Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Αυτά τα να μην βλέπει οθόνη το παιδί μου μεχρι τα τρία τα έλεγα κι εγω... Πριν απόκτησω παιδί. Πλέον είμαι φανατικά υπέρ γιατί βλέπω οφέλη.

Κι εγώ τα έλεγα αυτά τα περί γονιών που παραμελούν τα παιδιά τους με τα τάμπλετς και τα λοιπά, πριν αποκτήσω παιδί. Είναι από τις στάνταρ απόψεις που αλλάζουν μόλις αλλάξουν τα δεδομένα.

Ο γιος μου είναι δύο χρονών και ήδη ξέρει να λέει τα χρώματα και τα ζώα στα αγγλικά, μόνο από τα τραγούδια που βάζουμε στο youtube.

• Like 1
  • Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Απλά είναι τελείως διαφορετική η χρήση που περιγράφετε και όπου όντως βοηθάει από να έχει ένα παιδάκι λογαριασμό σε social media και να χρησιμοποιεί ανεξέλεγκτα και χωρίς επιτήρηση το μηχάνημα.

Δημοσ.

Ναι στην τεχνολογία, ναι στον έλεγχο και το μέτρο.

Και ποδόσφαιρο παίξαμε και αμπάριζα, αλλά δε θυμάμαι να παίζω 12ωρα αλλά ούτε και σε μέρη που δεν ήξεραν οι γονείς.

Δημοσ.

Ακόμα και το youtube είναι χρησιμο από πολύ μικρή ηλικία. Έχει ωραία τραγούδια για να μαθαίνουν τα μικρά διάφορα (χρώματα, σχήματα, αριθμούς, ζωάκια, αγγλικα, κλπ) και πολλές άλλες χρήσεις που στην πορεία τις ανακαλύπτεις. Πχ δεν τρώει μπρόκολο το μικρό? Βλέπει ένα παιδάκι να το τρώει με λαιμαργία και δοκιμάζει.

Αυτά τα να μην βλέπει οθόνη το παιδί μου μεχρι τα τρία τα έλεγα κι εγω... Πριν απόκτησω παιδί. Πλέον είμαι φανατικά υπέρ γιατί βλέπω οφέλη.

Και αν το παιδι σου μεγαλωνοντας κανει κατι στο οποιο εισαι αντιθετη,σου πει "μα μαμα το ειδα στην τηλεοραση,στο tablet,στο pc" τι θα του απαντησεις?

Κι εγώ τα έλεγα αυτά τα περί γονιών που παραμελούν τα παιδιά τους με τα τάμπλετς και τα λοιπά, πριν αποκτήσω παιδί. Είναι από τις στάνταρ απόψεις που αλλάζουν μόλις αλλάξουν τα δεδομένα.

Ο γιος μου είναι δύο χρονών και ήδη ξέρει να λέει τα χρώματα και τα ζώα στα αγγλικά, μόνο από τα τραγούδια που βάζουμε στο youtube.

Το ιδιο αποτελεσμα υπαρχει με το γονιο,που βρισκει και αφιεωρωνει χρονο,να εκπαιδευσει το παιδι σχετικα. Η διαφορα ειναι στην αμεσοτητα,επαφη,σημασια,που εχει αναγκη το παιδι.

Δημοσ.

Στο 7χρονο μου θα του αγόραζα έναν σχετικά φτηνό desktop σε κομμάτια και θα του έλεγα ότι είναι όλος δικός του αν καταφέρει να τον συναρμολογήσει υπό την επίβλεψή μου. Εγώ θα του κούμπωνα μόνο τον επεξεργαστή στην μητρική, θα του έδινα τις οδηγίες για το κάθε του βήμα και θα του έλυνα την όποια απορία.

Το tablet μπορεί να περιμένει αρκετά χρόνια. Εδώ σε εμένα δεν έχει να προσφέρει κάτι πέρα από την ανάγνωση e-books σε μορφή .pdf, πόσο μάλλον σε ένα πιτσιρίκι. Άλλωστε για να εξοικιωθεί με την τεχνολογία ενός tablet (αφή, interface κ.λπ.) δεν θα χρειαστεί ιδιαίτερο χρόνο.

Εγώ μάλλον στην θέση σου θα του έβαζα ένα pc με λογαριασμό περιορισμένης πρόσβασης και μόνο πολύ συγκεκριμένα παιχνίδια για τέτοιες ηλικίες, λογισμικό parental control επίσης, καμιά σύνδεση με internet εκτός αν είμαι εγώ παρόν, αυτόματη απαγόρευση εγκατάστασης σε οτιδήποτε.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ μάλλον στην θέση σου θα του έβαζα ένα pc με λογαριασμό περιορισμένης πρόσβασης και μόνο πολύ συγκεκριμένα παιχνίδια για τέτοιες ηλικίες, λογισμικό parental control επίσης, καμιά σύνδεση με internet εκτός αν είμαι εγώ παρόν, αυτόματη απαγόρευση εγκατάστασης σε οτιδήποτε.

Γιατί να του κρύψω την αλήθεια σε τέτοιο βαθμό ή να του συμπεριφέρομαι σαν να είναι ηλίθιο και αναξιόπιστο;

Λες και δεν θα ακούσει για το τι υπάρχει στον κόσμο από συμμαθητές του. Αντί για απαγόρευση εγκατάστασης προγραμμάτων προτιμώ να του δείξω ακριβώς πως δουλεύουν τα torrents.

Δημοσ.

Γιατί να του κρύψω την αλήθεια σε τέτοιο βαθμό ή να του συμπεριφέρομαι σαν να είναι ηλίθιο και αναξιόπιστο;

Λες και δεν θα ακούσει για το τι υπάρχει στον κόσμο από συμμαθητές του. Αντί για απαγόρευση εγκατάστασης προγραμμάτων προτιμώ να του δείξω ακριβώς πως δουλεύουν τα torrents.

Δεν έχει κανένα νόημα να δείχνεις σε 7 χρονο τέτοια πράγματα.

Δεν με ενδιαφέρει να ακούσει τι υπάρχει στον κόσμο από συμμαθητές του, που δεν θα ακούσει τίποτα πέρα από καμιά βρισιά, με ενδιαφέρει οτι δεν θέλω πάρε δώσε και αλληλεπίδραση από social media με τον κάθε άγνωστο ψυχασθενή και το κάθε τρολλάκι πίσω από μια οθόνη.

Για τα torrents ουδέν σχόλιο, θα μάθουμε το παιδί στην παρανομία και την πειρατία από τέτοιες ηλικίες, ασε που σίγουρα θα κολλήσει ιο θα πρέπει να μάθει να ψάχνει και να ελέγχει τα cracks και ένα σωρό πράγματα με antivirus και άλλα λογισμικά ασφαλείας γιατί σίγουρα θα κάνεις format μετά.

Οτι και να πεις σε παιδί σε τέτοιες ηλικίες 7-10 δεν υπάρχει περίπτωση να εμπιστευτώ τίποτα και να το αφήσω με πλήρη πρόσβαση στο internet χωρίς να είμαι παρόν έστω από μικρή απόσταση.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν έχει κανένα νόημα να δείχνεις σε 7 χρονο τέτοια πράγματα.

Γιατί δεν έχει;

Πιστεύω ότι εξαρτάται από το παιδί.

Και αυτά τα "πράγματα" είναι απλά μερικά παραδείγματα.

Μπορεί να μην αποκομίσει κάτι από αυτά ή μπορεί και να συνειδητοποιήσει ότι του αρέσουν, ότι έχει φυσική κλίση, ταλέντο.

Θα μπορούσα να του δώσω μια κλασική κιθάρα ή/και έναν καμβά και πινέλα.

Θα μπορούσε να εξελιχθεί και να παίζει όπως αυτό το πιτσιρίκι

https://www.youtube.com/watch?v=g5WB-p-QBJc
ή απλά να παίζει και να του αρέσει ή και να μην το ενδιαφέρει καθόλου.

Κάτι θα βρεθεί να του κεντρίσει το ενδιαφέρον.

Δεν με ενδιαφέρει να ακούσει τι υπάρχει στον κόσμο από συμμαθητές του, που δεν θα ακούσει τίποτα πέρα από καμιά βρισιά, με ενδιαφέρει οτι δεν θέλω πάρε δώσε και αλληλεπίδραση από social media με τον κάθε άγνωστο ψυχασθενή και το κάθε τρολλάκι πίσω από μια οθόνη.

Δεν σε ενδιαφέρει για το αν θα ακούει για γεννητικά όργανα, τσόντες, τσιγάρα κ.λπ.; Τα παιδιά στο δημοτικό είναι πολύ πιο προχωρημένα απ' ό,τι ήταν κάποτε.

Για τα torrents ουδέν σχόλιο, θα μάθουμε το παιδί στην παρανομία και την πειρατία από τέτοιες ηλικίες, ασε που σίγουρα θα κολλήσει ιο θα πρέπει να μάθει να ψάχνει και να ελέγχει τα cracks και ένα σωρό πράγματα με antivirus και άλλα λογισμικά ασφαλείας γιατί σίγουρα θα κάνεις format μετά.

Torrents =/= παρανομία και πειρατία

Υπάρχουν και νόμιμες χρήσεις.

Ας κολλήσει ιούς. Και τι έγινε;

Θα χρειαστεί φορμάτ. Και τι έγινε;

Ναι θα πρέπει να μάθει, να ψάχνει και να ελέχγει. Εντάξει, ας παίξει με αυτά και ας μάθει.

Αυτή είναι η ουσία, να μάθει και να αποκτήσει χρήσιμες γνώσεις και να μην είναι μαμόθρεφτο.

Δημοσ.

Μιλάμε πάντα για χρήση από τον 7χρονο, έτσι;

Από torrents 9/10 κάποιο παιχνίδι ή ταινία/βίντεο θα πάει να κατεβάσει. Εκτός αν πιστεύεις ότι θα κατεβάσει καμιά διανομή linux πχ.

Φυσικά και υπάρχουν νόμιμες χρήσεις για 7χρονους. Πολλές. Αλλά καμία που χρειάζεται να την βρεις μόνο σε torrent. Επαναλαμβάνω, αναφέρομαι σε 7χρονους.

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ.

Και αν το παιδι σου μεγαλωνοντας κανει κατι στο οποιο εισαι αντιθετη,σου πει "μα μαμα το ειδα στην τηλεοραση,στο tablet,στο pc" τι θα του απαντησεις?

Από τα λεγόμενά σου, φαντάζομαι ότι δεν έχεις παιδιά. Όταν το παιδί σου πάει παιδικό/προνήπιο και μια μέρα που θα γυρίσει στο σπίτι θα αρχίσει να φτύνει στο πάτωμα γιατί «έτσι κάνει κι ο Κωστάκης στο σχολείο», τότε θα καταλάβεις ότι το πισί ή το τάμπλετ είναι τα μέρη που μιμούνται λιγότερο απ' όλα. Εκεί να δεις τι ζόρι θα τραβήξεις που θα πρέπει να του δώσεις να καταλάβει ότι αυτό που κάνουν τα άλλα παιδάκια είναι μαλακία, χωρίς να θίξεις την προσωπικότητα κανενός.

Και γενικά να ξέρεις ότι τα παιδιά μπορούν να ξεχωρίσουν από πάρα πολύ μικρή ηλικία τη διαφορά μεταξύ φανταστικού και πραγματικού. Ξέρουν ότι αυτό που βλέπουν στο τάμπλετ είναι φανταστικό, ψεύτικο και ξέρουν ότι αυτό που βιώνουν στο σχολείο ή στο σπίτι ή στην παιδική χαρά είναι η πραγματικότητα.

Το ιδιο αποτελεσμα υπαρχει με το γονιο,που βρισκει και αφιεωρωνει χρονο,να εκπαιδευσει το παιδι σχετικα. Η διαφορα ειναι στην αμεσοτητα,επαφη,σημασια,που εχει αναγκη το παιδι.

Άλλη μία φορά: η τεχνολογία ή το βιβλίο είναι τα μέσα, όχι ο αυτοσκοπός. Δεν νομίζω ότι είπα κάπου πως δεν πρέπει ασχολείσαι με το παιδί. Είναι δικό σου αυθαίρετο συμπέρασμα αυτό.

Το αν θα κολλήσει κάτι είναι το λιγότερο. Η άποψή μου είναι ότι το παιδί πρέπει να μείνει μακριά από torrents/πειρατεία γιατί πρέπει να μάθει ότι πρέπει να σέβεται τον κόπο των άλλων. Γενικά, από τότε που έγινα γονιός έχω μειώσει σε ελάχιστο βαθμό το παράνομο downloading. Είναι λάθος να βλέπει το παιδί τους γονείς να παρανομούν και πρέπει να μάθουν από μικρά να μην το κάνουν.

• Like 2
Δημοσ.

Τέλος πάντων επειδή έχουμε διαφορετικές απόψεις και δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε κάπου. Ούτως ή άλλως είμαι συντηριτικός άνθρωπος και δεν διακατέχομαι ιδιαίτερα από ελεύθερες ιδέες.

Γιατί δεν έχει;

Πιστεύω ότι εξαρτάται από το παιδί.

Και αυτά τα "πράγματα" είναι απλά μερικά παραδείγματα.

Μπορεί να μην αποκομίσει κάτι από αυτά ή μπορεί και να συνειδητοποιήσει ότι του αρέσουν, ότι έχει φυσική κλίση, ταλέντο.

Θα μπορούσα να του δώσω μια κλασική κιθάρα ή/και έναν καμβά και πινέλα.
Θα μπορούσε να εξελιχθεί και να παίζει όπως αυτό το πιτσιρίκι

https://www.youtube.com/watch?v=g5WB-p-QBJc
ή απλά να παίζει και να του αρέσει ή και να μην το ενδιαφέρει καθόλου.
Κάτι θα βρεθεί να του κεντρίσει το ενδιαφέρον.

Τώρα τι σχέση έχει η έκθεση σε κινδύνους μεταξύ κιθάρας, μουσικού οργάνου, ζωγραφικής και πινέλου σε καμβά με τον υπολογιστή συνδεδεμένο στο διαδίκτυο και μάλιστα με πλήρη πρόσβαση παντού χωρίς την παρουσία κάποιου; Είπαμε ας κάτσει να παίζει με το paint των windows, ας του κατεβάσω και τίποτε τραγούδια να κλικάρει να ακούει, ας του βάλω και παιχνίδι κατάλληλο για την ηλικία του ή κανένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Πρόσβαση στο internet μόνο με δική μου παρουσία ειδικά σε τέτοιες ηλικίες.

Δεν σε ενδιαφέρει για το αν θα ακούει για γεννητικά όργανα, τσόντες, τσιγάρα κ.λπ.; Τα παιδιά στο δημοτικό είναι πολύ πιο προχωρημένα απ' ό,τι ήταν κάποτε.

Τα παιδιά στο δημοτικό είναι οτι ήμασταν και εμείς το 90 το 80 το 70 κοκ. Το μόνο που αλλάζει είναι οτι λαμβάνουν περισσότερες θεωρητικές γνώσεις σε μικρότερη ηλικία. Επιτέλους να σταματήσουν αυτές οι καραμέλες περί καλύτερων γενεών ή χειρότερων αποβλακωμένων παιδιών. Βλέπω πως μεγαλώνουν και τα τρία ξαδερφάκια μου που είναι στο δημοτικό, καμιά ουσιαστική διαφορά. Όταν θα έρθει η ώρα να τα ακούσει από κάποιους θα τα ακούσει όπως ακούσαμε και όλοι μας κάποτε, η περιέργεια που έχει ένα παιδί όταν ακούσει κάτι μπορεί να αποβεί και επιβλαβής στην περίπτωση που έχει στην διάθεσή του το internet και μπορεί να ψάξει οτι θέλει ακόμα και καταλάθος, το internet είναι μια ζούγκλα και για να περιηγηθείς να κάνεις την δουλειά σου να περάσεις τον χρόνο σου ή να ψυχαγωγηθείς με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα χρειάζεται πρόληψη εμπειρία ωριμότητα και γνώσεις, όσο λιγότερο κατέχεις τα παραπάνω χαρακτηριστικά τόσο αυξάνεται η πιθανότητα συνεπειών.

Ας κολλήσει ιούς. Και τι έγινε;
Θα χρειαστεί φορμάτ. Και τι έγινε;
Ναι θα πρέπει να μάθει, να ψάχνει και να ελέχγει. Εντάξει, ας παίξει με αυτά και ας μάθει.
Αυτή είναι η ουσία, να μάθει και να αποκτήσει χρήσιμες γνώσεις και να μην είναι μαμόθρεφτο.

Και τι έγινε; Εγώ 2 φορές που κόλλησα trojan μου κατέβασε όλα τα αρχεία που είχα μέσα από τον υπολογιστή μου ένας hacker, έκλεψε και κωδικούς και είδα κι έπαθα να τους ανακτήσω, με firewall με antivirus και με τα πάντα. Το πως με βρήκε και γιατί είναι άλλο θέμα. Να έχω εγώ τώρα παιδί με fb και να του κλέψουν κανέναν κωδικό να μπούν στο προφιλ του και να του κάνουν μαλακίες; Ή ακόμη πιο απλά να του πάρουν τον κωδικό άλλοι συμμαθητές του και να του κάνουν τίποτα... δεν ξεχνάω κάπου 2009-10 στην Ν. Σμύρνη που κάποιοι έκλεψαν κωδικό συμμαθητή τους στο fb μπήκαν στο προφιλ του και έβριζαν τους άλλους φίλους, την επόμενη μέρα πήγε στο σχολείο του και έφαγε μπάτσες με το καλημέρα.

Δεν πρόκειται παιδί σε τέτοιες ηλικίες ούτε να μάθει ούτε format να κάνει ούτε τίποτα, θα πάει στους γονιούς και θα βάλει τα κλάμματα οτι δεν λειτουργεί το μηχάνημα. Δεν ξεχνάω εγώ τι τράβηξα μέχρι να μάθω να κάνω κανονικά επιτυχημένο format χωρίς φόβο, να σώζω τα αρχεία μου από πριν για να μην κλαίγομαι μετά. Έχω φίλους που δεν το έχουν με τους υπολογιστές κι έρχομαι σπίτι τους όταν είναι να κάνουν scan με antivirus, προκύπτει κάποιο θέμα και πρέπει να βάλουν ένα cd να κάνουν install το office, αρχίζουν τις γκρίνιες "δεν θέλω να ξανασχοληθώ με το τάδε ελπίζω να το έφτιαξες καλά", κι εδώ μιλάμε αν θα ψάξει να μάθει να κάνει format το παιδί, δεν πείθομαι με τίποτα.

Και σιγά μην ψάχνει το παιδί σε ηλικίες 7-10 τι είναι νόμιμο και τι παράνομο στα torrents, μόνο και μόνο που μπαίνεις σε τέτοια sites τίγκα στο spam στα popups και το spyware.

Εγώ εδώ σήμερα ήθελα να κατεβάσω το SPSS και την πάτησα από μια καλοστημμένη κολοσελίδα στα ελληνικά που μου είχε να κατεβάσω μια free version με έναν downloader εγκατάστασης όπως έχουνε αρκετές εταιρείες, έβαλα τον downloader και μου εγκατέστησε 4-5 άκυρα software στο pc και για το κανονικό πρόγραμμα μην είδατε τον Παναή. Τα διέγραψα όλα και έκανα scan επι ώρες μέχρι να σαρωθεί ο σκληρός από 2-3 προγραμματα να δώ οτι είναι οκ. Τελικά έψαξα και βρήκα οτι το original site της εταιρείας είναι άλλο και δεν δίνουν πουθενά το λογισμικό για download, απορώ πως έστησαν οι άλλοι την κολοσελίδα τους.

Το αν θα κολλήσει κάτι είναι το λιγότερο. Η άποψή μου είναι ότι το παιδί πρέπει να μείνει μακριά από torrents/πειρατεία γιατί πρέπει να μάθει ότι πρέπει να σέβεται τον κόπο των άλλων. Γενικά, από τότε που έγινα γονιός έχω μειώσει σε ελάχιστο βαθμό το παράνομο downloading. Είναι λάθος να βλέπει το παιδί τους γονείς να παρανομούν και πρέπει να μάθουν από μικρά να μην το κάνουν.

Σωστά αν και εγώ έχω παραπάνω λόγους να φοβάμαι με τους ιούς γιατί πέρασα διάφορα στο παρελθόν. Πέρα από αυτό, αν συνηθίσει το παιδί σε τέτοια από αυτή την ηλικία, δεν ξέρεις στην συνέχεια αν ενταθεί αυτή η νοοτροπία που μπορεί να φτάσει όταν μεγαλώσει, εμείς είχαμε τα αντιγραφάδικα αρχές 2000, μετά βάλαμε internet και πέρασαν κιόλα 2-3 χρόνια μέχρι να μάθω το torrent. Αν ο άλλος το μάθει από τα 11-12 στα 30 παίζει να έχει δικό του server να κονομάει από πειρατικά και μετά να τον κυνηγάνε.....

Δημοσ.

Εγώ νομίζω πως είναι μισό μισό. Δλδ μιση δικαιολογία ότι πρέπει το παιδί να απασχοληθει με κάτι για να μην είναι η ουρά της μάνας και η άλλη μισή δικαιολογία ότι όντως εξοικειώνεται με την τεχνολογία και μαθαίνει πράγματα.

Το βλέπω σε 2,5 χρόνων παιδί. Κουτσα κουτσα μετρά μέχρι το 10 στα αγγλικά από αυτά που βλέπει στο youtube,το οποίο χειρίζεται μόνο του.

Αν είναι σωστό ή όχι τόσο μικρό παιδί να βλέπει τηλεόραση, YouTube κλπ δεν το ξέρω.

Δημοσ.

Όπως εμείς πηδαγαμε από τα παράθυρα σαν τον σουπερμαν και κλεβαμε αμάξια σαν το gta ένα πράγμα?

Τα περισσότερα επιχειρήματα κατά της τεχνολογίας που διαβάζω εδώ τα ελεγαν οι γονείς μας κι εμείς τότε τα βλέπαμε ανυπόστατα. Πως γίνεται τώρα τόσο πολλοί να τα υποστηρίζουν?

Ο χρόνος που μπορείς να αφιερώσεις στο παιδί είναι ορισμένος. Πρέπει να δουλέψεις, να καθαρίσεις, να μαγειρέψεις, να κάνεις διάφορες μικροδουλειές όπως και να ξεκουραστεις. Δεν γίνεται να είσαι από πάνω 24/7 και δεν πρέπει κιόλας ώστε να αποκταει ανεξαρτησία το μικρό. Επίσης οτιδήποτε στερεις και απαγορευεις θα γυρίσει μπούμερανγκ.

Δημοσ.

Αυτό είναι πολύ εύκολο. Θα του απαντήσεις ότι αυτό που είδε (δεν ξέρω αν θα είναι καρτούν ή youtube video ή οτιδήποτε) είναι μια διαφορετική κατάσταση από τη δική του επειδή ΧΥΖ, και ισχύουν διαφορετικοί κανόνες/κριτήρια/whatever ανάλογα.

Και μη σου πω θα είσαι και χαρούμενος που έγινε ό,τι έγινε.

Καταλαβαίνεις πιστεύω πώς είναι καλύτερα να κάνει το παιδί κάτι με το οποίο δε συμφωνείς και να έχεις την ευκαιρία να κάνεις μαζί του αυτή την κουβέντα από τα άλλα (μάλλον θεωρητικά βέβαια) ενδεχόμενα:

1. Να κάνει πάντα μόνο ό,τι του λένε και ποτέ ό,τι βλέπει/θέλει => ευνουχισμός
  2. Να κάνει πάντα μόνο πράγματα στα οποία είσαι σύμφωνος => δε θα έχεις ποτέ την ευκαιρία να του μάθεις πώς διαχειριζόμαστε τις παντός είδους διαφωνίες

Συμπερασματικά, το "μα αυτό το είδα στο Χ" εγώ το βλέπω ως πολύ φυσιολογικό και εξαιρετική ευκαιρία για να μάθει το παιδί κάποια πράγματα για το πώς λειτουργεί ο κόσμος, όσο ακόμα έχω τη δυνατότητα να του τα μάθω. Εσύ το βλέπεις ως κάτι προς αποφυγή;

• Like 2
Δημοσ.

Τα δικά μου παιδιά θα είναι 100% μέσα στην τεχνολογία από όσο νωρίς επιθυμούν, είτε λέγεται κινητό, είτε tablet είτε PC. Οι δικοί μου γονείς άργησαν πολύ να μου αγοράσουν PC (στα 14 πήρα), για τους ίδιους λόγους που ακούγονται και εδώ. Αυτό μόνο αρνητικά αποτελέσματα είχε τίποτα θετικό.  

Η διαπαιδαγώγηση και η τεχνολογία δεν συσχετίζονται άμεσα. Αν ένα παιδί χρησιμοποιεί ένα τεχνολογικό μέσο με λάθος τρόπο, το πρόβλημα είναι στην λάθος διαπαιδαγώγηση όχι στο μέσο. 

Αν το παιδί την ώρα που παίζει ρακέτες στην παραλία πχ σηκώσει την ρακέτα και σε χτυπήσει δεν φταίει η ρακέτα, φταίει ο γονέας που δεν του έμαθε ότι να χτυπάει κόσμο με ρακέτες είναι κάτι λάθος. 

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...