Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πολλοί χρησιμοποιούν το ? ως ερωτηματικό στις προτάσεις τους γράφοντας ελληνικά.Ξέρω θέλει alt+shift κάθε φορά αλλά πόσες φορές θα το χρησιμοποιήσουν πια και δεν το κάνουν; Τους κυνηγάει κανείς και βιάζονται;Γιατί τόση τεμπελιά;Δεν ξέρω, εμένα έχει φτάσει να με "ενοχλεί" περισσότερο από τα γκρίκλις..

• Like 1
Δημοσ.

Στα αγγλικά το ; λέγεται semicolon και είναι σαν την άνω τελεία στα ελληνικά. Εμένα δεν μου κάθεται καλά στο μάτι ως ερωτηματικό και για αυτό και στις δύο γλώσσες χρησιμοποιώ ? 

Κι ας είμαι φιλόλογος.

• Like 4
Δημοσ.

Αν και προσωπικά θα το χρησιμοποιήσω μόνο όταν γράφω κάποιο αγγλικό κείμενο πριν από το ερωτηματικό, καταλαβαίνω τη χρήση του.

Καλώς ή κακώς έχει επικρατήσει σαν ερωτηματικό και λόγω της μεγάλης εισχώρησης της αγγλικής γλώσσας στην καθημερινότητα αλλά και γιατί είναι ερωτηματικό με μία και μοναδική ξεκάθαρη χρήση.

Σε αντίθεση το "δικό" μας ερωτηματικό (";") έχει ίδια "εικόνα" αλλά διαφορετική χρήση σε άλλες γλώσσες (πχ αγγλική) και ενδεχομένως να προβληματίζει

Δημοσ.

Ναι το είχα ξεχάσει το q.Εννοείται ότι είναι πιο εύκολο γι' αυτό χρησιμοποιείται αλλά γιατί; Γιατί εδώ στο φόρουμ δεν επιτρέπονται τα γκρίκλις και επιτρέπεται αυτή η ανορθογραφία;Ας αφήσουμε τα γκρίκλις ως επιλογή τότε.

Δημοσ.

Πολλοί χρησιμοποιούν το ? ως ερωτηματικό στις προτάσεις τους γράφοντας ελληνικά.Ξέρω θέλει alt+shift κάθε φορά αλλά πόσες φορές θα το χρησιμοποιήσουν πια και δεν το κάνουν; Τους κυνηγάει κανείς και βιάζονται;Γιατί τόση τεμπελιά;Δεν ξέρω, εμένα έχει φτάσει να με "ενοχλεί" περισσότερο από τα γκρίκλις..

Κανονικά έπρεπε να σε «ενοχλεί» και όχι να σε "ενοχλεί".

:P

• Like 21
Δημοσ.

κοίταξε , όπως προείπαν οι συνάδελφοι παραπάνω. για μένα πάντως είναι περισσότερο οπτικό το ζήτημα. δηλαδή το ελληνικό ; είναι μία ψείρα σχεδόν δε φαίνεται,  αλλα κοίτα στην οθόνη πως φαίνεται το αγγλικό ?

μία οπτική σύγκριση    ( ;  ?)  

το ελληνικό μοιάζει με άνω κάτω τελεία (σχεδόν)

• Like 1
Δημοσ.

Κανονικά έπρεπε να σε «ενοχλεί» και όχι να σε "ενοχλεί".

:P

Επίσης μετά το "Ξέρω" ήθελε κόμμα.

Να το κλείσουμε το φόρουμ μπερδέλο έχει γίνει.

• Like 6
Δημοσ.

Α γιαυτό είσαι grammar nazi μάλιστα... :P

grammar-nazi-4.jpg

έλα τότε μπες στο θέμα που άνοιξα και ρίξε τα 2 cents σου και εσύ :P

εγώ πάλι πιστεύω ότι το Ελληνικό έχει περισσότερο στυλ και στάτους από το αγγλικό αν και η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές βάζω το αγγλικό από συνήθεια κατά την πληκτρολόγηση (δεξί shift + slash) το ελληνικό το έχουν στου διαόλου την μάνα εκεί που τα δάχτυλα μου ξέρουν πως πατάς πάνω για να βγει χαρακτήρας :P

χαχαχα! θεός 

• Like 1
Δημοσ.

εγω το χρησιμοποιω για λογους ευκολιας, επειδη ειναι διπλα στο enter, πατας shift+? και μετα enter

Προσεχω να χρησιμοποιω το ; σιγουρα οταν στελνω επισημο εγγραφο, επαγγελματικο mail κλπ...

• Like 1
Δημοσ.

Σε στριπτιτζάδικο δεν είσαι? Είμαι περίεργη τι είδους επαγγελματικά mail μπορεί να στέλνεις που προσέχεις τι ερωτηματικό θα βάλεις.

Δημοσ.

dn ktlvnw pio eine to prvlm s;

• Like 1
Δημοσ.

Σε στριπτιτζάδικο δεν είσαι? Είμαι περίεργη τι είδους επαγγελματικά mail μπορεί να στέλνεις που προσέχεις τι ερωτηματικό θα βάλεις.

Στελνω σε λογιστη, σε δικηγορο, σε γραφεια που συναργαζομαι για να στειλουν χορευτριες και σε αρκετους ακομη.

Επισης ενα επαγγελματικο mail πρεπει να ειναι σωστο απο ολες τις αποψεις ειτε το στελνεις σε εναν αγραμματο στην φυλακη ειτε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...