Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πάντα ζηταγα απόδειξη. Αλλα μερικοί σας κλέβουν στην μαπα σας κ δεν μιλάτε φίλε μου η καλυτερη τιμη για το έπιπλο ειναι 490 €. Δεν μπορω να καταλαβω γιατί να μοιραστεί ο φπα σε πελάτη - μαγαζατορα αφού μεσα στην τιμη υπάρχει ηδη το κέρδος του μαγαζιου.

• Απαντ. 160
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

• Moderators
Δημοσ.

Κάπου έχεις μπερδευτεί. Από τη μια λες πως εφόσον κλέψετε και οι δύο το κράτος πρέπει να κερδίσετε και οι δύο, όταν όμως σου πρότειναν να μοιραστείτε τα "λάφυρα"(60€ ο καθένας) δεν σου άρεσε!!! Άσε που και έτσι δεν είναι δίκαιη η μοιρασιά, σε περίπτωση που σας πιάσουν μόνο το κατάστημα θα τιμωρηθεί, εσένα δεν θα σου κάνουν απολύτως τίποτα.

και παλι δεν ειναι ακριβως ετσι γιατι ο επαγγελματιας βαζει το κερδος που θελει στην τιμη πριν το ΦΠΑ οποτε οταν ο πελατης πληρωσει κατι χωρις καθολου φπα ο αλλος ακομη εχει κερδος.

Με νουμερα

εχεις ενα τεμαχιο που κοστισε 100€ και θες κερδος 20€ αρα πας 120€+ΦΠΑ. Εστω ο ΦΠΑ ειναι 20% η τελικη τιμη βγαινει 144€.

Πας εσυ τωρα να το αγορασεις και του λες δεν θελω αποδειξη κοψε κατι και σου λεει 134€ εσυ εχεις κερδος 10€ και αυτος 30€(20 που εχει υπολογισει απο πριν και 10€ απο το ΦΠΑ που δεν πληρωσε). Οποτε κλεβει τους παντες :P

• Like 2
Δημοσ.

Εγώ ξέρω ότι τον ΦΠΑ τον πληρώνω εγώ σαν πελάτης, και ο καταστηματάρχης πρέπει να τον αποδώσει στο κράτος.

Οπότε στη συγκεκριμένη περίπτωση 610/1,24=490, τα 120 ευρώ είναι ΦΠΑ.

Στα 490 ευρώ το κατάστημα έχει βάλει το κέρδος του, σωστα; Τα 60 ευρώ γιατί πρέπει να τα βάλει στην τσέπη του;

Γιατί αν δεν κόψει και απόδειξη ούτε για τα 490 θα φορολογηθεί.  Έξτρα κέρδος δεν είναι αυτό;

Παλίοτερα απο όσο θυμάμαι τιμωρούταν και ο πελάτης δεν νομίζω ότι έχει αλλάξει αυτό.

• Like 1
Δημοσ.

Ας θεωρήσουμε ceteris paribus την ανικανότητα/διαφθορά κτλ των πολιτικών (που υπάρχει σε όλα τα κράτη άλλα στην Ελλαδα χτυπαει κόκκινο). Αν διάβαζε αυτό το thread ένας Σουηδός, Άγγλος, Καναδος κτλ θα γελούσε όσο δεν πάει με τα χάλια μας.

Δημοσ.

Πάντα απόδειξη.

Δεν υπάρχει καμία φορολογική συνείδηση στην Ελλάδα δυστυχώς.

Για αυτό δεν μπορώ να ρίξω το βάρος στον πελάτη όπως διάβασα.... Του βάζει το μαχαίρι στο λαιμό με τον τρόπο του ο επαγγελματίας ή μάλλον "επαγγελματίας" με το κλασσικό "με 50 ευρώ το πήρες  αλλά χωρίς απόδειξη , αλλιώς με 80 αν θες απόδειξη". Η πλάκα είναι ότι στις περισσότερες φορές δε  βγαίνουν τα νούμερα....

Ο Ελληναράς λοιπόν επαγγελματίας ακόμα και σήμερα παραμένει δέσμιος στη παλιά του νοοτροπία : πώς θα φάει όσα περισσότερα μπορεί και στα @@ του το κρατος...

Συνεχίζει να μην αποδίδει τους φόρους του (να κλέβει δλδ) και μάλιστα γκρινιάζει για τη φορολόγηση, η οποία έφτασε εκεί που έφτασε για τα δικά του ανδραγαθήματα και κλασσικά τώρα πια πετάει το μπαλάκι στο κράτος ενώ παλιότερα για το "σε κλέβω-με κλέβεις και ζούμε ευτυχισμένοι" που γινόταν εκατέρωθεν δε βγάζει λαλιά!

Εγώ πάντως και έξω πάνω κάτω τα ίδια έχω δει, έχω μικρή εμπειρία όμως :)

Δημοσ.

Αυτο που νομίζετε οτι οι αποδείξεις έβαλαν μεσα το κράτος είναι γελοίο...βγείτε καμία βόλτα έξω θα σας τρελάνουν στην απόδειξη...not!

Δημοσ.

Ζήταγα μανιωδώς πάντα ακόμα και αν είχα την εναλλακτική της χαμηλότερης τιμής.

Ε από όταν πήγε 24%, και δεν είναι το +1% είναι το άντε και γ@μησου επιτέλους, δεν γουστάρω και δεν ζητάω πλέον. Τα έχω πάρει με την όλη φάση και τη γελοιότητα που κυριαρχεί στη χώρα. Δεν με απασχολεί να μου κάνει έκπτωση κλπ κλπ, απλά δεν γουστάρω ρε φίλε.

Και ναι, αν θέλει μπορεί να κάτσει κάποιος τώρα και να γράψει:

• Τα παίρνει ο καταστηματάρχης και όχι το κράτος για τις ανάγκες του
  • Έτσι θα υπάρξουν ισοδύναμα γιατί αν δεν πληρώνει κανείς δεν θα υπάρχουν έσοδα
  • για αυτό φτάσαμε εδώ
  • Με τέτοιες απόψεις φτάσαμε εδώ και δεν θα πάμε πουθενά αν δεν αλλάξουμε κλπ
  • Θα πάει το ΦΠΑ 30%

Η απάντηση μου ποια είναι ? δε πα να έχετε δίκιο ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ. Θα απαιτείς να σεβαστώ την απόφαση σου να κάνω κάτι, όταν μου δίνεις κάτι ως ανταπόδοση. Δεν μου δίνεις τίποτα απολύτως και με κοροϊδεύεις που σε πληρώνω και από πάνω? ε αντε και ^&%%&*. Υπάρχει και ένα ψυχολογικό όριο στην γελοιότητα. Ε σε εμένα δεν πάει πιο πάνω. Σου βάζω ΦΠΑ 24% αλλά σου βάζω και πρόσθετο φόρο στο ίδιο προϊόν 10% κλπ κλπ + φορολογία κλίμακας απο 29% κλπ

(στο τέλος κάθε πρότασης μπορείτε να προσθέσετε ότι και όσες βρισιές θέλετε)

• Like 5
Δημοσ.

20 χρονια μπροστα μπορει σε πραγματα που δε γνωριζω αλλα ακομη πορνες εξωγωγη κανει..

οπως οι λιθουανοι, ουγγροι, λεττονοι κλπ που δηθεν προοδευουν αλλα μονο στα χαρτια..

τετοια ανθιση ειχε και η ελλαδα, μεχρι το 2007...καλα το 2004, ημασταν υπερδυναμη..

:shifty:  :X  :X

Θα έρθει και η δικιά μας ώρα να κάνουμε τέτοιες «εξαγωγές»... ρόδα/κάρμα είναι και γυρίζει.

Δημοσ.

Αυτό με την προκαταβολή φόρου δεν το έχω καταλάβει να πω την αλήθεια...αν ένας επιχειρηματίας πληρώσει προκαταβολικά τον φόρο του επόμενου έτους και μετά κλείσει του επιστρέφουν τα χρήματα;

Δημοσ.

Αυτή η αντιδραστικότητα κάποιων (ίσως δικαιολογημένη τώρα, όχι όμως προ δεκαετίας) γιατί πάντα συνοδεύεται από την έλλειψη κατανόησης του γεγονότος πως αυτά που δεν πλήρωνε σε ΦΠΑ ο επαγγελματίας για να τα τσεπώσει, τα πληρώνουμε τώρα όλοι μαζί.

Καλή η νοοτροπία του «αυτοί τα τρώνε, γιατί να ζητήσουν από εμένα», αλλά πρέπει να συνοδεύεται και από την παραδοχή πως έτσι κάποιοι γίνονται τα ίδια με αυτούς που κράζουν, έτσι; Οπότε να μην παραπονιούνται μετά για το κράξιμο που τρώνε.

Βέβαια, ξέρω. Στην Ελλάδα ο κομπιναδόρος είναι μάγκας, και ο σωστός μαλάκας. Δεν φταίνε οι ίδιοι βέβαια, αυτοί που τους μεγάλωσαν έτσι φταίνε.

[...] αλλά είναι μικρή και των παιδιών σου που θα χρωστάνε και τα δικά σου και των προηγούμενων;

Ναι, καλά, νομίζεις ότι οι περισσότεροι σκέφτονται τίποτα παραπάνω από τον εαυτούλη τους; Χα.

Αν διάβαζε αυτό το thread ένας Σουηδός, Άγγλος, Καναδος κτλ θα γελούσε όσο δεν πάει με τα χάλια μας.

Έλα τώρα. Αυτοί είναι ξενέρωτοι, όχι σαν κι εμάς. Ο Έλληνας δεν ξέρει από κρίση, η φτώχεια θέλει καλοπέραση, και λοιπά χαριτωμένα.

Δημοσ.

και παλι δεν ειναι ακριβως ετσι γιατι ο επαγγελματιας βαζει το κερδος που θελει στην τιμη πριν το ΦΠΑ οποτε οταν ο πελατης πληρωσει κατι χωρις καθολου φπα ο αλλος ακομη εχει κερδος.

Με νουμερα

εχεις ενα τεμαχιο που κοστισε 100€ και θες κερδος 20€ αρα πας 120€+ΦΠΑ. Εστω ο ΦΠΑ ειναι 20% η τελικη τιμη βγαινει 144€.

Πας εσυ τωρα να το αγορασεις και του λες δεν θελω αποδειξη κοψε κατι και σου λεει 134€ εσυ εχεις κερδος 10€ και αυτος 30€(20 που εχει υπολογισει απο πριν και 10€ απο το ΦΠΑ που δεν πληρωσε). Οποτε κλεβει τους παντες :P

Καλά, εσύ το πάρα ξεφτίλισες. Τα 20 στο παράδειγμα σου είναι το εμπορικό του κέρδος, δεν το κλέβει από κανέναν.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...