Haldol Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2016 Το σκυλι γαβγίζει πχ τωρα αν περασει καποιος απεξω αλλοδαπος. Αυτό μου εξηγείς πως το κάνει; Ζητάει διαβατήριο ο σκύλος πριν γαβγίσει;
nomikarios Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2016 Οχι γιατι ο νομος προβλεπει δυο κατοικιδια .Αν το εχει κανει αυτο που λες γραπτως ισως αλλαζει . Δε νομίζω ότι μπορεί να αποτελέσει λόγο καταγγελίας της μίσθωσης η εκ των υστέρων απόκτηση σκύλου από τον ενοικιαστή. Από τη στιγμή τουλάχιστον που ο νόμος επιτρέπει ρητά τα κατοικίδια, θεωρώ ότι τέτοιος όρος είναι καταχρηστικός. Εάν βέβαια τα έχει από πριν, που είναι και το συνηθέστερο, δεν είναι κανείς υποχρεωμένος να νοικιάσει το σπίτι του σε κάποιον που έχει σκυλί. Φυσικά, ο ενοικιαστής έχει πάντοτε υποχρεώσεις σε σχέση με τα ζώα που έχει σε ένα διαμέρισμα (καθαριότητα, θόρυβοι, κλπ.) 1
DDevil Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2016 Τα λες απολύτως σωστά. Δυστυχώς εγώ μένω κέντρο Αθηνών και τα πράγματα γίνονται κάθε ημέρα χειρότερα. Έχουμε τα προβλήματα μας και ταυτόχρονα μόνο στο οικοδομικό μου τετράγωνο τα τελευταία 2 χρόνια έχω 3 αυτοκτονίες, διάφορους με ψυχολογικά προβλήματα, 10δες ληστείες σε σπίτια και αυτοκίνητα και όλα αυτά χωρίς να υπερβαλω. Το τελευταίο που μένει είναι να μην μπορούμε να κοιμηθούμε λίγες ώρες... Λογικο μου φαινεται ούτως ή αλλως το κέντρο τα τελευταια χρονια έχει μαζεψει κάθε καρυδιας καρυδι τις προαλλες στην Αχαρνων ένα μπουλούκι ΑφγανοΜαροκινων παιζανε κλωτσοπατινάδα. Και είναι καθημερινά όλα αυτά. Η αποφαση να κτισεις κάπου αλλου σε κανα προάστιο είναι μεγάλη γιατι με μισθο κάτω από 1500 ευρώ το μηνα (τις καλές εποχές δεν θα μπορουσες να ανταπεξέλθεις στο στεγαστικο) και βεβαια να δουλεύει και η γυναικα. Ένα 2500 και από τους 2 σας τα 700 πηγαιναν στο δάνειο. Οποτε εμεναν 1800 για φωτα νερα βενζίνες αμαξια παιδια φροντιστηρια φαγητά το μηνα κτλπ την έβγαζες? αλλιως νοικι με 300-400 ευρω το μήνα. 2000-2500 ευρω το μηνα εισοδημα τα 2000 είναι το ελάχιστο πιστευω. Τις καλές εποχές. Τωρα με νομους Κατσελη και δικαστηρια μπορει να πέσει κανα κουρεμα και να σου μεινει και το σπιτι οποτε η αρχικη "τολμηρη" κινηση ηταν οκ. Καμια φορα η ζωη δικαιωνει τους τολμηρούς ... καμια φορά. Στο κεντρο της Αθηνας είναι πυκνοκατοικημενα οποτε δυστυχως θα πρέπει να ανεχεσαι μερικους ενώ αμα εχεις δικο σου οικοπεδο και είναι καπως πιο αραιοκατοικημένη η περιοχη τουλάχιστον εχεις τον μαλάκα αλλα τον έχεις στα 30-50 μέτρα ξερω γω όχι στα 5. Γενικά τα προβλήματα με τους θορύβους δεν λύνονται εύκολα στα δικαστήρια. Από την άλλη, οι αστυνομικές διατάξεις για τις ώρες κοινής ησυχίας είναι δεδομένες. Εγώ θα καλούσα την αστυνομία για να κάνει παρατηρήσεις σε ενοίκους που κάνουν θορύβους με οποιονδήποτε τρόπο σε ώρες που δεν επιτρέπεται. Φυσικά αν μιλάμε για σοβαρό πρόβλημα, όχι για ψύλλου πήδημα (το έχω κάνει και διορθώθηκε αμέσως η κατάσταση). Έχω την εντύπωση ότι τέτοιος όρος είναι καταχρηστικός. Ακόμη και αν ο κανονισμός της πολυκατοικίας απαγορεύει τα ζώα, νομίζω επιτρέπεται να έχεις μέχρι δύο αν θυμάμαι καλά. Μια φορά είχαμε κανει ένα πάρτι στην Ν.Σμυρνη και φωναξαν την αστυνομια ... ένα βράδυ εγινε αυτό. Ηθελα να ξερα ποιος γεροντοκορος ή γεροντοκορη το έκανε. 1
Dannie Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2016 Ο φίλος μένει σε πολυκατοικία που είναι σίγουρα 500 ετών χωρίς καμία μόνωση, ο γείτονας προσπαθεί να κοιμηθεί και κάθε τόσο ακούγεται δίπλα στο αυτί του ένα γαυγισμα. Αγοράζω ένα σπιτι δηλαδή και δεν μπορώ να έχω ούτε έναν υπνο? Και είναι φυσιολογικό αυτό? και επειδή δεν μπορω να κοιμηθώ απο το θόρυβο που κάνουν, θα μου βάλουν και τραγούδια για μαγκιά για να με εκδικηθούν. Ε συγνώμη κ όλας, αλλά πληρώνω 300€ σε στέλνουν στο νοσοκομείο 2 μήνες (το ελάχιστο) και ίσως τα σκεφτείς λίγο καλύτερα τον σεβασμό στους γύρω σου και ότι δεν κοιτάμε μόνο την παρτάρα μας. Και όχι δεν είναι μακρινό σενάριο. Εσύ μπορεί να είσαι ανήλικος και να καυλαντίζεις τη ζωή σου. Κάποιος άλλος έχει 1000 προβλήματα και το 1 που του δημιουργείς εσύ, θα τον κάνει να εκραγει Θελεις να πεις οτι καινουργιες πολυκατοικιες εχουν καλυτερη μονωση??? Σε φιλους που εχω παει στα Βριλλησια οροφοδιαμερισμα 4 οροφος(10 ετων) ακουγονται η απο κατω....! Σε φιλη στην Δροσια σε πολυκατοικια μονο 6 ετων και διοροφη ακους τον διπλα...! Ολα ειναι θεμα τυχης και σημερα μπορει να μην σε ενοχλει κατι και αυριο να αλλαξουν οι γειτονες και να εχεις προβλημα...! 1
Vassilis_24 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2016 Αυτό μου εξηγείς πως το κάνει; Ζητάει διαβατήριο ο σκύλος πριν γαβγίσει; Aπό τη μυρωδιά
Liverpool89 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Για να μην ανοιγω καινούργιο θεμα. Τελη του μηνα ληγει το συμβολαιο μου. Σαν καλος ενοικιαστης(βλακας) πηρα τον ιδιοκτήτη χτες και του θυμισα οτι πρεπει να ανανεώσουμε το ενοικιαστηριο. Μου είπε θα ερθω απο κει να το συζητησουμε. Μυριζομαι αυξηση, στο συμβολαιο δεν λεει κατι τετοιο μετα τον πρωτο χρονο, το μονο που εχει ως σημειωση ειναι, αν ηθελα να φυγω να τον ενημερωσω δυο μηνες πριν. Πριν το νοικιασω το εδινε πιο ακριβα 250€/μηνα και το ειχα απορριψει, αλλα μετα πηρε απο μονος του τον μεσιτη και το κατεβασε στα 200/μηνα. Πηρα τον μεσιτη να τον ενημερωσω γιατι εγω πρωτη φορα θα κανω ανανεωση. Μου λεει αφου σου ειπε θα ερθει να μιλησετε καθαρισε το σπιτι να το δει καθαρο. Με νευριασε και του είπα εφοσον στο σπιτι μενω δεν θα μπει κανένας μεσα να ελεγξει. Αν ειναι να φυγω, πριν του δωσω τα παλια κλειδια ναι δεχομαι. Η ανανεωση μεσω του taxis δεν πραγματοποιειτε; γιατι ο μεσιτης λεει ελα απο δω να κανεις την ανανεωση, καπου τον εχασα να πω την αληθεια
Moderators Spect~ Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Moderators Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Για να μην ανοιγω καινούργιο θεμα. Τελη του μηνα ληγει το συμβολαιο μου. Σαν καλος ενοικιαστης(βλακας) πηρα τον ιδιοκτήτη χτες και του θυμισα οτι πρεπει να ανανεώσουμε το ενοικιαστηριο. Μου είπε θα ερθω απο κει να το συζητησουμε. Μυριζομαι αυξηση, στο συμβολαιο δεν λεει κατι τετοιο μετα τον πρωτο χρονο, το μονο που εχει ως σημειωση ειναι, αν ηθελα να φυγω να τον ενημερωσω δυο μηνες πριν. Πριν το νοικιασω το εδινε πιο ακριβα 250€/μηνα και το ειχα απορριψει, αλλα μετα πηρε απο μονος του τον μεσιτη και το κατεβασε στα 200/μηνα. Πηρα τον μεσιτη να τον ενημερωσω γιατι εγω πρωτη φορα θα κανω ανανεωση. Μου λεει αφου σου ειπε θα ερθει να μιλησετε καθαρισε το σπιτι να το δει καθαρο. Με νευριασε και του είπα εφοσον στο σπιτι μενω δεν θα μπει κανένας μεσα να ελεγξει. Αν ειναι να φυγω, πριν του δωσω τα παλια κλειδια ναι δεχομαι. Η ανανεωση μεσω του taxis δεν πραγματοποιειτε; γιατι ο μεσιτης λεει ελα απο δω να κανεις την ανανεωση, καπου τον εχασα να πω την αληθεια Αν τωρα κλεινεις χρονο νομιζω πως δεν χρειαζεται να κανεις συμβολαιο αφου το ελαχιστον ειναι 3 χρονια ασχετα απο το τι λεει το συμβολαιο, αλλα ας απαντησει καποιος που γνωριζει καλυτερα
Γιάννης Platano Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Η ελαχιστη χρονικη διαρκεια ειναι αν δεν κανω λαθος 3 χρονια . http://www.efpolis.gr/el/diasfalisi-oikonomikon-symefronton-katanaloton/exasfalisi-asfalon-synallagon/63-misthoseis-katoikion.html Ανανεωση μεσω taxis δεν γινεται αλλα γινεται νεο συμβολαιο . Το μισθωμα διαμορφωνεται ελευθερα .
Liverpool89 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Η ελαχιστη χρονικη διαρκεια ειναι αν δεν κανω λαθος 3 χρονια . http://www.efpolis.gr/el/diasfalisi-oikonomikon-symefronton-katanaloton/exasfalisi-asfalon-synallagon/63-misthoseis-katoikion.html Ανανεωση μεσω taxis δεν γινεται αλλα γινεται νεο συμβολαιο . Το μισθωμα διαμορφωνεται ελευθερα . Την τελευταία προταση δεν την καταλαβα. Δηλαδη αν το αφηνα ως εχει ηταν καλυτερα; Δεν θα φαινοταν στο taxis οτι εληξε το συμβολαιο; εγω θα συνέχιζα να πληρωνω κανονικα χωρις κανενα προβλημα μετεπειτα στην φορολογική μου; αν δεν ξερεις ετσι την πατας. Τωρα νομιζω του εδωσα αφορμη. Τι θελω να μαι τυπικος και σωστος, πάντα την πατάω.
Γιάννης Platano Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Εννοω οτι δεν μπορει απλα να γινει ανανεωση μεσω taxis δεν εχει τετοια επιλογη αλλα πρεπει να γινει νεο συμβολαιο . Υπαρχει βεβαια και η σιωπηρη παραταση που δεν απαγορευεται αλλα δεν θα το συστηνα . Ανα πασα στιγμη μπορει να σου πει σε δυο μηνες φυγε ο ιδιοκτητς. Ο ενοκιαστης στην πραξη φευγει οποτε θελει γιατι για να εφαρμοστει το συμβολαιο που εχει με τον ιδιοκτητη αυτος πρεπει να χαλασει πολλα λεφτα σε δικαστικα εξοδα και να παρει μια αποφαση ,αν παρει, οτι ο ενοικιαστης του χρωσταει Χ ποσο αλλα για να τα περει θελει αλλο δικατηριο και αν τα παρει .
Joshua21 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Για να μην ανοιγω καινούργιο θεμα. Τελη του μηνα ληγει το συμβολαιο μου. Σαν καλος ενοικιαστης(βλακας) πηρα τον ιδιοκτήτη χτες και του θυμισα οτι πρεπει να ανανεώσουμε το ενοικιαστηριο. Μου είπε θα ερθω απο κει να το συζητησουμε. Μυριζομαι αυξηση, στο συμβολαιο δεν λεει κατι τετοιο μετα τον πρωτο χρονο, το μονο που εχει ως σημειωση ειναι, αν ηθελα να φυγω να τον ενημερωσω δυο μηνες πριν. Πριν το νοικιασω το εδινε πιο ακριβα 250€/μηνα και το ειχα απορριψει, αλλα μετα πηρε απο μονος του τον μεσιτη και το κατεβασε στα 200/μηνα. Πηρα τον μεσιτη να τον ενημερωσω γιατι εγω πρωτη φορα θα κανω ανανεωση. Μου λεει αφου σου ειπε θα ερθει να μιλησετε καθαρισε το σπιτι να το δει καθαρο. Με νευριασε και του είπα εφοσον στο σπιτι μενω δεν θα μπει κανένας μεσα να ελεγξει. Αν ειναι να φυγω, πριν του δωσω τα παλια κλειδια ναι δεχομαι. Η ανανεωση μεσω του taxis δεν πραγματοποιειτε; γιατι ο μεσιτης λεει ελα απο δω να κανεις την ανανεωση, καπου τον εχασα να πω την αληθεια Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανανεώσετε το μισθωτήριο. Όπως είπαν και παραπάνω η ελάχιστη διάρκεια μίσθωσης είναι 3 έτη, ακόμα και αν έχει συμφωνηθεί λιγότερο. Εννοω οτι δεν μπορει απλα να γινει ανανεωση μεσω taxis δεν εχει τετοια επιλογη αλλα πρεπει να γινει νεο συμβολαιο . Μια χαρά μπορεί να γίνει ανανέωση μέσω taxis, με υποβολή τροποποιητικής δήλωσης. Τσέκαρε το αν θέλεις, δίπλα στον αριθμό καταχώρησης σου έχει ένα πράσινο σταυρό, αν πατήσεις πάνω του θα δεις ότι μπορείς να τροποποιήσεις και το μίσθωμα και τη διάρκεια. Νέα δήλωση θα χρειαστεί μόνο εφόσον θέλεις να αλλάξεις κάποιο από τα υπόλοιπα στοιχεία.
Liverpool89 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Αρα εκανα βλακεια. Επρεπε να το αφησω ως εχει. Τωρα μαλλον θα χασω, να δω τι θα με πει
Γιάννης Platano Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανανεώσετε το μισθωτήριο. Όπως είπαν και παραπάνω η ελάχιστη διάρκεια μίσθωσης είναι 3 έτη, ακόμα και αν έχει συμφωνηθεί λιγότερο. Μια χαρά μπορεί να γίνει ανανέωση μέσω taxis, με υποβολή τροποποιητικής δήλωσης. Τσέκαρε το αν θέλεις, δίπλα στον αριθμό καταχώρησης σου έχει ένα πράσινο σταυρό, αν πατήσεις πάνω του θα δεις ότι μπορείς να τροποποιήσεις και το μίσθωμα και τη διάρκεια. Νέα δήλωση θα χρειαστεί μόνο εφόσον θέλεις να αλλάξεις κάποιο από τα υπόλοιπα στοιχεία. Μπορει να κανω και λαθος ...θα παει μυνημα στον αλλο για αποδοχη ?
Liverpool89 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Αν μου πει για αυξηση προφορικα και το αρνηθω εγω, αλλα εχει μιλησει με τον λογιστη του, αυτος το στειλει στο taxis τι γινεται σε αυτη την περίπτωση;
Γιάννης Platano Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Αν μου πει για αυξηση προφορικα και το αρνηθω εγω, αλλα εχει μιλησει με τον λογιστη του, αυτος το στειλει στο taxis τι γινεται σε αυτη την περίπτωση; Δεν θα κανεις αποδοχη του μισθωτηριου μεσω taxis .Η υποβολη μεσω taxis δεν καταργει την χειρογραφη συνταξη μισθωτηριου .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα