idomeneas7 Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 'Εχουμε κατι ελιές στο χωριό και τόσα χρόνια μάλλον τις κλέβουν οι γείτονες. Εγώ δεν έχω τόσο πρόβλημα με τις δικές μου γιατι καλά καλά δεν ξέρω που είναι και νομιζω πως ειναι λίγες έτσι κι αλλιώς. Ο άντρας όμως το έχει πάρει πολύ πατριωτικά το θέμα και δεν θέλει με τίποτα να τον κλέβουν. Είχε έναν θείο που ασχολιόταν και του έστελνε λάδι (πολύ λάδι για τις ανάγκες μας) όμως μόνο και μόνο επειδή πίστευε πως τον κλέβει και δεν του δίνει όσο πρέπει, του είπε πριν κάτι χρόνια να μην ξαναπάει (που μάλλον πηγαίνει ακόμα δηλαδή απλά πλέον δεν του στέλνει τίποτα). Σε περίπτωση που βρεθεί άτομο να θέλει να σχοληθεί, ποιός είναι ένας οικονομικός τρόπος να είναι εξασφαλισμένες και οι δύο πλευρές με τα λιγότερα δυνατά έξοδα? 'Ενα απλό ιδιωτικό συμφωνητικό έχει νομική ισχύ σε περίπτωση διαφωνίας? Δηλαδη να ειναι καλυμμένος αυτός που θα ασχοληθεί ότι θα μπορει να εκμεταλλεύεται τις ελιές για Χ χρόνια αλλά και ο ιδιοκτήτης πως δεν θα υπάρξει σε βάθος χρόνου καταπάτηση γης ή οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα?
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 To πιο απλό είναι να είσαι εκεί στο μάζεμα των ελιών. Και να βρεις ένα έμπιστο άτομο. Εμείς εδώ στον Πύργο είχαμε έναν παλιότερα ο οποίος μας τις μάζευε και ερχόμασταν και παίρναμε 2 τενεκέδες.Τοτε είμασταν αθήνα και δεν είχαμε εικόνα γενικά. Φέτος για πρώτη φορά είπαμε σε ένα φίλο (Από αλβανία) να τις μαζέψει. Πρώτη φορά πήραμε για την πάρτυ μας 6 τενεκέδες λάδι. 6 δώσαμε στο φίλο και 2 πήρε το λιοτρίβι Αλλά και φέτος δεν είμασταν παρόντες. Εγώ ήμουν ακόμα Αθήνα και η γυναίκα μου δεν μπορούσε να πάει στο χωριό. 1
idomeneas7 Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Δεν με συμφέρει να πάω εκεί και βαριέμαι οποτε δεν παω. Το λάδι που καταλανώνουμε σε ένα χρόνο μας κοστίζει 50-60 ευρώ και παίρνω πάντα έξτρα παρθένο. Ο αντρας, που πάλι δεν τον συμφέρει γιατι ειναι ακομα πιο μακρια, εχει λυσσάξει να πάει. Μιλάμε θα χαλάσει τουλάχιστον 600 ευρώ για να πάει, να νοικιάσει τζιπ, να μείνει λίγες μέρες και να τρώει. Αλλά είναι ο παραλογισμός που λέγαμε, προτιμάει να χαλάσει λεφτά ωστε να μην τον κλέψουν παρά να κάτσει στα αβγά του και να παίρνει τζάμπα αυτούς τους 2 τενεκέδες (που εμείς ούτε τον έναν δεν χαλάμε σε ένα χρόνο).
kleo1 Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 αν δεν είσαι μπροστά θα σε κλέψουν. εμένα παλαιότερα πήγαν να με κλέψουν και όταν ήμουν μπροστά ακόμα. βάλτο στο μυαλό σου αυτό. 2
Praetorianos Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Αλλά είναι ο παραλογισμός που λέγαμε, προτιμάει να χαλάσει λεφτά ωστε να μην τον κλέψουν παρά να κάτσει στα αβγά του και να παίρνει τζάμπα αυτούς τους 2 τενεκέδεςΤον καταλαβαινω τον αντρα σου, ολα μου τα σογια ιδιο σκεπτικο εχουν, αν το δεις απο την μερια τους βεβαια σωστο, ειναι η γη ΣΟΥ god damn it! Να το πατε εκ περιτροπης δεν παιζει; Βρειτε 2 ή 3 ατομα εμπιστοσυνης και καθε χρονο στελνετε αλλον. Κι αν ο Φουρτουνατσης παει να μαζεψει ελιες τη χρονια που εχετε βαλει υπευθυνο το Βροντατση, θα πεσουνε φαπες αναμεταξυ τους. Να τα βρουν μεταξυ τους δεν παιζει, καθως αν τα ισομοιρασουν δεν θα περισεψει τιποτα για σας και θα το αντιληφθειτε.
gr1goris Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Εγω σου λεω να πεις του αντρα σου να παει να τον δει κανενας γιατρος 4
bluesattack Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Τζαμπα χαλιεστε για μικροπραγματα, για μερικα κιλα πανω η κατω.Δηλαδη ειναι καλυτερα να σαπισουν για το γαμωτο ? Για ποσα κιλα-λεφτα μιλαμε ? Δεν υπαρχει καμμια φτωχη πλην τιμια οικογενεια γειτονων να τις μαζευει ? 1
Menelaos83 Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Πουλα ελιες και οχι λαδι.Εχει πιο πολλα λεφτα να σου αποδωσει
agamoi-thytai Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Αν τς έχετε παρατημένα δείτε και το θέμα της χρησικτησίας. Αν και δεν ξέρω κατα ποσό ισχύει πλέον, ρωτήστε ενα νομικό τουλάχιστον για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.
xpapias Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Και εγω νομιζω οτι το "κανε οτι θελεις, εγω θελω να εχω το λαδι της χρονιας και να μου περιποιεισαι τις ελιες (κλαδεμα κλπ)" ειναι η καλύτερη λυση. Ωρες ωρες λυπαμαι γιατι δεν ξερω καν που πεφτουν κατι κτηματα που εχουν οι δικοι μου. Και το χειρότερο ειναι οτι ολα ειναι σκορπια. Φοβαμαι οτι σε 20-30 χρόνια απλα θα καταληξουν χαρισμα στο δημόσιο. 1
LifeAndHope Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Εγω σου λεω να πεις του αντρα σου να παει να τον δει κανενας γιατρος Έχει γράψει πως ο άντρας της ειναι ένας αντικοινωνικός απροσάρμοστος μπέμπης.
idomeneas7 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Έχει γράψει πως ο άντρας της ειναι ένας αντικοινωνικός απροσάρμοστος μπέμπης. Ε όχι, μπέμπη δεν τον έχω πει.
Razor_7 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Έχει γράψει πως ο άντρας της ειναι ένας αντικοινωνικός απροσάρμοστος μπέμπης. Ε όχι, μπέμπη δεν τον έχω πει. Χαχαχαχ μου θύμισε αυτό για κάποιο λόγο
cosmos000 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 'Εχουμε κατι ελιές στο χωριό και τόσα χρόνια μάλλον τις κλέβουν οι γείτονες. Εγώ δεν έχω τόσο πρόβλημα με τις δικές μου γιατι καλά καλά δεν ξέρω που είναι και νομιζω πως ειναι λίγες έτσι κι αλλιώς. Ο άντρας όμως το έχει πάρει πολύ πατριωτικά το θέμα και δεν θέλει με τίποτα να τον κλέβουν. Είχε έναν θείο που ασχολιόταν και του έστελνε λάδι (πολύ λάδι για τις ανάγκες μας) όμως μόνο και μόνο επειδή πίστευε πως τον κλέβει και δεν του δίνει όσο πρέπει, του είπε πριν κάτι χρόνια να μην ξαναπάει (που μάλλον πηγαίνει ακόμα δηλαδή απλά πλέον δεν του στέλνει τίποτα). Σε περίπτωση που βρεθεί άτομο να θέλει να σχοληθεί, ποιός είναι ένας οικονομικός τρόπος να είναι εξασφαλισμένες και οι δύο πλευρές με τα λιγότερα δυνατά έξοδα? 'Ενα απλό ιδιωτικό συμφωνητικό έχει νομική ισχύ σε περίπτωση διαφωνίας? Δηλαδη να ειναι καλυμμένος αυτός που θα ασχοληθεί ότι θα μπορει να εκμεταλλεύεται τις ελιές για Χ χρόνια αλλά και ο ιδιοκτήτης πως δεν θα υπάρξει σε βάθος χρόνου καταπάτηση γης ή οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα? Δυστυχώς σε περιπτώσεις τέτοιες επαφίεσαι στην τιμιότητα του ατόμου που έχεις αναθέσει το μαζεμα των ελιών.Βέβαια θα μπορούσες να το νοικιάσεις (με επίσημα χαρτιά συμβολαιογράφο κτλ)για την εκμετάλλευση των ελιών,να βόσκουν ζώα κτλ.Ιδιωτικό συμφωνητικό δεν έχει ισχύ. Αν δεν είσαι από κοντά οι περισσότεροι το εκμεταλλεύονται (είτε στις ελιές είτε στην ξυλεία).Αν όμως πεις σε κάποιον έστω και ας σε "κλέβει" να σου περιποιείται τις ελιές και να σου δίνει το λάδι καλό κάνεις στο κτήμα γιατί κ οι ελιές θα χουν απόδοση και αξία μεγαλύτερη παίρνει...καθώς δεν είναι το ίδιο η εγκατελλειμένη γη με την "περιποιημένη". Σε συμφέρει περισσότερο έστω να σου δίνουν 1 τενεκέ λάδι το χρόνο αλλά να κάνουν τα ξεχορτιάσματα και τα κλαδέματα και τα καψίματα...παρά να το αφήσεις στην μοίρα του να γίνει "δασος" μετά από χρόνια και μετά άντε φέρτο στα ίσια του. Βέβαια τώρα εξαρτάται κ απ τις εκτάσεις.Αν έχεις 2-3 στρέμματα με 20-30 ελιές..τί να κλέψει ο άλλος και τί να πάρεις εσύ... Επίσης πρέπει να ξέρεις ότι κάθε χρόνο οι ελιές δεν αποδίδουν το ίδιο...και θα μπορούσες με καποιο τηλεφώνημα σε κανα γείτονα ή στο λιοτρίβι της περιοχής να ρωτούσες πχ για φέτος πόσο πήγε το λάδι εκεί στην περιοχή και σου λένε την αναλογία πχ οι περισσότεροι φέτος είχαν 1/7..(1 κιλό λάδι στα 7 κιλά ελιές) και έτσι είσαι λίγο υποψιασμένη ότι ο δικός σας δεν έβγαλε 50 τενεκέδες και σας έδωσε 2!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα