Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω αρχίσει και ασχολούμαι με το θέμα αυτό και το βρίσκω πολυ ενδιαφέρον για συζήτηση

Συνειδητό όνειρο για όσους δεν ξέρουν είναι το να αποκτήσεις συνείδηση σε ένα όνειρο, δηλαδή να καταλάβεις ότι είσαι σε όνειρο και να μπορείς να κάνεις πράγματα που δεν μπορείς να κάνεις στην πραγματικότητα ( να πετάξεις πχ ).

Ο πιο βασικός τρόπος και ο καλύτερος (κατά την γνώμη μου) για τους αρχάριους είναι ο DILD

Δηλαδή ενώ είσαι στο όνειρο παρατηρείς κάτι περίεργο (ο ουρανός είναι πράσινος πχ) και έτσι καταλαβαίνεις ότι βρίσκεσαι σε ονειρο και αποκτάς συνείδηση.

Υπάρχουν διάφορα tips επίσης που βοηθάνε στο να καταλάβεις ότι είσαι σε όνειρο πιο εύκολα:

1) Κατά την διάρκεια της μέρας να λες συχνά από μέσα σου "Μήπως ονειρεύομαι;"

Λέγοντας το συνέχεια αυξάνεται η πιθανότητα να το πεις και στο όνειρο και να αποκτήσεις συνείδηση

2)Να κρατάς ημερολόγιο ονείρων για να θυμάσαι τα βασικά στοιχεία των ονείρων (μέρη κλπ ) ώστε την επόμενη φορά που θα το δεις να το θυμηθείς και να καταλάβεις ότι είσαι σε όνειρο

3)Αφού ξυπνησεις και σηκωθεις το πρωί κάτσε καμια ωρα περιπου και αφού έχεις ξυπνήσει καλά ξαναξαπλωσε και επαναλαβε πολλές φορές από μέσα σου "Τώρα θα δω συνείδητο όνειρο" ή "τώρα θα ονειρευτώ" και κοιμησου. Έχεις πολλές πιθανότητες να δείς συνειδητό όνειρο.

Ποια είναι ή γνώμη σας ; Σας έχει τύχει ποτέ;

Δημοσ.

Ναι, μου έχει τύχει κάμποσες φορές αλλά όχι συχνά αν και θα ήθελα.

Συνήθως πάντως δεν κρατάει και πολύ μιας και ξυπνάω μετά. :P

Πάντως το έχω ψάξει παλιότερα για το Lucid Dreaming.

• Like 1
Δημοσ.

Τα "όνειρα" ειναι λειτουργία του εγκεφάλου για να απασχολείται όσο κοιμόμαστε, μιας και δε μπορεί να σταματήσει να λειτουργεί.
Προβάλει μια ιστορία φτιαγμένη απο τις αναμνήσεις, τις επιθυμίες και τα ερεθίσματα μας.
Θεωρίες περί inception ειναι ολίγον τι τραγελαφικές.

Δημοσ.

μην ξαναδεις το inception και θα το ξεπερασεις.

Δεν ελεγχεις  τα ονειρα σου τελειωνει εκει.Το αν σε ενα ονειρο δεις οτι ειπες μηπως ονειρευομαι ας πουμε ειναι ενα random γεγονος και οχι η δυναμη του μοιαλου σου.

Δημοσ.

Είδα χτες ένα όπου πέταγα και μετά σκότωσα κάποιον. Έκανα κι άλλα επειδή ήξερα ότι είναι όνειρο αλλά δεν τα θυμάμαι. Έχω παρατηρήσει ότι μου συμβαίνει οταν είμαι ξεκουραστη και ξυπναω συχνά τη νυχτα.

Δημοσ.

Τα "όνειρα" ειναι λειτουργία του εγκεφάλου για να απασχολείται όσο κοιμόμαστε, μιας και δε μπορεί να σταματήσει να λειτουργεί.

Προβάλει μια ιστορία φτιαγμένη απο τις αναμνήσεις, τις επιθυμίες και τα ερεθίσματα μας.

Θεωρίες περί inception ειναι ολίγον τι τραγελαφικές.

Εκτός του ότι προβάλουν μια ιστορία απο τις αναμνήσεις κλπ με το να αποκτήσεις συνείδηση στο όνειρο το πλάθεις εσύ ο ίδιος το όπως θες 

Δεν ελεγχεις  τα ονειρα σου τελειωνει εκει.Το αν σε ενα ονειρο δεις οτι ειπες μηπως ονειρευομαι ας πουμε ειναι ενα random γεγονος και οχι η δυναμη του μοιαλου σου.

Η επίτευξη του συνειδητού  όνειρου είναι επιβεβαιωμένη από επιστήμονες. Υπάρχει κανονικά και μου έχει τύχει 2-3 φορές. Δεν είναι απλά τυχαία να πεις στο όνειρο σου "μήπως ονειρεύομαι" αλλά και το να έχεις την συνείδηση σου μετά από αυτό. Επειδή φαίνεται περίεργο το όλο κόνσεπτ του lucid dreaming δεν σημαίνει οτι δεν γίνεται.

Είδα χτες ένα όπου πέταγα και μετά σκότωσα κάποιον. Έκανα κι άλλα επειδή ήξερα ότι είναι όνειρο αλλά δεν τα θυμάμαι. Έχω παρατηρήσει ότι μου συμβαίνει οταν είμαι ξεκουραστη και ξυπναω συχνά τη νυχτα.

Δεν είναι μόνο να δεις ότι πέταξες αλλά να έχεις και συνείδηση.

Δημοσ.

Μου συμβαίνει πάρα πολύ συχνά ναι. Χωρίς να κάνω κάτι ιδιαίτερο. Απλά ξέρω ότι είναι όνειρο και όταν ζορίσει ή στραβώσει λέω οκ όνειρο είναι, ας ξυπνήσω για να τελειώσει! :D

• Like 3
Δημοσ.

Αυτη η σιγουρια σου επειδη προφανως δεν σου εχει συμβει με ξεπερναει.

Απο πολυ μικρη εχω συνειδητα ονειρα,οχι σε μονιμη βαση δλδ καθε βραδυ αλλα πολυ συχνα.Δεν εχω το ιδιο επιπεδο συνειδητοτητας παντα αλλα πολλες φορες το ελεγχω απολυτα το ονειρο,γνωριζω οτι κοιμαμαι και ξυπναω οποτε το θελησω.

Δημοσ.

Αυτη η σιγουρια σου επειδη προφανως δεν σου εχει συμβει με ξεπερναει.

Απο πολυ μικρη εχω συνειδητα ονειρα,οχι σε μονιμη βαση δλδ καθε βραδυ αλλα πολυ συχνα.Δεν εχω το ιδιο επιπεδο συνειδητοτητας παντα αλλα πολλες φορες το ελεγχω απολυτα το ονειρο,γνωριζω οτι κοιμαμαι και ξυπναω οποτε το θελησω.

συγχωραμε φιλτατη αλλα πρωτον συμφωνα με wiki το ολο concept βασιζεται σε λεγομενα "ανθρωπων" που πιστευουν οτι εζησαν κατι τετοιο και συμφωνα με νευροεπιστημονες φαρμακα μπορει να επιτεφχθει κατι τετοιο (το μονο πειραμα που περιγραφουν ειναι πως ενας μετρησε ποσα δευτερολεπτα ηταν σε ονειρο?).

Μου ζητας να βασιστω στα λεγομενα ανθρωπων χωρις επιστημονικη αποδειξη.

Οι ανθρωποι ως γνωστον περαν του οτι λενε ψεματα για να νοιωσουν ξεχωριστοι,να αναζητησουν λιγα δευτερολεπτα φημης απο τοπικα αρθρα εφημεριδες και τα λοιπα πολλες φορες πασχουν και απο παρεσθησεις.

Δωσμου δεδομενα (βασιμα οχι οτι καταμετρηθηκαν τοσοι που λενε οτι τους εχει συμβει γιατι η μιση αμερικη υποστηριζει οτι τους εχουν απαγαγει εξωγηινοι, you get my point) και θα το σκεφτω σοβαρα.Το να πιστεψω οτι ειναι αληθεια επειδη η ανωνυμη29 ειπε της συνεβη θα με εκανε ηλιθιο στην καλυτερη

Δημοσ.

για όσους άρχισαν αυθόρμητα να έχουν συνείδηση σε όνειρα από μικρά παιδιά χωρίς να γνωρίζουν την ύπαρξη του lucid dreaming και δεκαετίες πριν την ταινία, ποια είναι η άποψή σου;

Δημοσ.

Μου συμβαίνει πάρα πολύ συχνά ναι. Χωρίς να κάνω κάτι ιδιαίτερο. Απλά ξέρω ότι είναι όνειρο και όταν ζορίσει ή στραβώσει λέω οκ όνειρο είναι, ας ξυπνήσω για να τελειώσει! :D

Και αν πάει καλά λες ας ρίξουμε λίγο υπνάκο ακόμη, ε?? :P

• Like 2
Δημοσ.

Εγω εγραψα απλα την εμπειρια μου,δεν θελω να σε πεισω για κατι,ουτε σε εξωγηινους αναφερθηκα.Γιατι να πω ψεματα δλδ?Θα μου δωσει ποντους η κατασταση αυτη?Ισα ισα που δεν την γουσταρω και καθολου :)

Eχουν γινει μελετες πανω στο συνειδητο ονειρεμα και εχει τεκμηριωθει η υπαρξη τους.Ψαξε και θα βρεις πολλα.

• Moderators
Δημοσ.

συγχωραμε φιλτατη αλλα πρωτον συμφωνα με wiki το ολο concept βασιζεται σε λεγομενα "ανθρωπων" που πιστευουν οτι εζησαν κατι τετοιο και συμφωνα με νευροεπιστημονες φαρμακα μπορει να επιτεφχθει κατι τετοιο (το μονο πειραμα που περιγραφουν ειναι πως ενας μετρησε ποσα δευτερολεπτα ηταν σε ονειρο?).

Μου ζητας να βασιστω στα λεγομενα ανθρωπων χωρις επιστημονικη αποδειξη.

Οι ανθρωποι ως γνωστον περαν του οτι λενε ψεματα για να νοιωσουν ξεχωριστοι,να αναζητησουν λιγα δευτερολεπτα φημης απο τοπικα αρθρα εφημεριδες και τα λοιπα πολλες φορες πασχουν και απο παρεσθησεις.

Δωσμου δεδομενα (βασιμα οχι οτι καταμετρηθηκαν τοσοι που λενε οτι τους εχει συμβει γιατι η μιση αμερικη υποστηριζει οτι τους εχουν απαγαγει εξωγηινοι, you get my point) και θα το σκεφτω σοβαρα.Το να πιστεψω οτι ειναι αληθεια επειδη η ανωνυμη29 ειπε της συνεβη θα με εκανε ηλιθιο στην καλυτερη

Ζητάς επιστημονικές αποδείξεις και ψάχνεις στη wikipedia;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...