Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας γίνομαι 39 σε λίγους μήνες, μένω αγγλία εδώ και 20 χρονια και αναρωτιέμαι αν θα ερχόμουνα ελλάδα στην ηλικία μου, θα μπορούσα άραγε να βρω δουλειά ως προγραμματιστής η μήπως είναι λίγο αργά, και καλύτερα να καθόμουνα εδώ που είμαι; Έχω 16 χρονια προυπηρεσία σε .NET, C#/VB.NET, AngularJS, JScript, OO, jQuery, Agile, REST κτλ κτλ. Ξέρω ήδη και από προηγούμενα posts ότι δεν θα περνώ τα ίδια, θα δουλεύω ίσος περισσότερες μέρες & ώρες, ότι γενικώς είναι δύσκολα. Αυτό που με ενδιαφέρει κυρίως είναι αν θα είμαι ασφαλισμενος, αν υπάρχουν δουλειές για την ηλικία μου, και αν είναι εύκολο να βρει κανεις δουλειά σε αυτήν την ηλικία η όχι ως προγραμματιστής. Και αν από την εμπειρία σας υπάρχουν 40(+) ρηδες προγραμματιστές σε εταιρίες ελλάδα;

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Βασικά εδώ UK που είμαι όχι κανένα, αλλα ελλάδα δεν ξέρω, είναι μικρότερη σίγουρα η αγορά σε σχέση με εδώ, εξού και η ερώτηση μου.

• Like 1
Δημοσ.

Δουλειά θα βρεις με τα προσόντα σου αλλα για ψίχουλα εκτός αν είσαι πολύ τυχερός η εχεις βύσμα

• Like 1
Δημοσ.

δηλαδή το 1500-2000 euro ακούγεται ουτοπικό; οι δουλειές στην κύπρο πάντως τόσα δίνουν από διαφορες αγγελίες που έχω δει τελεταία. Aλλα και έτσι να είναι δηλαδή ποσα δίνουν κατά την γνώμη σας και το κυριότερο παίζει ρολο η όχι το ότι είμαι σχεδόν 40;

Δημοσ.

Φίλε, δεν παίρνεις καλά λεφτά στο uk και θες να φύγεις ? Γιατί με 16 χρόνια προϋπηρεσία δεν θα μου έκανε εντύπωση αν επερνες 100κ το χρόνo

Στην ελλαδα άντε στην καλύτερη 1500 χιλιάρικο το μηνά , τα οποία τα μισά θα πάνε στο κράτος λόγο υπερφορολογισης. Εαν σου λείπει η πατρίδα , να πηγαίνεις διακοπές συχνότερα.

• Like 7
Δημοσ.

Γεια σας γίνομαι 39 σε λίγους μήνες, μένω αγγλία εδώ και 20 χρονια και αναρωτιέμαι αν θα ερχόμουνα ελλάδα στην ηλικία μου, θα μπορούσα άραγε να βρω δουλειά ως προγραμματιστής η μήπως είναι λίγο αργά, και καλύτερα να καθόμουνα εδώ που είμαι; Έχω 16 χρονια προυπηρεσία σε .NET, C#/VB.NET, AngularJS, JScript, OO, jQuery, Agile, REST κτλ κτλ. Ξέρω ήδη και από προηγούμενα posts ότι δεν θα περνώ τα ίδια, θα δουλεύω ίσος περισσότερες μέρες & ώρες, ότι γενικώς είναι δύσκολα. Αυτό που με ενδιαφέρει κυρίως είναι αν θα είμαι ασφαλισμενος, αν υπάρχουν δουλειές για την ηλικία μου, και αν είναι εύκολο να βρει κανεις δουλειά σε αυτήν την ηλικία η όχι ως προγραμματιστής. Και αν από την εμπειρία σας υπάρχουν 40(+) ρηδες προγραμματιστές σε εταιρίες ελλάδα;

Ναι υπάρχουν, οι περισσότεροι έχουν χρόνια στην ίδια δουλειά όχι δεν θα βρεις εύκολα αλλά μπορείς να βρεις, Ανάλογα το επίπεδο σπουδών σου πάει και ο μισθός αν μιλάμε για 3οβάθμια εκπαίδευση η μέση τιμή αγοράς είναι γύρο στα 1000~1200 το μήνα καθαρά (μετά από της κρατήσεις αυτά που θα πάρεις στο χέρι) 1500 μόνο αν έχεις θέση υπεύθυνου (τμήματος, ομάδας κλπ) και αυτές πάνε με τους γνωστούς. Αν είσαι Αγγλία και εργάζεσαι κάτσε εκεί.

• Like 1
Δημοσ.

Sorry για το offtopic αλλα μιας κ βλέπω οτι ήδη καλύφθηκε το ερώτημα σου σχετικά με την αγορά εργασίας και τους μισθούς θα σου δώσω μια ιδέα για κάτι άλλο βασικό που θα πρέπει να αναλογιστείς. 

Γνωρίζω Έλληνα του εξωτερικού που έφυγε απο τη χώρα που ζούσε 20+ χρόνια κ επέστρεψε εδώ , ενώ είχε δουλειά , φίλους, σπίτι και ήταν κομπλέ εκεί.(σε φάση να βλέπω φωτογραφίες κ βίντεο και να ζηλεύω πραγματικά ) Στην αρχή ήταν ενθουσιώδης να κάνει πράγματα, κατάληξε να γεράσει πριν την ώρα του και να μαραζώσει.
Πίστεψε πως θα έρθει στην Ελλάδα και θα βρει αυτό που άφησε πριν 20+  χρόνια (έχει 10 χρόνια που ήρθε άρα μιλάμε για πριν 30 χρόνια).

ποιο απογοητευμένο άνθρωπο δεν είχα ξαναδεί και ο συγκεκριμένος έκανε και τη μλκία να πουλήσει ότι είχε αποκτήσει εκεί και να έρθει εδώ να αγοράσει και σπίτι κλπ τα πρώτα χρόνια με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί , αφού δεν έβρισκε μετά κ να πουλήσει το σπίτι κλπ αλλα και δεν ήταν τόσο εύκολο να επιστρέψει εκεί και να ανοίξει τις επιχειρήσεις του απο το 0

its up to u , αλλα συμφωνώ με όλους τους άλλους , το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ΜΗΝ έρθεις για μόνιμα ..  

• Like 3
Δημοσ.

Sorry για το offtopic αλλα μιας κ βλέπω οτι ήδη καλύφθηκε το ερώτημα σου σχετικά με την αγορά εργασίας και τους μισθούς θα σου δώσω μια ιδέα για κάτι άλλο βασικό που θα πρέπει να αναλογιστείς. 

Γνωρίζω Έλληνα του εξωτερικού που έφυγε απο τη χώρα που ζούσε 20+ χρόνια κ επέστρεψε εδώ , ενώ είχε δουλειά , φίλους, σπίτι και ήταν κομπλέ εκεί.(σε φάση να βλέπω φωτογραφίες κ βίντεο και να ζηλεύω πραγματικά ) Στην αρχή ήταν ενθουσιώδης να κάνει πράγματα, κατάληξε να γεράσει πριν την ώρα του και να μαραζώσει.

Πίστεψε πως θα έρθει στην Ελλάδα και θα βρει αυτό που άφησε πριν 20+  χρόνια (έχει 10 χρόνια που ήρθε άρα μιλάμε για πριν 30 χρόνια).

ποιο απογοητευμένο άνθρωπο δεν είχα ξαναδεί και ο συγκεκριμένος έκανε και τη μλκία να πουλήσει ότι είχε αποκτήσει εκεί και να έρθει εδώ να αγοράσει και σπίτι κλπ τα πρώτα χρόνια με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί , αφού δεν έβρισκε μετά κ να πουλήσει το σπίτι κλπ.

its up to u , αλλα συμφωνώ με όλους τους άλλους , το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ΜΗΝ έρθεις για μόνιμα ..  

την καρδιά περιβόλι :D

• Like 1
Δημοσ.

την καρδιά περιβόλι :D

καλύτερα να σου κάνουν την καρδιά περιβόλι παρά να φας τη χλαπάτσα της χώρας μας και να το φυσάς κ να μην κρυώνει .........

• Like 4
Δημοσ.

Μια ακόμα καλή συμβουλή αν και ασχετη με το θέμα Ελλάδα είναι να ξεφύγεις από τον τίτλο "Senior Developer". Στην ηλικία σου είσαι κοντά στα όρια να είναι πρόβλημα στο μέλλον.

Αντί να σκέφτεσαι Ελλάδες (λολ) σκέψου πως θα εξελιχτείς σε Tech Lead, Team Lead, Product Manager η έστω Project Manager και σε 5 χρόνια COO. 

Είσαι σε μεγάλη ανασφάλεια αν καταλήξεις μετά από μια στραβή να ψάχνεις δουλειά σαν senior developer στα 45 σου... εσύ αντί για εμπρός θες να πας πίσω και να φτιάχνεις wordpress σελίδες για γυράδικα και καφετέριες στην Ελλάδα..

• Like 4
Δημοσ.

Γιατί θες να γυρίσεις Ελλάδα; Αν είναι για ζωή κλπ, σε κατανοώ απόλυτα.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις, πούλα τα πάντα στην Βρετανία, και γύρισε το στο contracting, όχι μόνιμες θέσεις. Θα χρειάζεσαι να δουλεύεις ένα 3-6 μήνες το χρόνο (ανάλογα τα λεφτά/περιοχή) και θα περνάς τον υπόλοιπο καιρό Ελλάδα ως άρχοντας.

Επίσης, είσαι 39, και 20 χρόνια Βρετανία. Με το στρατό Ελλάδα πότε καθάρισες;

Δημοσ.

Εχεις κάποιο λόγο που θες να ερθεις Ελλάδα; Εκει που δουλεύω πάντως έχουμε 3 ατομα που γυρίσαν απεξω, γούστα ειναι

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...