Joshua21 Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Καλά, μην γράφουμε ό,τι θέλουμε. Ούτε ιδιαίτερα χρονοβόρα είναι ούτε δαπανηρή διαδικασία. Η διαδικασία έκδοσης διαταγής απόδοσης μίσθιου διαρκεί το ανώτατο 1,5 μήνα. Σε περίπτωση δύστροπου ενοικιαστή ναι, αλλά και πάλι εφόσον δεν κάνει ανακοπή. Εμείς όμως λέμε για την περίπτωση που έχει λήξει το μισθωτήριο, εδώ θα πρέπει να γίνει κανονικά αγωγή κτλ.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Super Moderators Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Σε περίπτωση δύστροπου ενοικιαστή ναι, αλλά και πάλι εφόσον δεν κάνει ανακοπή. Εμείς όμως λέμε για την περίπτωση που έχει λήξει το μισθωτήριο, εδώ θα πρέπει να γίνει κανονικά αγωγή κτλ. Α ναι, σύμφωνοι, σε περίπτωση ενοικιαστή που έχει "κατσικωθεί" μέσα, αγωγή κλπ, άστα και βράστα. Με τέτοιους πελάτες παντρεύεις τον αγέννητο υιό σου. 2
Γιάννης Platano Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Δυστυχως ιδιοκτητης για να βρει το δικιο του αν το βρει θα χαλασει αρκετες εκατονταες ευρω και θα παρει μια εφεσιμη αποφαση που ακομα και να τελεσιδικησει (αν τα λεω καλα) πιασε το αυγο και κουρευτο .
gokuthelegend Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Από την στιγμή που το συμβόλαιο έληξε και δεν έχει ανανεωθεί ο τυπάς που αρνείται να φύγει θεωρείται παραβάτης ιδιωτικής περιουσίας (όπως θα ήταν λχ. ένας κλέφτης) οπότε ο αστυνόμος μπορεί άνετα να μπει μέσα χωρίς εισαγγελική οδηγία. Το συμβόλαιο λήγει; Δεν γίνεται αορίστου ότι περάσει το διάστημα των 3 χρόνων; μπορεί να λέω και βλακεία, οπότε μην βαράτε. Εγώ νομίζω ότι το συμβόλαιο εξακολουθεί να ισχύει, δεν υπάρχει καμιά λήξη, απλώς μετά την πάροδο τριών χρόνων ισχύουν άλλοι όροι.
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Το συμβόλαιο λήγει; Δεν γίνεται αορίστου ότι περάσει το διάστημα των 3 χρόνων; μπορεί να λέω και βλακεία, οπότε μην βαράτε. Εγώ νομίζω ότι το συμβόλαιο εξακολουθεί να ισχύει, δεν υπάρχει καμιά λήξη, απλώς μετά την πάροδο τριών χρόνων ισχύουν άλλοι όροι. Φυσικά και λήγει. Για παράδειγμα, όταν κατοικούσαμε εγώ και η οικογένεια μου σε νοικιάρικο κάθε δύο χρόνια συναντιόμασταν με τον ιδιοκτήτη να ανανεώσουμε το συμβόλαιο.
gokuthelegend Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Φυσικά και λήγει. Για παράδειγμα, όταν κατοικούσαμε εγώ και η οικογένεια μου σε νοικιάρικο κάθε δύο χρόνια συναντιόμασταν με τον ιδιοκτήτη να ανανεώσουμε το συμβόλαιο. Και αν δεν γίνει ανανέωση; Γίνεται αορίστου ή μπορείς να φύγεις/να σε πετάξουν έξω;
Joshua21 Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Το συμβόλαιο λήγει; Δεν γίνεται αορίστου ότι περάσει το διάστημα των 3 χρόνων; μπορεί να λέω και βλακεία, οπότε μην βαράτε. Εγώ νομίζω ότι το συμβόλαιο εξακολουθεί να ισχύει, δεν υπάρχει καμιά λήξη, απλώς μετά την πάροδο τριών χρόνων ισχύουν άλλοι όροι. Τα 3 χρόνια είναι η ελάχιστη διάρκεια της μίσθωσης, δλδ για 3 χρόνια δεσμεύονται και οι δύο συμβαλλόμενοι ακόμα και αν το μισθωτήριο έχει μικρότερη διάρκεια. Μετά τη λήξη του μισθωτηρίου ή το πέρας της τριετίας θεωρείται σιωπηρή παράταση μίσθωσης.
gokuthelegend Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Τα 3 χρόνια είναι η ελάχιστη διάρκεια της μίσθωσης, δλδ για 3 χρόνια δεσμεύονται και οι δύο συμβαλλόμενοι ακόμα και αν το μισθωτήριο έχει μικρότερη διάρκεια. Μετά τη λήξη του μισθωτηρίου ή το πέρας της τριετίας θεωρείται σιωπηρή παράταση μίσθωσης. Αυτό ήθελα να πω, απλώς δεν ήξερα πως να το διατυπώσω.
Joshua21 Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Αυτό ήθελα να πω, απλώς δεν ήξερα πως να το διατυπώσω. Σωστά το είχες διατυπώσει πριν, κατά κάποιο τρόπο η μίσθωση ορισμένου χρόνου μετατρέπεται σε αορίστου, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν λήγει το μισθωτήριο. Αφού λήξει η μίσθωση ο κάθε συμβαλλόμενος έχει δικαίωμα να την καταγγείλει, κάτι που δεν είχε δικαίωμα να κάνει πριν τη λήξη.
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Σωστά το είχες διατυπώσει πριν, κατά κάποιο τρόπο η μίσθωση ορισμένου χρόνου μετατρέπεται σε αορίστου, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν λήγει το μισθωτήριο. Αφού λήξει η μίσθωση ο κάθε συμβαλλόμενος έχει δικαίωμα να την καταγγείλει, κάτι που δεν είχε δικαίωμα να κάνει πριν τη λήξη. Δεν ήξερα ότι έχει ελάχιστη διάρκεια ένα μισθωτήριο. Λάθος μου φίλε.
iordanis77 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Ας πρόσεχαν. Με το που μπαίνει ο ενοικιαστής μέσα διακινδυνεύουν να χάσουν ενοίκια, ζημιές, ακόμα και να παραλάβουν το διαμέρισμα σαν βομβαρδισμένο. Γιατί να διακινδυνεύσουν φέσια και από λογαριασμούς χωρίς λόγο? Σε αυτους να το πεις. Sorry αλλά πως ακριβώς προκύπτει αυτό? Αν ο ενοικιαστής αρνηθεί να φύγει όταν λήξει το μισθωτήριο, πως ακριβώς θα το πάρεις? Ο μοναδικός τρόπος είναι με δικαστική απόφαση, και για να βγει χρειάζεται και χρόνος και χρήμα. Αρα μιλας για αλλες καταστασεις. Παρανομη κατοχη-καταληψη ξενου χωρου. Οσο εχεις συμβολαιο δικαιουσαι να εισαι μεσα και να μη δινεις το κλειδι πουθενα, μετα δεν υπαρχει τετοιο θεμα. Σα να ερθω εγω σε ενα σπιτι σου για να κατσω. Πως θα αντιδρασεις? Θα καταφυγεις στη δικαιοσυνη? Ποιος σου ειπε ότι ο αστυνομικος εχει δικαιωμα να μπει σε ιδιωτικο χώρο χωρις εισαγγελικη παραγγελια? Αμα αποψε σου ερθουν διαρρηκτες και φωναξεις την αστυνομια, θα σου πουν οτι χρειαζονται εισαγγελικη παραγγελια? Καλά, μην γράφουμε ό,τι θέλουμε. Ούτε ιδιαίτερα χρονοβόρα είναι ούτε δαπανηρή διαδικασία. Η διαδικασία έκδοσης διαταγής απόδοσης μίσθιου διαρκεί το ανώτατο 1,5 μήνα. Νομιζω υπαρχει διαφορά αν προκειται για επαγγελματικη στεγη ή για σπιτι. Στη πρωτη περιπτωση ειναι πιο αυστηρα τα πραγματα, ενα νοικι να μη πληρωσεις μπορει να εβγαλει εξω γρηγορα.
DDevil Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 (επεξεργασμένο) Αμα αποψε σου ερθουν διαρρηκτες και φωναξεις την αστυνομια, θα σου πουν οτι χρειαζονται εισαγγελικη παραγγελια? Αφου εγω τους φώναξα να μπουν στο σπιτι να ερευνησουν πως θα το πουν αυτό? Η νομοθεσια λεει ότι ο αστυνομικος δεν μπορει να μπει σε ιδιωτικο χωρο χωρις την άδεια εισαγγελεα πχ πιάνεσαι για ναρκωτικα για διακινηση οποτε αυτόματα ο εισαγγελεας διαταζει κατ'οικον έρευνα. Οι αστυνομικοι θα έρθουν να μπουν με παρουσια εισαγγελεα. Φυσικά μπορει αστυνομικος να εισέλθει σε κατοικια με την ρητη συναίνεση του ιδιοκτητη ή του ενοικιαστη της οικιας. Επομένως εφόσον τον παιρνεις τηλεφωνο και του λες με εκλεψαν δινεις τη συναινεση σου να ερθει να κάνει ερευνα. Kαι φυσικά δεν θα έρθει μονος του θα ερθει μαζι με έναν αλλον ο 2ος είναι δυνάμει μάρτυρας. Επεξ/σία 27 Μαΐου 2016 από DDevil
iordanis77 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Αφου εγω τους φώναξα να μπουν στο σπιτι να ερευνησουν πως θα το πουν αυτό? Η νομοθεσια λεει ότι ο αστυνομικος δεν μπορει να μπει σε ιδιωτικο χωρο χωρις την άδεια εισαγγελεα πχ πιάνεσαι για ναρκωτικα για διακινηση οποτε αυτόματα ο εισαγγελεας διαταζει κατ'οικον έρευνα. Οι αστυνομικοι θα έρθουν να μπουν με παρουσια εισαγγελεα. Φυσικά μπορει αστυνομικος να εισέλθει σε κατοικια με την ρητη συναίνεση του ιδιοκτητη ή του ενοικιαστη της οικιας. Επομένως εφόσον τον παιρνεις τηλεφωνο και του λες με εκλεψαν δινεις τη συναινεση σου να ερθει να κάνει ερευνα. Kαι φυσικά δεν θα έρθει μονος του θα ερθει μαζι με έναν αλλον ο 2ος είναι δυνάμει μάρτυρας. Yπαρχουν αυτες οι δυο εκδοχες. Να καταφυγεις στη δικαιοσυνη ή να επεμβεις αμεσα ο ιδιος. Αν καποιος μπει στο σπιτι σου για να κανει καταληψη προφανως τον πετας εξω. Αν στο μαγαζι σου γινεται διαρρηξη προφανως η αστυνομια δε χρειαζεται αδεια για να παρεμβει, να μπει μεσα και να πιασει το κλεφτη. Υπαρχουν τα αδικηματα που οπως ειπες απαιτουν εισαγγελικη παρεμβαση, υπαρχουν και τα αυτοφωρα. Αν η αστυνομια για να δρασει επρεπε να ειχε παντα εισαγγελικη εντολη, τοτε οι κακοποιοι θα αλωνιζαν...
DDevil Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Yπαρχουν αυτες οι δυο εκδοχες. Να καταφυγεις στη δικαιοσυνη ή να επεμβεις αμεσα ο ιδιος. Αν καποιος μπει στο σπιτι σου για να κανει καταληψη προφανως τον πετας εξω. Αν στο μαγαζι σου γινεται διαρρηξη προφανως η αστυνομια δε χρειαζεται αδεια για να παρεμβει, να μπει μεσα και να πιασει το κλεφτη. Υπαρχουν τα αδικηματα που οπως ειπες απαιτουν εισαγγελικη παρεμβαση, υπαρχουν και τα αυτοφωρα. Αν η αστυνομια για να δρασει επρεπε να ειχε παντα εισαγγελικη εντολη, τοτε οι κακοποιοι θα αλωνιζαν... Και αυτόφωρο να έχει κάποιος η αστυνομια δεν μπορει να εισέλθει σε ιδιωτικο χώρο χωρις ένταλμα συλληψης απο τον εισαγγελέα.
scyther666 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Τα 3 χρόνια είναι η ελάχιστη διάρκεια της μίσθωσης, δλδ για 3 χρόνια δεσμεύονται και οι δύο συμβαλλόμενοι ακόμα και αν το μισθωτήριο έχει μικρότερη διάρκεια. Μετά τη λήξη του μισθωτηρίου ή το πέρας της τριετίας θεωρείται σιωπηρή παράταση μίσθωσης. Πριν πω "τρομερές ανακρίβειες", θα σε ρωτήσω για τις πηγές σου. Στο 99.9% των περιπτώσεων υπάρχει ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ μισθωτή και εκμισθωτή στο οποίο αναφέρεται διάρκεια μίσθωσης και η οποία μπορεί να είναι όσο επιθυμουν τα δύο μέλη. Επίσης στο 99.9% των περιπτώσεων στα μισθωτήρια υπάρχει η εξής παράγραφος: ~~~~~~~ Σιωπηρη αναμίσθωση-Αυξηση μισθώματος: Η σιωπηρή αναμίσθωση του χρόνου της μίσθωσης αποκλείονται απολύτως, τυχόν δε αναγκαστική παραμονή του μισθωτη μετά την λήξη της μίσθωσης δεν μπορεί ποτέ να θεωρηθεί ότι υποδηλώνει συμφωνία του εκμισθωτή. Σε τέτοια περίπτωση ρητά συμφωνείται ότι αν ως προς το μίσθωμα δεν υπάρχει ή δεν ισχύει ειδική συμφωνία σταδιακής αναπροσαρμογής του, κάθε αύξηση που θα δοθεί ή θα επιτραπεί με οποιονδήποτε τρόπο απο το Κράτος για τα μισθωματα κατοικιών κάθε είδους οποτεδήποτε ακόμα και κατα την συμβατική διάρκεια του παρόντος θα ισχύει αμέσως και αυτομάτως και για την μίσθωση αυτή. ~~~~~~~
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα