redhotstef Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Εγω οχι, ουτε νομιζω θα το εκανα. Ενας γνωστος μου ομως πολυ μικροτερος σε ηλικια απο μενα εσφαξε δυο κοκορες που του εδωσε ο παππους του για να τους φαμε. Δεν ημουν μπροστα στο σκηνικο. Μας χωριζε ενας τοιχος. Ακομα και τα κοτοπουλα ρε παιδια, μπορει να ειναι χαζα δεν ξερω εγω τι, αλλα οταν τα εχεις μπροστα σου ζωντανα, τα νιωθεις σαν κατοικιδια, αισθανονται και αυτα φοβο, οταν πας να τα ταισεις χαιρονται, κτλ οπως συμβαινει με τα γατια πχ. Οπως το ιδιο συμβαινει και με τις κατσικουλες τα προβατακια τα μοσχαρακια. Κριμα που πρεπει να σφαχτουν επειδη αξιζουν λεφτα πολλα και επειδη μας αρεσουν τα πιτογυρα πχ. Στην ταινια avatar οι κυνηγοι σκοτωναν και ελεγαν στο καπακι μια προσευχη για να εχουν ησυχη τη συνειδηση τους. Στην ταινια the island ειπωθει το εξης. Ο κοσμος τρωει αγελαδα αλλα δεν θελει να τη γνωρισει απο κοντα. Οσοι κρεατοφαγοι λοιπον εδω μεσα, σφαξατε ή θα σφαζατε ποτε; Για τροφη της οικογενεια σας, των φιλων σας, των πελατων της εταιριας σας;; 4
LongTom Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Όλα μια συνήθεια είναι και για τα μεγάλα ζώα θέλει τέχνη,δεν είναι εύκολο να το σφάξεις με την μια. Ψάρια και κότες έχω "σφάξει",μια μπαλταδιά στο κεφάλι και πάει(στο περίπου για την κότα), τα μεγαλύτερα(και ακριβότερα) ζωντανά τα έκαναν αυτοί με εμπειρία για να μην υποφέρει το ζωντανό(και τανίσει το κρέας). 3
parlapipas25 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Ποτε θα ερθει αυτη η μερα που θα απογερευτει η κρεατοφαγεια παγκοσμιος; 1
Δημοφιλής ανάρτηση Lucifer Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοφιλής ανάρτηση Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Οσοι κρεατοφαγοι λοιπον εδω μεσα, σφαξατε ή θα σφαζατε ποτε; Για τροφη της οικογενεια σας, των φιλων σας, των πελατων της εταιριας σας;; Ναι. Η αγάπη και ο θάνατος είναι αλληλοαποκλειόμενα μόνο στον ιδεατό κόσμο της ηθικής του καθενός, όχι στη φύση. Το μόνο που με ενοχλεί, είναι ο βασανισμός και οι άσχημες συνθήκες διαβίωσης των ζώων που προορίζονται για τροφή, ο θάνατος δε με νοιάζει. 35
idomeneas7 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Πάντως σε θεωρητική κατοχή πρώτα θα έσφαζα κανέναν μαυραγορίτη να του πάρω το απόθεμα. 2
gokuthelegend Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Ποτε θα ερθει αυτη η μερα που θα απογερευτει η κρεατοφαγεια παγκοσμιος; Μόνο όταν ο άνθρωπος σταματήσει να βγάζει κυνόδοντες. 20
fylatos Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Εμείς είχαμε κότες και κόκορες. Γινόταν ανανέωση καθε τόσο στο κοτέτσι. Μόνο μία που γεννήθηκε τυφλή δε σφαξαμε. Μία φορά θυμάμαι είχα ρίξει στραβά τη μπαλταδια και χρειάστηκε δεύτερη. Η μόνη φορά που υπέφερε ζώο και το μετάνιωσα. Κατά τα άλλα τις είχαμε σε άψογες συνθήκες δε τις σκοτώσαμε στο τρίμηνο και γενικά τις προσέχαμε. Δε θεωρώ ανήθικη τη σφαγή. Επίσης γουρούνι σε κυνήγι με σκύλο. Μακάρι όλα τα κρέατα που ετρωγα να πέρναγαν έτσι από τα χέρια μου για να νιώθω περισσότερο την αξία τους και να ετρωγα και πιο σπάνια κρέας.
kirileman Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Σφάξιμο με μαχαίρι όχι, δεν έχει μέχρι στιγμής χρειαστεί και δεν έχω ακόμα το σθένος. Ως κυνηγός έχω σκοτώσει αρκετά πουλιά-ζώα, τα περισσότερα πέθαναν ακαριαία, που το προτιμώ, μερικά χρειάστηκε να τα βγάλω από τη μιζέρια τους στραγγαλίζοντάς τα ή με άλλους λιγότερο πολιτισμένους τρόπους. Δεν έχω πρόβλημα με την ιδέα να σκοτώσω κάτι για να φάω, έχω πρόβλημα με τις σύγχρονες μεθόδους παραγωγής κρέατος και γάλατος. 2
pant13 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Εγω ξερω "ανθρωπο" εδω στο νησι που το Πασχα παει και βοηθαει σε σφαγειο χωρις πληρωμη επειδη του αρεσει λεει. 2
revolver1990 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Μετά από αυτό το θέμα θα κόψω τα σουβλάκια/γύρους.Θα σκεφτώ πολύ σοβαρά αν θα ξαναφάω κάτι που ήταν ζωντανό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις