύλογο χρόνο για να μπορέσει να φύγει, και ίσως να του έλεγα να μην πληρώσει το τελευταίο ενοίκιο (αυτό το αφήνω στην κρίση σου). Αν δεκτεί έχει καλώς.

Αυτό κανονικα είναι υποχρεωτικο δεν είναι στην κριση του γιατι η μετακομιση μονο στοιχιζει 100 ευρώ δεν υπάρχει καν συζητηση για κάτι τετοιο αμα δεν του πει ξερεις εγω θελω να φυγεις αλλα σου δινω και ένα ποσο για την μετακομιση σου και την εγγυηση βεβαια στο χέρι ετσι? γιατι θα την ζητάνε οι άλλοι.

Δημοσ.

Δεν μπορείτε να "σπάσετε" το συμβόλαιο για ιδιοκατοίκηση. Τέτοιος λόγος για "σπάσιμο" συμβολαίου δεν είναι νόμιμος - από το 1997!

Εκτός αν αναφέρεται στους όρους του συμβολαίου;

• Super Moderators
Δημοσ.

Εκτός αν αναφέρεται στους όρους του συμβολαίου;

Ναι, αλλά δεν έχω δει ποτέ τέτοιο όρο σε συμβόλαιο γιατί είναι πολύ δύσκολο να προσδιοριστεί αντικειμενικά εάν όντως θα ιδιοκατοικήσω ή θα το δώσω μετά από 1-2 μήνες σε άλλον ενοικιαστή.

Και εννοείται ότι ουδέποτε έχω βάλει σε συμβόλαιο τέτοιο όρο. :)

• Like 2
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά οι οικογένεια μου νοικιάζει σε έναν φοιτητή ένα σπίτι έχουνε ακομα 2 χρόνια συμβόλαιο αλλά θα θέλαμε να αδειάσουμε το σπίτι για να μετακομίσω εγώ σε αυτό.τι κυρώσεις θα έχουμε άμα σπασουμε το συμβόλαιο και ποια είναι η διαδικασία?

Καταρχήν μόνο ο ενοικιαστής μπορεί να "σπάσει" μονομερώς το μισθωτήριο, διακινδυνεύοντας να υποστεί τις συνέπειες φυσικά. Σε απλά Ελληνικά ο ενοικιαστής οποιαδήποτε ώρα θελήσει μπορεί να σηκωθεί και να φύγει, ο ιδιοκτήτης όμως για να του κάνει έξωση πρέπει να έχει στα χέρια του δικαστική απόφαση που προϋποθέτει πολυέξοδο και χρονοβόρο δικαστικό αγώνα.

Επίσης όπως είπαν έξωση λόγω ιδιοκατοίκησης δεν επιτρέπεται βάση νόμου, έχει δεν έχει λήξει το μισθωτήριο.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να το συζητήσεις μαζί του. Ίσως χρειαστεί να τον δελεάσεις με κάποιο τρόπο όπως να του βρεις άλλο σπίτι, να του καλύψεις τα έξοδα της μετακόμισης ή και να τον αποζημιώσεις με κάποιο ποσό.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Τον διώχνεις και σπας συμβόλαιο, σε κυνηγάει νομικώς και επειδή είναι πιο έξυπνος από εσένα δεν θα σε λυπηθεί. Σου παίρνει τα σώβρακα.

Δημοσ.

Τον διώχνεις και σπας συμβόλαιο, σε κυνηγάει νομικώς και επειδή είναι πιο έξυπνος από εσένα δεν θα σε λυπηθεί. Σου παίρνει τα σώβρακα.

Πως τον διώχνεις? Μπουκάρεις με τσαμπουκά, και τον βγάζεις έξω δια της βίας? Μπουκάρεις όταν λείπει, του πετάς τα πράγματα έξω και αλλάζεις κλειδαριές?

Και στις δυο περιπτώσεις έχει αυτόφωρο, να ξέρεις.

• Like 1
Δημοσ.

Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να πας και να του πεις ευγενικά κι ωραία(κι όχι ότι τον διώχνεις με τις κλωτσιες) ότι θέλεις να μετακομίσεις κι ότι θα του δώσεις κάποιο χρόνο για τη μετακόμιση κτλ(την οποία καλό είναι να προσφερθεις να πληρωσεις). Τώρα ανάλογα με την αντίδραση του βλέπεις και κανεις. μπορεί και να μην πει τίποτα του τυπου έχω συμβόλαιο δε φευγω κτλ και να σου πει οκ. αν τώρα τον δεις κι αγριεύει και λέει ότι δε φεύγει μέχρι να λήξει το συμβόλαιο δε μπορείς να κάνεις τίποτα.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Πως τον διώχνεις? Μπουκάρεις με τσαμπουκά, και τον βγάζεις έξω δια της βίας? Μπουκάρεις όταν λείπει, του πετάς τα πράγματα έξω και αλλάζεις κλειδαριές?

Και στις δυο περιπτώσεις έχει αυτόφωρο, να ξέρεις.

Εκεί ήθελα να καταλήξω φίλε.

Δημοσ.

Εφοσον δεν υπηρχε καν ac στο σπιτι οταν εγινε το συμβολαιο εχεις το leverage αφού πρωτα του πεις οτι θες να μεινεις ο ιδιος..σε περιπτωση που αρνηθεί να φυγει. Μπορεις να βγαλεις το AC. Δεν μπορει να σου κανει τπτ. 

Δημοσ.

Με τα περισσότερα που γράφεις σε διάφορα νήματα συμφωνώ άλλα εδώ είσαι φάουλ και για κίτρινη κι άλας !

Ακούς εκεί να του βγάλει το κλιματιστικό για να φύγει ..όχι ρε φίλε ..

Να μένω εγώ νόμιμα στο σπιτάκι μου, να τηρώ το συμβόλαιο μου κανονικότατα και να έρθει ο άλλος πουστικα να με διώξει ξηλώνοντας το κλιματιστικό! Απαράδεκτό, μετά πάει αλλού η δουλειά .

Ξέρεις πέρα απο το γραμμα του νόμου υπάρχει και η συμπεριφορά μας που καθορίζει αν είμαστε άνθρωποι η ζώα!

θα τον πιάσει με το καλό και αν δεν θέλει ο άλλος να φύγει απλά θα κάνει υπομονή , τίποτε αλλο ..

• Like 7
Δημοσ.

Ξέρεις πέρα απο το γραμμα του νόμου υπάρχει και η συμπεριφορά μας που καθορίζει αν είμαστε άνθρωποι η ζώα !

Κατι το οποιο φαινεται να εχουν ξεχασει πολλοι πλεον :P

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...